Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Košík
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Locco
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 11:31
- Nahlásit

Sali
ani na okamzik mne nenapadlo tvrdit, ze sportovne vedeny pes je potrebou kosiku mezi lidmi (zvlast ve smecce) nejak omezen

stejne tak neberu jako omezeni psa toho vetsinoveho typu (spolecnik), kdyz ho mam na ulici na voditku nebo treba v MHD s kosikem

ale velmi striktne rozlisuji presun a prochazku - prochazka je v mistech, kde si ji uzivam a ne kde klickuji davem a mezi auty, takze to je blizko tem, jak Eimy rika vymezenym mistum - az na to, ze u nas je takovych vetsina okoli

Eimy Zasláno: 17 Dub, 2005 08:33:32
tak s timhle tedy rozhodne nesouhlasim - ukazka dost nebezpecne demagogie - bobky sbiram, ale nevim, cim okoli ublizuji v tom, ze zvladam sveho psa i bez kosiku a ve skutecnosti i bez voditka .... pokud ve sve logice pujdes jeste o krok dal, budes volat po utraceni i sveho psa, protoze jsou lidi, kterym vadi psi jako plemeno - sorry, ale tohle mne dost vytocilo
pokud se budu ridit tim, ze moje svoboda konci tam, kde omezuji druhe opravdu do dusledku, mel bych asi uz davno spachat sebevrazdu nejakym ekologickym zpusobem

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 11:43
- Nahlásit

Locco
Jenže jsou tady furt lidi, kteří mají ze psů fobii a těm dáš víc jistoty psem s košem... Nechápu, čím omezujou bobky v trávě ostatní lidi, když tam stejně chodit podle vyhlášky nesmí... Tudíž, aby je nějakým způsobem omezovaly, museli by porušit vyhlášku...
Ten přiklad byl extrem, ale je to v základech hodně podobný.
Jinak pokud by se lidi chovali tak jak mají (takže i ty koše), tak pokousaných lidí fatk ubyde...A ubyde i pokousaných psů...
Prostě většina lidí neumí dát normální důvod, proč jejich psa koš omezuje. Když pominu argumenty některých, že se jim se psem nechce jezdit někam, kde by bez koše být mohl... Prostě bud jim ten pes stojí za to, aby se mu timhle způsoběm věnovali nebo ne...
Jedinou reakcí na nedodržování stávajících vyhlášek bude zhoršování podmínek pro pejskaře. Protože třeba tady unás by lidi možná donutila lidi vodit psa bud na vodítku nebo s košem jeedině vyhláška, která by nařizovala oboje dvoje... Je fakt, že v takovým připadě bych porušovala vyhlášku už i já...

Azoráček
# Zasláno: 17 Dub 2005 13:02
- Nahlásit

Já zkoušela psa naučit na košík, aby věděl že to je něco naprosto normálního, chodili sme tak na vchajdy, dostaval mlsky a atk,ale stejne se mu nelíbíFurrt se o něco otírá (ejlépe o mě:mad nebo si lehne a sundává si ho packama

Locco
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 13:15
- Nahlásit

Eimy
promin, prijde mi, ze motas pate pres devate, ale zato krasne porad dokola ... tak to zkusime poporade:
- bobky jsou realne ohrozeni zdravi spoluobcanu, fobie ne .. myslim, ze zrovna tyhle argumenty nemyslis vazne
- pokud by se lidi chovali tak jak mají (takže i ty koše) kde je receno, ze maji mit kose ? sleduji za poslednich pet let vsechny vazne pripady pokousani a kos by vyresil sotva jednu desetinu, zbytek se odehral na pozemku vlastnika - chces tedy kos i na vlastni zahrade ? a co tu hubu zadratovat trvale ?
vyhlaska s kosikem vzdy je sotva v peti mestech a pak je to take vzdy na voditku, proste ti nejak nerozumim
- Prostě většina lidí neumí dát normální důvod moje zde uvedene duvody ti nestaci ? a proc do toho tahas vetsinu ? pokud existuji objektivni duvody, tak snad staci fakt, ze existuji a nemusi je umet kazdy zpameti ..

co hlavne nechapu, je pouziti kos ano, voditko ne - vidim to jako pohodlnost majitele - pokud nezvlada zajistit nekonfliktni chovani sveho psa, nema narok poustet ho navolno v rizikovem prostoru
mimochodem, navstivil jsem uz nekolik desitek vystav a tam pri poctu prihlasenych psu v tisicich si nevybavuji skoro jediny kosik ani zraneni

Zany
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 13:16
- Nahlásit

Souhlasím s Drakka.Já košík dávám jen v MHD.U nás s košíkem chodí pouze ti,kteří k tomu mají nějaký důvod.Můj pes cizí lidi nekontaktuje ,takže žádné nebezpečí kousnutí nevzniká.Hrát si jsme zvyklí v rámci procházky,místa na venčení se tady nevedou,tím je myšlena ta procházka.Můj pejsek je spíše submisivní a abych v případě napadení měl ještě košík,to mi nepřijde moc dobré.Pro mne je košík synonzmum pro to ,že něco není v pořádku a okošíkovaným psům se raději vyhneme.
Na lidi s fobii ,hysterické matky apod. jsem za 4 roky ,co mám psa naštěstí nenarazila, spíše naopak cizí lidi jeví zájem o mého psa v tom dobrém smyslu.

drakka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 14:04
- Nahlásit

eimy

no ja fakt nechapu, jak muzes argumentovat, ze tim, ze psa naucim na kosik a nutim ho nosit kosik po celou dobu prochazky, ze se mu tim vlastne venuju...naopak mi to prijde jako obrovska pohodlnost od majitele. A souhlasim se Zany, ja kdyz vidim psa s kosikem tak se mu vyhybam, protoze to pro me znamena, ze je agresivni.

a pokud by se lide chovali tak jak maji, tak by se taky trochu zajimali o chovani svych psu a proc a jak co delaji a neporizovali by si plemena ktera nezvladaji a pak by skutecne ubylo pokousani...

niniel
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 14:28
- Nahlásit

Ja davam kosik pouze v MHD a ve vlaku, jinak ne. Davala jsem mu ho, kdyz byl mensi, kdyz porad venku neco zral, treba vecer, kdy jsem to tezko sledovala. Souhlasim s tim, ze pokud ma pes kos, tak se mu vyhybam, tim kosem by mohl tomu memu hafikovi ublizit.

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 15:09
- Nahlásit

Locco
ad výstavy-jasně že tam jsou zvířata pod obrovským tlakem,ale jsou na to většinou učená,a dost si je tam lidi hlídají...resp.počítají s tím,že tam jsou nerjdřív ti psi pro který to je a pak teprv ti lidi co jsopi koukat...
Košík má pro nás cenu tam,kde může někdo nečekaně vylízt zpoza křoví nebo rohu...a vůbec nečeká psa,a spáchá rekaci spouštějící o zvířete reakci ochrany sebe nebo smečky....nebo si u rozjařenýho zvířete utrpí takový nešťastník roli nedobrovolnýho figuranta na revíru...

nefer
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 15:57
- Nahlásit

Pod příspěvky Locco bych se klidně podepsala.
Absolutně neřeším Sali, ta ví k čemu psy vede a tak taky ví, kdy jim má nasadit koš. Ideální případ by byl, kdyby to tak měli všichni.
Přiznám se ale, že trochu nechápu Eimy a nevím, co svými příspěvky chce říct.
Já mám psa v pohodě a nevidím důvod proč by měla čubina nosit pernamentně košík. Procházku po městě beru stejně jako Locco coby přesun. A tam je na vodítku, v případě větší koncentrace lidí u nohy. Na loukách, v polích nebo v lesích je volně. Pokud vidím kohokoliv, přivolávám a volno se dostává zase až když je dotyčný pryč. Tak se ptám: k čemu ten košík? Argumenty proč ho odmítám už vypsal Locco - nebudu opakovat. Košík nasazuji jen v dopravních prostředcích, popř. při nácviku čehokoliv, kde je potřeba. Ani na veterině jsem ho nikdy nepotřebovala. Jinak ho chápu jako omezení a zbytečnost. A stejně jako několik dalších lidí tady, se psovi s košíkem při procházkách vyhnu obloukem - říkám si, že majitel asi ví, proč ho má a nejspíš to nebude z důvodu, aby jeho pes každého láskou nesežral (když tedy nejspíš vynechám Eimy).

Ebony
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 18:37
- Nahlásit

Locco
naprostý souhlas

žádný povinný nošení košů nezajistí absolutní bezpečnost ničeho. Nemám nic proti nošení náhubku, v jistých zónách (město, lidi apod.) a případech(hromadné venčení psů) , ale nemůžu akceptovat jisté scestné názory, které zde reprodukuje Eimy. Já tedy psy aportovat s košem neučím, navíc si dělám poslušnost na míček, to bych nesměla cvičit nikde, než doma a na cvičáku, to je trochu stupidní, a nejvíc se mi líbí, jak majitelka minipsa s minikošíčkem tvrdí, že se košem nedá ublížit. Mám dva absolutně přítelské psy, kteří by neublížili mouše, těm opravdu koš nedávám nikdy, pokud to není přímo nařízeno, (nebudu se dohadovat o tom, zda by kdyby, toho mě ušetřte, v tom mám jasno, jestli vy ne, je to váš problém), a ostatním podle svého zvážení situace, jsem za své psy zodpovědná a podle toho se chovám. Jestli to tak ostatní nečiní, nevím proč bych za to měla já a moji psy pykat omezováním.

Zany
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 19:54
- Nahlásit

Ebony: ano

nefer
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 19:55
- Nahlásit

přesně, k tomu není co dodat. Ebony to vystihla perfektně

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 21:19
- Nahlásit

No, možná sem ráda, že lidi, co nemaj psi s košema se mi vyhýbaj... Pro mě je mín nebezpečnej pes s košem než pes bez koše, ale to asi žiju na jiný planetě, radši na téhle diskuzi končim

niniel
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 22:11
- Nahlásit

Ebony
Presne, souhlasim.

Locco
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 23:39
- Nahlásit

FiSt
koukam, ze ses preci jen trefil

Locco
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 23:57
- Nahlásit

Eimy
samozrejme, ze je pes s kosem mene nebezpecny, ale nevidim duvod, proc bych vubec jako clovek za sveho psa zodpovedny mel pripustit kontakt za situace, ze by neco hrozilo - mame tu nastesti dost prostoru a ja prece jsem ten, kdo rozhoduje, zda se kamaradit bude nebo ne - takze pokud se na prochazce potkame, je mi uplne jedno, zda tvuj pes kosik ma nebo ne, co mne zajima je, jestli ho ovladas natolik, aby mne neobtezoval
z osobni zkusenosti znam dve pani a jednoho pana s NO, kteri maji vzdy kosik - vsichni tri se pri mijeni vzpinaji na voditkach a projevuji vuli utocit ... opravdu nejsem zvedav na to potkat je bez kosiku a na volno

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 11:43
- Nahlásit

Eimy
až ti sloní pes rozmačká tu tvojí fenečku košem, protože si jí bude chtít přátelský očichat, tak se budeš divit, na druhou stranu můžeš mít košů kolik chceš, nikomu nedává nikdo právo aby pes, byť s košem, otravoval ostatní psy, což je přesně situace, které lidi zneužívají, už se mi několikrát stalo, že jsem si přivolala psy k noze a vyřítil se na nás pes s košem, ačkoliv jsem majitele výslovně požádala, ať si ho zavolá, neboť taky nestojím o kdejaké otravování cizímy psy. Ještě se tvářil dotčeně, že jeho pes má koš, tak proč by nemohl si dělat co chce
Pes má být vychovaný, ovladatelný s perfektním přivoláním, toť vše, nevychovaný pitbul s košem ti malého psa umlátí za pět minut.

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 13:51
- Nahlásit

Ebony
nekaž tady bludy,nevychovanýho pitbula s košem slovíš a zkrotíš,než stačí někoho umlátit,neb se nemůže zakousnout a dá se tedy oddělit od oběti...ano,budeš mi tady vyprávět o tom,jak asi sloví a srovná pita s košem dvanáctiletá holčička s kavalírkem,ale na to ti řeknu-pravděpodobněnji než pita bez koše.

nefer
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 14:14 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit

Vzhledem k tomu, že někdo aportuje v průběhu celé procházky a že třeba někdo i v průběchu procházky dává nějaký ten povel, za který chce odměnit i jinak než slovně, mi přijde docela nepraktické, aby pořád sundaval a nandaval koš.
nicméně bych řekla, že první tři řádky vystihují celou situaci: agresivní a nevyzpitatelný pes bude mít koš. tečka. já takového nemám

nefer
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 14:32
- Nahlásit

FiSt
nehuč, jen jsem si to chtěla ujasnit, páč je tu pár příspěvků drobátko zmatečných

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 14:33
- Nahlásit

FiSt
ale o tom my tady pořád mluvíme, tys to jen shrnul
tak nevím vo co go
svojí agresivní feně jsem dávala koš vždy, i když byla absolutně poslušná,

nefer
taky někdy házím míčky v průběhu celé vycházky, beru to jako kondiční trénink

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 14:41
- Nahlásit

FiSt
taky myslím, že je to bezpředmětný, až se budou všichni chovat slušně, a mít vychovaný, zvládnutý psy, tak takovýhle debaty nebudou třeba
bohužel je to asi sci-fi

nefer
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 14:46
- Nahlásit

FiSt
Ale vždyť to ty rád

nefer
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 15:00
- Nahlásit

FiSt
Mám to vážně komentovat?
Tak promiň, že jsem se chtěla ujistit, že i druhý odstavec platí jen v případě, že je splněn odstavec číslo 1.

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 15:12
- Nahlásit

no tak děcka, vás to asi opravdu baví

nefer
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 15:17
- Nahlásit

Ebony
Nebaví, ale hold se vždycky nechám ukecat

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 15:38
- Nahlásit

Tak to zkusim ještě jednou, pomalu a s rozmyslem napsat, jak to vidím já...
Pokud je pes s košem, tak se mu nevyhýbám, protože pokud se něco stane, tak je větší šance, že psa s košem odlovím od svojí psice dřív a bezpečněji, než psa bez koše, kterej by se mezi tím mohl klidně už zahryznout... Psice v tomhle případě bude pomlácená. Jasně, muže se stát, že ten pes se "dobře" trefí a bude po feňuli, ale taková šance bude hodně malá.
Pokud má někdo přece jen agresivního psa, ale ovladatelnýho, tak ten pes nosí koš, ale majitel ho přece zvládne odvolat, když vidí jinýho psa, takže tam problém nebude a není důvod kohokoliv, kdo má psa s košem obcházet obloukem.
Pro mě je potenciálně mnohem víc nebezpečnej pes bez koše na vodítku, protože ten když bude agresivní a náhodou se majiteli vytrhne, tak to bude docela průšvih. Navíc je jistej předpoklad, že ten pes není zvládlej, protože je na vodítku.
Problém je v tom, že záleží na soudnosti majitele, jak odhadne, jestli jeho pes je schopnej kousnout nebo ne a podle toho se zachoval. Bohužel já na ulici nepoznám, jestli pes co běží bez koše je nebo není ovladatelnej, jestil je nebo není agresivní a v tom je ten problém.
Bohužel tohleto spousta lidí nevidí. Nevidí to lidi s většíma psama (tím nechci říct, že malí by koš mít nemuseli), u kterých nevěřím, že by víc ublížili mojí psici s košem, než bez něj.
Ale to je samozřejmě věc názoru.. Tak se do mě honem všichni pustte

Erin
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 16:03
- Nahlásit

Eimy
já jsem zásadně pro to,aby o tom,zda obleče majitel svého psa do koše,či nikoliv rozhodoval pouze a jedině sám majitel psa.Vlastním psy obří kategorie s holubičí povahou.Nasazením náhubku je budu stresovat a trestat jen pro falešný pocit bezpečí někoho jiného?Tak jsem odpovědná za jejich chování,škody jimi způsobené nebo ne!?ANO jsem a proto MUSÍM chránit i je před zbytečným stresem.V případě svých psů bych povinné nošení náhubku viděla jako silně kontraproduktivní.Ale je samosebou pouze můj názor

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 16:07
- Nahlásit

Erin
Problém je v tom, že někteří lidi koš jako trest pro psa používají a pak se diví, že ho ten pes nechce nosit, což ovšem asi nebude tvůj připad. Ale při správným postupu se pes dá přesvědčit, že koš není nic neobvyklýho...
Je jasný, že pokud začnu dávat koš psovi, kterej ho v životě před tim na čenichu neměl, tak to bude jako trest brát, ale pokud ho budu od malýho štěněte na koš zyvkat, aby to bral jako součást každodenního života, tak by být problém neměl. I když vjímka potvrzuje pravidlo...

Alexa
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 16:08
- Nahlásit

Eimy
taky svoje psy beru ven zásadně v koši i když puberťačka potenciálně nebezpečná není, ale ovladatelnost není 100% a co já vím co jí přelítne přes nos, dědek je zas nesnášenlivej. Vždycky jsem psy vodila s košem a nemyslím, že by trpěli. U čuby aportérky nebyl problém v poli koš sundat, ale v provozu mezi lidma by pes měl koš mít. Velkej určitě. Velkýho psa bez koše se budu bát odchytit, když mi napadne psa, s košem není problém.
A zrovna minulý týden kámošce pokousal feňuli pes bez koše, který se nikdy nepral a nikdy nikomu neublížil - to aspoň tvrdila jeho panička.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání