Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3105 . 3106 . 3107 . 3108 . 3109 . 3110 . 3111 . 3112 . 3113 . 3114 . 3115 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 08:57
- Nahlásit

birma
jj, dost z toho mam obavy...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 09:00
- Nahlásit

Já myslím, že snažit se z odborného pohledu hodnotit to, co prezentuje ve svých videích Cesar Milan je stejný nesmysl jako se v kontextu kynologie bavit o Rudolfu Desenském. Oba jsou to showmani, kterým jde o slávu a o profit a co se přitom děje se psy je jim fuk naprosto. Kdyby nebylo, nemohli by předvádět, to, co předvádějí. Cesar Milan v tomhle Rudolfa Desenského samozřejmě předběhl...je však otázka, co by Rudolf Desenský předváděl, kdyby o něj byl zájem z médií třeba jako o Cesara Milana.
člověk by neměl nikomu přát nic špatnýho, ale prostě hovada, co zneužívají psy rád mít nebudu nikdy.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 09:01
- Nahlásit

Walda
Fakt nevím,proč jsi do téhle roviny sklouzla. Podívej se do záhlaví příspěvků, kdo z nás dvou je mění.
no tos tomu dal na zadek tedka ....

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 09:05
- Nahlásit

zbrnd
Já myslím, že snažit se z odborného pohledu hodnotit to, co prezentuje ve svých videích Cesar Milan je stejný nesmysl
já teda nepovažuju za nesmysl, když odborník na učení vysvětlí na konkrétním případě, co je na tom špatně a jak to udělat líp, případně ve kterém okamžiku udělal předvádějící chybu a proč to tedy nebude fungovat.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 09:12
- Nahlásit

birma
to jistě, ale jak jsem psal přijde mi prostě to, co Cesar Milan předvádí tak vzdálený kynologii, že podle mě použít to k čemukoliv jinýmu než k tomu, že řeknu, "že je osel a ať jde do " je prostě špatná cesta. Asi podobný jako bych chtěl dělat přednášku o tom, jak si hrát se psem, pustil video o vykosťování psů a k tomu vysvětloval, že tohle není dobra forma hry. Možná jsem to trošilinku nadsadil, ale myslím, že v důsledcích zas tak moc ne.

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 09:18
- Nahlásit

zbrnd
podle mě použít to k čemukoliv jinýmu než k tomu, že řeknu, "že je osel a ať jde do " je prostě špatná cesta.
bohužel se ve videích CM shlédlo spousta lidí, hodně jich jeho techniky na netu doporučuje a dokonce se téhle díry na našem trhu chytla jedna slečna a profiluje se jako "psí kouč" a pracuje podle toho, co je vidět ve videích s CM. To jak se tváří psi na videích na konci jejích tréninků taky o lecčems vypovídá
Tudíž vidím jako velice přínosnou věcnou argumentaci proč a v čem konkrétně je to, co je vidět na videích špatně, protože když těm lidem napíšeš nebo řekneš je osel a ať jde do, tak to má pro ně naprosto nulovou vypovídací hodnotu

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 09:30 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

birma
Tudíž vidím jako velice přínosnou věcnou argumentaci proč a v čem konkrétně je to, co je vidět na videích špatně, protože když těm lidem napíšeš nebo řekneš je osel a ať jde do, tak to má pro ně naprosto nulovou vypovídací hodnotu
Na tohle mám zcela jinej pohled. Možná ho mám já zbytečně nesmlouvavej, zavrhující, netolerantní atd ... ale mě se jaksi osvědčil, v životě mi ten přístup funguje a nejen mi.
Koukni, já CM kritizoval asi od poprvý, co jsem s nim něco viděl...taky jsem za to zde i jinde od místních odborníků vždy schytal neb jsem byl klasicky "proti proudu". Mám na něj názor ujasněnej od začátku a těžko s tím někdo hne. Ale proč to píšu vlastně, že? No jsem totiž přesvědčen, že pokud někdo koukne na ta videa a okamžitě nepochopí, že je to šaškárna s kašparem v hlavní roli, stejně se psy nikdy nebude dobře fungovat, takže proč s ním ztrácet čas. Jistě ...možná pokud ten pan Šusta či kdokoliv jiný to vidí tak, že je správný to těm lidem vysvětlovat, tak jo, pak možná má smysl z tajového pohledu to, co popisuješ.
Podle mne ne, protože se psem je třeba žít, takže ty naleješ do hlavy takovým lidem, jak mají dělat to či ono, ale stejně je nezměníš, v zásadě zůstanou stejní, toho psa dotentují jinak zase.
Na druhou stranu zase nechci tvrdit, že nemá smysl lidi učit, vysvětlovat jim atd. Ale zrovna pokud někdo neprokoukne Cesara Milana, tak mi to přijde takovej extrém, že pak už to smysl nemá. Tam to totiž vůbec není o nějaký odbornosti a nějakých chybách v odborných činnostech, tam je to o tom člověku.

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 10:29
- Nahlásit

zbrnd
Podle mne ne, protože se psem je třeba žít, takže ty naleješ do hlavy takovým lidem, jak mají dělat to či ono, ale stejně je nezměníš, v zásadě zůstanou stejní, toho psa dotentují jinak zase.
Tady se náš názor rozchází Mám za to, že jsou lidé, kteří mají své psy rádi, ale zároveň jim naprosto nerozumí (dokonce si myslím, že je to valná většina majitelů psů) a pokud se vyskytne nějaký závažný problém v soužití, tak jsou schopni převzít prakticky cokoliv, protože "to říkal soused, pani v parku, pán v televizi..." a naprosto si neuvědomují, co tím svému psovi způsobují (zvlášť pokud to ten, co způsob řešení prezentuje zaobalí třeba do keců o vůdci smečky). Pokud jim to ale někdo vysvětlí a ukáže jak na to líp a ke psu šetrněji, tak to budou rádi dělat tak a třeba se o psa zajímat i hlouběji, než jen o to, jestli se Fifinka hezky směje (zatímco milá Fifinka odhaluje zuby a hrozí).
Navíc mám pocit, že velká spousta lidí v mém okolí, která má psy, opravdu považuje za vychovaného psa toho, který je pasivní a radši se o nic nesnaží, protože mu za to stejně vždycky někdo vynadá a to je přesně to, co na konci videí s CM a jemu podobnými často uvidíš...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 12:57
- Nahlásit

birma
Souhlasím s tím, co píšeš k těm lidem a psů, skoro zcela.
Ale nesouhlasím, že se v tomto, jak píšeš, náš názor rozchází.
Hjo to je zas složitý se vymáčknout písmenkama )
Zkusím no.
a pokud se vyskytne nějaký závažný problém v soužití, tak jsou schopni převzít prakticky cokoliv, protože "to říkal soused, pani v parku, pán v televizi..."
Ano ano to souhlas. Převezmou cokoliv a třeba klidně převezmou místo mouder od Cesara Milana to, co jim poradíš ty.
V tom souhlas...ale oni se nezměněj tudíž když dojde na nějakou situaci, kterou jsi jim přesně nevysvětlila, zase toho psa dodělaj díky tomu, jací jsou ve svý podstatě.
Jistě, mohou se najít a asi i jsou vyjímeční lidé a vyjímečné situace, kdy ten pokrok je větší a člověk se změni, ale je jich fakt málo ... Vidím to všude kolem sebe a to i u lidí blízkých, ostatně i u sebe.
No zas ale musím přiznat, že určitě nelze tvrdit, že třeba ty přednášky toho pána, kde to takhle dělá, jsou zcela k ničemu, to ne, to bych křivdil, to je fakt.
Jenže prostě celková situace je "konzum" ... z toho plyne zcela vše...si uvědom, že je problém naprostou většinu lidí přesvědčit, aby se zajímali reálně o svý potomky a o sebe ... natož o psy, který "nemaj žádnou hodnotu".

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 13:00
- Nahlásit

birma
A hele i mimochodem z těhle důvodů, co jsem popsal tady výše jsem v podstatě "nepřítel" všech těch metod a pomůcel, protože právě pro tu naprostou většinu lidí(teda spíš pro jejich psy) je to jen cesta do pekla. To proto, že nechápou nebo spíše "nežijou" ty naprostý základy smysluplného chování a tak když získají nějakou nástavbu, dotentují to většinou celý ještě více.

Walda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 13:29
- Nahlásit

birma

nějak mi nepřijde podstatné, která to byla, ......jak můžeš souhlasit s jeho postupy a zároveň se Šustou, který o něm říká, že je nekompetentní a dává ho jako vzor nepochopení a toho, jak se psy rozhodně nepracovat

Já myslím, že je podstatné o jaká videa jde, protože vždycky je třeba rozebírat konkrétní věci. Případná generalizace je až druhotná. A pokud někdo tvrdí, že jiný člověk dělá všechno špatně, tak je to velice podezřelý názor, protože snad nikdo nedělá všechno špatně, ani dezorientovaný začátečník.

Ale dobře, zůstaneme v teoretické rovině a odpovím ti, v čem je mezi těmi dvěmi pány rozdíl. Pro mě je to zajímavé, protože by mě nikdy nenapadlo ty dva srovnávat.

Pan Šusta je teoretik metod výcviku, který na základě znalosti teorie pak ty metody aplikuje na zvířata. Když mě loni zajímalo, dozvědět se něco o současném využití operantního podmiňování, vybral jsem si z tohohle důvodu jako zdroj informací právě jeho. Narozdíl od řady ostatních má nejen zmáknutou teorii, ale má nadhled, zjevně to má dobře srovnáno a nikomu neříká: „Já jsem sežral všechnu moudrost a pravdu a se psy se dá pracovat jen tak, jak říkám já“, aspoň loni na semináři to neříkal.

To se mi na něm líbí a proto jsem původně napsal, že má dobře srovnáno.

Na žádost pejskařů začal před pár lety přednášet aplikování svých znalostí metodologie na psy a to dělá dodnes. Při práci se psy tedy vychází z teorie a postupně získává praktické zkušenosti. Za tu krátkou dobu nejsou velké. Řekl bych, že se při tom téměř výhradně soustřeďuje na operantní podmiňování, stejně jako to dělá u jiných zvířat. a zabývá se především výcvikem.

Naproti tomu Cesar Millan pracuje se psy celý život, od dětství, vychází z praktických znalostí psí etologie a na svoje metody pak kvůli systemizaci a lepší možnosti pochopení pro ostatní, zpětně aplikuje teorii. Zabývá se především výchovou a socializací a téměř vůbec se nezabývá výcvikem.

Tenhle přístup je mi velice blízký a mnohem bližší než Šustův. Zajímá mě, kam až se dá aplikací etologie a přímou komunikací v práci se psy dojít, protože už teď se ukazuje, že to je mnohem dál, něž ostatními „klasickými“ metodami.

Šusta není odborník na etologii, proto si myslím, že může těžko správně posoudit práci Cesara Millana jako celek. V tom to je. Ale určitě může dobře rozebrat nějaký konkrétní případ a říct o něm: „Tady to ten chlapík podle mě dělá špatně“,což je naprosto normální. Tak se vracíme na začátek - je třeba posuzovat konkrétní případ.

A pokud pan Šusta dnes opravdu říká na svých seminářích, třeba nepřímo: „Cesar Millan dělá všechno špatně“, tak je to ke škodě pana Šusty a důvěryhodnosti jeho práce. A na druhou stranu jsem přesvědčen, že C. Millan by neřekl o Šustovi, že dělá všechno špatně on. Vždycky je totiž potřeba najít nějaké východisko - najít co ten člověk dělá dobře a na tom to postavit.

A ještě jedna poznámka k tvému příspěvku na závěr. Cesara Millana nezbožňuju, a u vůbec neadoruju , je jedním ze zdrojů informací, které využívám a které mi velice mi pomohly. Ale těch zdrojů informací je mnohem víc, mimochodem pan Šusta je dalším z nich a pro úplnost, ani jeho nezbožňuju.

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 13:47 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

zbrnd
To proto, že nechápou nebo spíše "nežijou" ty naprostý základy smysluplného chování a tak když získají nějakou nástavbu, dotentují to většinou celý ještě více.
tak už asi chápu, kde je základ nedorozumění Pro mě jsou ty základy soužití zároveň základy metodiky, podle které pak postupuju dál a třeba cvičím a tak - podle toho jak chci se svým psem žít si vybírám i to, jak s ním chci cvičit.
Jasně, že nemá cenu vysvětlovat někomu, kdo o psovi ví akorát, že má 4 nohy a štěká třeba princip klikru, ale to snad ani nikdo normální nedělá. Povel (jakýkoliv) je nástavba, ale řešení třeba toho, aby pes nevrčel na majitele u žrádla je základ, jehož řešení se v různých metodikách taky liší.
Ty základy soužití nevidí každý stejně - příklad: asi všichni majitelé psů se setkají s tím, že se jejich pes něčeho bojí. Pro mě je to signál, že mám uvolnit tlak a v klidu s tím psa seznámit, klidně ho nechat od toho odejít a odměňovat za pokusy se s tím seznámit a on se toho časem bát přestane. Jasně, že řešení strachu ze psů nebo lidí je složitější, zvlášť pokud už vede ke strachový agresi, ale ten základ je pro mě takovej, jakej jsem popsala a pak už na něm stavim a přizpůsobuju se okamžitý situaci. Ale, dočetla jsem se na fóru jednoho našeho známého výcvikáře, že pes se má bát se bát. Tudíž pokud vykazuje strach, tak se musí hodně razantně potrestat, aby ho už dál nedával navenek najevo a on ho třeba možná někdy přestane i cítit. Mně to přijde nepřijatelné, ale někdo takhle žije. Je to základní kámen soužití a zároveň metodika.
Převezmou cokoliv a třeba klidně převezmou místo mouder od Cesara Milana to, co jim poradíš ty.
V tom souhlas...ale oni se nezměněj tudíž když dojde na nějakou situaci, kterou jsi jim přesně nevysvětlila, zase toho psa dodělaj díky tomu, jací jsou ve svý podstatě.

To je sice pravda, jenže pokud se rozbor tý situace udělá dobře, tak se o tom psovi hodně dozvěděj a i člověk prakticky bez mozku to bude umět vztáhnout na širokou škálu podobných situací. Pokud to totiž člověk vysvětluje dobře, tak musí u nějakých krizových situací zabrousit třeba ke konejšivým signálům, prahu psa... a jak co řešit, čemu se vyhnout. To, že už pak dělá pan doktor rozbor videa - to asi není úplně pro běžné pejskaře už jenom proto, že ti na takovou přednášku stěží půjdou, navíc to navazuje na delší povídání, kde se objasňují právě ony základní principy a u dalších věcí se předpokládá, že je člověk zná. Není to vytržené v kontextu a vedené tak, že by člověk přišel, sednul si a bylo mu puštěno video s tím, že tohle je špatně a bez vysvětlení proč
Ufff jsem grafoman Doufám, že je to aspoň trochu srozumitelné, co jsem chtěla sdělit.
A tématický obrázek (kamarád mi asi čte myšlenky):

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 14:10
- Nahlásit

Walda
Já myslím, že je podstatné o jaká videa jde
OK, hledat je nebudu, ale šlo o stříhání bišonka (nebo co to bylo - malý bílý pejsek) a druhé byl JRT, který se schovával pod křeslem a startoval a CM ho pak nějak doloval ven.
aspoň loni na semináři to neříkal.
to neříká stále
Cesar Millan pracuje se psy celý život, od dětství, vychází z praktických znalostí psí etologie
Znovu předesílám, že jsem viděla jen pár videí a nic jsem od něj nečetla, ale na těch videích co jsem viděla naprosto ignoroval signály toho psa a situaci pokaždý vyhrotil on svym chováním. Takže to co jsem viděla byla buď jeho neznalost, nebo což je podle mě skoro horší, to vyhrotil pro kamery úmyslně, přestože si plně uvědomoval následky pro toho psa. Nelíbí se mi ani jedna možnost.
A pokud pan Šusta dnes opravdu říká na svých seminářích, třeba nepřímo: „Cesar Millan dělá všechno špatně“, tak je to ke škodě pana Šusty a důvěryhodnosti jeho práce.
Běž se na nějaký na podzim zase podívat a posuď sám. Nevím nakolik si dobře pamatuju a nakolik si do jeho slov projektuju svoje představy.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 15:12
- Nahlásit

birma
Jasně, že nemá cenu vysvětlovat někomu, kdo o psovi ví akorát, že má 4 nohy a štěká třeba princip klikru, ale to snad ani nikdo normální nedělá
To dělá většina takhle ... se koukni na ta videa .... si projdi cvičáky, přednášky, školení, útulky, záchraný stanice a já nevím co ještě a udělej studii na téma "kolik o psech vědí lidé, kteří na nich vydělávají či se kolem nich prostě pohybují" pak můžeš i druhou o těch ostatních lidech, ale to už bude totální zběsilost

Povel (jakýkoliv) je nástavba, ale řešení třeba toho, aby pes nevrčel na majitele u žrádla je základ, jehož řešení se v různých metodikách taky liší.
Jistě a hlavně většina těch, co takovýto "problém" řeší pomocí nějaké metodiky, nevyřeší stejně nic a psa dodělají tak jak tak ...

Ale, dočetla jsem se na fóru jednoho našeho známého výcvikáře, že pes se má bát se bát. Tudíž pokud vykazuje strach, tak se musí hodně razantně potrestat, aby ho už dál nedával navenek najevo a on ho třeba možná někdy přestane i cítit. Mně to přijde nepřijatelné, ale někdo takhle žije. Je to základní kámen soužití a zároveň metodika.
No...bát se bát ....to je podle mne úvaha na stejné úrovni jako jestli pes vnímá člověka jako psa nebo jako člověka...prostě bullshit .... prostě jsou lidi, kteří si nevidí do úst či na monitor a produkují pak takovéto perly ve snaze vypadat důležitě.
Mmch bát se bát je prostě nesmysl i v kontextu člověka.

To je sice pravda, jenže pokud se rozbor tý situace udělá dobře, tak se o tom psovi hodně dozvěděj a i člověk prakticky bez mozku to bude umět vztáhnout na širokou škálu podobných situací.
No já bych do tohodle "mozek" moc netahal, pokud myslíš jako hloupé a chytré lidi. I hloupý člověk může komunikovat se psem perfektně. No ta aplikace na obdobné situace je myslím právě závislá na spoustě faktorů a jedním hodně důležitým je osobnost člověka právě. Vždyť to přeci všichni známe ze života svého i lidí kolem nás. Navíc většina, absolutní většina lidí je zcela nezodpovědných a nedůsledných a to je tady právě velký problém, který nadělá problémy vždy i kdyby jsi přednášela rok.

To, že už pak dělá pan doktor rozbor videa - to asi není úplně pro běžné pejskaře už jenom proto, že ti na takovou přednášku stěží půjdou, navíc to navazuje na delší povídání, kde se objasňují právě ony základní principy a u dalších věcí se předpokládá, že je člověk zná
Já si myslím, že prostě jsou lidi, co tohle znaj od přírody, neříkaj tomu konejšivé signály, je to prostě jejich přirozenost a ta jim umožní s tím psem komunikovat. A pak jsou lidi, kterým to nic neříká a těch je ta většina no Ale souhlas s Tebou jen Ti k tomu dodávám svůj pohled, ale nesnažím se jim negovat to, co píšeš Ty.

Doufám, že je to aspoň trochu srozumitelné, co jsem chtěla sdělit. Myslím, že pro mě naprosto. Ale zas nemohu zaručit, že jsem to nepochopil zcela jinak, než jsi to myslela ..ale snad ne.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 15:16
- Nahlásit

birma
Takže to co jsem viděla byla buď jeho neznalost, nebo což je podle mě skoro horší, to vyhrotil pro kamery úmyslně, přestože si plně uvědomoval následky pro toho psa. Nelíbí se mi ani jedna možnost.
Zcela přesně stejně to vidím, akorát bych vsadil na tu možnost, z který vychází, že je to šašek a hajzl.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 15:26 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Walda
Naproti tomu Cesar Millan pracuje se psy celý život, od dětství, vychází z praktických znalostí psí etologie a na svoje metody pak kvůli systemizaci a lepší možnosti pochopení pro ostatní, zpětně aplikuje teorii. Zabývá se především výchovou a socializací a téměř vůbec se nezabývá výcvikem
Hm to bych od Tebe bral, kdybys třeba prohlašoval, že je to Tvůj bratranec a že znáš přesně jeho život atd.

Pakliže ho ale sleduji jaksi přes moře a přes tvbednu a přes youtube, hodnotím podle toho, co vidím tam, protože to bude v důsledku 99%+ toho, co tomuhle světu předá. I kdyby napsal sto super knížek, v kterých je vše, jak má být, nebude to dělat ani to zbývající 1%. Neznám ho osobně a tak ho hodnotím podle toho, co vidím, co je od něj přístupné.
A on nejen, že dělá prostě show, on navíc i plácá koniny, kterými tu show podporuje, mu prostě nestačí vybrat si ubohýho psa a dodělat ho kvůli jednomu videu, on to musí ještě pořádně okecat, aby ofce "pochopily", že tenhle postup je správnej.
Likviduje psy s kterými točí a hlavně mráááky dalších, ke kterým bude tenhle přístup aplikován po shlédnutí video návodu od šaška Cesara Milana. A to že bude, je vzhledem k době nepochybné. Svědčí o tom i odezvy na ty jeho kabarety.

edit:
času od času mu dám vždy novou šanci...stejně jako teď...pustím náhodný video a koukám .... no a zase skoro vždy vybere psa, kterýho tam stresujou a snažej se udělat, dojem, co je to za nebezpečnou zrůdu ..... na psovi je vidět, že je tak napůl mezi hrou a agresí, ale oni jej nejspíš stále drážděj, tak pes nakonec zareaguje...pak přijde nesmyslný divadlo ...skoro furt to samý ....tohle on prezentuje světu ..

Walda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 17:49
- Nahlásit

birma

naprosto ignoroval signály toho psa a situaci pokaždý vyhrotil on svym chováním. Takže to co jsem viděla byla buď jeho neznalost, nebo což je podle mě skoro horší, to vyhrotil pro kamery úmyslně, přestože si plně uvědomoval následky pro toho psa. Nelíbí se mi ani jedna možnost.

Je ještě třetí možnost, a to ignorovat signály proto, abych přetáhnul psa na svou stranu, to jest umožnil mu projít náročnou situací se mnou, za mé opory a mého příkladu, a na jeho signály začnu odpovídat až po akci a to jen na ty pozitivní a za odměnu. Odměňuju stav mysli, nikoli to, co dělá nebo nedělá.
Pokud se takový postup dá v dané situaci aplikovat, bývá nejrychlejší, psa zatěžující v únosné míře (to hodně závisí na citu a podpoře psovoda) a navíc hodně posiluje vzájemnou důvěru.
Podle toho, co o Šustovi vím, dovedu si představit, že tohle nezná a tím pádem to nedokáže správně vyhodnotit.

Běž se na nějaký na podzim zase podívat a posuď sám.

...dobrý, ale že bych to musel vidět dvakrát.
Ba ne, vážně. Tolik zase Šustu nepotřebuju. Slyšel jsem, že chystá vydání knihy. Tak si možná nejdřív přečtu knihu, to mě asi bude zajímat, a teprve pak bych se šel případně podívat na nějaký další seminář.

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 18:09
- Nahlásit

Walda
Podle toho, co o Šustovi vím, dovedu si představit, že tohle nezná a tím pádem to nedokáže správně vyhodnotit.
Psala jsem o sobě, ne o Šustovi v tom příspěvku a nijak mě tvůj výklad nepřesvědčil, ale budiž. Své vysvětlení jsem dostala, děkuju.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 18:21
- Nahlásit

Walda
Odměňuju stav mysli
Není lepší ho rovnou poposunout pomocí TLC?

Walda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 19:53
- Nahlásit

birma

Psala jsem o sobě, ne o Šustovi

Dobře, já reagoval na ty dva názory o těch videích, je vlastně jedno, jestli to byly tvoje ovlivněné Šustou, nebo Šustovy.
A pokud on ta tebou komentovaná videa používal jako ukázky toho jak ne, tak mi z toho vyplynul ten můj komentář.

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 20:01
- Nahlásit

birma
a nenašla bys nějaký takový video? na konkrétnu by se nejlíp diskutovalo, proč to je podle Waldy třeba správně

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 21:16
- Nahlásit

Vero
nenašla bys nějaký takový video? na konkrétnu by se nejlíp diskutovalo, proč to je podle Waldy třeba správně
on má těch videí strašně moc a mě se fakt nechce se tim brodit. Navíc mám pocit, že pro mě je diskuse s Waldou vyřešená a uzavřená, že jsem pochopila, co chtěl sdělit

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 21:26
- Nahlásit

birma
Navíc mám pocit, že pro mě je diskuse s Waldou vyřešená a uzavřená, že jsem pochopila,
tož já to samozřejmě myslela sobecky kvůli sobě a mýmu zájmu ale plně chápu, že se ti nechce to hledat.

tak přeju pěknej letní večír všem vespolek my si ještě dneska užili dne, kdy nebylo nejhorší vědro, a ve finále se strašně přežrali (teda my lidi) a jdu se odvalit na večerní proťápku.

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 22:22
- Nahlásit

Rumštááááájn
Jsem doma.
Sany, celým jménem Sany ze Křoví, je taky doma. U mamči.
Honí sousedům slepice (přes plot), honí kočky, ptáky, mouchy. Honí teda prakticky všechno, co vidí. jen psy a lidi má evidentně ráda. Umí sedni, zná slovo párek a bystře pochopila, že ta nejdůležitější místnost je pro ní kuchyň, kde je JÍDLO! Na vodítku se chová pěkně. Vyfotit se nedá, učesat moc taky ne, ale myslim, že mamča se s ní nudit nebude

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 22:27
- Nahlásit

kachna_
Sany, celým jménem Sany ze Křoví, je taky doma. U mamči.
Tak to je super! Fakt jsi mi udělala hroznou radost tim
Umí sedni, zná slovo párek a bystře pochopila, že ta nejdůležitější místnost je pro ní kuchyň, kde je JÍDLO!
Tak pro život je evidentně vybavená dostatečně D:

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 22:33
- Nahlásit

birma
Fakt jsi mi udělala hroznou radost
no, sousedovic slepic se asi na názor ptát nebudeme . Zejtra jedu koupit rabicku, aby byly trochu zakrytý
Pošlu jí na tebe kontakt, budete si moct zoufat dueta

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 22:35 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

kachna_
Pošlu jí na tebe kontakt, budete si moct zoufat dueta
klidně , ale já už si zas tak moc nezoufám, když pominu brzké ranní vstávání abychom se vyhnuli vedrům a přitom aby se Adam utahal

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 22:48
- Nahlásit

kachna_
Jeee, tak moc gratuluju mamce k prirustku, sikovny dohazovacky tu mame, kdo to byl, maya?
At se dari, spolecne!

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 23:37
- Nahlásit

tady koukám odborná debata, že vám to tak myslí v tom vedru

kachna_
jej, tak super, že jste si jí fakt vzali a že je na jídlo, bude se dobře motivovat ne?
třeba honí všechno že je chudák nevylítaná z kotce a časem se zklidní, tak snad není křížená s borderou nebo tak něco

birma
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 23:45
- Nahlásit

Maya
snad není křížená s borderou nebo tak něco
ty si dobrák tedy

<< 1 ... 3105 . 3106 . 3107 . 3108 . 3109 . 3110 . 3111 . 3112 . 3113 . 3114 . 3115 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání