| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 18:56
- Nahlásit
birma
abych uměla řešit všechny záludné dotazy
však já si nad tím jen tak uvažuju nemysím to záludně.
stejně je jasný, že pak každej dojde s tím psem k jinému výsledku podle všech jiných okolností.
to řešení jak navrhuješ mi zní dobře.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 18:58
- Nahlásit
kachna_
Jak to popisuješ, tak bych se asi hodně zajímala o to, co obnáší domácí výchova.
Kamarádka teď přesouvala dcerku na jinou školu a asi bude muset kvůli krávě učitelce opakovat rok (1. stupeň) a pošramocený sebevědomí bude získávat zpátky taky hezky dlouho
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 19:03
- Nahlásit
kachna_
já bych zkusila jinou školu, akorát blbý, že teď je to dost problém, naši kluci taky šli jinam než děti ze školky a starší je fakt takovej introvert a zvyknul si celkem brzo
ale já mám nějakou averzi na tu domácí výuku, tak jestli ti to nevadí, tak by to asi taky bylo řešení
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 20:24
- Nahlásit
je to tezky, takovy rozhodovani docela. Uceni doma muze byt zajimavy, ale je otazka zda by tam fakt nechybel hodne ten kontakt
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 20:29
- Nahlásit
Maya
který se rvou a vlastní páníci se jich víceméně bojej a je to jen proto, že když to na ně ten pes zkusil, tak ustoupili
hele, taky vím o vižlácích, který skončili v útulku, protože to na páníka zkusily, ten jim ustoupil.... a pak naopak už teda ustupovt nechtěl... a bylo z toho to nejhorší řešení - myslím,že zrovna Argo takhle skončil ,
myslím, že to prostě není o plemeni, ale o tom, jak k výchově psa člověk přistupuje.
birma
že je výhodný jet v nastavenejch mantinelech a nebude nic moc na páníčka zkoušet.
no ale nicméně pokud to zkusí, tak myslím, že jedna rychlá- jako by to bylo od mámy, je přirozená . Když dospělák vyhlásí něco za tabu -a že on to vyhlásí, právě proto, aby na jednoduchým případu a v době, kdy to mládě pojme bez problémů, nastavil pravidla - a mládež to nehodlá dodržovat, zakročí - úměřně věku a stupni varování, pokud varoval poprvý, varoval měkkce, pokud už je to poněkolikátý, kapek přitvrdí. Já bych to přirovnala k malýmu dítěti - pokud bude spratkovat a kopat do mámy - tak mu to taky neprojde. A nemělo by. Tady na pozitivno velmi rychle zapomenu.
přibližně taková, že psovi necouvnu, ale zároveň mu nedám přes hubu a v budoucnosti se zaměřím na tu situaci a jí podobné, aby se v ní naučil správně chovat.
Ona dominance ve vztahu mezi psem a člověkem je už pár let překonanej mýtus, takže se dá vycházet
tak já to ani jako dominanci nevnímám, to ne, ale prostě, pokud by pes zaspratkova a osápnul a vystartoval by na mě třebas proto, že má jít z gauče, tak z něj sjede tak rychle, že to ani nepostřehne. Ne kvůli nějaký dominanci, ale prostě tohle si líbit nenechám, on se zachoval nějak a já se zachovala stejně adekvátně. Pochopitelně mluvím o psu, kterýho mám od štěněte. pokud by tohle udělal pes kterej nevím co má za sebou, můj přístup bude jinej a musí bejt jinej. Já nevím, jestli to vysvětluju dobře,
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 20:35
- Nahlásit
cernej caj
podrbej podesa za me
vyřídim.
Hipík a Tonička a Rozinka
To je jasný, chce ti ukázat, že je veselý štěňátko...
převeselý štěňátko, který poprvně vidělo sníh
Jinak vlasy jsem jěště obarvit nestihla, snad dneska... Jo, a díííky jěště jednou za tip na kamna. Jsou báječný...
jo fááákt? to jsem ráda, oni fakt umí topit vytopí toho hrozně moc, na to jak jsoumalý a když se v nich topí šikovně - jako topí Brtnik, že vytvoří veeelkou vrstvu žhavýho, nalouduje to až doplna a zavře to, tak to hoří pomalu a šíleně dlouho to vydrží.
no a na barvu jsem zvědavá, hodně teda.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 20:38
- Nahlásit
cernej caj
kose na pradlo spodary, uplne novy, pekny, drahy a cely je zezral!!!
promiň
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 20:46
- Nahlásit
Fajka
abych jí ji nevzala násilím ji spolkne celou
a to jí předtím procedí přes košik (.... Fajkýšku, myšičkáá, tady, tady.... ty vole!! : pamatuješ?
kachna_
Když Lucinka nazná, že jdu moc rychle, škube mi rukou )
ty si kretéééééééééééééééééééén"!!!!!
4) první ročník jí učit doma a dát sociální kontakty nahradit mimoškolníma aktivitama (pokud by to vyšlo finančně)
jestli by to šlo takhle?? u tebe bych se nebála, že to neklapne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 20:51
- Nahlásit
to nejni moje fotka
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 21:12
- Nahlásit
PetraK
předtím procedí přes košik (.... Fajkýšku, myšičkáá, tady, tady.... ty vole!! : pamatuješ?
jo jakoby to bylo včera
jak se daříte pani? co práce?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 21:15 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Maya
nejni moje fotka
strašný
mě se zas dneska podařilo rozhodit jelito... ma rád petky..tak proč mu neudělat radost, vysypala sem mu jich snad 10 nesešlápnutých z pytle na vodpad ..to bylo toočo, lítalo to na sněhu jak pako, a on v nich doslova plaval no ale uplně nejvíc v řiti byl když sem mu mezi ty petky hodila tenisák a jak do nich pro něj vlít rozlíto se 10 flaší každá na jinou stranu a v tom ten tenisák mezi nima..byl v řiti páč nevěděl co dříf
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 21:23
- Nahlásit
Co je?? proč mi nejde otevřít poslední stránka??
Fajka
včera
heh a já jako blbec ešče vokazuju imaginární myšičku a vona vdechla reálnou
ad práce dobrý, jo jukni do emila
Maya
je mi jasný, že ta fotka nejni tvoje, páč kdyby byla, tak tu nesedíš, páč si v Bohnicích
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 21:27
- Nahlásit
jo jsem dneska měla hroznej sen. Zdálo se mi, že máme obří, krásnou zahradu. Drze tam vlezli nějaký dva manželé s dětma,cizí lidi, bez zeptání, prostě se tam nakýblovali. A jak jsem pak zjistila, tak jen proto, aby tam mohli nechat vykadit své dítě - v rohu zahrady bylo obří lejno. A nechali otevřený vrata. Utekli mi Ešus a Blanka a ježek Zoufale jsem je všude hledala. Pak jsem si uvědomila, že Ešus je mrtvej, že už ho nikdy nenajdu, bylo mi hrozně /no řvala jsem jak kráva/, hledala jsem dál aspoň Blanku a ježka. V nějaký obří budově, lítala jsem chodbama a hledala je, o Blance jsem občas od někoh zaslechla, že jí viděl, ale o ježkovi nevěděl nikdo nic. Pak jsem se zničená vzbudila. Vyprávím to v koupelně ségře, ta na mě kouká a praví: ".... mě se zdálo, že jsem v budově plný chodeb našla malýho ježka! nevěděla jsem co s ním!" SLušný, co? Myslím na to celej den. Teda vobě na to myslíme.
Fajka
nich pro něj vlít rozlíto se 10 flaší každá na jinou stranu a v tom ten tenisák mezi nima..
tomu se řiká cambus
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 21:33
- Nahlásit
PetraK
jako blbec ešče vokazuju imaginární myšičku a vona vdechla reálnou
na ja, tobě splní co ti na očích vidí prostě
práce dobrý, jo jukni do emila
du tam ...
mě se zdálo, že jsem v budově plný chodeb našla malýho ježka! nevěděla jsem co s ním!" SLušný, co? Myslím na to celej den. Teda vobě na to myslíme
ty jo
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 21:39
- Nahlásit
PetraK
Co je?? proč mi nejde otevřít poslední stránka
mě jde
máš repláj...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 22:06
- Nahlásit
Fajka
mi to už taky jde, to bylo jen na chvíli.
taky máš repláj
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 06:49
- Nahlásit
Maya
chudak pes
Fajka
.byl v řiti páč nevěděl co dříf tak aspon se vyblbnul
PetraK
tak ten sen dost desnej ale teda to se segrou je fakt husty!
jinak u nas snezi. nasnezilo asi 2cm a po te silnici, kde je to roztaty a rozjezdeny u nas jezdila technika alespon je tentokrat snih neprekvapil
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 07:21
- Nahlásit
Mórgen ,
hurááá pátečééék
Maya
ty wogo, chudáček, já měla ve 20ti kokra a taky jsem milovala,
když jsem mu tyhle kuličky tahala ze srsti
PetraK
fajn sníčky je vidět, že i podvědomě pořád na Ešuska myslíš...
u nás taky trochu sněhákuje
A hlásím, že jsem dodělala domácí práci, trochu jsem si oddechla, když mi včera řekli, že už není aspoň si o víkendu
trochu poklidím a budu se víc věnovat psékovi
(Dělala jsem od začátku prosince 3-4hodiny denně a o víkendu ještě víc :rolleyes
A zítra jsou v Prdelajz střelby na asfaltové holuby, tak se jdem s Bukí mrknout a dám e si tam domáci dršťkovou
A jinak jsem vám tady chtěla napsat, jak čtu se zájmem vaše názory a postřehy při výchově pséků, třeba včera s tou agresivitou, učím se od vás, kujuuu
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 07:34
- Nahlásit
Ty woeee tohle stojí za to, si přečíst http://petrapavlickova.blog.idnes.cz/c/391109/Kdyz -si-clovek-slepi-prel.html
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 07:43
- Nahlásit
denyk
tak to je fajn, ze budes mit volnej vikend
ja si zas ale rikam, ze se vubec divim, ze me moji psy s mym pristupem nesezrali... neucim je blbiny, nic. proste jen vedle sebe nejak vegetujem a obcas sice vim, ze nektery veci bych resit mela - ale je to pro me fakt ted zbytecna energie navic - tak me prekvapuje, ze se teda svyho vlciho samce nebojim jak svina a jen malo sve spicove samice
Ty woeee tohle stojí
pomoooooc
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 08:26
- Nahlásit
cernej caj
ze me moji psy s mym pristupem nesezrali
tak já taky s Bukím nedělám žádný moc vylomeniny, prostě
jsme parťáci na procházkách, doma si trošku pohrajeme,
no však ho poznáš, mudláka zrzavýho
pomoooooc
konééééc, co?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 08:27
- Nahlásit
PetraK
hnusnej sen, ale možná prorockej, že si máte se ségrou pořídit ježka
http://www.hedgehog.cz/inpage/na-prodej/
denyk
čtu se zájmem vaše názory a postřehy při výchově pséků
to já taky, určitě spoustu věcí dělám blbě, takže názory jiných mě zajímaj
woeee tohle stojí za to, si přečíst
uáááá
cernej caj
tak me prekvapuje, ze se teda svyho vlciho samce nebojim jak svina a jen malo sve spicove samice
no to je jednoduchý, samice to nedělaj a Timík je bu(d za A ta výjimka, co to nedělá a nebo za B, byl dobře vychovanej když už se k tobě dostal, ono samo nejhorší to je v pubertě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 08:31
- Nahlásit
já taky se psama nic moc nedělám a stejně nejlepší je když se něco naučej tak nějak sami a člověk je za to obdivován
u nás je to běh do kotce, akorát Kima jsem trochu učila na kotec když byl štěně, tenkrát byl kotec nutnost, Dorin se to naučil sám a pak si to sami vypilovali do dnešní podoby, že stačí beze slova ukázat na kotec a úprkem tam běžej, takže tím udivujem návštěvy a ty pak oslavujou mě jako velkého kynologa
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 08:41
- Nahlásit
Maya
si máte se ségrou pořídit ježka
ty wogo, to jsou jako domácí mazlíčci jo ??
Si představuju, že mám ježka v posteli, jako psa
když se něco naučej tak nějak sami a člověk je za to obdivován
tak to je taky dobrá myšlenka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 08:47
- Nahlásit
denyk
ty wogo, to jsou jako domácí mazlíčci jo
jj, známá je chová kdybyste měl někdo zájem, pošlu kontakt, prej je to jak morče, od dobrého chovatele dostaneš už ochočeného, můžeš ho nechat proběhout a tak, i na méno se naučí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 08:51
- Nahlásit
Maya
kolega ma jezky africky taky doma, ale zas jim prej musi v zime dost topit, normalne je ma v terariu
ten rezervoanej s tim jazykem vypada jak retard
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 10:28
- Nahlásit
cernej caj
no tak ty bys jim asi musela topit, my co máme v baráke běžně přes 20 bysme nemuseli
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 10:30
- Nahlásit
Maya
říká, že topí tak na 23-24 stupnu, coz je fakt děsnej hic
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 10:40
- Nahlásit
cernej caj
coz je fakt děsnej hic
ale tak ježkovi v pohodě přitopíš jednou žárovkou, není to třeba želva, aby potřeboval spešl UV
mě se líběj, ale vzhledem ke krmení asi zůstanu radši u morčete
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 10:41
- Nahlásit
Maya
nojo, sou roztomily, jezecci
|