| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 19:44 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
PetraK
pani a co zkusit takovou tu fontánku s vodou??? my to máme pro kocoura ... je to přes motorek a filtr, a ta voda tam vlastně koluje, motorek ji vyžene nahoru a ona pak "vodopádkem" zase padá dooolůůů, píšou že je to pro kočky a menší psí plemena - tak třeba by se to Ešusátorovi líbilo?
něco takovýho třeba - teď nemůžu najít konkrétně tu naši ...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 19:48
- Nahlásit
PetraK
hele stran toho pití - mařena mi nepije odstátou vodu, nepije ani s jinejma psama z misky, vadí jí, když jí do toho naslintaj. Ale vona žízeň je sviňa, když je to akutní, pije i po náně, dokonce jednou nějak omylem snad pili z misky vobjě dvě. Nemyslim, že by čokl dobrovolně zdechnul před plnou miskou vody a žrádla.....
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 19:58
- Nahlásit
mishi
to video je suprový pěkně sis s tím vyhrála!!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 21:08 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi
Ale NEPIVEC??
JO NEPIVEC A nesejřim, fakt ne, já si toho původně ani nijak nevšímala, pak jsem bez reakcí začla pozorovat co a jak. Říkala jsem si, dobře, tak mu třeba vadí nerezová miska - páč jsem ho přistihla, že občas chodí pít do akvárka (bez rybiček, takový to kulatý-tam bych nedala ani komáří larvu, mám to jak odpařovač mezi kytkama na zemi), tak jsem si říkala, gůůt, vadí mu třeba ta nerez miska. Jen tak bez nějakejch emocí jsem prohodila misky za umělohmotný a dál se tomu nevěnovala. Nicméně posléze jsem vypozorovala, že fakt třeba tři dny !!! nepije (a to třeba ani z toho akvárka ) prostě nic. fakt ani ťuk, a to ani venku z louže ne, to nemá ve zvyku, jen když mě chce nakrknout a vidí-li takhle pít jinýho psa, tak si blemtne a kouká ešivá začnu řvát ) takže přísun tekutin veškerý žádný. Což je blbý, tak jsem to až po hodně dlouhý době začla občas řešit tím slabounkým vývarem. Ne moc často, páč ho nechci rozmachat, ale pít prostě musí. To s tím pitím z kohoutku, to je nadsázka, ale to by mu myslím, smetákovi, vyhovovalo nejvíc, páč odmalička chodí do koupelny, když se někdo sprchuje a on se tam prorve a chytá vodu ze sprchy.
NO A TETKON TEDA BÁBO RAĎ. NO???
Janiii
tak jako fontánku na motůrek smetákovi fakt pořizovat nebudu,ale tu, jak posílala Březen do útulku tu bych i koupila. Tam naleješ vodu a ona asi 20 minut protýká čůůůrečkem dolů do misky.
Gerda
Nemyslim, že by čokl dobrovolně zdechnul
no jo pani, to já taky ne,ale tři dny jsou dost - a to i v těch vedrech , což mě lehce vyvádělo z konceptu. nepřeháním, dělala jsem si vědecko - technickej výzkum . A ledviny se musej proplachovat si tak řikám. nerada bych, aby v deseti letech odešel na ledviny
brezen2008
huž jsem emila četla a poslala odpověď
ALE TETKON HLAVNĚ MUSÍŠ VĚDĚT, ŽE JSI PANÍ ČERNÝ UDĚLALA MOC VELKOU RADOST!! A KOČENKÁM TAKY. Nejdřív proběhl sněm nad Hillsovou Myší Rolničkatou, dalí jí dost na frak :-D (paní Černá si nechala jednu ze tří , zbytek nechá Báře - ty další šly před časem do Dášenky) no a pak přišel velký zážitek S FONTÁNKOU . hele to Ti byla taková čurina, že jsem si nadávala, že nemám foťák, abych to natočila. Nejdřív se tam sešli dvě a proběhla diskuze tak asi jako: "Hele, čum! Co to je?" "Vodičkááá! Uka! Nestrkej do mě, nevidim!!" "si sáhnu!" "se napiju!" "Ti řikám, nestrkej, mám tetkon kvůlivá tobě mokrou hlavu!" za chvíli už tam byli fšicí a nastalo zkoumání, handrkování, strkání - no televize hadr! Musela jsi škytat jak blázen. Bylo to fakt moc prima pokoukání, ešče tetkon se usmívám, jak měsíc na hnoji DÍKY MILÝ BŘEZNE, DÍKY MOC.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 21:19
- Nahlásit
mishi
mi to nejde!! enem tam v rychlosti problikne pár fotek a konečná!
Ešus je s tím pitím fakt příšera. Venku z potůčků, z rybníku. na chalupě něco málo jo, ale v Prahé prt!
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 21:21
- Nahlásit
PetraK
neděkuj mě,ale sobě,že jsi mi o tom napsala a že vám to pomohlo,,zítra kouknu v práci jestli ještě jsou ,myslím že něco tam někde bude
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 21:23
- Nahlásit
PetraK
taky mi to nejde,jenom pár rychlejch foteček a nic víc
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 21:34
- Nahlásit
PetraK
JO NEPIVEC
No nepič zni hur.
Nicméně posléze jsem vypozorovala, že fakt třeba tři dny !!! nepije (a to třeba ani z toho akvárka ) prostě nic.
A to s nim celej den nekdo je, ze to mas takhle zjisteny exaktne? Nebo si delas carky na misce? Jak vis, ze se nenapije, kdyz nejste doma? Btw - kamoska mela taky fobii, ze pes nepije, z misky voda neubyvala - a on si chodil prilepsovat pitim z wc misy (nemeli zadny zaveseny osvedceny 100%tni bijce bakterii).
NO A TETKON TEDA BÁBO RAĎ. NO???
Neporadim, bo tohle neznam, i slechticna perdelka pojme v nouzi vodu s kemrama od rtw. Proste mi to prijde neprirozeny pro psa. Kdyz ma zizen - nalemta se. Kdyz ma hlad, nazere se.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 21:35
- Nahlásit
brezen2008
taky mi to nejde,jenom pár rychlejch foteček a nic víc
sem ráda, že v tom nejedu sama. I když... ešivá von nebude problém mezi hlavou,rukama a klávesnicí u mě a u Tebe doma
neděkuj mě,
ale jo, jo, děkuju. Páč radost to udělalo maximalistickou. škoda, že jsem ty mňoukavce nenatočila, stálo by to za to!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 21:40
- Nahlásit
Fifi
oradim, bo tohle neznam
no já taky ne, právě a stejně jako Tobě mi to přijde naprosto nepřirozený. Tady nepůjde o nějakou štítivost, ale spíš o to, že nemá prostě skorem vůbec potřebu. V tomhle je s Brtnikem naprosto stejnej.
No když nejsme doma, má k dispozici velikou předsíň, kde má svůj bydlik - domeček a jídelnou /prostě budku a část vyhrazenou na misky. Miska se žrádlem, miska s vodou. Voda přísně pod dohledem a..... neubyde. prostě nepije. Je to nepič profesionál v tomdle po mě rozhodně neni.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 21:52
- Nahlásit
PetraK
v tomdle po mě rozhodně neni.
To nee, este mame suvenyra ze setkani z Prahe aneb "JA"
Paninko, fakt neporadim, jestli je i ve vedrech schopnej 3 dny nepit (je to vubec mozny??) , tak je neco mozna spatne uvnitr Esusa (nestrasim, nedes se, ale naky zakl. testy z curanek a krve.. jinak vypada jak zdravej pef, krom fobie na kravy ). Nebo jestli nema cas se v klidu napit kdyz pridete domu? - stejne jako perdelka se vycurat venku obcas - proste se porad neco deje, a kdyz si vzpomene, uz vi, ze to hlidas a dela zajimavyho (kdyz mu to klikas..). A taky znam psa, co odmital pit vodu z kohoutku, chodil vyhradne na destovou.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 22:08
- Nahlásit
Fifi
jehehééé, máte ešče tu moji upomínku, jo?
No si to musim dycky napsat, abych nezapomněla a neřádila moc
Von je prostě vůl. Co skončil s granulema, skončil i s pitím. Možná to vzal za mě Zdravej je, až na tu hlavu teda a proto taky ty brikule s pitím. Jak řikám, jídlo bych neřešila, ale skrzevá ty ledviny si říkám, že bych to nějak pořešila, abych ho vočůrala. No uvidím. A nebo budem muset bejt furt na chalupě. Tam jakoš takoš lemtá
Jdu do peří- teda až rozmrazim mrazák na maso. Má přijet zejtra - zas jsem předimenzovala objednávku, tak si musí následně Brtnik namastit svaly
Dobrou
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 22:25
- Nahlásit
PetraK
a co přidávat vodu do hrubomletýho? Jsem teď rozhodila psům maso a nevšimla si, že jim napršelo do misek (on je někdo posunul) a než jsem to stihla vůbec začít řešit, žrádlo bylo vysátý i s vodou. A že to nebyl jen tak malej deštíček
Nemyslim udělat ztoho přímo polívku, ale zkusit to nalejt k tomu. Jenže ty naše pindruše sežerou všechno.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 22:40
- Nahlásit
tak jsem si vlastní blbostí rozhodila krvavou vodu z mrazáku po půlce kůchně , takže ¨jsem si celý rozmrazování nádherně zkomplikovala
kachna_
jo, to občas taky dělám, že mu dám nažrat a po určitý době dám do misky se žrádlem vodu a do ní krapítek mletýho, aby to nemohl vybírat - v tom je jako dost dobrej - klidně se ponoří, vytáhne potřebný a hotofson .
Jen je mi prostě podivuhodný, že prostě má zvíře tendence nepít. Ale von není normální už vod malička. Jako štěně neuměl třeba spát . ne fakt nepřeháním. Chyběla mu prostě ta hromada sourozenců-je z deseti. Takže když přišel k nám, nešlo mu usnout samotnýmu. Mohl být vyřízenej jak žádost, ale chodil po bytě s očima a ušima jak baset, cáral prostorem jak Bludnej holanďan,ale nesvalil se a nespal - jako třeba Murphy, kterej byl ochotnej usnout uprostřed hry, čímž mě tehdy vyděsil, že ho kleplo . Tak Náčelník Zrzavá huba ne - čuměla jsem jako blázen. Takže když jsem ho brala do práce, přes povel Pelíšek! šel na místo, kde musel setrvat a tím pádem ho to přepralo. Já nemám úplně jako normálního psa.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 22:50
- Nahlásit
PetraK
ani tu krvavou vodu nepije? Holky se po ní můžou utlouct.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 08:20
- Nahlásit
PetraK
tak se mi zdálo o tobě jak pomáháme v utulku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 08:31
- Nahlásit
Fujtabl ve spolek
kachna_
krvavou vodu - myslíš tu jak rozmrzne maso? Tu se přiznám, že nedávám, páč mi tak nějak atavisticky vadí, že by lemtal kref nebo co
brezen2008
tak se mi zdálo o tobě jak pomáháme v utulku
no bať, však fčéra si pomáhala . Mi vadí, že nemám víc času, že ta pomoc je taková nárazová. No ale aspoň něco. Sem na sebe fakt načtvatá, že mě nenapadlo vzít foťák a natočit tu scénku s fontánou, páč to fakt stálo za to
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 08:47
- Nahlásit
PetraK
musíme něco vymyslt ohledně tech volů ((((((,otázka je ,jestli je možné jenom na to koukat,nebo.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 09:11
- Nahlásit
brezen2008
to je hrozně těžký, těžký protože, něco kontruktivního s nima asi pořídit nejde (aby se něco podstatnýho změnilo) a jít proti, to mi nejde
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 09:12
- Nahlásit
PetraK
chytré,takže nic
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 09:17
- Nahlásit
brezen2008
hele to je spíš na emila. až bude víc času proberem to. Já zatím nemám vůbec představu CO?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 09:27
- Nahlásit
PetraK
no v pohodě ,já to nemyslela zle
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 09:34
- Nahlásit
brezen2008
já vím. co nevím je, co podniknout.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 09:40
- Nahlásit
PetraK
posílám meila,bo tady by toch to něchtěla veřejně,bo mě něco napadlo
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 09:47
- Nahlásit
PetraK
Hele a nemůže ti upíjet ze záchodové mísy? Já takhle přistihla hyenu jednou na návštěvě, prostě měla žázeň, panička zakecaná a jediné co našla byla ta mísa
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 10:12
- Nahlásit
Hyena
ne-e, z hajzlmísy nemůže, páč dveře na záchod jsou zavřený. Jedině občas z toho akvárka, ale to slyším a tam vodu záměrně furt doplňuju. Je mi to divný, normální zvíře se každej den prostě napije. Von fakt ne. V Praze teda. Ale von je prostě divnej. Po mě
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 11:34
- Nahlásit
PetraK
a co mu třeba dát ze dvě pecky traverzou...?
Dobré ráno fšem ještě stále vylitejm.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 11:39
- Nahlásit
jbat
Zdůř kořalo! Nedejchej, budu muset votevřít vokno a bude průvan a já zrovna počítám prachy
Jedině ho zabít, smetáka. Štve mě , že nad tím vůbec melduju. Jak řikám, kdyby to bylo žrádlo je mi to fuk, ať si dělá brikule. Ale to nepití vzhledem k ledvinám, mi přijde blbý. Kdyby nešlo o tohle, tak ať si klidně myslí, že je velbloud
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 11:49
- Nahlásit
PetraK
Zdůř kořalo! Nedejchej,
ten kůň z vás cítí chlast a prchá!
Ale to nepití vzhledem k ledvinám, mi přijde blbý.
no to je jasný, já se ti vůbec nedivim.
ať si klidně myslí, že je velbloud
jasně! všichni jsme blázni, jenom Ešůs letadlo.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 11:51
- Nahlásit
PetraK
vůbec jste pani neříkala, jak se vám líbí Jessie! včera se s blbís půl hodiny líbali před barákem. asi mu to zatrhnu, pak nežere a čumí do blba, pitomec.
|