Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2970 . 2971 . 2972 . 2973 . 2974 . 2975 . 2976 . 2977 . 2978 . 2979 . 2980 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 18:21
- Nahlásit

birma
vysocina, kolem darka. tyden po sumave navic, mam rozjednany svycarsko ale to by bylo cca 12h autama, pak 3 noci ve stanu a pak v nedelu dom, bez cestovky na lowcost. ale to nevim, jak bude. nevim, zda bude obcanka

grimmh
to vypada tuze dobre

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 19:22
- Nahlásit

birma
a nemoh by s mamkou třeba nosit košík pro jistotu? pak by spolu mohli ne?

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 19:23
- Nahlásit

birma
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 19:44
- Nahlásit

Maya
já mámě nevěřím, že si uvědomuje míru rizika s ním. A s košíkem přerazí dítěti nos raz dva...

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 20:06
- Nahlásit

birma
ach jaj ale to se ti o zábavu postarala teda víc máma než Adamita, dyť na normálním vodítku není takovej problém udržet psa stranou lidí.

mám objednanej paroh, tak doufám, že bude mít úspěch

cernej caj
tak ať ti to vyjde a ať to nevzdáš, když to je letos jen jedna šance ale ty boty, to je trochu nešťastný teda, ale třeba už moc lejt nebude.

PetraK

jehéé, tady někdo pokukuje po štěkanátkách

birma
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 20:13
- Nahlásit

Vero
dyť na normálním vodítku není takovej problém udržet psa stranou lidí.
nj, jenže to musíš stále kontrolovat, jestli tam nějací lidi nejsou... Ale zas chápu, že když pes čurá a zdánlivě nevnímá okolí, tak nečekáš, že v další milisekundě skočí a navíc na dítě, se kterýma nějak nemívá problémy...

birma
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 20:15
- Nahlásit

PetraK
ještě je ve hře................. fousek...........
Rozhodně hlasuju pro fouska! Fousci jsou úžasní, není jich tolik jako pižel a navíc to, že nebudeš mít denně před očima malou kopii Ešuska ti podle mě jenom prospěje. Nad NKO jsi neuvažovala?

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 20:27
- Nahlásit

Bryvecer.
Vero
mám objednanej paroh
radsi mlcim, fantazie pracuje
birma
já mámě nevěřím, že si uvědomuje míru rizika s ním.
Achouvej, ale nedivim se ti, nez riskovat, to radsi at si s nim chodis jen ty...
nebudeš mít denně před očima malou kopii Ešuska ti podle mě jenom prospěje
Covece, jsem si o tom tuhle dumala, ze ja bych uz jiny plemeno, nez perdel a rtw nechtela, dokud teda budu vladnout chuzi a tak nejak fungat. A nikdy jsem kopie v nich nevidela, rtw mam tretiho, perdela ctvrtyho - a kazdej je jedinecnej a neopakovatelnej, nelze porovnavat nejak.

Ale hezky se cte, ze Esuska uvazuje a patra.
cernej caj
Ty si uzij vejslap teda, at moc nezmoknes a neodpadnes nekde do strouhy.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 21:10
- Nahlásit

maya
cedulky sou skvrly

birma
blby ale, ze nakonec nemuze mama obcas zaskocit

vrro, fifi
diky, uvidime co koleno. na tom zalezi, zda vzdam, ne na mym chteni. a to neni moc silny s vidinou ze kdyz to pretahnu tak nebufu chodit poradne nrkolik tydnu

birma
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 21:10
- Nahlásit

cernej caj
posílej od zítřka reporty, ať víme, jak na tom jste
vysocina, kolem darka. tyden po sumave navic, mam rozjednany svycarsko ale to by bylo cca 12h autama, pak 3 noci ve stanu a pak v nedelu dom, bez cestovky na lowcost. ale to nevim, jak bude. nevim, zda bude obcanka
jasný. Kdyby ti nevyšlo Švýcarsko, tak na Vysočinu bychom třeba i jeli. Víkend 10. - 11.5. mám volno

Fifi
nikdy jsem kopie v nich nevidela, rtw mam tretiho, perdela ctvrtyho - a kazdej je jedinecnej a neopakovatelnej, nelze porovnavat nejak.
Tak takhle jsem to nemyslela. Dva dny po sobě jsem spala 4 hodiny, asi mi chybí vyjadřovací schopnosti

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 21:13
- Nahlásit

birma
Dva dny po sobě jsem spala 4 hodiny,
To bych chcipla. Co tu jeste delas, mazej chrnet!
cernej caj
uvidime co koleno
Ortezu! Ortezu si nezapomen!

birma
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 21:14
- Nahlásit

cernej caj
blby ale, ze nakonec nemuze mama obcas zaskocit
tak ono jejich venčení je pro mě vždycky strašnej stres. Protože ona je na jednu stranu nervózní jak sáňky v létě, což přenáší na psa a na druhou stranu prostě nemá zafixováno, že musí neustále sledovat a vyhodnocovat rizika v okolí. Když to sečteš s tím, že v krizových situacích neumí reagovat, tak to v kombinaci s Adamem není ono no.

birma
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 21:15
- Nahlásit

Fifi
Co tu jeste delas, mazej chrnet!
relaxuju a čekám, až psovi rozmrzne maso k večeři Dneska už to nemá cenu hrotit, vyspím se pořádně ze soboty na neděli

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 21:16
- Nahlásit

birma
tak pokud to dycky byl spis ses nez pomoc, tak tovpak jo, no. I kdyz je to skoda.

padam unavou, na breefing uz 15 min sekera a po desnym dnu v praci s prescasem chcivodpadnout

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 21:22
- Nahlásit

cernej caj
tak snad koleno bude držet! nezapomen zas ortézu a snat do bude dobrý

grimmh
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 21:50
- Nahlásit

birma
Myslím, že když už to muselo přijít, přišlo to a naštěstí se nikomu nic nestalo. Určitě to vyděsilo nejenom tebe, ale i mamku a od příště bude 100% ostražitější.
Takže na vyvenčení to zvládne. On člověk v sobě tu nervozitu zkouší utlumit, ale zvířata to prostě vycítí. Ale tím, jaké dělá Adam pokroky myslím, že časem tyhle problémy nebudete muset řešit. Protože na sobě (teda ty na něm) ohromně zapracoval. Já vím, je to názor laika-úplného outsidera, ale věřím, že na tom něco bude.

birma
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 21:56
- Nahlásit

grimmh
mě to moc nevyděsilo, protože mi to mamka řekla až po chvíli hovoru. Kdyby se cokoliv stalo, tak by mi to hned volala Tohle je pro mě spíš otravný a komplikující než děsivý.
Jestli to ustoupí, to neni úplně jistý, protože pokud se mi nepovede rozklíčovat spouštěč, tak nemám v ruce nic, čím bych to nežádoucí chování mohla nějak výrazně změnit, alespoň v rámci metod, které chci používat.
Nahodila jsem to v jedné skupině, kde jsou lidé, jejichž názoru si vážím, ale moc si nemyslím, že by někdo něco převratného vymyslel...

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 22:05
- Nahlásit

cernej caj
moje kamaradka beha venku se psem, vevnitr nebeha, nikdo prece nerek ze to je na pasu
a táák já to pochopila v souvislosti s tím co psala Maya, že taky běhá na tom pásu, tož kamarádka jest normální

grimmh
No taky gůtová je a hlavně - je hotová za 3 minutky a je jí kýbl.

hm, další velké plus, páč to je časově nenáročný! díkec.

. Bylo by mi líto, že odcházím BEZ.

tak to naprosto chápu.
Když já mám ráda fakt tu povahu vižlí a kdyby to bylo spíš do výmara, tak nevím.
birma

a hopsnul jí na nějaký děcko

a fakt jako ve zlým?

Maya

to jsou ty vižly tak nedostatkový zboží?

to ani ne, je jich teď celkem dost, ale tyhle měly jedno velký plus - byly odchovaný v pražským bytě, navíc se nám libili i oba rodiče, chovatel se jevil taky dobře. Ale ještě před tím jsem volala do jedný chovky, kde taky mají štěnda a kde zase vím, že chovatelce jde především opravdu o prospěch plemene, o zdraví, povahu. Jen tam jsou oba psi lovecky vedení v praxi, takže ty štěnda to budou mít hodně v sobě. Ale... je tam jeden pesan, co má bílej flíček, půjde jako mazlík, takže.... no uvidím.

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 22:06
- Nahlásit

birma
protože pokud se mi nepovede rozklíčovat spouštěč
ale tohle možná bylo jiný? když se nesnažil dítě sežrat (ale možná by ty jiný lidi taky nakonec nežral, když by se k nim dostal?) . třeba dítě udělalo nějaké gesto, pohyb...

třeba ty spouštěče jsou signály člověku špatně postřehnutelný, když to není jeden typ člověka? něco, co ti lidi vždycky zavysílají?
případně nějaká kombinace faktorů...?

worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 22:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Maya
Ty cedulky jsou super, to někdo i kreslí dle zadání? Myslím dokreslí ty správné rasy? To by se mi líbilo, s klukama
birma
nečetla jsem, co bylo se slepicema, ale já jsem třeba hodně zariskovala včera, když jsem Worku k večeru, kdy jsou sousedů slepice vypuštěny za humny u potoka, nechala navolno. Jak vlítnul od baráku k potoku, tak za ním dým a čára...metelil rovnou tam, kde je tušil. Já zrychlila do kroku, ale měl fůru času nějakou zlikvidovat, kdyby chtěl... Poprobíhal tam mezi nima, to vím, ale když jsem dorazila k místu, už mi šel po cestě naproti, jako že nic A jasně, slípky tam byly. Tak jsem se šla podívat k sousedovu plotu, jestli tam nějaká neleží natažená a navíc mi došlo, že tam má i ty dvě kachničky - indické běžce Ač se tak jmenují, rozhodně by mu neutekly a bohužel nelítají. Kačeny byly naštěstí zavřené doma a slepice si v klidu zobaly nějaké rohlíky na hromadě. Jestli neležela některá z nich za kůlnou jsem radši už nepátrala, neboť se mi i zdálo, že se Worka tváří tak nějak potutelně Teď budu zase napjatá chodit kolem, jestli na mne sousedé nebafnou, že mají po slepici

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 22:08
- Nahlásit

Vero

pokukuje

to je to správný slovo, jen pokukuje.

birma
Rozhodně hlasuju pro fouska! Fousci jsou úžasní, není jich tolik jako pižel a navíc to, že nebudeš mít denně před očima malou kopii Ešuska ti podle mě jenom prospěje. Nad NKO jsi neuvažovala?

to že by mi ho nepřipomínal to je velký plus, velký mínus je to, že v srsti natahá hodně bordelu, což ráno, když fakt pospíchám, jest nepraktický. jsem radši o to dýl venku, než ho o to dýl pucovat. NKO - jsou tvrdi. Fous je spíš k tý vižle.

Fifi
ze Esuska uvazuje a patra.
hotovej inšpektor kolumbus.

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 22:10
- Nahlásit

PetraK
to je to správný slovo, jen pokukuje.
Petra alias Kuky

birma
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 22:17
- Nahlásit

PetraK
a fakt jako ve zlým?
no kdyby ho chtěl sežrat, tak by to asi nebylo v cajku, ale nějaký vítací sklony se u něj nikdy neprojevovaly, takže v dobrym to nebylo
velký mínus je to, že v srsti natahá hodně bordelu
fakt? určitě? mě ta hrubá srst nepřijde jako něco v čem by se dalo natahat kvantum bordelu. Zas nelíná (aspoň ne tolik), takže bys zmenšila čas na pucování sebe

Vero
možná by ty jiný lidi taky nakonec nežral, když by se k nim dostal?
možná ne, ale nechce se mi dělat v tomhle směru pokusy na cizích lidech na ulici a na žádný pejskařský akci se mi to chování nikdy neobjevilo.

worick
nečetla jsem, co bylo se slepicema
měla je Šimona v kleci v hale na agi mezi volně puštěný slepice bych ho radši nepouštěla

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 22:21
- Nahlásit

birma
ale nechce se mi dělat v tomhle směru pokusy na cizích lidech na ulici
to chápu tak jsem to ani nemyslela, jen mě to tak napadlo v úvaze, jestli to bylo, nebo nebylo to samý jako jindy

a na žádný pejskařský akci se mi to chování nikdy neobjevilo.
tak to mi nějak fakt připadá, že může být tím hledaným podnětem nepřátelský signál těch lidí.... něco hodně prahovýho...

birma
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 22:22
- Nahlásit

Vero
tohle jsem k tomu dala do kupy na FB (snad mi to zainteresovaní odpustí, že to pouštím do světa):

Tak jsem tu s dalším problémem, který mi můj labílek nachystal a na který bych ráda slyšela víc názorů.
Jde o agresi na lidi u které ale nedokážu rozklíčovat spouštěč a co je horší, tak nedokážu vždy odhadnout, že se problém vyskytne, protože v některých chvílích nepřichází do naprosto poslední chvíle ze strany psa žádný signál, že se něco děje. Do dneška jsem netušila, jak moc vážný jeho atak je, protože nikdy nedošlo ke kontaktu (automaticky chodím mezi lidmi a psem tak, aby se k nim nemohl náhle dostat). Dnes s ním byla mamka a skočil na dítě (což není úplně typické) a dítěti se nic nestalo (položil mu prý tlapy na ramena, takže kdyby chtěl, tak by podle mě stihnul i kousnout), takže zas tak velká snaha ublížit v tom nebude.
Jeho reakce jsou dvojí - buď se na člověka zaměří a pak jde všemu v klidu předejít ve více než 99% případů a pokud ne, tak štěká. Pak jsou ale ty okamžiky, kdy si člověka naprosto nevšímá (třeba se na něj podívá, ale nijak nereaguje, dál pokračuje v předešlé činnosti a jeví se v klidu) a když je ten člověk v nejmenší možné vzdálenosti, tak na něj skočí. Ve chvíli, kdy skok mechanicky přeruším, tak je opět v klidu a onoho člověka si dál nevšímá.
Nasimulovat mi nejde ani jedna z těch situací, na žádné pejskařské akci nebo akci s přáteli, kde bych mohla ihned na problému zapracovat k ničemu nedošlo.
Trojúhelník stresu pana doktora Šusty znám, ale nějak nevím, jak ho aplikovat, když se problém objeví v méně než 1% stejné situace, takže bych pro tréninky potřebovala opravdu extrémní množství lidí. Další háček vidím v tom druhém případě, kdy se na toho člověka třeba ani na přímo nepodívá a tak nevím, jak bych tam zavedla odpověď na otázku jak (a to i kdybych si sehnala tu minimálně tisícovku lidí).
Ještě bych měla dodat, že jsem nenašla žádnou souvislost s mým zdravotním nebo psychickým stavem ani s mírou (ne)unavenosti psa. Zároveň si nemyslím, že bych na něj přenášela nějaký můj stres z toho, že k téhle situaci dojde. Sice mi není příjemná (celkem logicky), ale nějak vyklepaná z toho nejsem.
Zatím mě napadlo jediné - původně jsem měla v plánu řešit napřed chodce, pak běžce a v závěru cyklisty, protože se mi to jevilo jako postupně se zvyšující obtížnost (i podle chování psa). Nicméně u cyklistů odpadají problémy při řešení přes trojúhelník stresu, protože bude reagovat prakticky ve všech případech a ve všech na cyklistu zaměří pozornost a pak bych se to nějak pokusila přenést na chodce (a případně běžce).
Budu ráda i když se diskuse přenese do čistě teoretické roviny. Přijde mi to jako docela zajímavý problém i když odhlédnu od toho, že ho řeším zrovna já

Jakub: A nemůže být tím spouštěčem aspoň do jisté míry Tvoje maminka?

já: Jakube to nemůže, stává se to mně (většinou venčím sama), jí se to stalo dneska prvně. Pouštět je spolu nebudu ne proto, že bych si myslela, že je spouštěč, ale protože mi přijde, že si úplně neuvědomuje riziko.
Jediné, co vidím jako možný spouštěč je míra stresu psa v kombinaci s rizikovou situací. Jenže nějak nejsem schopná neustále vyhodnocovat ve stylu "dneska jsme brzo vstávali a teď jsme v klidu minuli psa, za kterým by rád šel a sto metrů od nás projel cyklista, takže minutí támhle toho pána může představovat problém" a on narůstající stres prakticky nedává najevo. Stresové situace vyhodnocuju spíš zpětně z míry reakce na následující podnět, jinak to moc není poznat...

Jakub: Jj, za těchto okolností je každá rada drahá... Takže to nejspíš dělá kvůli tomu, že je dominantní a řešení znáš

já: Kdyby to bylo snadný, jako třeba panická hrůza z výtahu, tak si s tím v klidu poradíme a nemusím se veřejně prezentovat jako neschopa bez nápadů

Jakub: Já bych to asi řešil v obecné rovině, nejlépe v tom kurzu Šimony pro reaktivce... Vidím tam potenciál v tom, že se Adam v obecné rovině naučí dávat najevo, že se blíží k prahu a zároveň ty situace zvládat... Což ale samozřejmě není odpověď, která by Tě někam posunula... Tudíž počkáme, jestli nepřijde někdo kompetentnější

já: Jasný, to je to co řeším, jestli třeba zapracování na řešení cyklistů může pomoct mu zpracovat chodce, nebo nás může v téhle oblasti obecně posunout. Ty cyklisty řešíme (ne tedy podle přednášek pana doktora, k tomu jsem se ještě nedostala) mnohem déle než chodce (ten problém se objevil dřív) a je vidět výrazné zlepšení, tak je ve hře i možnost, že jak se celkově stabilizuje, tak opadne i tohle. Otázka taky je nakolik se v těch situacích reálně blíží prahu, když je pak ve vteřině alespoň na venek klidný a schopný dál normálně fungovat...

Júlka: si si stopercentne istá, že vieš čítať všetky signály tvojho psa? že tam nie je nejaký spúšťač, ktorý nepostrehneš?

já: Julko signály psa - z toho co vidím (tedy shora a zezadu), tak nevidím nic, je možné, že třeba zepředu bych viděla, že mu tvrdnou oči, či tak něco, ale nemám šanci celou procházku koukat na psa zpředu. To tedy u těch situacím, které nedokážu předvídat, u těch které předvídám, signály samozřejmě vidím
Spouštěč z okolí - vím v jakém typu situací se to děje (nejběžnější je muž odhadem 25 - 55 let, který nás míjí na vzdálenost menší než dva metry, případně nás předchází), ale i tak je to tak 1% z těchto rizikových situací a dál tam prostě nevidím nic. Je možné, že to spouští nějaký pach třeba, ale ten nemám možnost odhalit. Pravděpodobnější mi opravdu přijde upuštění nahromaděného stresu u psa, jenže ten on si dokáže nahromadit velice snadno z naprosto z mého pohledu běžných situací. Navíc to hodně osciluje v čase, třeba je pár týdnů klid, pak si to během pár dní vybere víckrát a zas je pohoda na nějakou dobu..

birma
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 22:23
- Nahlásit

Vero
tak to mi nějak fakt připadá, že může být tím hledaným podnětem nepřátelský signál těch lidí.... něco hodně prahovýho...
nebo to může být tím, že terčem jsou většinou chlapi a těch je na akcích, na které vyrážíme, minimum

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 22:28
- Nahlásit

birma
Je možné, že to spouští nějaký pach třeba, a
tohle mě napadlo taky a je to dost možný, ne?
pach, nějaký nepostřehnutelný signál toho člověka, třeba strach...

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 22:29
- Nahlásit

birma
chlapi a těch je na akcích, na které vyrážíme, minimum
nojo to je vlastně taky fakt, nedrsná kynologie je dneska babská záležitost

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 22:30
- Nahlásit

Vero
teoreticky by to chtělo udělat s napadenými pány dotazníček. (chápu, že nebudeš)

birma
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2014 22:33
- Nahlásit

Vero
teoreticky by to chtělo udělat s napadenými pány dotazníček
něco jako:
Jakou používáte značku vody po holení?
Jaký používáte deodorant?
Jaký používáte sprchový gel?
Myl jste se v posledních 10ti hodinách?
Sportoval jste aktivně v posledních 10ti hodinách?
Bojíte se psů?
Bál jste se před setkáním s námi psů?
Měl jste před setkáním s námi rád psy?
Máte doma psa?
Máte doma jiné zvíře? (A jaké?)
Podíval jste se na mého psa?
Nadechl jste se hlasitě?
...

<< 1 ... 2970 . 2971 . 2972 . 2973 . 2974 . 2975 . 2976 . 2977 . 2978 . 2979 . 2980 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání