| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 19:19
- Nahlásit
koukám tady plodná debata
já se vyjadřovat k tomu asi moc nebudu, když podle všeho mám s každým psem úplně jiný vztah, když Dorin by si ode mě klidně nechal řezat nohu pilou, zatímco Kim nemá problém se dost ohradit, když se mu něco nelíbí
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 19:26
- Nahlásit
Fujtajbl ve spolek
dneska bylo krááááááááásněěěěěě, našlapali jsme s tůůristama další 30 kiláčkůůů , aaaach to bylo labůůůžooo
původně se měl narodit jako tuleň asi
vsjo tu:
http://fajka.rajce.idnes.cz/Karolina_Svetla/
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 19:39 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
birma
teda já si sedla, Adam si lehnul) a pozorovali projíždějící kola a.... NIC
jupíííí supeer!
my dneska taky ignorovali jak byčiklisti tak motorky
kachna_
Aneta Langerová nazpívala nevidomou dívku od Kryla. Strašně hezky
tuhle písničku miluju a Langerku mám taky ráda..moc hezky to nazpívala! dík za link..to si budu pouštět asi často
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 20:05
- Nahlásit
zbrnd
pokud ho budeme chápat jako poskytnutí motivace je samozřejmě v pořádku, je to základ komunikace.
Aha Mně teda lákání přijde strašně pochybný a neefektivní. Nějak znám moc psů, který poslouchaj jen ve chvíli, kdy vyhodnotěj, že páníček drží dostatečně zajímavou odměnu a jinak ani ťuk
Obecně se tvrdí, že odměna (kterou pes nevidí a dostane ji ve chvíli správného chování) je lepší motivace než úplatek (lákání - kdy se pes může rozhodnout, jestli to, co majitel drží mu stojí za snahu)
aby si zapamatoval, že jsem mu něco nabízel(když on seděl) a ne že jsem ho usazoval
když nabízíš, tak netřeba usazovat ne? Proč bys to dělal obojí najednou?
Vero
A má ta paní /takovýho/ psa, nebo se jen teoreticky realizuje?
Paní psy má, nicméně její popisy manipulace, kdy pokládá úplně všechno za nátlak a pes pracuje jen pro její hezký oči a dobrej pocit a to bez nejmenšího tlaku (zvýšení hlasu, škubnutí vodítkem...) mi přijdou natolik odtržený od reality a zároveň mlhavý a nekonkrétní, že z ní mám pocit, že se snaží o něčem přesvědčit nejen okolí ale i sama sebe
Maya
když podle všeho mám s každým psem úplně jiný vztah, když Dorin by si ode mě klidně nechal řezat nohu pilou, zatímco Kim nemá problém se dost ohradit, když se mu něco nelíbí
jo, asi je to tebou, rozhodně ne rozdílnou povahou těch dvou
Fajka
vsjo tu:
náááádhera! naprosto nepozitivně závidim!
my dneska taky ignorovali jak byčiklisti tak motorky
ste dobrý!
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 20:48
- Nahlásit
já ty zmetky zcela nepozitivně zmátim
jsem si fakt dovolila moc, klohnit si karbanátky a nenaservírovat véču Jejich Lordstvům napřed
nejenže spojenými silami vzali dveře do kůchně ztečí a s úspěchem, takže jsem málem přišla o výsledky hodiny vařby ty hovada blbý se předtím ještě zvládly ostentativně na práh vysrat
panebooože, hovada pitomý, krásný
Fajka
paráda! to jelito je vyloženej povaleč
birma
že z ní mám pocit, že se snaží o něčem přesvědčit nejen okolí ale i sama sebe
to je dost věrohodná možnost.
Maya
, když podle všeho mám s každým psem úplně jiný vztah
no jo no, to je jeden z těch rozdílů mezi teorií a praxí, když vytanou.
no nic dámy, jdu umejvat hovna. pak setřu trochu moči a den bude završen
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 20:50
- Nahlásit
Vero
ty hovada blbý se předtím ještě zvládly ostentativně na práh vysrat
to jsou miláčci teda
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 21:15
- Nahlásit
birma
to jsou miláčci teda
kdyby voni nebyli tak strašně roztomilí a krásní,...... tak nevim
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 21:21
- Nahlásit
Vero
..... tak nevim
úúúúúplně ti rozumim!!!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 21:54
- Nahlásit
Fajka
krásný fotky, ty ležecíválecí jsou stejně nejlepší
ale u nás teda hlavně odpolko tak hezky nebylo a teď už leje
birma
jo, asi je to tebou, rozhodně ne rozdílnou povahou těch dvou
jj, já budu asi ten schizofrenik
Vero
o nic dámy, jdu umejvat hovna. pak setřu trochu moči a den bude završen
hehe, fakt nezávidím
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 23:51
- Nahlásit
http://zpravy.idnes.cz/navrat-kocky-divoke-na-suma vu-a-do-beskyd-ffh-/domaci.aspx?c=A140510_121139_d omaci_hv
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 09:45
- Nahlásit
birma
Aha Mně teda lákání přijde strašně pochybný a neefektivní. Nějak znám moc psů, který poslouchaj jen ve chvíli, kdy vyhodnotěj, že páníček drží dostatečně zajímavou odměnu a jinak ani ťuk
no vzdyt o tom jsem psal ne? proste kdyz je to jen lecka ci jak to nazvat...porad jde zas jen o ten vyznam slov, myslim, jsme si to vzajemne vysvetlili uz parkrat, akorat ne asi zcela do detailu...to co popisujes nyni je neblahy nasledek prave toho kdyz to lakani je proste jen ta lecka...dle meho vnimani...to mas fuk, myslim, ze to vidime docela podobne, proste se mi nepovedlo to napsat tak, abys se to tobe povedlo pochopit, co mam na mysli
Obecně se tvrdí, že odměna (kterou pes nevidí a dostane ji ve chvíli správného chování) je lepší motivace než úplatek (lákání - kdy se pes může rozhodnout, jestli to, co majitel drží mu stojí za snahu)
Určitě jo. Ale zas jde o to lákání o to slovo, ja ho minule použil v tom významu, kterej jsem popsal a to pak to, co píšeš nyní neplatí, teda platí, ale musela bys přehodit ta slova neboť já psal o lákáná ve smyslu nabídka. Ale OK, s tím co píšeše tady souhlas samozřejmě.
když nabízíš, tak netřeba usazovat ne? Proč bys to dělal obojí najednou?
no najednou.....ne zcela že prostě tak, aby pes když dostává odměnu už provozoval tu chtěnou činnost. Ale samo záleží od situace, jaký máš požadavky na přesnost a rychlost provedení, jak rychle ho to chceš naučit. Víš co, nejsme stroje a ani necvičím, nikdy jsme psy necvičil a nejspíš je ani nikdy cvičit nebudu v takovém objemu nebo profesionálně, abych měl vypracovaný přesný postup.Stejně věřím na sílu toho vztahu a prostě určité zásady a hodnoty psovodovy morálky či uvědomělosti či jak to nazvat. A samozřejmě i psovodovu psychickou a fyzickou kondici, to dělá hrozně moc, prostě ten vztah a jeho aktéři...to máš jak u lidí...znám děcka, který dostávaly na zadel a i dost a jsou z nich mnohem lepší lidi než jiní atd atd....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 10:22
- Nahlásit
Vero
tak furt lepsi, nez ta vohozena zed srajdou
Fajka
supr fotky, doufam, zeste meli vcera tak krasne, jak my tady
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 13:20
- Nahlásit
tak jsem po skoro roce dala Adamovi něco s vepřovou kostí, tudíž se začínám modlit, abychom zítřek nestrávili na veterině
zbrnd
nějak přestávám chápat proč ses se mnou původně dostal do sporu
jsou z nich mnohem lepší lidi než jiní atd atd....
když tohle je takový dost neprůkazný - jsou i šťastnější? Nebyli by lepší i kdyby na zadek nedostávali? Ti horší nebyli by ještě horší, kdyby na zadek dostávali? A co je lepší člověk? A jde to přirovnávat nějak ke psům?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 13:44
- Nahlásit
birma
A co je lepší člověk?
Soused Jarda, co dal sousedovi Láďovi 10l přípravku na trávu. Byl by možná i nejlepší, kdyby Láďa nepotřeboval hnojivo a Jarda mu omylem nedal totální herbicid
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 13:54
- Nahlásit
kachna_
kdyby Láďa nepotřeboval hnojivo a Jarda mu omylem nedal totální herbicid
to jako fakt? a žije ještě Jarda?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 13:56
- Nahlásit
birma
nějak přestávám chápat proč ses se mnou původně dostal do sporu
já si taky myslím, že to vidíme podobně, rozdíly by se asi našly...hodně velkej je v tom, že já z principu nesnáším TRENDY možná někdy až hystericky je nesnáším a taky je fakt problém aspoň pro mě určitě vyjádřit se tak, abych všechno to, co v podstatě k dané věcí řekněmě "cítím" dokázal dostat do pár všeřikájicích slov pochopitelných pro ostatní nebo většinu ostatních
když tohle je takový dost neprůkazný - jsou i šťastnější? Nebyli by lepší i kdyby na zadek nedostávali? Ti horší nebyli by ještě horší, kdyby na zadek dostávali? A co je lepší člověk?
no to je jaksi zcela konkrétně a úplně relativní mohli by být šťastnější a nemuseli, rozhodně to nezáleží jen na tom, jestli byli řezáni nebo ne..samo nemluvím o nějakým pravidelným fyzickým bezdůvodným násilí, ale třeba prostě o výchově s použitím pár facek
Co je lepší člověk? Třeba já. Tos nevěděla? ))) Vlastně prt, já jsem nejlepší nadbůch navíc. Ale ne, no lepší člověk, pod to si dosaď cokoliv se ti tam líbí, svou představu, protože to stejně bude sedět tomu mému původnímu vyjádření o těch lepších lidech, že mohli klidně dostávat po čuni. To proto, že jsem to myslel tak, že v podstatě těch pár po čuni není nebo nemusí být to stěježní, čili ten člověk může vzniknout jakejkoliv i když dostává po čuni a když jakejkoliv a tedy i takovej, který bude pasovat do toho tvýho obrazu pojmu "lepší".
A jde to přirovnávat nějak ke psům?
Určitě..v tom kontextu, jak jsem to myslel, tedy, že to nemusí být rozhodující faktor to dostávání po čuni, to určitě srovnávat lze. Ještě se mě tedy prosím zeptej, jak se pozná ten lepší pes ))
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 14:02
- Nahlásit
zbrnd
že to vidíme podobně
no hurá
rozdíly by se asi našly..
tak ty se najdou vždycky, aneb když dva dělají totéž, není to totéž
Ještě se mě tedy prosím zeptej, jak se pozná ten lepší pes
Mám?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 14:07
- Nahlásit
birma
no hele ted jsem koukal na ten zacatek a prisel jsem na to, proc tam asi vzniknul spor:
PetraK:
tAkže např. dáte povel sedni v momentě, kdy jde od vás člověk např. 10 m. Pes nic a čučí, co to tam jde za osobu. Takže z toho plyne, že tohle ještě nedává, že tedy musíte začít cvik procvičovat na vzdálenost o něco větší,
nadbůch:
Tak ale hlavně jste tuším paní pekelná opomenula vysvětlit, že pokud si ten pes nesedne, tak ho usadíme my v takovém případě případně jej usazujeme prakticky zároveň s povelem, pokud tedy povel nezvládá či je tomu dle moderních výcvikových technologií jinak?
já jsem prostě vzal ten kousek textu, kterej vidíš, zareagoval na to, že se tam píše o tom, že se dá povel a pak se to nedotáhne do konce, což prostě vzhledem k tý konkrétní situaci mi přijde špatně no a debata se začala nějak rozvíjet, ze začátku jsme nikdo netušili, že máme před sebou milion stran ), tak jsme treba neformulovali az tak opatrne a tak to vzniklo vsechno..ja mel v tu chvili pote, co jsi se ozvala s tou možností nechat ho vybrat, prostě vypíchnout to důležitý, tedy, že jsem přesvědčen, že pokud už dám psovi povel, kterej má umět vykonat(jakože použiji to slůvko, na který má pes reagovat, nehodlám ho měnit do budoucna), tak je správný, aby ten pes ten cvik/ukon udelal. Nemel jsem se uchylit do roviny metod a postupu v te diskuzi, mel jsem vypichnout todle podstatny asik.
A treba by se prislo na to, ze to jiste, ale ze to pisu zbytecne, ze jsem treba zareagoval jen na cast textu bez kontextu. Nebo by se prislo na to, ze jsme se fakt vzdalili od puvodniho tematu nebo na cokoliv jinyho, tu z je asi foooooooook ted
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 14:08
- Nahlásit
birma
Mám?
Klidně, já jdu stejně pryč a pak už to nenajdu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 14:13
- Nahlásit
zbrnd
jsem přesvědčen, že pokud už dám psovi povel, kterej má umět vykonat(jakože použiji to slůvko, na který má pes reagovat, nehodlám ho měnit do budoucna), tak je správný, aby ten pes ten cvik/ukon udelal
Jj, takhle s tebou souhlasim. To nepochopení je asi v tom, že třeba já když si někde přečtu (nebo i domyslim), že pes MUSÍ (a je jedno so), tak s tim mám obrovskej problém. Když to neudělá, tak co? Budu ho nutit? A když se nenechá přinutit, tak co s nim, mám ho tam zabít, protože prostě MUSÍ? Což je to, co prostě vidim v tý tvojí části zblblá z mnoha diskusí, kde to takhle podle většiny lidí bohužel funguje...
Můj pohled je ten, že by to pes vykonat měl. Pokud ne, tak neřeším v tu chvíli psa, ale rozeberu si to, proč se to stalo - chtěla jsem něco, co jsem ho nenaučila? Měl malou motivaci? Je přetažený? A podle toho přizpůsobim další trénink tak, aby se to pokud možno nestávalo...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 15:34
- Nahlásit
birma
to jako fakt?
v pátek nám to říkal
Naštěstí toho zatím nastříkal jenom trochu, ale chtěl si to od něj půjčit další soused, že by si tím pohnojil louku
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 16:16
- Nahlásit
kachna_
chtěl si to od něj půjčit další soused, že by si tím pohnojil louku
tak ještěže na to přišli včas
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 16:40
- Nahlásit
birma
tak ještěže na to přišli včas
to asi jo, protože myslim, že by je ten soused zabil voba
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 17:06
- Nahlásit
kachna
ty vado meli stesti v nestesti
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 19:50
- Nahlásit
kachna_
teda to je supr historka, mohli jste bejt bez sousedů
cernej caj
se mi sám zaktualizoval prohlížeč M, k...a už, de to nějak vrátit zpátky??? musím teda říct, že IE takovýhle debilní sklony neměl
a de to někde vypnout ty aktualizace? nerada bych se dočkala něčeho podobnýho zas
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 19:52
- Nahlásit
cernej caj
a tak ten zákaz aktualizace už jsem našla a zrušila, pozdě ale přece
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 19:53
- Nahlásit
Maya
Mozila? mně to udělala prvně v životě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 20:12
- Nahlásit
kachna_
Mozila? mně to udělala prvně v životě
jj, tobě taky? vrátit zpátky už to asi nepůjde co?
ani nejdou přetahovat ikony po liště a zrušit ta debilní čárkovaná úplně vpravo, která se mi ted plete s domkem, kterej nejde přetáhnout jinam, jako fakt to je asi společnej znak všech inovací, že je to vždycky k horšímu
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2014 20:20
- Nahlásit
jaký byl víkend dámy a pane?
já si střihla Rožnov p.R., byla tam salašnická klubovka, Téreza se povinně vystavovala, shodli jsme se, že to fakt není náš šálek čaje, nicméně máme hotovo (v sobotu V a dneska VD), krásně jsme si prošli skanzen jen ta cesta dneska stála za prd, lilo celou cestu, na dálnici bylo vidět velký hovňajz a navíc jsem se tak nějak přistihla, že se následkem posledních dní za tim volantem bojim musim se toho hodně rychle zbavit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2014 07:23 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
jako firefox?
u FF muzes a) vypnout automaticky update b) zkusit preinstalovat starsim offline balikem odtud c) odinstalovat a nainstalovat offline balikem (nevim, zda by ta reinstalace vzala starsi pres novejsi).
Nastaveni by ti mela zustat. Pokud se o ne bojis, mozilla backup
a VYPNOUT automaticky update. IE to dela samo taky, pokud mas nastaveny update OS bez ptani. (FF: Nastaveni - moznosti - pokrocile - update)
jo a mas recht, vsechny inovace sou k horsimu.
Janiii
Tak to je supr, ste byli uspesni a zas jednou za cas se to da zvladnout . Vcera bylo na cestovani fakt docela skarede, ale zas toho strachu se doufam zbavis rychle, tim, ze budes ridit (to rika nekdo, kdo ma strach i delat ridicak
|