| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2014 22:00
- Nahlásit
Maya
to jako fakt? s kým jiným by to mělo jít pozitivně když ne s takovým psem primárně určeným ke spolupráci s člověkem??
na chytrý vždykcy narazíš někde. možná myslivec? ale třebas křivdím. beru to jen tak páč tam se jede pořád to jedno. Když už se někdo dopracuje k piškotům je to sasrak /jasně, že takový nejsou všichni, ale ta stará garda hodně jo./
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2014 22:01
- Nahlásit
Maya
až dojdu dom, tak ti najdu další
já vím - no. Moc přemejšlim , to je ta chyba. nicméně teď stejnak nemožu. takže mám smolikof i kdybyh stokrát chtěla.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2014 22:48
- Nahlásit
PetraK
a. nicméně teď stejnak nemožu
no jo, však já vím, stejně jak koukám už jiný fotky ani nemám, zas tak moc nefotím a ani jsem nefotila
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 06:29
- Nahlásit
Mórgen,
u nás kosénka, docela, Bukís měl po hodnové procházce fčéra odpo. úplně zmrzlý ušiska, chuďátko
Maya
jinak kolega má žloutenku
to je humáč, měla jí bejvalá skorotchýně, ale ten druhej typ, páč dělala v ústavu sociální péče. Dlouhodobě měla dietu a problém s játry
a ta diskuze pod tím
konéééc
Fifi
birma
Klisteci story je straslivacka!!!
no právě, já už budu mít birmici dycky spjenou s klíštětem, stejně jako Fajku s pytlíkama
birma
že to s pižlou pozitivně nejde...
??? nevím jak jinak to s pižlou jde....já když jsem trochu hustější (asi tak 3x za těch 5 let) tak se pes rozklepe
Maya
kým jiným by to mělo jít pozitivně
á koukám, že nejsem sama, kdo je o tomhle přesvědčen.
Taky nevím, jestli se jedná o myslivce, ale některé praktiky myslivců...no raději na to nemyslet
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 07:24
- Nahlásit
birma
peceny se zakysanou soou nejlepsi
vero
jakej byl vecer s hodnym pejskem?
maya
tak to je fakt supr, ze to arana tak postavilo na nohy
denyk
u nas dnedka mrzne, tak uvidime, jak to bude pokracovat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 08:21
- Nahlásit
denyk
koukám, že nejsem sama, kdo je o tomhle přesvědčen
no já jsem přesvědčená, že s ovčákama a lovečákama si člověk s pozitivnem obvykle vystačí, protože oni se fakt chtěj zavděčit člověku a baví je ta spolupráce, pak jsou holt plemena jako špicouni, kteří maj tendence, zvlášť samci, páníčka dost zkoušet upozadit a přerůst mu přes hlavu a to se jim musí razantně zatnout i bez pozitivna, jinak to končí psama kterejch se bojí i vlastní pán
ale taky jsem přesvědčená, že někdy jedna dobře mířená vyřeší věc jednodušeji než nějaká dlouhodobá pozitvní motivace
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 08:25
- Nahlásit
tak něco pro pobavení při skoropátku
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 08:30
- Nahlásit
Maya
že někdy jedna dobře mířená vyřeší věc jednodušeji než nějaká dlouhodobá pozitvní motivace
jasný to chápu, ono vždycky jde hlavně o jedince, né úplně
až tak o plemeno, Bukís je třeba dost posera, když tehdy chytl pod krkem Taru, tak jsem zařvala jak lev a jak jí pustil, moje
reakce (bez váhání )byla, že jsem ho propleskla.
Ona řvala jak píchlý prase, samozřejmě, Bukís zkameněl a
pak mi celou cestu šel u nohy.
Opravdu jsem ho nezbila, vím, že ho stačí ořvat, ale v tu chvíli
jsem se nekontrolovala.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 09:09
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!
SNÍÍÍH, MÁM TU VOPRAVDICKEJ SNÍÍÍÍH!! A JUCHÉÉ . A stejnak to k mému překvapení viděla i Blanimůra :confsed: jsem ešče celá zaražená jako ty prdy z toho , jak ráno bláznila , asi jsme jí už i kapek votužili???? páč jí teda zima rozhodně nebyla a lítala jak poděs radostnej a nebyla schopna se vůbec soustřeďovat, že by měla taky poslechnout, když jí pánčička jako zavolá. Nejsem u ní zvyknutá zavolání opakovat. Možná dnes půjdem bobovat???
Maya
že někdy jedna dobře mířená vyřeší věc jednodušeji než nějaká dlouhodobá pozitvní motivace
to bezpochyby, zvlášť když jde o základy slušnýho psího chování, který vedou buď k zachování života jedince, nebo klidnýmu soužití. tam není o čem diskutovat. Pochopitelně s rozumem, načasováním a přiměřeně. O tom žádná. Nicméně při učení čehokoliv to vidím tou pozitivní cestou.
že s ovčákama a lovečákama si člověk s pozitivnem obvykle vystačí, protože oni se fakt chtěj zavděčit člověku a baví je ta spolupráce, pak jsou holt plemena jako špicouni,
hele jánevím, já si myslím, že o plemeni to nejni právě.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 09:28
- Nahlásit
PetraK
lítala jak poděs radostnej...
To je jasný, chce ti ukázat, že je veselý štěňátko...
Jinak vlasy jsem jěště obarvit nestihla, snad dneska... Jo, a díííky jěště jednou za tip na kamna. Jsou báječný...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 10:30
- Nahlásit
PetraK
já si myslím, že o plemeni to nejni právě
já právě myslím že jo, neznám borderu nebo šeltii třeba a takový plemena, který by šli nějak výrazně proti páníčkovi, ale třeba vlčí špic samec se fakt nerozpakuje a vím o několika, který se rvou a vlastní páníci se jich víceméně bojej a je to jen proto, že když to na ně ten pes zkusil, tak ustoupili, ono pak už nejde o druh motivace, ale o tom, že to musíš vyřešit hned v ten moment, kdy to ten pes zkusí a to tak, aby tys měla navrch
a takových plemen je povícero, jsou to holt ta samostanější plemena, kde to ten pes prostě zkusí, jestli by si nemohl rozhodvat sám, takovou borderu to ani nenapadne, že by mohla rozhodovat sama
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 10:42
- Nahlásit
Maya
Nechci se hádat, ale ona celá pozitivka je postavená na pravidlech. Pokud to dělá člověk dobře, tak ten pes ví, že je výhodný jet v nastavenejch mantinelech a nebude nic moc na páníčka zkoušet. Na tom danym jedinci v kombinaci se zkušeností majitele pak záleží, jak široký ty mantinely můžou nebo nemůžou bejt a jak často na ně musí psa znovu upozorňovat.
Ale rozhodně je jedno rychlý fyzický usměrnění u většiny psů pro majitele pohodlnější
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 10:44
- Nahlásit
Maya
můj nejmladší kocour si nejradši hraje s papírovýma kapesníkama
no jéje. ale ideál je vloupat se na wc a ukrást klubíčko
cernej caj
jakej byl vecer s hodnym pejskem
klidnej, páč on je fakt prostě můj hodnej pejsek akorát ještě lepší by byl nebýt učení
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 10:50
- Nahlásit
birma
ona celá pozitivka je postavená na pravidlech
já vím, ale prostě podle mého názoru jsou psi, co zkusej ty pravidla překročit a jsou psi, kteří ne
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 11:02
- Nahlásit
Maya
Jasně, tak zjistěj, že je to pro ně nevýhodný a jede se dál. Hlavně se při pozitivce ty pravidla učej hned od začátku, neni to, jako když ti najednou puberťák vyrazí proti nastavenejm hranicím jako rozjetej vlak, protože vlastně neví, kde jsou...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 11:38
- Nahlásit
birma
já nevím, tak nějak mám dojem že to co píšeš je normální výchova psa a dělám to tak, pes má nastavený pravidla od prvního dne a učím dá se říct víceméně pozitivně a prostě fungovalo mi to u i všech půjčenejch border a fungovalo to i na Dorina, protože prostě on je měkkčí povaha, ale u Kima a stejně tak před tím u Arana ta zkouška páníky prostě zničehonic přišla, protože podle mě ten pes jednoho dne usoudí, že bez nějakého toho pravidla by byl na tom líp a nebojí se do toho a přes páníka jít
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 11:48
- Nahlásit
Maya
PetraK
podrbej podesa za me
Maya
za zivot sem zazila 5selmii... proste to je total rozdil proti spicovi, ale tam ta povaha je fakt proste jina, ale zas taky nevim, jak muze byt selmice treba v porovnani s ovcounem... ja proste su spis asi typ na tu selmici, nez toho spice. ale je to se spicem proste jiny, ne tak nudny
ferina, jak v noci leze prednima tlapama na aprapet u okna (mezi oknema posteli je 40cm dira) tak v noci behala po parapetu celá a pak si nebyla jistá, jestli to přeskočí na postel
Vero
páč on je fakt prostě můj hodnej pejsek
jo a ke kocourimu kradeni veci - ten muj prasopes mi v noci vytahl tema plastovejma pidi otvorama z kose na pradlo spodary, uplne novy, pekny, drahy a cely je zezral!!!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 11:57
- Nahlásit
cernej caj
uplne novy, pekny, drahy a cely je zezral!!!
a pak si nebyla jistá, jestli to přeskočí na postel
chtěla, abys jí přenesla ne?
proste to je total rozdil proti spicovi
no právě bordera taky, i když je jen hlídám, tak jsou skoro v rodině a vím co a jak, moji psi mít takovou benevoletní výchovu jako bráchovy bordery, tak jsme sežratý od psů sakumprásk
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 12:12
- Nahlásit
Maya
tak nějak mám dojem že to co píšeš je normální výchova ps
ne, tak úplně, pokud za normální nepovažuješ třeba klecové hry nebo it's your choice
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 12:15
- Nahlásit
Maya
prostě jsem tím nemyslela pozitivně jako bez trestů, ale kompletní metodiku
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 12:16
- Nahlásit
cernej caj
ten muj prasopes mi v noci vytahl tema plastovejma pidi otvorama z kose na pradlo spodary, uplne novy, pekny, drahy a cely je zezral!!!
au, au pardon teda..... to je ale pech.
birma
ne, tak úplně, pokud za normální nepovažuješ třeba klecové hry nebo it's your choice
mě by zajímalo, teoreticky, když postupuješ podle tebe, a stane se, že v nějaký moment to přírodnější plemeno "to" zkusí, jak se to řeší, je nějaká obecněji konstatovatelná metoda?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 12:21
- Nahlásit
cernej caj
ten muj prasopes mi v noci vytahl tema plastovejma pidi otvorama z kose na pradlo spodary, uplne novy, pekny, drahy a cely je zezral!!!
Dík..hned mám lepší náladu takhle při poledni!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 12:26
- Nahlásit
Vero
stane se, že v nějaký moment to přírodnější plemeno "to" zkusí, jak se to řeší, je nějaká obecněji konstatovatelná metoda?
přibližně taková, že psovi necouvnu, ale zároveň mu nedám přes hubu a v budoucnosti se zaměřím na tu situaci a jí podobné, aby se v ní naučil správně chovat.
Ona dominance ve vztahu mezi psem a člověkem je už pár let překonanej mýtus, takže se dá vycházet z toho, že se mi pes nezkouší dominovat a přebírat jakousi pozici ve smečce a tudíž mu nemusím ukazovat, kde je jeho místo. Jen usoudil, že takovým chováním může dosáhnout něčeho pro sebe lepšího a to buď protože jsem ho to nevědomky naučila, nebo je to prostě lišák a chce si otestovat, jestli tahle cesta nebude fungovat. Tak jen zjistí, že nebude a naučím ho jinou cestu, která nám bude vyhovovat oběma
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 12:30 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
Fajka
Dík..hned mám lepší náladu takhle při poledni
to říkám pořád, že tady na hajzla čék nenarazí
ale tlemím se taky
(ikdyž na Birmici a její chutě to nemá )
a propo, Birmo, jak chutná klíště?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 12:37
- Nahlásit
denyk
jak chutná klíště?
úplná lahůdka, kaviár hadr - zkus a uvidíš
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 12:39
- Nahlásit
Vero
proste si jednou clovek koupi hezky spodary za 200 a ne u cinanu za "cicetpet" a jak dopadne...
Fajka
to sem rada, ze sem ti ji zlepsila
denyk
(ikdyž na Birmici a její chutě to nemá tos tomu teda dala
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 12:41 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
denyk
ikdyž na Birmici a její chutě to nemá )
a propo, Birmo, jak chutná klíště
ted sem si to v tom vašem gulááši dohledala....
a tlemim se dál díííky Deníku!
birma
to zas onehdá číf našel na zemi ležet kuličku... a tak si s ním tak půl hoďky hraje v prstech bo si myslí že je to korálek, fazůlka, kulička...a hádejte co to bylo?
Jo napitý nacucaný klíště co mělo plnej břuch
nesnědl ho tedy jako Birma ale vzhledem k mojí borelce mu pak moc dobře nebylo ....
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 12:42
- Nahlásit
birma
takže vlastně nic spešl, ale stejně jako když třá naučím psa místo rvačky (se psy) ze situace odejít...
zkus a uvidíš
aůůůůůůůů
cernej caj
ezky spodary za 200
trest za zhýralost a rozmařilost, usoudili,žes měla koupit rači drš´tky
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 12:43
- Nahlásit
cernej caj
clovek koupi hezky spodary za 200 a ne u cinanu za "cicetpet" a jak dopadne
no možná bys nákup svého spodního prádla měla konzultovat se psem..varianta jedna je že se mu prostě nelíběj takže bys měla rači kupovat ty za čicet pět..no a nebo prostě byly ty drahý k sežráníííí!!!
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2014 12:43
- Nahlásit
Fajka
číf našel na zemi ležet kuličku... a tak si s ním tak půl hoďky hraje v prstech
tak to je skoro stejně strašlivý jako birminy chutě.
já se složím, zrovna jsem doobědvala, bleee
|