| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2011 16:56
- Nahlásit
PetraK
čim se trestá zločin drzý kušny?
povýšením nebo pověšením
Se pochlubim, je-li teda čim, našla jsem si čas a přepsala pohádku, co jsem včera vyprávěla dítěti. Je prostinká - prostě batolecí , ale je o medvídcích brtnících
O MEDVÍDKOVI, KTERÝ NECHTĚL SPÁT
Hluboko v lese, za třemi smrky a dvěma duby, kousek od louky plné ostružiní a maliní, bylo medvědí doupě. Bydlela v něm rodina krásných medvídků brtníků. Maminka brtníková každé ráno vstala, vzbudila tatínka brtníka a malého brtníčka Bobulku.
Bobulka vyběhl z pelíšku a vydali se s maminkou a tatínkem posnídat. Potom maminka vymetla celý pelíšek pěkně dočista a tatínek se vydal shánět něco k snědku. Všichni měli až do večera co dělat, a právě na večer se Bobulka těšil nejvíc. To ho tatínek uložil do postýlky a vyprávěl, co celý den dělal. A to bylo pro Bobulku něco. V duchu vybíral s tatínkem medové plástve, utíkal před včeličkama, chytal ryby v potoce. Skoro cítil tu vůni medu a slyšel potůček poskakovat po kamínkách. Ale ouha, jakmile tatínek skončil povídání, to bylo odmlouvání a slziček, aby ještě pokračoval, to bylo kňourání a nespokojeného brumlání.
„Brum brum brum, pokračuj tatínku“ prosil každý večer a ještě dlouho se v postýlce dožadoval tatínka.
Maminka mu domlouvala, že se musí naučit spinkat, aby mohl prospat velkou zimu, která přijde. Tomu se ale malý Bobulka jenom smál, i když dny se už pomalu krátily a říjnové sluníčko hřálo čím dál tím míň. Také Bobulka se cítil čím dál tím unavenější. Už bylo také na čase pomalu se uložit k velkému medvědímu spánku. Maminka rozestlala pelíšky vyplněné voňavým senem a přikryla všechny velkou nadýchanou listovou peřinou.
Jen tatínek s maminkou ulehli, popřáli si navzájem dobrou noc a už se ozvalo tatínkovo hluboké „chrrrr, pšíííí“ doplňované maminčiným občasným tichounkým „brum brum“.
Jen Bobulka nic, ne a ne usnout. Jéje to bylo najednou v pelíšku smutno a tma. Bobulka vylezl z pelíšku a co nevidí. Všude kolem bylo bílo. Nejdřív se radoval, běhal ve sněhu, postavil i sněhuláka, ale čím dál víc mu bylo smutno a ouzko, venku se pomalu smrákalo a Bobulka nevěděl, co dál „brum brum brum, kde jste kdo?“ začal tiše fňukat.
A v tom přiběhla odněkud kamarádka veverka Zapomněnka. Zapomněla chuděrka, kam dala část zásob a tak teď hledala, kampak uložila své poklady.
„Proč pláčeš Bobulko? Proč nespíš?“
Bobulka jí všechno vypověděl, jak rodiče usnuli a on jak usnout neumí.
Zapomněnka pohladila Bobulku po hlavičce a něco mu pošeptala. Bobulka vzal Zapomněnku na rameno a odnesl jí do pelíšku. Tam se uložil do pelíšku a zvědavě koukal na veverušku.
„Ne ne ne“ zavrtěla Zapomněnka hlavou „musíš zavřít oči, aby sis všechno mohl pořádně představit“.
Bobulka poslušně zavřel oči a veverka začala vyprávět, jak veverušky nosí jeden oříšek po druhém do tajných spíží. Bobulka si představoval, jak leze po stromech a usnul za chviličku, jako nic. Jak tak ve snu leze do jedné obzvlášť tajné skrýše, najednou slyší „vstávej Bobu, už je jaro“ Bobulka si protřel oči a vidí, že už je tu opravdu jaro a maminka ho žene z postýlky ven. Vyběhl, sněhulák už byl dávno pryč, místo něj tu rostly sněženky a bledulky. Najednou „Au!“ – šiška. Kdo jiný, než Zapomněnka. Skotačí mezi větvemi a okusuje šípek.
„Jak ses vyspal, Bobulko?“ Volá Zapomněnka.
„Jako pravý velký medvěd“ naparuje se Bobulka a hledá veverku ve větvích. Ale ta už dávno hoduje v nějaké tajné spižírně na svých zásobách.
Bobulka toho taky má moc na práci, musí přece zjistit, co nového se přes zimu v lese změnilo. A večer, večer si zaleze do pelíšku, zavře oči a nechá si od tatínka brtníka vyprávět, co přes den dělal.
Nesu velkou plástev medu,
Kde mám méďu neposedu?
Kam se schoval?
Tady je!!!
Už ho houští neskryje
|
archie
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2011 17:16
- Nahlásit
kachna_
Ty jsi borec Moc krásná pohádka, doufám, že malá Kachýnka ocenila Tvou fantaaazii ? Obdivuju a skládám hlubokou poklonu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2011 17:36
- Nahlásit
archie
jé, děkuju
doufám, že malá Kachýnka ocenila Tvou fantaaazii ?
ne, pouštěla si v postýlce chrochtání prasátka
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2011 17:53
- Nahlásit
Jen v rychlosti, nefím, jestli z vás někdo kupuje výrobky od firmy Canina pharma (GAG na klouby atd...) vím, že jsou dost drahý, já je kupuju rovnou z www.canina.de tam jsou o dost levnější, teď budu zrovna vobjednávat pro známou pošta v NDR zdarma, budete platiti jen poštu ode mně k vám. Takže jestli někdo něco chceté, nó problém mrkněte na ceny u nás a na německých stránkách.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2011 18:59
- Nahlásit
denyk
nefím, jestli z vás někdo kupuje výrobky od firmy Canina pharma (GAG na klouby atd...) vím, že jsou dost drahý, já je kupuju rovnou z www.canina.de tam jsou o dost levnější, teď budu zrovna vobjednávat pro známou pošta v NDR zdarma, budete platiti jen poštu ode mně k vám. Takže jestli někdo něco chceté, nó problém mrkněte na ceny u nás a na německých stránkách
díky za nabídku, mamina dává GAG starší čubině, ale teď mají zásobu. ale když budeš brát příště, zase to klidně nahlas
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2011 19:50
- Nahlásit
kachna_
povýšením nebo pověšením
a esïpak mi daji vybrat???
O MEDVÍDKOVI, KTERÝ NECHTĚL SPÁT
kachno!! Ty vole!! Zační shánět ilustrátora!!! Okamžitě moc a nejrychlejš!! úplně to vidim!!!!Brtnik tě dneska večer prokleje, si to vystísknu a bude mi to muset přečíst
KRRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁSA!! vážně a moc úplně nejvíc
denyk
Takže jestli někdo něco chceté, nó problém
já ešče nevim. Enem prolítávám a tak nevim. Možná esli mě popravěj, nebude to mít kdo převzít . ne ale kdy budeš objednávat, kolik je času, dneska nestihám
|
inu
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2011 19:51
- Nahlásit
PetraK
! Zační shánět ilustrátora!!! Ok
a na co?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2011 20:07
- Nahlásit
zdar!
nasr*** z práce, po včerejším cvičení jsem málem nevylezla schody a chtěla jsem čekat v přízemí, až postavěj výtah , zítra fakturace takže čekám co se zas podělá ...
ale jinak se mam fajn
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2011 21:11
- Nahlásit
Kachní, heská poudačka, málem bych taky usnula
PetraK
Možná esli mě popravěj
eslipak nejsi moc držkatá?
jó a s tou Caninou, klíďo po víkendu, kámoška chce za cca. 200 euro, takže mi bude posílat prachy předem.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 09:11
- Nahlásit
RRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁMM
ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ
TÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN!!!!!!!!!!!!!
Janiii
a chtěla jsem čekat v přízemí, až postavěj výtah
vona je tak,ale tak blbá!!!
denyk
eslipak nejsi mhttp://www.canina.de/Hunde/Gebiss-Skelett-Knochen bau-Gelenke/Petvital-GAG-Tabletten.htmloc držkatá?
někdy bych si na tu hubu měla pořídit zbrojní průkaz asi . Já za to nemůžu!! To šlo tak hrozně rychle ven!!!!
sim Tě to na ty klouby je tudleto??
http://www.canina.de/Hunde/Gebiss-Skelett-Knochenb au-Gelenke/Petvital-GAG-Tabletten.html
|
inu
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 09:23
- Nahlásit
PetraK
sim Tě to na ty klouby je tudleto??
podle všeho (složení) jo.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 09:53
- Nahlásit
denyk
PetraK
Děěkuji a zato na vás dneska budu hodná
Rumštajn ve spolek
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 10:14 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Brý studený ramštajní ráno
tyjo odchovat v dvoupokojovém bytě vrh malých dog to je docela síla
členové rodinydva dospělí jedno dvouleté dítě, chovná fena + 12 malých devitikilových dogoušat
|
Číííííf
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 11:04 - Změnil/a: Číííííf
- Nahlásit
BLB-Stein ve spolek...
Kachnička bude dnes hodná - Já NE!
(Medvídek Bobulka na návštěvě u Rammsteinů)
|
Číííííf
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 11:10
- Nahlásit
PetraK
Žiš, todle je oužasný, to sou ale "hošíci"!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 11:12
- Nahlásit
Číííííf
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 13:29
- Nahlásit
Číííííf
ČÍÍÍÍFE!! ČÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍFE!!!!! AŽ POJEDU DO BEDŘICHA PEČLIVĚ SE UKRYJ, JINAK SI SYNEM SMRDÍ'''
Žiš, todle je oužasný, to sou ale "hošíci"!
jistěže to sou ale hošíčci!! A vy ste pane trůůůbka, páč esli si myslíte, že steKachnička bude dnes hodná - Já NE! právě vobjevil Emeriku, tak vás taktně upozorňuju, že přesně tudlety hošiky vám sem hážu pokaždý, když se dožadujete pusy, či políbení :P
kachna_
NE ANI KACHNIČKA NEJNI HODNÁ, páč se směje jako blbáááááááááááááááááááá
Děěkuji a zato na vás dneska budu hodná
to ti to dlouho nevydrželo
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 13:35
- Nahlásit
PetraK
tak vás taktně upozorňuju, že přesně tudlety hošiky vám sem hážu pokaždý, když se dožadujete pusy, či políbení
von je sklerotik pani víme?
Sem se přepala vobalovanejch žampijooonůůů , uuuuuuf to byla dobrotááá
Vypněte někdo to sněžení
|
Číííííf
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 13:45
- Nahlásit
PetraK
SI SYNEM SMRDÍ
Týýý woe, to bude mít Otěcko radost, aš se to dozví (že smrdí)...
vobjevil Emeriku
Ty woe, to byl KolumbHnus! Si to pleteš...
když se dožadujete pusy, či políbení
Koukej líbat Babo! Co dyš tady zejtra nebudem!
hošiky vám sem hážu pokaždý
Sem si toho nefšim - no...
Dyby Trupka - Já sem celý Potrubí!
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 15:08
- Nahlásit
Ramštááááááááájn bez vobrázku, omlouvám se, lítala jsem po dochtorech
PetraK
jo ten GAG ten je přesně na kloubky (výtažky z pohlavních žláz korýšů) kupuju ho taky ale pulver, abch mu ty tablety nemusela denně cpát do krku. Je to hodně cítit po rybch, já mu to nasypu na grancle a mám klid .
Ta kámoška chová šarplanince jednomu dědulovi už bude 9 let, měl velký problémy s klouby a jak dává GAG tak prý s ním chodí na prochajdy a hafí se zlepšil o 100%.
Jdu se srncem...sněží, kámoška nám začla hárat pomóc
|
Číííííf
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 16:03
- Nahlásit
PetraK
přesně tudlety hošiky
Prdlajs Velebnosti! Dyk Ty kecuješ! Si mi tam dávala růžovýho Pudla!
Pudeš klečet do kouta!
(1033)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 16:07 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fajka
von je sklerotik pani víme?
víme, to je daný tim, že je hošíček
Vypněte někdo to sněžení
ešče ne, chcu jít ven.
Číííííf
Týýý woe, to bude mít Otěcko radost, aš se to dozví (že smrdí).
no a to taky můžeš bejt třá Muš s cejchou smrdí
Ty woe, to byl KolumbHnus!
ten postavil vejce na špičku, Emeriku vobjevil Colombo
Koukej líbat Babo!
na jednu tvářičku
a na druhou
Co dyš tady zejtra nebudem!
to je fakt
Sem si toho nefšim - no
to sme pochopili
denyk
jak dopadli dochtoři?
jo ten GAG ten je přesně na kloubky
dík a ešče dotaz na klouby asi enem že jo, na šlachy to nebude, ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 16:08
- Nahlásit
Číííííf
Prdlajs Velebnosti! Dyk Ty kecuješ! Si mi tam dávala růžovýho Pudla!
no růžovýho pudla jo, několikrát, ale hošiky sem dávala taky
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 16:41 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
PetraK
, několikrát, ale hošiky sem dávala taky
jj potvrzuju, sem si je musela zvětšit jestli je na tom vobrázku vopravud to co mě napadá
denyk
Jdu se srncem...sněží, kámoška nám začla hárat pomóc
jo tu taky sněží a dneska ráno sem votchytávala roztouženýho sousedovic borderáka kterýho sme potkali při venčení... seděl a toužebně hleděl na dům fenky která právě hárá tak sem ho čapla a dovedli jsme ho poničce bo ta ho naháněla už od půl pátý ráno
|
Číííííf
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 16:59
- Nahlásit
PetraK
no růžovýho pudla jo, několikrát, ale hošiky sem dávala taky
No to nefim Teda! Takovýho líbání zas nebylo, tak štědrá nési...
Fajka
sem si je musela zvětšit
Jo? A kdy k tomu došlo? Sem si nefšim...
vopravdu to co mě napadá
JJ, já sem ten třetí z prava, teda začínám mít náběh (takovej menší).
Jo a ten úpa f pravo, to je celej Ty!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 17:03
- Nahlásit
Číííííf
Jo? A kdy k tomu došlo? Sem si nefšim...
Jo a ten úpa f pravo, to je celej Ty
vo*e
, já sem ten třetí z prava, teda začínám mít náběh (takovej menší
seš těhotnej? a s kým ?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 17:54
- Nahlásit
PetraK na šlachy to nebude, ne?
to fakt nevím, ale když jsem Barfovala, tak jsem tam psala různý dotazy (překládala mi to teda kámoška) a ihned odpověděli
jo a co se ýče dochtorů, prostě tam nebyl, tak snad zítra....vymyslela jsem si pro změnu asi zánět středního ucha
JOOOO a co se ešče dějé mrkněté tadýk a kdopak to je na druhým místě ???? http://hobby.idnes.cz/vyberte-sami-nejkrasnejsi-ps i-plemeno-podle-magazinu-dnes-je-to-boxer-1ko-/hob by-mazlicci.asp?c=A110202_123119_hobby-mazlicci_mc e
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 17:57
- Nahlásit
denyk
ešče dějé mrkněté tadýk a kdopak to je na druhým místě ????
jj ale už to dementovali ....prej došlo k tiskový chybě a na druhým místě měla bejt pruhovaná akita
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 17:57
- Nahlásit
Fajkaseš těhotnej?
ty wogó, snad to není nakažlivý pomóc
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 17:58
- Nahlásit