| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2014 21:25
- Nahlásit
cernej caj
ma to jednu chybu, coz neni vina caje - nemam sitko a fakt ho asi potrebuju
já se nad tim zamejšlela, když jsem ho kupovala a došla jsem k tomu, že zrovna ty ho určitě doma máš
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2014 21:27
- Nahlásit
birma
dyz ja ho k nicemu nepotrebovala
zeleny sypany si delam hlavne v praci, takze mam cajovou soupravu tam (pak ta absence sitka tolik neva) ale doma nemam ani gaiwan, ani to sitko
a ovocny caje vypiju i s tim susenym ovocem, to je mnohem lepsi nez ty suseny bylinky co akorat skrabou v rkku
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2014 21:35
- Nahlásit
cernej caj
dobře píšu si, že příště radši čaj se sušenym pomerančem než sušenym jmelim
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2014 21:45
- Nahlásit
birma
to zcela jiste ale na to, ze bylinkovy moc nee, tak sem vypila celej pullitrak ted toho od tebe a neni nejak desnej
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2014 22:16 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
birma
radši čaj se sušenym pomerančem než sušenym jmelim
neni jmelí halucinogenní? Páč jestli toho černej čaj vypila půlitrák, tak už je možná bílý kafe nebo visí někde u stropu převázaná mašlí (edit. ježiš, takhle to vypadá děsně, ale u nás je zvyk nechávat jmelí do příštího roka pověšený na lustru, nic jinýho mě v tu chvíli nenapadlo)
Na dvojce dávaj šerloka 2
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2014 22:36
- Nahlásit
cernej caj
pěkný fotky, dneska bylo na túru tak akorát počasí co?
došel mi včera ten batoh Husky od spořky, vypadá docela dobře, má větrání na zádech i vodotěsnou díru na sluchátka
grimmh
Já jsem se totál oddělala se zádama na zahradě
já taky, debil jsem stříhala hodinu masožravku vohnutá místo abych si jí dala na stůl a sedla si k tomu
birma
ten paroh vypadá zajímavě, ale moji maj smolíka, Dorin by z toho měl psychickou újmu, si musí žrádlo hlídat před Kimem
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 07:53
- Nahlásit
Zdravíčko všem
Maya
stříhala hodinu masožravku No to jsou nápady a to buď ráda, že byla zrovna možná nasycená
Dnes jdu v huntování těla pokračovat, jestli teda nezačne chcandit. Zatím se to nedá poznat.
Jdu vyndat chleba z trouby, oloupat brambory na knedlouše, udělat nádivku a nacpat do masa, špenátek a tradá na zahradu. Chtěli bysme vyrazit po 11 hod.
cernej caj
Koupila jsem si na sypaný čaj nedávno to vajíčko plechový.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 08:08
- Nahlásit
kachna_
visí někde u stropu převázaná mašlí
Maya
jojo, moc příjemně bylo
tak to je supr s tim batohem, a to ti dosel ze tam mas sporeni nebo proc vlastne? nebo za body?
grimmh
tak za kovovy chvalim, uplastovejch se rika, ze muzou negativne ovlivnit chut caje. Ja pouzivam na zeleny gaiwan a jinak sypany skoro nemam.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 08:59
- Nahlásit
cernej caj
gaiwan neznám. Jak to funguje? Máš moc pěkný. Já mám hodně podobné čínské šálky na čaj z toho slabounkého skoro průhledného porcelánu. Pak mám ještě čínský zdobený hrnek s pokličkou. No a někdy využívám tu konvičku co tvoří soupravu s hrnkem, ona v něm vlastně sedí. Ale má dost blbě udělaný ouško, špatně se drží.
Sypaný čaj nám přivezl syn ze Srí Lanky je výborný a taky máme sypaný z Turecka. Zeleného sypaného jsem dostala hafo druhů od známého, ale zásoby došly, tak se budu muset po nějakém dobrém podívat.
Teď si dělám dost často z čerstvého zázvoru.
Jinak jsem spíš kafař. Klasický hodně silný turek bez cukru. Kolegové ještě po 13 letech co jsem v té firmě jsou ze mě hotový, když vidí jaké množství kávy v hrnečku si jdu zalévat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 09:04
- Nahlásit
grimmh
tak to máš taky hezkou sbírku my jako svatební dar dostali soupravu s konvičkou a několika šálky, pěkně v bílé barvě, stylově
ten gaiwan funguje tak, že do něj dáš lístky čaje, zaleješ vodou a necháš dle čaje chvíli louhovat. Potom vlastně tím, že má gaiwan pokličku, tak ho chytíš tak, aby ti mezi pokličkou mohl odtéct čaj do jiného šálku a čajové lístky vlastně zůstanou uvnitř. Občas ale proklouzne i lístek, takže k tomu většinou je cajove more kam vylejez ze dna zbytek caje s tim bordelem, co proklouzne z gaiwanu - protoze se dal louhuje, pokud ho tam nechavas.
je supr, ze mas primo caj ze sri lanky, ten musi byt dobry. Me vzdycky vozi kamarad, z taiwanu, z indie - podle toho, kam cestuje, nejlepsi darek je vzdy mistni caj.
kafe ja skoro nepiju, a kdyz, tak aspon s mlikem
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 09:20
- Nahlásit
cernej caj
Děkuju za osvětu ohledně gaiwanu. Myslela jsem právě, jestli tam není nějaká vychytávka uvnitř - třeba porcelánové víčko s dirkama. Ale takhle je to logický a uniklý čajový lístek by mi taky nevadil. Jdu zkontrolovat maso. Špenát a chlaba jsou hotový. Za chvíli uhňácám knedlíky.
Přeju vám hezký den. Snad nám počasí ještě dnes vydrží, když už se to má zase v týdnu pokazit.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 09:36
- Nahlásit
grimmh
Špenát a chlaba jsou hotový
mnaaaam spenat bych si dala... hmmm, mozna mam nejaky v mrazku... hmmm, to staci jen nechat rozehrat a kdyz najdu cesnek a vajicko... hmmm
snad vydrzi, jit long v desti, to sance dost snizuje
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 10:10
- Nahlásit
grimmh
si mě tak navnadila, že mám už pořádně očesnekovanej špenát skoro připravenej ke konzumaci, jen dodělat vajíčko a ono co? není ani 11 aby byl čas oběda
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 10:33
- Nahlásit
cernej caj
si mě tak navnadila, že mám už pořádně očesnekovanej špenát skoro připravenej ke konzumaci, jen dodělat vajíčko a ono co? není ani 11 aby byl čas oběda - sim tě, ty jsi nesnídala, když už máš uklohněný oběd My před 1/4 hodinou dosnídali, obědváme kolem 15h
grimmh
ten knedlík máš ke špenátu? Vím, že se to jí, i v restauracích...ale mě to teda nechutná vůbec. My jíme špenát zásadně s vařeným bramborem a volským okem A do špenátu taky vajíčko rozkvedlám.
Koukala jsem na fotky...hezké...ty se máš Musím kouknout do map na tu trasu...kdyby to od nás nebylo až tak daleko, tak možná...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 10:57
- Nahlásit
worick
ja su zvykla v praci na obedy kolem 11 a je fakt, ze sem nesnidala a to sem se vzbudila pred 7h, tak se mi asi zdalo, ze je to dobry napad udelat uz ten spenat, vetsinou v nedeli se vzbudim treba v 9 a ono je tak akorat ten cas obeda nez se clovek zmatozi
trasa ale by se dalo z oslavan po zelene a pak zpatky po te zlute, v oslavanech i zaparkujete.
treba spenat s bramborovym knedlikem bych si dala, s obyc ne - ale grimmh taky asi vari bramborovej? Jinak s bramborama ho mam radsi a s volskym vokem nebo vajcem natvrdo. Ted sem zvolila voko, aby mi spenat nevystydl a udelala sem ho rovnou u spenatu a ted mam chut na ten zbytek, co sem nechala pro muze
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 12:40
- Nahlásit
jsem dement a vypustila jsem Adama z vodítka dřív, než jsem měla a stalo se co? Ano, byl tam zajíc, pak se ozvalo nějaký vyjeknutí psí... dlouhejch pár minut to bylo a ještě si pak blbeček odlehčoval nohu Holt máme zas poučení do budoucna. Nohu naštěstí rychle rozchodil a ještě pak cestou dom vyžadoval cvičení a hry (a dokonce mu to cvičení i šlo )
Maya
moji maj smolíka, Dorin by z toho měl psychickou újmu, si musí žrádlo hlídat před Kimem
tak bys mu řekla, že to neni žrádlo ale hračka a bylo by
cernej caj
sem vypila celej pullitrak ted toho od tebe a neni nejak desnej
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 12:41
- Nahlásit
birma
tak dobry ale je, ze ti nekde nezdrh a noha snad bude dobra, uvidis, no.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 13:15
- Nahlásit
cernej caj
no dobrý by bylo, kdyby se za tim ušákem vůbec nevydal. Takhle jsem fakt trnula...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 13:38
- Nahlásit
birma
tak to naprosto chapu, jen rikam, ze dobry, ze aspon to pro nej uz neni TAK velky lakadlo ze by ti fakt zmizel nekde ve krach...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 13:54
- Nahlásit
cernej caj
však on zmizel na pár minut blbec, naštěstí se teda zas vrátil, ale sere mě to dost...
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 18:47
- Nahlásit
worick
Špenát děláme s bramborovým knedlíčkem, pečeným vepř.masíčkem s nádivkou. Je to ňamka. Muž nikdy špenát nejedl a jakpak se naučil a olizuje se. K pečenýmu masu dělám i zelí a někdy obojí, ať si strávníci vyberou na co mají chuť.
Já bych mohla mít i s bramborem a vejcem, ale to by mi u masojídka manžela moc neprošlo
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 18:49
- Nahlásit
birma
Hlavně, že má haksničku v pořádku a nejsou následky a že se vrátil. Příště budeš opatrnější.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 18:51
- Nahlásit
Dnes bylo zase nádherně. Záda od včera už vytrénovaný, tak jsem mohla pokračovat v úúúsilovné činnosti na zahradě. Baví mě to. A to jsem ještě před 6 lety myslela, že letničky a trvalky jsou totéž jen s tím rozdílem, že letničky kvetou v létě
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 19:07
- Nahlásit
Bry vecir.
Poznatek c. 1 - zmrazene zampiony nelze po rozmrazeni jiz oloupat.
Poznatek c. 2 - neoloupane rozmrazene zampiony nejsou ani po tepelne uprave dobre.
Poznatek c. 3 - nikdy jiz nedam zamrazit neoloupane zampiony.
A Skret chytil dalsiho vrabce.
birma
Ano, byl tam zajíc
Bude pecinka?
grimmh
Nekdy vyfot zahradku, kdyz tam dres jak soumar, at se pokochame cizim (ne) stestim.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 19:13
- Nahlásit
Fifi
Skret chytil dalsiho vrabce
ty jo to je lovec!
Hele uvědomuješ si, že s tim začala po tom, co jsme se hecly s tou zkouškou? Není to nějaká forma jejího protestu?
Bude pecinka?
přišel bez něj, ani hubu neměl krvavou, tak snad zajíc zdrhnul. Když jsem šla za nim, tak mi dva ušáci hopsali přes cestu, nějak se tam vyrojili
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 19:17
- Nahlásit
birma
ty jo to je lovec!
Spis ty pipiny jsou prdly, litaj a necumej, handrkujou se o prostor.
Jsem na jednu stranu rada, ze tu sidlej jen vrabcaci, kdyby takhle vrazdila vlastofky, to bych ji asi fakt prerazila. A propos, jsem dneska prvni stofky slysela vyzpevovat, si sakra pospisily letos.
Není to nějaká forma jejího protestu?
Protestu?? Ji to bavi. A o pripadny zkousce sem ji jeste nic nerikala.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 19:44
- Nahlásit
Fifi
Nekdy vyfot zahradku, kdyz tam dres jak soumar, at se pokochame cizim (ne) stestim.
Já tam soumařím ráda a bolí to většinou jen na začátku - než si tělo zvykne po tom zimním spánku.
Já mám fotek spoustu, ale nemám je na rajčeti (ani to neumím) a vkládat to sem asi jinak nejde.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 19:47
- Nahlásit
Fifi
Skret chytil dalsiho vrabce - tak ještě pár a máte oběd, když to hafík nebaští ...bude pečínka a když přidáš nádivku, bude toho dost. Na žampiony z mrazáku se vyprdni. Maso je maso
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 19:48
- Nahlásit
grimmh
ale nemám je na rajčeti (ani to neumím)
To neni nic tezkyho, nech si to od nekoho vysvetlit v realu nebo je na rajceti popis, jak na to.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2014 19:57
- Nahlásit
Fifi
Tak až se najde někdo trpělivý, zkusím to. Já jsem PC ignorant nejvyššího řádku. Umím jen to co nutně potřebuju ke své práci...
|