| Autor |
Zpráva |
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:08
- Nahlásit
PetraK
Hele, nedá mi to a vlezu Ti sem do tématu. Březnovi tak hezky radíš, NE-POS-PÍ-CHEJ, tak taky s botičkama nepospíchej, dyk v nich můžeš doma lozit třá dva roky, ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:10
- Nahlásit
Hyena
Hele vydž, dyk je máš pár dní
ne-e. to sou ty svině třídírový!! Právě. Ty co už mám dlouho docela a nepodařilo se mi je rozchodit do koncertu. Pak to najednou šlo, jsem si říkala paráda. No a prt -pokaždý, když je vezmu ven, tak mám krvavý puchejře běhěm pěti minut. Ale nakydala jsem tam včera vazelínu, uvidím. Budu je ještě rozchoďovat doma a když to neklapne, tak je umlátim, krávy bezcitný
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:11 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Fajka, vlk
Brut přiblíží micku ke mně, a já ji klidně přiblížím téměř kdekoliv po sev. Moravě, jen mi řekněte kam přesně...
brezen2008
jenže hodně lidí říká,že ten pes na to má a dostat ho někdo jinej...
to já slyším o všech svých psech... no, možná s výjimkou Banušky...
a co? stejně si myslím, že by se nikde neměli líp, než u mě
Hyena
sím sím, nejsi náhodou na skypu?
bych tě tam chvilku potřebovala...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:12 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
VerčaZ
NE-POS-PÍ-CHEJ, tak taky s botičkama nepospíchej,
no jo, no. Nepospíchej, nepospíchej, se to řekne, ale kurnik bota nejni čokl. A já se tak snažim. Nechápu, proč když to jde doma a v pohodě, fakt -ani trochu nedřou, tak jak je vezmu vyvenčit, tak se seknou. Asi sou bázlivý, nebo co???
Edit - jehehé až teď jsem si všimla, jak sis taky dala práci s tím odělováním hlásek ve slově Nepospíchej. Když jsem to psala Březnovi, musela jsem to potom opravit, páč to vypadlo , noo kapek vulgárně napsaný. Nechtěně teda
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:13
- Nahlásit
jo a
šššůs šici
víte, jak je svět krásnej, dyš vás nebolí hlava...? JUUUUUUUU!
a to jsem to nakonec zvládla ještě i včera do večera a nakonec (nemůžu mít přece nevylítaný psy, že ) ještě jela na trénink, sice jsem se nesměla nahnout s hlavou dolů, bo mi pak přestala fungovat ale jinak super!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:16
- Nahlásit
wami
víte, jak je svět krásnej, dyš vás nebolí hlava...? JUUUUUUUU!
huž dobrý? No táák zaplaťnadbůch!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:17
- Nahlásit
PetraK
zaplaťnadbůch
no, moh by mě k tomu ještě někdo něco připlatit, třá jako bolestný, žjo...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:21
- Nahlásit
wami
no, moh by mě k tomu ještě někdo něco připlatit, třá jako bolestný, žjo...
marný by to nebylo, což? A při svý frekvenci bys měla za chvíli majlant. Stejně je to divná věc ta migrýna. A nevypozorovala jsi u sebe spouštěč nějaký?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:27
- Nahlásit
PetraK
Stejně je to divná věc ta migrýna.
bohužel asi i věc rodinná, oba bráškové mívají potíže taky...
A nevypozorovala jsi u sebe spouštěč nějaký?
dřív špatnej pitnej režim, ten už dodržuju, tak ty lehký už jsou celkem pryč. Ale tady u těch fakt hnusnejch... ruská ruleta... nikdy nevíš...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:33
- Nahlásit
wami
bohužel asi i věc rodinná, oba bráškové mívají potíže taky
aje , sakra ale pak to musí bejt nějakej mechanismus, kterej se musí dát odhalit. něco čím se ti, kteří migrýny mají odlišují od těch co je nemají. Když to maj tři lidi v rodině, tak se určo musí v tý mozkovně najít Co mají společnýho a zároveň odlišnýho od ostatních. pak by se to mohlo třeba ovlivnit.
Já myslela, že to je tak, že příroda střílí naslepo. si řekne ... tendle a tuten, ty potrápim. A ne že to je rodinný stříbro
Ale tady u těch fakt hnusnejch... ruská ruleta... nikdy nevíš..
ach jo. fakt je mi líto každýho, kdo tohle nakopil.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:37
- Nahlásit
PetraK
tak a je to jasný,nic nebude )
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:38
- Nahlásit
PetraK
se určo musí v tý mozkovně najít Co mají společnýho a zároveň odlišnýho od ostatních. pak by se to mohlo třeba ovlivnit.
asi ne... jsem loni cvičila špiclíka s pánem, co byl primář neurochirurgie se zaměřením na migrény, a specializoval se na to 20 let. Taky mi akorát dones prášky...
ale furt si říkám, že jsou horší věci na světě, než je todlencto. A nebo že mám štěstí, neb by to mohlo být častějc. Takže jsem v podstatě spokojenej člověk
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:48
- Nahlásit
Dobré ránko dámy
Jsem zjistila, že už z toho všeho blbnu a celou noc jsem "pekla" koláčky ... malý, velký, překládaný, chodský ..... sem se ráno vzbudila s bolavýma zádama a bloklým krkem ...... mužskej se tak smál, až si narazil nohu o stolek
Fajka
no paní do Prahy potřebujem ale ted nejsem schopná říct kdy tam pojedem... ale možná díky tomu bezva vodkazu od Brut na sedajdy brzo
to by bylo skvělýýýý.... by jsme se mohly vidět
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:49
- Nahlásit
wami
ale ty máš přecemeluzínku a ta už zkoušku máne?
no nic,holky a dasty taky trochu budou běhat a kanikrosovat,sem tam nějakej ten povel,ale cvičák nee,mě to nebavčí
dasty ten si bude užívat pohybu s větrem o závod,jak jen to půjde,bude plavat,běhat..holky to samé a budem štastní všicky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:54
- Nahlásit
brut
Jsem zjistila, že už z toho všeho blbnu a celou noc jsem "pekla" koláčky ... malý, velký, překládaný, chodský .....
jehehééééé je to magooor, je to magoooor, dostane papíry na hlavuuu
brezen2008
ale ty máš přecemeluzínku a ta už zkoušku máne
grrr! Březne!! Kašli na to esli má zkoušku Franta, Pepa a třeba i Álojz!! Řiď se jen a jen podle vás dvou kurnik!
Jak jsem Ti psala, nemám žádnou zkoušku a dejchám.
a budem štastní všicky
no proto.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 09:57
- Nahlásit
wami
specializoval se na to 20 let. Taky mi akorát dones prášky..
DO.......................................!!
já vim, ale si myslim, páč sem nejchytřejší na světě, to dá rozum , že něco prostě nevidíme, že tam nějaká odlišnost musí být. Nic není jen tak.
ale furt si říkám, že jsou horší věci na světě, než je todlencto. A nebo že mám štěstí, neb by to mohlo být častějc. Takže jsem v podstatě spokojenej člově
ale jo já vim, jen když to pak na někoho uhodí, je mi ho zatraceně líto. Mám v sobě něco, čím vnímám, když někdo trpí, nebo má bolest. Brtnik migrýny má, dycky je mi blbě.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 10:11
- Nahlásit
brezen2008
ale ty máš přecemeluzínku a ta už zkoušku máne?
zkoušky má Meluzínka a Lump.
Deny ne, ten jen papá lidi na počkání a Banuška taky ne, na tu se člověk ošklivě koukne a ona upadne...
a co, mám je ráda všecky stejně...
ale cvičák nee,mě to nebavčí
tak, a o tom to je. Když to nebavčí tebe, nebavčí to ani psa
a navíc, kdo říká, že "kdyby ho měl někdo jinej", tak jen plácá vodu, protože třeba kdyby ho měl někdo jinej, tak ho nikdy nedostane do takový pohody, aby vypadal, jakože na to má.
A ty ho takovýho máš, takže jsi udělala vlastně víc, než kdokoliv jinej!
dasty ten si bude užívat pohybu s větrem o závod,jak jen to půjde,bude plavat,běhat..holky to samé a budem štastní všicky
a VO VO VO VO TOM TO JE!
brut
jako bloknout se z práce, kterou člověk dělá ve snu... to už o něčem svědčí...
PetraK
Nic není jen tak.
není. jsem v minulým životě asi byla pěkná svině, takovej kat třeba...
Mám v sobě něco, čím vnímám, když někdo trpí, nebo má bolest.
jsi empat... vzácný to dar...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 10:16
- Nahlásit
vlk
no a kde bydlí Brut ???? Určo mi nepojede pro micku někam do Plzně či jiné pr......
kde bydlím odpověděla Fajka a pokud mi někdo micku přiveze k nám, tak jsem ochotná jí přiblížit na ten sever Moravy ... ovšem, musí to být v době, kdy pojedu za wami
brezen2008
to já vím že má pravdu,jenže hodně lidí říká,že ten pes na to má a dostat ho někdo jinej....
co blázníš? Dostat někdo jinej Dastíka, tak už je z něj ( myslím ze psa) štěkanátek...... takže buď v klídku, tak pohodovej vztah ti každej může jen a jen závidět, nejvíc ovšem ti, kteří ti říkají "ten pes na to má a dostat ho někdo jinej..."
Nech zkoušky plavat, cvič si s ním v klídku podle svého a nikam nespěchej
PetraK
hele už mě hrábne z těch bot - teď mám na mysli ty svině mrňavý, třídíry. Doma v nich chodím a naprosto v pohodě. Tak jsem si říkala, gůt, teď si odpočinu od velkejch a vezmu po dlouhý době ty malý taky do světa. No to sem si dala!! Než jsem došla do práce MĚLA SEM ZASE KRVAVÝ PUCHEJŘE!!! Tohle přece už není možný??? Doma v nich dusám a nic, jak je vezmu na vycházku, umírám. Přece nemůžu chodit v těch botách jen doma???
chodíš v nich na procházku moc brzo .... narvi si doma do nich dvoje teplý fusky a teprve až budeš mít nořžku jak v pokojíčku, tak vyraž třá se smetím nebo na rychlé čůrání s Ešuskem, pak přidej na vzdálenosti ( ovšem o kousek) no a pokračuj pomalu ve zvyšování dálek a zátěže .... hlavně buď trpělivá ... což u tebe bude obrovský problém, když chceš mít vše pokud možno včééééra
wami
hlavně, že už je ti dobře
Jednou mi doktorka vysvětlovala, že dědičný migrény jsou horší, protože tam se spouštěč blbě zjišťuje ( zřejmě jak jde o odchylku v genu). U těch druhých to je většinou PMS, MS či jiné hormonální výkyvy, které záchvaty vyvolávají ( to u ženských) a u mužských to funguje obdobně, jen v míň častým intervalu a prý je ta migréna o něco horší
Bohužel, se vysledovat spoštěč opravdu nedá.... alspoň u těch mých, navíc časem přestávají léky působit, takže mi je mění a dávají silnější a silnější....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 10:21
- Nahlásit
wami
kdyby ho měl někdo jinej, tak ho nikdy nedostane do takový pohody, aby vypadal, jakože na to má.
noi, přesně todle sem jí psala - teď nevim esli sem a nebo na emila.
jako bloknout se z práce, kterou člověk dělá ve snu... to už o něčem svědčí.
viď? Magor je to, vo tom žádná
jsem v minulým životě asi byla pěkná svině,
kuš ty čůzo.
jsi empat...
to je novej výraz pro mentála??
vzácný to dar..
někdy trochu bolestivej. Navíc- mi už moc lidi nemůžou říkat, že je něco bolí. Páč mě to pak - zpravidla zrzadlově - to nevim proč - začne bolet taky. A už mi to někdy i zvostane
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 10:21
- Nahlásit
brut
Bohužel, se vysledovat spoštěč opravdu nedá.... alspoň u těch mých, navíc časem přestávají léky působit, takže mi je mění a dávají silnější a silnější...
je fakt, že u těch lehčích mi pomáhá měnit i ty běžný prášky, pak zaberou... rezistenci mám akorát na ibalgin, ale když si ho nedám rok, tak pak zabere i ten... průšvih je, že v běžných analgeticích je ten ibuprofen skoro všude...
bohudík, ty těžký mám fakt jen párkrát do roka, tak zatím drží ty prášky, co mám...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 10:23
- Nahlásit
brut
chodíš v nich na procházku
no ale já to mám do práce fakt jen kousek - tak dvě stě metrů na trambaj a tak třista metrůch od trambaje do práce. Do trambaje dobrý, od trambaje do práce huž brečim. Pět set metrů není žádná štreka, nechápu, že se za tak krátkou traď dokážu utejrat
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 10:27
- Nahlásit
PetraK
jsi empat...
jo... znáš Darkover od Marion Zimmer Bradley? taková série polofantasy, poloscifi knížek o osidlování jedné planety, a jak se zapomnělo na civilizaci a začínalo odznova... no a páč to bylo "jinde", tak lidi měli tydlencty věci zesílený, tam se to jmenovalo "laran", prostě určitá duševní schopnost... se mi to strašně líbilo, protože si myslím, že něco takovýho funguje, prsotě i tady, třá ne tak silně, ale že prostě lidi mívaj na leccos šestý smysl (třeba ne všichni, ale jsou takoví), a zrovna schopnost opravdové empatie k tomuhle patří... empatie - vcítění, schopnost přebírat od jiných pocity a bolístky,a na základě toho předání energie, která těm druhým trochu uleví...
a řekla bych, že třeba je empat i Lump na canisce, když jsem viděla, jak se i agresivní klienti v jeho přítomnosti zklidňovali... a jak z toho byl pak mrtvej...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 10:27
- Nahlásit
PetraK
jehehééééé je to magooor, je to magoooor, dostane papíry na hlavuuu
viď .... mužskej se ráno mohl potrhat smíchy, prý jsem opravdu magor a měla bych s tím začít něco dělat ( stavební sny ustál, zkouškový taky, ale tyhle pečící jsou už i na něj moc )
já vim, ale si myslim, páč sem nejchytřejší na světě, to dá rozum , že něco prostě nevidíme, že tam nějaká odlišnost musí být. Nic není jen tak.
odlišnost tam samozřejmě je, jen s ní nikdo neumí zatím pracovat ... přece jen je ten náš mozeček tak trochu neprobádaná krajina
Já byla v 18 na akupunktůře ... právě kvůli těm šíleným migrénám.... a musím říct, že jsem měla od nich několik let pokoj ( myslím od těch silnejch, kdy čék neví jestli má objímat hajzlík, ležet nebo mlátit hlavou do zdi či se jít rovnou zastřelit těma rozklepanejma párátkama). Navíc se mi trochu ustálila síla a častost po porodech ( takže tam se dá vysledovat ta hormonální část). Ovšem stále se sem tam objeví ty hodně silné, častěji slabší, které člověk jakžtakž ustojí
wami
jako bloknout se z práce, kterou člověk dělá ve snu... to už o něčem svědčí...
o tom, že jsem magoooor? Já víííím
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 10:35
- Nahlásit
PetraK
jsi empat...
a to jako máš bejt ty? Pchchchch.... k tomu máš hooooodně daleko... naštěstí
vzácný to dar..
někdy trochu bolestivej. Navíc- mi už moc lidi nemůžou říkat, že je něco bolí. Páč mě to pak - zpravidla zrzadlově - to nevim proč - začne bolet taky. A už mi to někdy i zvostane
to vždycky bolí.... páč ti to vysává sílu
no ale já to mám do práce fakt jen kousek - tak dvě stě metrů na trambaj a tak třista metrůch od trambaje do práce.
to je pro začátek moc... navíc v nich v tranvaji sedíš nebo stojíš, takže ti noženky opuchnou a máš hned problémek.... začni znovu a PO-MA-LU
wami
je fakt, že u těch lehčích mi pomáhá měnit i ty běžný prášky, pak zaberou... rezistenci mám akorát na ibalgin, ale když si ho nedám rok, tak pak zabere i ten... průšvih je, že v běžných analgeticích je ten ibuprofen skoro všude...
já už musím mít migrenozní prášky i na ty slabší formy, páč mi nezabírá žádný ( ovšem u mně to bude ještě způsobeno něčím jiným ... třá tou rezistencí na většinu dostupných analgetik nebo alergií na zbytek)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 10:40 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
wami
znáš Darkover od Marion Zimmer Bradley?
nene, neznám. já se přiznám, že scifi moc nečtu.
empatie - vcítění, schopnost přebírat od jiných pocity a bolístky,a na základě toho předání energie, která těm druhým trochu uleví..
no potíž je, že já tu úlevu neumím dát, stejně jako pak neumím setřepat to co ve mě zvostane. A nejvíc cítím v duševní rovině, duševní bolest. Jakýkoliv způsob týrání čehokoliv je pro mě moc bolestivá záležitost.
a řekla bych, že třeba je empat i Lump na canisce, když jsem viděla, jak se i agresivní klienti v jeho přítomnosti zklidňovali.
jo od nich bychom se měli učit, miluju zvířata pro to, co umějí.
brut
a měla bych s tím začít něco dělat
rozhodně bys měla minimálně žádat příplatek za noční práci
odlišnost tam samozřejmě je, jen s ní nikdo neumí zatím pracovat ... přece jen je ten náš mozeček tak trochu neprobádaná krajina
šak já vim, proto řikám, že něco prostě nevidíme. Je to tam, ale ešče na to nemáme voči. A nebo je to tak na snadě, že to prostě není vidět.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 10:44
- Nahlásit
brut
začni znovu a PO-MA-LU
jo vrátim se halt o krok zpátky. Jako s klikrem.
Jo, budu si u toho klikat
a to jako máš bejt ty? Pchchchch.... k tomu máš hooooodně daleko... naštěstí
v pátek vždycky. Už včera při germánštině jsem byla náhodou vzorovej mentál
to vždycky bolí....
no jo, ale dyk já sem pak jak děda ispidich. Bolí mě šécko . a tomu druhýmu to nepomůže. Kdybych mu to už aspoň odebrala jako úplně, když už to mám. No. Takhle je to naprt. Aspoň, že to duševní bolení jsem se kapek naučila vytřepávat. Pak mi ale zase teda krvácí frňák ,když smrkám, páč to vytřepávám těma Štajnama
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 11:16
- Nahlásit
brut
OT
já jsem ale bubá, co? :-D
ale už končím, za chvílu musím do práce a vůbec mám jiný starosti...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 11:32
- Nahlásit
wami
ale nejseš, však ono se ztratí kde co, včetně jiných názorů a polemik Jinak mi to nedalo též a výsledek bude jistě peprný ....
Jsem ti ani nedávala vědět, že holka má z pedagogiky nakonec jedničku a byla pochválená.... na konci bude mít spec. pedagogiku a ta se jí líbí míň .... se hrozně těším, až se na ní bude zase učit. Navíc bude mít ještě jednu zkoušku z psychologie a to bude ještě horší....asi se v červnu odstěhuju na chatu
Jo a mám pro tebe jednu informační novinku, ale tu ti řeknu, až se uvidíme osobně
PetraK
rozhodně bys měla minimálně žádat příplatek za noční práci
týý jo, to je fakt.... hned odpolko to řeknu mužskýmu... třá mi koupí polárkáč
šak já vim, proto řikám, že něco prostě nevidíme. Je to tam, ale ešče na to nemáme voči. A nebo je to tak na snadě, že to prostě není vidět.
spíš bych tam viděla tu neprobádanou oblast... přece jen toho o mozku víme stále dost málo
jo vrátim se halt o krok zpátky. Jako s klikrem.
tááááák je šikovnáááá, to je pašáááááááááák
v pátek vždycky. Už včera při germánštině jsem byla náhodou vzorovej mentál
si zase pletla nemčinu s anglinou, viď?
Kdybych mu to už aspoň odebrala jako úplně, když už to mám. No. Takhle je to naprt. Aspoň, že to duševní bolení jsem se kapek naučila vytřepávat. Pak mi ale zase teda krvácí frňák ,když smrkám, páč to vytřepávám těma Štajnama
aby jsi tohle dokázala bez úhony, tak by jsi musela cvičit nějakou metodu a to jen tak bez pomoci někoho, kdo se tím zabývá nezvládneš....
Nejen, že ti krvácí frňák, ale máš bolavý ucho ... sklerozo
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 11:35
- Nahlásit
brut
holka má z pedagogiky nakonec jedničku a byla pochválená...
super...!
.. na konci bude mít spec. pedagogiku a ta se jí líbí míň
mě by tedy bavila víc...
kdybych mohla zas nějak pomoct, tak se ozvi...
Jo a mám pro tebe jednu informační novinku, ale tu ti řeknu, až se uvidíme osobně
ne, já ci aspoň sms, jsem zvědavá tak moc, že už jsem nejenom stará, ale aji brzo umřu!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 11:38
- Nahlásit
wami
super...!
víš jak jsem si oddechla
mě by tedy bavila víc...
jí baví, ale je jí víc a mají dost blbě jim jí vysvětlují, tkaže se jí logicky líbí míň
kdybych mohla zas nějak pomoct, tak se ozvi...
nebooooj, však ona zase přijde na poslední chvíli s nějakou perličkou
ne, já ci aspoň sms, jsem zvědavá tak moc, že už jsem nejenom stará, ale aji brzo umřu!
to vydržíš... vždyť je to za pááááár
|