| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 07:04
- Nahlásit
Fajka
tos pobavila s tou baterii teda i kdyz asi vam to smesny neprislo ale diky, asi ne.
Fifi
to je krasna fotecka
PetraK
a) vzhledem k tomu ze to sou vsechno automaty v ty nejlevnejsi cene, je to podle me fucik
b) vybirej si kdyztak na megapixel.cz tam mas i parametry, fotky a tak. Ne ze by se mi tech 10 fotaku tam chtelo hledat
- max bych mrkla, jestli chces treba co nejvic sirokouhlej (treba i na foceni interieru a tak), tak to treba ten samsung es95 nebo panasonic lumix je na tom lip
tady mas porovnani vetsiny tech vybranych fotaku (krome tech, co sem na MP nenasla)
Canon Ixus ma nejvetsi zoom (8x) ale jinak i ostatni bohate stacej, coolpix l29 zas ma zrejme jako jedinej AA baterie misto akumulatoru (zde zalezi, zda davas prednost kdekoli moznost koupit tuzkovky) nebo je ti to fuk, pac bez zasuvky nebudes nikdy vic jak 2dny a ty akumulatory zas bezne vyfotej treba 300 snimku.
Proste v tvym pripade bych se divala asi na to - chces AA/akumulator, chces co nejsirokouhlejsi nebo standart staci (standart - 28mm, i tak je to normalni bezny pouziti) pripadne ten zoom, zda ti staci mensi nebo by se ti hodil co nejvetsi. Za me je to prast jak uhod, co do obrazovy kvality to bude +/- stejny a vsechno sou to automaty.
a prvni tri v ty nabidce nemaj stabilizator, mozna bych zvazila, ze stabilizator se hodi (kdyz se ti bude trast trochu ruka, nebo tak)
osobne bych mozna sla do tohoto lumixu (na alze). jinak na megapixelu muzes projit fotky od uzivatelu
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 07:28 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit
Zdravíčko všem
brut
To je super že si můžeš užívat vnoučátka. A synovi moc držím palce, aby mu klapla ta práce o kterou má zájem.
A je bezva, že škodu na zbouraným autě uhradí pojišťovna.
Vero
Buldozerka je mi moc líto - ten si chudáček v posledních měsících už vytrpěl svý. Snad už bude líp. Taky bych zkoušela ty jogurty.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 07:36
- Nahlásit
PetraK
Blaník je super babča a je radost číst jak je šiškovná.
Pozorovat lišky musí být fascinující, ale ve výsledku bych asi taky měla obavy z nemocí. Jsou teda fakt voražený, když vám takhle producírujou u baráku. Až někdy ráno dostaneš pořádnýho blemcáka, nemusí to být ani od Brtníka, ani od Blaníka, ale od lišounů ˇ
S tou přecitlivělostí - bouří se ti hormony. Já až budu mít vižlí mimino na spadnutí, budu na tom stejně a počítám, že se mi snad začnou i nalejvat prsa
Na Ešuska budeš s láskou a dojetím vzpomínat pořád, neboj, že by ti ho kdokoli vytěsnil z hlavy. A ničím se neproviňuješ, že budeš svou lásku a péči věnovat dalšímu přírůstku
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 07:47
- Nahlásit
Fajka
já už nejsem štěndo a mám taky faldíííky
a kde pani?
Krásná fotosérie.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 07:56
- Nahlásit
grimmh
vpzpomela sem si na udesny vide "jak delaji lisky" i když mě se ta pisnicka celkem libi
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 08:05
- Nahlásit
cernej caj
Díky, v práci mám jen obraz bez zvuku, tak mám smolíka. Budu si to muset pustit až dorazí vyléčený PC
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 08:09
- Nahlásit
s těma foťákama si taky myslim, že je to jedno, já mám panasonic lumix, ale mnohem dražší, fotky dělá jako pěkný, synovec má nějaký čínský noname z aukra za pětikilo a fotky vypadaj úplně stejně jako ty moje
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 08:22
- Nahlásit
Maya
jj, co do obrazovy kvality je to dneska skoro jedno. Hlavne pokud jsi ve stejny cenovy.
mam zrcadlovku taky panasonic lumix a rekla bych, ze z ni lezou uplne stejny fotky jak z toho tvyho i kdyz to uz je taky asi rok vyroby 2006 tak neni nejmladsi, a ma spis veci, co by cloveka dnes stvali jako dost nepouzitelny foceni pres displej, da se jen pres hledacek, zadny video a tak... bych rekla, ze ta pohodlnost pri foceni je taky dost plus
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 08:34
- Nahlásit
cernej caj
jo, já taky tuhle koukala, že už mám ten foťák asi 7 let, já fotím jen přes displej, video má, to jsem akorát vyzkoušela když byl novej a teď zrovna o víkendu jsem si chtěla natočit neteř a trvalo mi hodinu na to přijít jak se to dělá, že se to nespouští v menu, ale jen se otočí kolečkem nahoře
jako je fakt, že ten můj foťák má velkej zoom a umí i blízký detaily a to já dost využiju a pak na ruční režim tam toho jde dost nastavit, takže kdo by s tím uměl a nefotil jen na automat, tak by měl fotky asi ještě lepší, umí x formátů fotek atd. a to jsou věci za který jsem zaplatila zbytečně
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 08:36 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!
pozveme si topiče:
Bubiška je megaBubiška!! Jdeme si tak ráno prostorem, házíme si Šupíka /druhá oblíbená hračka - neboli umělohmotná lékovka, ta je také velmi v kurzu, jak je ráda hledá, tak je ráda nosí a následně drtí/ a Bubuika si pak šla čuchati, šmrdolí se prostorem, šmrdolí, na jednom místě se zastavila na dýl, zkoumala, pak se přišmrdolila a že jdeme dál, šla jsem se kouknout, co to tam zkoumala a vona to kostička malá taková, kdyby chtěla, tak jí vdechne ani o tom nevím. Jsem na ní hrdobec, vzala to jako běžnou věc, něco najdu a nesfutruju to hned z první, ani se právě nepřišla pochlubit, jak byla udatná. A šupíkování jí taky děsně bavilo, dokonce, když jsme potkali nebohýho zlaťáka, kterýho vždy venčí na metr a fous vodítku tak, že je vlečen,nemá čas si někde dýl počuchat, furt musí jí - neviděla jsem ho, že by se vyvenčil. On se vždycky děsně touží družit, je mi ho líto, vždycky smutně kouká na Bubiši, jak tak plachtí prostorem. No a Bubiše mu zasadila další ránu dneska, když chtěla radši šupíkovat, než se družit. Tak jsem ho aspoň podrbala, chudákyho.
Fajka
já už nejsem štěndo a mám taky faldíííky
takovejch je nás tu víc, hlásím se
béš zticha smrade jeden plesnivej!
má recht pani domácí, hajzlové se maj drtit, jen co přídou domu!
ta třefí fotka je dokonalá
s pichlavejma zoubečkama... t
ach jo , nesnášim pichlavý zoubečky
Maya
ale volat na dospělý ohařisko Faldíku, no nevím
kdepak ne, Falda to nebude, Falda ẗen je jen jeden
Fifi
tak v pripade Esusky by to asi dobra volba nebyla.
přésně!A pak já mám ráda originalitu, můj pes nebude nějakej vometák
tesim se, az nejaky cizi podrbam a necham se zrasit a pak si to pancicka odvede domu.
kdy přijedeš?
jak Sadlicku zakrejva oci, jakoze ji na tom gauci jejim ale Spekata vuuubec nevidi.
Křemýl zdá, se studovala zákony optiky . Když mě nevidíš, tak tu nejsem!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 08:38
- Nahlásit
cernej caj
dííkec pani, já si taky říkám, že to je asi o tom stejným, dík za upozornění na stabilizátor. Hele dá se z toho poznat, jestli to umí sekvence?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 08:42
- Nahlásit
grimmh
bouří se ti hormony. Já až budu mít vižlí mimino na spadnutí, budu na tom stejně a počítám, že se mi snad začnou i nalejvat prsa
to ne, to není můj případ . mám to hozený jinak. A není v tom ani obava z nějakýho zrazování. to ne, prostě mi to přišlo znovu strašlivě líto. je to smutek, neředěnej. nic jinýho. Ešče musím čekat, až to dovyhnije.
ve výsledku bych asi taky měla obavy z nemocí.
no jo, byly tam a budou, co naděláš. To jen teď byly vidět i na zahradě přímo, Ale ony tam byly vždycky
.Maya
a fotky vypadaj úplně stejně jako ty moje
no takže prostě udělám ententýky, dva špalíky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 08:56
- Nahlásit
PetraK
sekvence asi umi kazdej, hodnota je jen u toho lumixu (1snimek/1sekunda).
to chudak zlatak teda, ze ho bubiska tak odstrcila
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:00
- Nahlásit
cernej caj..
hodnota je jen u toho lumixu (1snimek/1sekunda).
éééjch, teď nerozumím o čem mluvíš
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:02
- Nahlásit
PetraK
Ešče musím čekat, až to dovyhnije.
Jestli to máš v sobě jako já, tak to nedovyhnije. Jen se to tak nějak trochu zakonzervuje a bude to vyplouvat na povrch pořád, ale už ne tak často.
Měla bys Bubišce domluvit, aby byla na toho zlaťáčka hodnější, aby měl krásné ráno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:03
- Nahlásit
PetraK
ses ptala na sekvence, coz chapu jako sekvencni foceni? tak to znamena, ze to neni schopny delat vic snimku za sekundu, nez 1. takze kdyz budes mit sekvenci 10ti fotek, tak budou po sekunde a ne treba 3 za sekundu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:03
- Nahlásit
PetraK
chudák zlaťák, já takhle tady na sídlišti vídám z autobusu samojeda, smutný to je
no takže prostě udělám ententýky, dva špalíky
asi tak nějak
já si kdysi koupila ten panasonic, že jsem četla, že má nejlepší objektivy, ale jestli to k něčemu je nebo ne netuchám
ty sekvence už dneska dělaj i mobily, taky bych řekla že foťáky to budou umět všechny, ale já to nepoužívám, tak nevim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:05
- Nahlásit
cernej caj
tak budou po sekunde a ne treba 3 za sekundu
myslíš že některej digi automat umí fotit tak rychle?
podle mě je potom lepší video a udělat si fotky z něj
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:07
- Nahlásit
uaaaa
kolega nam donesl domaci pivo, krasne oroseny, kazdej jeden lahvac, polotmava 14%
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:08 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
ses ptala na sekvence,
no nevim jestli jsem to nazvala dobře? v termitech se nevyznám - měla jsem na mysli to, že ten můj starej kompakt uměl to, že jsem držela spouš't a nasnímalo mi to třeba psa ve výskoku - stihlo to rozfázovat. To tyhle asi neumí, což?
grimmh
Měla bys Bubišce domluvit, aby byla na toho zlaťáčka hodnější, aby měl krásné ráno
Bubiška je egocentrik a sobec potřebovala házet Šupíka, zlaťákovi hodila koketně zadnicí u makovice a odfordila do prostoru.
Maya
chudák zlaťák, já takhle tady na sídlišti vídám z autobusu samojeda, smutný to je
hrozně mě to štve, ten pes je milej navíc. A co pozná? Nic je taženej celou dobu jako koza an porážku, hlavně, že si slečna vyčudí cigárko.
aky bych řekla že foťáky to budou umět všechny, ale já to nepoužívám, tak nevim
vižlu jinak v pohybu nevyfotíš ,
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:13
- Nahlásit
Maya
to ti prave muze bejt, dobrou svetelnost vyuzijes, ze to nema aberaci a soudkovitost ocenis taky i pri foceni na manual, ze pekne kresli...
nevim, ty levny fotaky asi urco ne. Ja to skoro nepouzivam, ale treba zradlo video vubec neumi a kdyz tatka dostal k narozkam ten paragliding nebo co to bylo, tak sem to teda vyuzila dost - ale to me omezovala zas pomala karta, tak sem si musela koupit rychlejsi, asi nejakou se zapisem 30MB/s a tam s focenim do rawu dam tak 3snimky/sekunda
tak pivo je luuxuuuuus. Sme si pritukli a je fakt dobry
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:17
- Nahlásit
PetraK
tohle, o cem ty mluvis je to, o cem mluvim ja. Jak rikam, umi to vsechny, hodnota je ale dostupna jen pro ten lumix a tam to proste budes mit po sekundach. Kdyz budes 30sekund spoust drzet, udela to proste 30 snimku.
ty tvoje sekvence = sekvencni snimani
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:18 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
donesl domaci pivo
kecáš!! jak ho vyrobil?, kluci kdysi taky chtěli, pak to vyšumělo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:19
- Nahlásit
cernej caj
Jak rikam, umi to vsechny, hodnota je ale dostupna jen pro ten lumix a tam to proste budes mit po sekundach
jojojo, huž mi to cvaklo (asi jsem málo zmáčka spouš't ) díky, tak to udělám ještě tak, že až vybereme, tak si tam zavolám a zeptám se. díky moc za rady.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:20
- Nahlásit
cernej caj
omezovala zas pomala karta, tak sem si musela koupit ry
jako rychlost focení ovlivní i karta? a jak zjistím jak rychlou kartu mám?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:21
- Nahlásit
PetraK
nekecaaam no nevim presne, koupil si chmel a neco ve specialnim shopu a doma ma mrazak regulovatelnej a nejak si to dela uz pres rok ale ted poprve nam prinesl ochutnat.
neni za co.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:28
- Nahlásit
Kolega z práce taky vaří a zraje mu to v ložnici - manželka už ho chtěla vysídlit, bo to prej smrdí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:33
- Nahlásit
cernej caj
doma ma mrazak regulovatelnej
já myslela, že pivo se vaří a ne mrazí
ale viděla jsem tuhle v tv pořad o tom a pivo si asi doma dělá hodně lidí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:34
- Nahlásit
Maya
no... karta te omezi jen v urcitych pripadech. Ja treba vim, ze parametry myho fotaku udavaj 3snimky/sekunda. Pokud jpg + raw mají kolem 12MB velikost, tak se dostaneš při sekvenci s pomalou kartou do stavu, že foťák je schopen fotit, ale nestíhá ukládat a dokud neuloží, tak nefotíš.
Pokud ale bych nefotila do rawu a jen do jpegu, tak s běžnou kartou zvládám ty 3snímky v poho. To máš napsáno na kartě, bud class 2/4/6/8/10 (to udává rychlost prave v MB/s garantovanou). Takze i u fotaku s jpegem te muze limitovat, pokud mas treba 16mpix fotak a fotis na kartu class 2, tak pokud ta fotka bude mit na max rozliseni odhadem 6MB, tak logickym prepoctem ses na 3sekundach na fotku i kdyz fotak "umi" 1snimek za sekundu. ja mam tuhle do zrcadla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 09:52
- Nahlásit
cernej caj
no to mě nikdy nenapadlo tohleto s tou kartou, jestli si večer vzpomenu, tak se podívám, co je na ní napsáno, ale jako mám jí koupenou spolu s foťákem, teda je dost stará
|