| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 21:28
- Nahlásit
Občas se setkávám s názorem, že to, že pes nosí na procházkách košík je týrání... Co si o tomhle myslíte vy?
Moje pejsule nosí košík na každou vycházku (kromě nočních) a nevypadá, že by tím nějak trpěla. Spíš naopak nám teď už konečně odpadají starosti v tramvaji, protože dřív se snažila košík sundat, ale teď ho bere stejně jako obojek...
Podle mě je košík hned po vodítku tou nejvhodnější formu, jak dát ostatním lidem an ulici jistotu, že pes jim nemuže nic udělat... Protože přece jen, když někdo prochází kolem psa, tak nepozná jestli je nebo není vychovanej atd. Když máten pes košík, tak si ten člověk muže být skoro jistej, že ho nemuže kousnout.
|
Lenka + T.
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 21:52
- Nahlásit
Já jsem radši, když psi, které potkáváme na procházkách košík mají, zvlášť ty větší plemena. Aspoň se nebojím, že by mohli mého psa kousnout, i když ho s tím košíkem můžou praštit. Ale většina lidí, kteří chodí s většími plemeny s náhubkem se mi zdá zodpovědnější a mají své psy většinou i lépe vycvičené než ti, kteří je nechají lítat a moc si jich nevšímají.
|
Alena
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 22:02
- Nahlásit
Moje beauceronka, milující lidi, košík nosí akorát na cvičák, protože psy ráda nemá. Jinak se pořád o každého otírá a je to docela nepříjemné. Lidi v okolí, pejskaři, které potkávám, to vzali na vědomí, na ulici neútočí, ani se o to nesnaží, vidí, že ji na vodítku mám pod dostatečnou kontrolou. Nedá se to vysvětlit akorát policajtům.
|
Tonny
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 23:50
- Nahlásit
Náš pes bral košík taky jako samozřejmost, a je fakt ho pár lidí litovalo (nosil ho v místech, kde byla větší koncentrace lidí). Protože jsme ale měli náhubek kovový byl problém, nemohla jsem ho moc pouštět ke psů se kterýma by za normálních okolností mohl "komunikovat", protože jsem nechtěla aby druhého psa tím náhubkem udeřil (a že to i při nechtěném prudším pohybu bolí)
|
Danuš
|
# Zasláno: 16 Dub 2005 01:03
- Nahlásit
Já mám košíky ráda. Nevím, jak moji psi, ale když jdeme bez košíku, tak se k nim každý vrhá a otlapkává je a já to nemám ráda. Nemůžu 100% ručit, že se budou tvářit maximálně přátelsky, i když jsou v pohodě, jsou to jen šelmy. Jakmile jim narazím košík (třeba v autobuse), tak si lidé odsedávají, co že to je za zlý potvory, když musí mít koš. . Jsou to malý kníračky
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 08:48
- Nahlásit
Danuš
já svý hejno malin maligen a dobrmaňáků vodím ven zásadně v koších,ono to má něco do sebe,jednak jsou trochu vznětlivý a prudší,a je výhoda,když se nemůžou posekat při dynamičtější výměně názorů třeba kdy kdo na koho v autě v zatáčce šůláp z nedbalosti či rovnou schválně ,a druhak nehrozí úraz okolí.
nepočítám ani omyůlem s neškodností ovladatelných zvířat-je to smečka a i ovladatelnost má svý meze,když je prahová hodnota překročená....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 09:44
- Nahlásit
Tonny
Já furt nemužu pochopit, kde všichni berou to pomlácení Zrovna včera, kdy si všechny feňule s těma košama hrály a to to nejsou klidní psi. Mojí psici je skoro 2 a půl, další jsou necelý 2 a te nejmladší je myslim tak 8 měsíců... A nepřišlo mi, že by jim ty koše vadily... Jediný, co jsem na tom viděla bylo to plus, že psice pak nebyla tolik voslintaná Ale možna je to proto, že to jsou spíš běhací psiska, tak se honili a nic moc jinýho....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Dub 2005 09:47
- Nahlásit
Danuš
No u mojí psice košik nemá takový učinky, jak u vás... Občas se někdo ptá, jestli kouše, když má košik, tak jim jak blb zkouším vysvětlit, že by ten košík prostě podle vyhlášky mít měla ... Jinak z autobusu mě jednou kvuli tomu,že neměla koš vyhodili (nebylo jí ani 6 měsíců), takže to u ani nezkouším chodit s ní do dopr. prostředků bez koše. Ale v dopr. prostředcích to lidi berou jako samozřejmost, že tam pes koš má, takže odsedání se nekoná...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 09:48
- Nahlásit
ten přispěvek nahoře je ode mě, nevim proč mě to odhlásilo :-/
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 10:21
- Nahlásit
Tonny
Eimy má pravdu,moc to prožíváš...je vhodné,aby koš měli oba,co si hrajou,jinak hrozí riziko přeražení zubu...ale od mala jsem zvyklá mít velký sporťáky v koších a lidi kolem mě taky,když se zvířata pouštějí navolno...a má to něco do sebe.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Dub 2005 11:07
- Nahlásit
Já jsem zase pokud mám psa na vodítku zásadně proti náhubku.Nevidím důvod svým psům strkat klec na hlavu,když jsou vychovaný.Je to jistě věc pohledu na život a na svobodu mou,mých psů a také lidí co se psů bojí.Snažím se vždy mít své psy pod kontrolou a aby neomezovali ostatní.Na druhou stranu lidé trpící canisfobíí či lidí jež jsou ovlivněny hysterickou propagandou antipsích příspěvků v mediích,nechť se léčí je to problém jejich ne můj.
Sama jsem byla svědkem,kdy matka hystericky reagovala při spatření mého psa(na vodítku u nohy)a své dítě málem na ulici zalehla svým tělem.Přiznám se,že jsem nevěděla zda se smát nebo ji vysvětlit jak hroznou věc tomu děcku do budoucna připravuje.Některý ženský by měly podstoupit psychotesty zda vůbec můžou děti mít a vychovávat
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 12:40
- Nahlásit
kosik mi prijde jako rozumne opatreni jen v pripade ze pes je opravdu nezvladatelne agresivni (a pak by ale mel byt primarne na voditku), jinak to vnimam jako dost velke omezeni...preci jen tlama je pro psa hodne dulezita a kontaktni cast tela a nasazovat na ni kosik je skutecne dost brutalni...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 13:02
- Nahlásit
drakka
Pořád mi nikdo nevysvětlil, čím košík psa omezuje. Pořád jsou to jen názory, že majiteli to vadí... Mojí psici je uplně jedno jestli koš má nebo ne... Dělá všechno stejně s košem i bez něj...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 13:06
- Nahlásit
drakka
I sebelíp vycvičenýmu psovi muže "přeskočit", může se něčeho leknout a kousnout ne, protože by byl agresivní...
Nehledě na to, že každej tvrdí, že ten jeho pes by nikdy nikoho nekousl... Jen mě napadá, proč je potom tolik pokousání lidí psem? Nebo psů mezi sebou navzájem?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 14:21
- Nahlásit
Anonymní
některé typy výcviku(vytloukačky,osobní ochrana,likvidace výtržnosti,....) pak přímo vyžadují provoz psa v košíku,protože situací,kdy mezi lidmi psa někdo vyprovokuje k zákroku,je mnoho...
|
Tonny
|
# Zasláno: 16 Dub 2005 16:14
- Nahlásit
Eimy
Sali
Je fakt, že když si psi rajou se stejně velkými (v případě jezevčíka s většími) je to v pohodě. Já psa hlídala proto, že měl 75cm a byl potřeštěnej ale trochu neohrabanej zároveň a na vycházkách potkáváme prakticky jen samé malé psy... vím, že naše jezevčice občas zakňučela při kontaktu s náhubkem, a to spulu žili na jedné zahradě.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 16:46
- Nahlásit
no moje psice teda moc rada nosi venku klacky, uzdibuje travu, obcas se napije...tohle vsechno s kosikem delat nejde, a mimo to i vim, ze napr. pri ocuchavani s jinym psem je rozdil mezi tim, jestli ma dotycny pobliz jejich intimnich partii cumak nebo kovovy kosik...
co se tyce toho nazoru ze kosik je dobry jako prevence tak ja nevim, ale pokud bych si nemohla byt jista svym psem, tak to uz bych si snad ani psa porizovat nemela, ne? samozrejme ze se muze stat ledacos, ale abych kvuli tomu psovi celozivotne nasadila na cumak klec, to mi prijde jako dost chaby argument. Jinak ten duvod proc je tolik pokousanych lidi a psu neni v tom, ze by ti psi nenosili kosiky, ale proto, ze se lide neumi ke psum chovat a taky ze si psa porizuje spousta lidi, kteri pak nevi co s nim a napr. ho spatne socializuji...
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 20:07
- Nahlásit
drakka
vicemene souhlasim
Sali
samozrejme v pripade smecky je to o necem uplne jinem, stejne tak u sportovne vedenych psu ... ale priznej, ze to jsou vlastne vyjimky
FiSt
zatim mi to moc krvave neprijde
|
haha
|
# Zasláno: 16 Dub 2005 20:25
- Nahlásit
já si myslím že pes puštěný na volno by rozhodně košík mít měl mí psi ho nosí stále a nemyslím že by jim to nějak vadilo považují to už za samozřejmost a když jdem ven sami do něj strkají hlavu, kdyby ho nosil každý pes nemuselo by se řešit jak je ubránit v případě rvačky z druhým zvířetem a nebyli by žádní pokousaní lidé ani psi
|
Emiy
|
# Zasláno: 16 Dub 2005 20:46
- Nahlásit
drakka
No, já si osobně myslim, že toho většina s košem dělat jde.... Moje psice je schopná s košem udělat uplně všechno... i si vzit ten klacek... A s tim očichávání mi přijdou někteří psi zbytečně histeričtí a páneček pak řekne:"on ty koše nemá rád" Přitom většině psů to fakt nevadí... ;)
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 20:49
- Nahlásit
haha
mirne nesouhlasim, leda, ze by se neshodoval nas nazor na "pusteny na volno"
u nas prochazka na volno znamena pes v okruhu dvou, tri metru kolem mne, nevidim pak duvod pro kosik ... a na otazku v cem ho omezuje - v aportu minimalne, pretahovani o cokoliv ... proste mi to prijde podobne jako s voditkem - ten pes vlastne neopousti dosah voditka, ale proc by ho mel mit pokud to neni pojistka treba kvuli autum .. ale prochazka v dosahu aut pro mne neni prochazka, ale presun a pak muze mit klidne i ten kosik
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 21:10
- Nahlásit
FiSt
no vzdyt
on starnouci mastin ode mne dal nejde a stenika nejak nemuzu odlepit od nohy - to se sice asi zmeni brzy, ale ..
mimochodem, on takovy kondom taky neni zas tak omezujici, obcas i vyhodny, ale ..
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 22:44
- Nahlásit
eimy
a jak to dela s tim klackem? to ma tak velke diry v kosiku ze se ji to tam vejde?nebo mas nejaky specialni kosik?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 23:06
- Nahlásit
drakka
Nebere si velký klacky, ale menší, jak to tam prorve to netuším, je to kouzelnice... Někteří lidi tady ají psy s košedma i proto, aby jim nežrali věci ze země, ale ti psi si beztak tu "ňamku" přes ten koš do huby narvou...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2005 23:38
- Nahlásit
Locco
Jinak na to, co popisuješ (aportování, přetahování atd.) jsou tady vymezený místa, kde pes muže být bez koše a bez vodítka... Na ulici v běžným provozu se stejně se psem přetahovat moc nedá...
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2005 00:54
- Nahlásit
eimy
no moje psina by to skrz svuj kosik rozhodne neprorvala a myslim, ze ji ani neni nijak zvlast pohodlny, takze chodime bez kosiku a jsme spokojene obe
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2005 08:33
- Nahlásit
drakka
To je pravě ten problém, každej chce být spokojen a myslí jenom na sebe, ostatní jsou mu ukradení... Pak se není čemu divit, že nepejskaři proti pejskařům mají takovej postoj, jakej mají... ;)
Je to to stejný, jako bych já tvrdila, že mi není pohodlný sbírat po psici bobany, tak na to kašlu a sme spokojený obě... Já s psicí možná, ostatní lidi ne a proto taky sbírám...
|
Tonny
|
# Zasláno: 17 Dub 2005 10:01
- Nahlásit
S Eimy souhlasím, já nahubek začala nosit pravidelně (kromě míst mimo civilizaci) když se nám stalo, že psa napadl na procházce NO, oba psi byli na voditku, ale bez náhubku, NO se vytrhl a zautocil, náš se tedy jen bránil, jeho majitel zasáhl, ale jeden ze psů ho pokousal (i švagr přiznal, že s největší pravděpodobnosti ten náš. Toto pokousání se nehlásilo (pokousaný se sám spokojil s vědomím, že očkování máme v pořádku), později když mu rána začala hnisat, nám začal vyhrožovat. Sice z toho nic nakonec nebylo, ale tohle opravdu zapotřebí nemám...
|
Tonny
|
# Zasláno: 17 Dub 2005 10:05
- Nahlásit
Ale na druhou stranu nemůžu souhlasit s trvzení, že kdyby všichni psi chodili s náhubek, nebylo by pokousaných lidí, pokud beru případy, co vidím a slyším ve zpravodajství, jsou to nejčastěji pokousání od psů, co někomu utekli a pobíhají volně, nebo se o ně nikdo pořádně nestrará, nebo se to oderálo na soukromém pozemku - ani jeden z těchto případů nebude vyřešen tím, že zoodpovědní lidé budou své psi mít s náhubkem...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2005 10:12
- Nahlásit
Locco
priznej, ze to jsou vlastne vyjimky
Přiznávám,že na počet chovaných psů jsou zvířata vedená do praxe nebo do sportu s praktickým či praktičtějším výstupem menšina...
Ale když se lidičky podíváte blíže,jak se provozují,tak na jejich životě jistě neshledá nikdo žádná významná omezení...naopalk možná dost zvířat jim může závidět dynamický život plný fyzického i duševního vybití...
|