| Autor |
Zpráva |
Ebony
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2005 20:12
- Nahlásit
Eimy
Hele ty pomatená školačko, víš vůbec co mluvíš, tohle si odpusť, takovýhle vyděračský kecy si nech pro někoho jinýho, jestli budou nějaký zákony, tak jen kvůli takovejm prudičům jako jsi ty, kteří budou vykřikovat, že všichni psi koušou, pozor na ně. Ty už jsi fakt někde mimo oblast mého chápání. A ještě něco, když jsem bydlela ve městě, tak jediný, kdo v naší čtvrti nosil koš, byli moji psi, protože podle vyhlášky mohli běhat na volno jen s košem, každý týden nás napadl minimálně jeden pes bez koše, a ještě si na mě všichni ukazovali, to je ta s těma zlejma, co musí nosit koše. Což ale neznamená, že s tím souhlasím, ale pravidla dodržuju, i na netu a neseru se do ostatních, když nic nevím.
A tresty můžou být jaký chtěj, jsem pro, něco provedeš, tak zaplať, ale nebudu platit předem za něco, co jsem neprovedla.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2005 20:23 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit
Eimy, tak tohle už tady jednou bylo a musela bych ti odpovědět stejně a ty by ses zase urazila, že jsem na tebe zlá a popravdě - tentokrát už bych musela být vulgární.
Takže si laskavě ještě jednou přečti, co napsala Ebony a začni trošku myslet. Budu jen doufat, že s přibývajícím věkem to to půjde trošku líp.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2005 21:45
- Nahlásit
Eimy
No ja jen ziram, co to tu resis. To je, jak kdybych se montovala treba do vzniku vesmiru, taky o tom vim minimum. Uvedom si, ze ne kazdy je posuk, ktery neumi vychovat sveho psa a ne kazdy ma psa zleho. Kdyz si vezmu, ze bydlim v oblasti, kde se venci vetsina psu z sirokeho okoli, tak na 30 hodnych psu pripada jeden zly-ten je s kosem nebo na voditku. Kazdy pes neni nevypocitatelna bestie, jak si myslis. To, ze ma zuby neznamena, ze bude kousat. A jeste neco, kdyby muj pes nosil kosik, tak k nemu nebudou ostatni majitele psu poustet ty svoje hafiky, protoze kos=zly(u vetsiny populace). A ja bych mela ze psa nesocializovaneho jedince, u ktereho bych se opravdu mohla bat, ze muze nekdy kousnout.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Kvě 2005 01:44
- Nahlásit
Eimy
mam pro tebe jeden ohromne podnetny navrh - upaluj si vymackavat svoje dusevni bedary nekam jinam
absolutne hystericke kolovratkove placani si klidne strc ....
a az zase budes tvrdit, ze jsi pristupna diskusi, tak si po sobe precti prispevky - jen v tehle diskusi jsi minimalne petkrat napsala presne to same, nechala si to na jasnych faktech vysvetlit, pockala tyden a napsala to znovu
rada je jednoducha - pockej, az s tebou prestane triskat puberta a uvidis, ze vlastne uplne vsechnu moudrost sveta jeste nemas .. no, a pak se ti ohromne ulevi
ostatnim se omlouvam, ale mne se ulevilo
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 06:58
- Nahlásit
Anonymní
Nic bych neřešila, kdyby tu diskuzi někdo znova nevytáhl...
Spíš mi řekni, kdo jinej ustoupil? Nikdo? Tak proč tohleto mám dělat já? Už jsem tady vysvětlila, jak jsem to myslela, jenže to nikomu nestačilo a začli se v tom znova rejpat oni a promin, ale já si na hlavu srat nenechám.
Není problém v tom, že se mnou mlátí puberta, ale v tom, že kdyby to stejný co já tvrdila třeba Ebony, tak se všichni přidáte k ní a ne ke mně, protože já sem mladší a nemám tolik zkušeností. O tom tahle diskuze je...
Stejně tak jako když tady byl ještě Vladimír, tak spousta lidí byla unešená z pana Dostála, ale jakmile sem přišlo dost lidí, co měli něco proti němu, tak všichni začli tvrdit, že Dostál je špatnej. A mohla bych pokračovat. ;)
Tahle diskuze je totiž o tom, aby nikdo nikomu neodporoval, všichni se přidali jak ovce k tupýmu stádu a tvrdili to stejný. Když někdo má jinej názor tak všichni hrrr na něj. A jednomu člověku se proti všem brání hodně těžko. A to že píšu něco víckrát? Když to někdo nepochopí napoprvé, tak to ani jinak nejde.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 07:05
- Nahlásit
Anonymní
Jinak ještě pro tebe, já se pod svoje názory umím podepsat, ale ty očividně ne, takže nevim, kdo má problémy
Zbytku se teda omlouvám, že mám jinej názor než oni, asi začnu vodit psici taky bez koše, abych ve vašich očích nebyla nezodpovědná osoba s nesocializovaným psem. Jen by mě zajimalo, kdo z vás mi pak zaplatí pokutu, až mě chytnou měšťáci
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:06 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit
Víš Eimy, ty máš nespolehlivýho psa, a nechceš za nějaké následky nést zodpovědnost, fajn má mít košík, já jsem ráda, že jsi rozumná, takhle kdyby postupovali všichni co mají problémové psy, bylo by to skvělý, jenže tady tvůj rozum končí, to že nutíš všechny ostatní aby se chovali jako ty je blbost. Já mám bezproblémového psa a nevím proč by měl být bit za to, že ostatní vychovaní nejsou.
Hele mysíš že se tu všichni známe či co?? a když většina naprosto sobě neznámých lidí píše jednu věc a ty jinou, tak kdo má asi pravdu, no ty to nebudeš.
Prosimtě přestaň tady prudit a radši jdi se svým hafikem na procházku, jo.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:09
- Nahlásit
Eny
Já mám spolehlivýho psa, nikdy na nikoho ani nezavrčela... ;)
S hafikem jit na procházku nemužu, protože zaprvé sem nemocná já a za druhé má oda podvrtnutej loket, takže nesmí moc chodit. ;)
Nemusí se všichni znát, jen se každej přidá k většině, ale tak je to se vším
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:09
- Nahlásit
eny co to meleš za kraviny?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:12
- Nahlásit
Eny
Jinak strejdovýmu jezevčíkovi taky prohryzl záda kříženec novofundlanďáka s NO, taky to ten pes nikdy před tím neudělal, ale co to bylo tomu jezevčíkovi platný?
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:31
- Nahlásit
anonymní
????
Eimy
Víš to je hrozný, že ho pokousal, no kdyby měl košík, tak by mu tu páteř přerazil, co je lepší ?
Tím se nezastávám toho, že někde pobíhá kousavej pes, jen chci říct, že košík rozhodně není všespásný, spíš naopak.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:34
- Nahlásit
Eimy
počkej mě příjde,žes nepochopila jednu základní věc-že na nikoho kolem sebe kromě lidí,co dobře znáš a znáš i jejich reakce,názory a postupy,se nesmíš spolehnout,že ví co dělá a říká.Kdybych na silnici spolíhala na to,že všichni kolem mě dodrží obecně závazný a přesně nadefinovaný pravidla silničního provozu,byla bych už několikrát mrtvá...jak se říká důvěřuj,ale prověřuj,a hlavně sleduj okolí a reaguj na jemné změny dění dřív,než bude pozdě...
Nejsi tady jen od toho,abys před svých psem chránila okolí-jsi tady hlavně proto,abys sebe a svého psa ohlídala od zbytečné zevní i duševní újmy...a do tohoto patří ta zpětná vazba na své chování,co vadí mě,nedělám druhým....není to o nočem jiném než o ohledech a pak teprv lokálně nadefinovaných pravidlech provozu...
Pokud máte u vás vyhlášku o košíku,je rozumné,že jí dodržuješ,ale svůj přístup můžeš okolí jen s větší či menší doporučit a pokud se cítíš někým skutečně ohrožená, kontaktovat MP s prosbou o proklepnutí chronického prudiče v dané lokalitě....
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:36
- Nahlásit
Eny
Presne tak, kolikrat pes ublizi vic kosikem nez zubama. Kdyz ma silu, tak tim kosikem muze toho druheho psa ubit.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:37
- Nahlásit
Eny
No v tom je ten "problém" ten pes byl do té doby bezproblémovej a nikdy to neudělal. Prostě se mu strejduv jezevčík nelíbil. Naštěstí se ten pes do páteře netrefil, ale pohled fakt nic moc... Těžko říct, jak by to dopadlo, dkyby měl koš...
Je to asi to samý jako když sem s fenulí, když byla mladší projížděla vesnicí na kole (psice měla koš) a pustila se mi do ní fena NO. Nejvíc mě dostalo, když sme se pak dověděla, že ta fena to dělá vceméně pořád... Moji feňuli se naštěstí tehdy nic nestalo...
Nejlepší jsou pak ještě výmluvy mjaitelů, kteří mi začnou tvrdit, že ten jejich na žádnýho psa nic takovýho nedělá, že ten muj ho musel nák provokovat
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:37
- Nahlásit
Eny
přesně tak,všespásný je akorát "zodpovědný majitelství".
Hele IPOáci skoro koš nepotřebujou,na co taky,jsou vedený do plný neškodnosti ve sportu...agrese vůči okolí na akci diskvalifikuje...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:39
- Nahlásit
Eimy
ty máš základní problém lidí tvýho věku-vidíš věci idealisticky a chceš od okolí férovou hru...na to zapomeň,ta neexistuje,co si neurveš to nemáš a stěžovat si na ignorantsví davu je zbytečný ošoupávání klávesnice...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:41
- Nahlásit
Sali
No já se nespolíhám, právě proto by mě docela potěšilo, kdyby určitý pravidal respektovali i ostatní...
niniel
Přece jen pokud se mi do feňule pustí velkej pes s košem, tak je lehčí ho oddělit než psa, kterej je zakousnutej. Nehledě na to, že ten pes, pokud koš nemáse muže zahryznout potom i do mě... Přece jen nebudu tkovej magor, abych koukala na to, jak do mýho psa mlátí jinej pes košem a zasáhnu, ale kolikrát člověk nemá natolik rychlou reakci, aby stihl zasáhnout, než se něco semele... Přece jen psi jsu v tomhle trochu rychlejší...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:42
- Nahlásit
Sali
chceš od okolí férovou hru...na to zapomeň,ta neexistuje
Na tom asi něco bude... Jenže se mi nějak nechce tomu podvolit.. Možná časem...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:44
- Nahlásit
Eimy
Jo, to sice jo. Ale ted si vem, ze ten kos by mel treba jen ten tvuj. Ha, jsi v haji. Nemuze se branit a navic ma v sobe zakouslyho jinyho psa.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:44
- Nahlásit
Sali
I když je fakt, že u nás do jisté míry chráním tím košem i psici, protože občas se tady najdou dobráci, kteří tráví psy. I když psice na povel pustí, co má v tlamě, tak co se mi doneslo, tak u něčeho toho jedu stačí fakt hodně málo a je "vymalováno".
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:46
- Nahlásit
niniel
Moje fenule se nabrání ani bez koše...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:49
- Nahlásit
Eimy
Myslis, ze pes nedokaze neco sezrat pres kos? Pokud to opravdu chce....
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:50
- Nahlásit
Eimy
No tak to je taky trouba jako ten muj. Muj aspon utika a ohani se. Ale proste kos tohle nevyresi. Ty vis, ze nekousne a stejne ji cpes kos?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:51
- Nahlásit
niniel
No, ale to si toho všimnu a včas ji to zakžu, kdežto kdyby ho neměla, tak už to v tý hubě má...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:54
- Nahlásit
Eimy
No jo, ale v tom pripade by musela mit kos i na zahrade, protoze lidi jsou ruzni a kdyz ji nekdo bude chtit otravit, tak to udela. Tim, ze fene das kos tohle vsechno nevyresis. Nemuzes byt tak paranoidni, co vsechno se muze stat. Taky ti ji muze prejet auto, muzou ti ji zastrelit nebo ti ji muze zabit i veterinar, kdyz ji bude davat ockovani(netrefi se, nebo pes bude mit na ockovani alergii).
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:54
- Nahlásit
niniel
No, ona to zkoušela se ohnat, když na ni vyjel jorkšír, ale to sem jí to tehdy zakázala, protože tomu jorkovi mohla mořádně ublížit a od té doby se prostě nebrání a čeká, co udělám já...
Vím, že nekousne, ale lidi kolem mě na ulici to neví... ;)
A vzhledem k tomu, že teď už jí nevadí ani když ji hladí cizí lidi (což sem moc ráda), tak už nevim, co by se muselo stát, aby někoho rafla.
Původně jsem ji totiž vychovávala s tím, že bych chtěla zkusit canisterapeutický zkoušky, jenže pak přišla ta nedůvěr k lidem, tak se mi to tak ňák zbortilo celý, ale jestil jí to, jak se ted nechá hladit vydrží, tak to možná zkusim...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:56
- Nahlásit
niniel
No, my bydlíme v cihlovým baráku, dvůr máme akorát na zahradě a tam, kdyby chtěl někdo něco hodit, tak o tom víme dřív, než to tam hodí. Protože pejsani ho štěkotem "odhalí".
No jo no, přece jen se toho muže stát spousta, ale..
No, alergii na očkování pejsina má... Naštěstí se to u ni projevilo jen tím, že natekla a za hodinu byla v pohodě, ale teď se jí musí vzteklina očkovat odděleně..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 08:59
- Nahlásit
Eimy
no,víš,Eimy,přála bych si,kdyby se každý choval zodpovědně podle svého nejlepšího vědomí a svědomí...ale to je taková utopie,že to nemá obdoby....a ještě je to komplikované tím,že bez dostatečných znalostí problému se prostě můžeš chovat co nejlíp a stejně je to pořád ještě blbě.....
Tak to neřeš,nech brouka žít a hlídej si svůj život ve svý lokalitě...tam máš možnost zasáhnout,tam si nastavuješ mantinely ve vztahu lidí a tebe...stejně se pořád potkáváte ti samí na těch samých místech v těch samých časech....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 09:01
- Nahlásit
Sali
No, asi máš pravdu...
|
Mirek
|
# Zasláno: 5 Kvě 2005 09:24
- Nahlásit
Neznám Eimy,takže ani nevím,co má za problém (narozdíl od ostatních),ale myslim že jejím cílem neni přání,aby všichni bez vyjímek nasazovali svým psum koše.Spíš je to jen takový kostrbatý sdělení toho,že: okošovaný pes = dobrá demonstrace ohleduplnosti vůči ostatnímu nepejskařskýmu okolí.
Vy ostatní víte,že váš pes nikomu neublíží,znáte jeho reakce,ale vy jste letitý kynologové (nebo alespoň někdo z vás),vy se nedokážete vcítit do myšlení "obyčejného" člověka,co o psech ví jen to že maj 4 nohy,uši,ocas.
Je zcestný řešit kdo jak čím omezuje,že kuřáci taky nejsou ohleduplní k nekuřáckýmu okolí,že řidiči nedodržujou pravidla silničního provozu.Pořád to nemění podstatu věci,a to že Eimy chtěla jen říct,jak si představuje zbytečnou neprovokaci.
Asi je moje sdělení taky trochu kostrbatý,jen chci říct,že její postoj chápu.Svýmu psovi taky koš nedávám,krom DP.Ale taky vim,že i kdyby ho nosil,nijak ho to neomezí.Je na něj zvyklej stejně jako na obojek nebo vodítko.
|