Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2970 . 2971 . 2972 . 2973 . 2974 . 2975 . 2976 . 2977 . 2978 . 2979 . 2980 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 10:56
- Nahlásit

Fifi
A hele, to je cupr babca. - ty volééé když jsem sledovala ty nožky (jakové mimochodem nemám já ani ve svém věku ) tak jsem chvílema uvažovala, jestli to tělo fakt patří k tomu obličeji?? Fakt žasnu. To prostě nejsou pohyby 70letého (či kolik bábě je?) člověka A pak, že to nejde... Důchodci by se měli nad sebou hluboce zamyslet Díkaz za odkaz...rozesílám tchánům a tetám

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 10:58
- Nahlásit

Maya
ten vtip sem si musela precist dvakrat, nez mi to doslo

no prave, jenze - jestli timovi rekli 3-6let a mame ho 4roky, tak mu je 7-10. Ja to nepoznam, jestli mu je spis 7 nebo spis 10. ferince je 4.5. ma pred sebou dobrych 6 let vandrovani a midu a vyletu (pac i vylet by byl asi moc, pac 30km 1x za mesic je asi dost zatez nad beznej provoz a denne to fakt nechodime) narozdil od timika, u kteryho se za 2-3roky muze zacit dost projevovat ten vek. A ja mam psa jako partaka na ven a ne ze budu mit doma starocha, cukrovkare a jeste idealne teda psa na vandry? to asi tezko... tak ja nevim. no

worick
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:03
- Nahlásit

cernej caj
Kolik je Feri? Když neplánujete štěníky, tak bych možná šla do té kastrace..Máš ji v bytě - špiní, se psem, chodíte na psí akce....hodně věcí by vám to ulehčilo. Riziko by byla ta možná inkontinence v bytě, o čemž teď ví svoje Vero..jak tady tak čtu Já se s ní ale u kastrovaných fenek ještě nesetkala myslím, že se to týká spíše těch už hodně starších, které se kastrují buďto kvůli rakovině mléčné lišty, nebo zánětu dělohy...

Vero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:17
- Nahlásit

pes s cukrovkou fakt nemůže na vandry? víte to jistě? já s tím nemám u psů vůbec žádnou zkušenost, ale nevšimla jsem si, že by lidi, co dostanou cukrovku s věkem (něco jinýho typ cukrovky, který vznikne už v dětství, to je dost jiná nemoc) nesměli mít žádnou zátěž a výlety, ba dokonce při troše ovládání to regulují roky dietou a pak lékama, že ani na inzulin nedojde.
teda nevím vůbec jak u psů... ale mě překvapilo, že to je dg na odpis.
a taky nikde není psaný, že když rodič dostane na starý koleno cukrovku, dostane ji i potomek ne? stejně tak se přímo nutně nezdění rakovina a podobně, to je na mnoha faktorech....
a kastrace o kolik % sníží pravděpodobnost té cukrovky?

grimmh
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:22
- Nahlásit

Fifi
teprve teď jsem si všimla toho videa díky komentáře holek.
To je super babča.

grimmh
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:23
- Nahlásit

cernej caj
Čajíčku, já bych do toho šla.

Vero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:27
- Nahlásit

Fifi

to je úžasná stará paní. hluboká poklona.
já obdivuju už "jen" všecky ty starý paní a pány, co spolu na starý kolena pěkně s batohama turistikují

Vero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:28
- Nahlásit

Maya
řijde jelen na bungee jumping a povídá: "Prej se tady skáče na laně?!"
ten znám, je supr a když jsem ho potkala prvně, asi pět minut mi to ne a ne dojít

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:31
- Nahlásit

Vero
jasne, jenze vetsinou to je diabetes typu 2 - jis proste dia veci, hlidas dietu a ukocirujes to. Kolik znamych mas, ze si pichaj inzulin protoze maj ten prvni typ? kolegyne ho picha a jakakoli zatez nad normu ji vyrazne zhorsuje zdravotni stav.

Na tech webech pisou, ze zatez by mela byt rovnomerna a nemela by se zvysovat. A pokud teda bezne sme treba hodinu venku tak 12h uz je asi dost rozdil, muze mu dost kolisat cukr, protoze mu davas davku nejak velkou urcenou na beznej provoz...

maya rika, ze dedicnost tam je a kastrace je zrejme co sem vycetla nejvic sklonovana prevence.

nevím. spíš teda taková diskuze. Musím to probrat s mužem, co si o tom myslí a tak. Spíš tady aspon poberu vase rady a zkusenosti a doporuceni.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:32
- Nahlásit

cernej caj
možno již zkoušet beta mapy http://beta.mapy.cz/

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:39
- Nahlásit

cernej caj
tady mají nějaký testovací papírky, ale jestli to učinkuje u psů taky nemám páru http://www.lekarna.cz/dp-diaphan-50ks-1/

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:41
- Nahlásit

Maya
to je zas vynalez. ten pravej pruh je tak priserne sirokej, ze prijdes o tretinu plochy ty mapy na monitoru a aj pro F11 to nezmizi. Hruza.

Vero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:43
- Nahlásit

cernej caj
jasne, jenze vetsinou to je diabetes typu 2 - jis proste dia veci, hlidas dietu a ukocirujes to. Kolik znamych mas, ze si pichaj inzulin protoze maj ten prvni typ?
jasně, že první typ je jiná situace- a to je teda ten, co hrozí Ferině na starý koleno?
já jsem si nějak naivně asi teda myslela, že se člověku/psu první typ až na starý koleno už přihodit nemůže, protože všechny co znám, tak ve starším věku to byl druhý typ (který nepovažuju za nic hroznýho), a ti s prvním typem to mají od mládí (a je to fakt blbá nemoc).
já bych teda asi na tvým místě zuřivě zjišťovala ty statistiky s kastrací a pokud jo, tak jo.... a člověk taky může onemocnět prvním typem jako starší? brrr teda.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:46
- Nahlásit

Vero
Cukrovku druhého typu(tu stařeckou) můžeš, právě pokud je tam rodinná zátěž, dostat už třeba ve 40letech. Můj taťka ji dostal v tom věku. Jelikož ji měla jeho mamka a také oba prarodičové z mamčiny strany...vím o tom hodně. Taťka to stále ukecával na tablety, aby si nemusel píchat inzulín, protože se bál jehel stejně, jako já. A protože měl diabetoga blbce, který mu ten inzulín prostě nedal, zabil ho v 51letech těžký infarkt. Do té doby už měl ovšem i poškozené ledviny a na očích 5dioptrií Je to už drahně let, doba pokročila, i vědomosti o škodlivosti cukrovky a toho, kdy už je nutné inzulin nasadit. Jak píše cernej caj, na tůry to není, snad jen ty kratší a s kontrolou. Člověk pozná, že mu začíná být divně, buď si připíchne inzulín nebo se nají. Pes ti to neřekne, poznáš to, až je hodně zle V případě, že je na inzulinu, je už stejné riziko hypoglykemie jako u cukrovky prvního typu (té dětské) S inzulinem už v tom pak není rozdíl. Poslední léta už jsme babči museli stále měřit a dávkovat a přes to, že už skoro nechodila, jsme to nedokázaly udržet, stačilo se najíst o něco míň a byla v záchvatu...To řeší jen inzulinová pumpa.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:49
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!

Hm, Bubiška asi zřejmě přehodnotila priority, rozhodla se že nejde asi po kvalitě, ale po kvantitě , po fázi vlečeme se jako šneci nastala fáze lítáme po sídláku jak urvanej vagón, páč musíme bejt fšude, aby nám náááhodou někdo neunikl . přepadla skorokokra, pacička, pukrdle hubička a frrrrr letim, hochu nestihám, za druhým rohem čeká další , přepadla vořecha, pukrdle, plácanec, laškovný hozením zadkem a .... musim letět za popelnicema by moch číhat další adept..........ty vole to je magoooor. Miluju jí

cernej caj

Ferri má cukrovku, ?

Maya

Prej se tady skáče na laně?!"

jemene!

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:49
- Nahlásit

cernej caj
a tady nějakej domácí test na krev, bys musela asi Ferinu říznout http://www.prozdravi.cz/diabetes-test.html?utm_sou rce=Sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=S_Prozdravi_ DIAGNOSTICKE_TESTY_OBECNA

worick
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:52
- Nahlásit

Vero
Prvním typem na stará kolena neonemocníš, ale prakticky se dostaneš do stejné fáze časem. Prvnímu typu vůbec ty buňky co vyrábí inzulín nefungují, druhý typ k tomu přijde postupně...přestávají, až přestanou a si na inzulínu stejně. Pak už je to naprd taktéž, bez inzulínu nemůžeš být.

Vero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:53
- Nahlásit

worick
Cukrovku druhého typu(tu stařeckou) můžeš, právě pokud je tam rodinná zátěž, dostat už třeba ve 40letech.
to vím taky, ale můžeš dostat ve 40 cukrovku primární? to je otázka.

Vero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:54
- Nahlásit

worick
Prvním typem na stará kolena neonemocníš,
a pes?

ale prakticky se dostaneš do stejné fáze časem.
to tak teda nemusí být. dle zkušeností z mé rodiny.
ale stejně tady jde o psa,... tak tam nevím nic.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:55
- Nahlásit

Vero
jojo, worick to popsala naprosto skvele a srozumitelne.

PetraK
nema, ale jeji mamince byla diagnostikovana a podle mayi je to dedicny. sice nemas 100% jistotu, ale... tak chci znat prave ty nazory, zda preventivni kastrace jo v mym pripade, nebo proste pockat co bude a treba zustane zdrava.

přepadla skorokokra, pacička, pukrdle hubička a frrrrr letim, hochu nestihám, za druhým rohem čeká dalš

Maya
no to ze dokazu riznout sebe jeste neznamena, ze zariznu i ji

worick
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:57
- Nahlásit

Maya
a tady nějakej domácí test na krev, bys musela asi Ferinu říznout - sadisto U lidí se píchne do prstu jehlou, ale kam se píchne pes, to teda netuším...
Právě jsem chtěla cernej caj navrhnout, ať si od kolegyně půjčí glukoměr. Ale nevím, jak je to s tím pícháním a hlavně, jakovou hladinu pes normálně a nenormálně má?? Veterina bude jistější

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:57
- Nahlásit

Vero
to vím taky, ale můžeš dostat ve 40 cukrovku primární? to je otázka
podle mě ano, protože píšou, že
Diabetes prvního typu řadíme mezi autoimunní onemocnění - obranyschopnost je namířena proti části vlastního těla, zde proti beta - buňkám slinivky. Příčiny ještě nejsou zcela odhaleny, spouštěčem mohou být některé specifické infekce (např. příušnice, zarděnky), chemikálie nebo léky u již předem dědičně ovlivněného jedince

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:59 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Vero
u toho druhyho typu se do ty faze na inzulin muzes a nemusis dostat, to zalezi na mrtve faktorech, od zivotospravy po dedicnost prave. tech, co jim staci dieta je vyrazne vic, ale nejsou to vsichni.

u psu prave muzes ve strednim a pozdejsim veku dostat asi tu s inzulinem - oni to u psu nerozlisujou, pisou proste cukrovka a lecba dietnima granulema + inzulinem.

worick
nevim, jestli by se na to kolegyne tvarila nejak privetive

Vero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 11:59
- Nahlásit

cernej caj
popsala naprosto skvele a srozumitelne.
no to nevím, potvrdila mi, že prvním typem na starý kolena člověk neonemocní (a pes?) a s druhým typem mají v rodině jinou zkušenost než my.
i když asi to může být i tím, že je rozdíl onemocnět tím ve 40 a v 60.

já bych konzultovala doktory, pokud to může pomoct, tak určitě jo, ještě teda by byla pro mě otázka, zda nemá stejný efekt hlídat krev a kastrovat, až se něco objeví, nebo zda udělat to preventivně je lepší.... šla bych určitě do toho, pokud je odpověd ano.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 12:01
- Nahlásit

Vero
to tak teda nemusí být. dle zkušeností z mé rodiny. - jasně, nemusí. Záleží na mnoha faktorech: v kolika letech cukrovku dostaneš, jestli poctivě dodržuješ dietu a udržíš se neobézní. Ti, co ji dostanou až třeba kolem 60ky, většinou dožijou na lécích. Ale 30let na lécích nevydržíš....

Vero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 12:01
- Nahlásit

Maya
podle mě ano, protože píšou, že
aha, tak to je zajímavý

cernej caj
oni to u psu nerozlisujou,
co jsem ted zagůglila, všude to rozlišujou
(jen o věku začátku k tomu nic nebylo). ale neměla jsem moc času, chtělo by pátrat víc

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2014 12:02
- Nahlásit

cernej caj

ty jo já nevím. vysvětlují, jak může mít kastrace vliv na to, aby to nedostala??

cernej caj
Člen
- Nahlásit

Vero
co sem nacetla, tak kastrace az po diagnoze uz nemusi byt ucinna. No hlavne proste su rada, ze tu je k tomu nejaka debata, ja to proberu s muzem a zeptam se veterinare. ale vic hlav vic vi, z ejo

worick
Člen
- Nahlásit

Vero
i když asi to může být i tím, že je rozdíl onemocnět tím ve 40 a v 60 - aha, už jsi si na to odpověděla sama

PetraK
Člen
- Nahlásit

cernej caj
ze zariznu i ji

a máš po problému

<< 1 ... 2970 . 2971 . 2972 . 2973 . 2974 . 2975 . 2976 . 2977 . 2978 . 2979 . 2980 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání