Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Košík
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Locco
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2005 22:51
- Nahlásit

Vladimir
dekuji za prispevek, pro mne je timto tema uzavrene, lepe bych to nenapsal

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 08:32
- Nahlásit

Já to s dovolením ještě otevřu.
Eimy, promiň, ale mám tě plné zuby. Jestli svému psu nevěříš, dělej si co chceš. Jestli jseš při procházkách závislá jen na městě, prosím. Ale nevnucuj to za každou cenu ostatním.
Já svého psa znám a znám sebe! Vím, že má hodně vysoký práh dráždivosti a že ho jen tak něco nevytočí. Dokonce ani ječící dítě, které nám o víkendu vběhlo nečekaně do cesty. Předtím jsem ho neviděla ani já, ani pes a dokonce ani jeho rodiče. Koš jsem nikdy nepotřebovala ani na veterině a že se tam pro psa dějou občas hodně nepříjemné věci. Stejně tak mám pořád oči v pozoru jako Ebony.
Ale to je zbytečné vysvětlovat člověku, který denně riskuje život psa tím, že ho má ve městě bez vodítka. Uvědom si, že to je jen zvíře a kdykoliv mu může rupnout v hlavě a vlítnout pod auto. A tam tu tvojí fenečku asi koš na tlamě moc nezachrání.
Takže si dál riskuj její život a mě a ostatní, kteří máme pořádné podmínky pro venčení, nech prosím v klidu spát. Ať se ti to líbí nebo ne, já netrávím se psem většinu času v ruchu města. A upřímně takových psů lituji.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 08:40
- Nahlásit

nefer
Užasný je, že na jedné straně mi říkáš, že psovi nevěřím, ale pak mě zas odsuzuješ za to, že jí věřím, že u silnice se na 99,9% na muj povel zastaví Udělej si pořádek v hlavě než něco napíšeš prosím, já už to dělám... ;)
Jinak na veterině sem psici s košem snad v životě neměla, protože to neni potřeba...
S tím ruchem to je tady na trošku jiné úrovni než si představuješ asi ty. Pes se tady má kde vylítat a není těch míst zrovna málo. Ale těžko se tam můžu dostat, aniž bych těma rušnýma místama nedostala. Takový místo je jen jedno a to mám přímo za barákem ...
To že muj pes nosí košík je OHLEDUPLNOST k jinejm lidem. Ne to, že jí nevěřím. To jsme tady psala jen jako možnosti, co se může stát, bohužel někteří to nepochopili.
Ale pokud vám to udělá dobře, tak jo, muj pes je hroznej chudák, co na tom, že s ní denně trávím 3 nebo čtyři hodiny venku, že se jí doma věnuju ... Prostě musí na čumáku nosit košík, tak je to chudáček týranej....
Achjo.. Přestávám se divit tomu, že někteří lidi psy a pejskaře nemají rádi...

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 08:43
- Nahlásit

nefer
Jinak nefer, pokud mě máš plný zuby (mám jinej názor, to jsem si toho dovolila) tak mě nečti. Zkus si taky uvědomit, že se mi tady většina z vás snaží vnutit do podvědomí to, že jsem nezodpovědná, protože muj pes nosí košík, že je můj pes chudák atd...
I tak vás ani jednoho nepošlu někam, jakos to udělala ty, ale snažím se diskutovat. Jediný co mě štve, že možná kvůli lidem jako jste vy přijde ještě mnohem víc omezení. Proto tady taky ztrácím čas tlacháním o ničem s lidma, kteří nejsou schopní si přiznat to, ež se musí přizpůsobit oni a ne jejich okolí...

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 08:51
- Nahlásit

Eimy, nikdo ti tady nic nevnucuje. Narozdíl od tebe. nevšimla jsem si jediného příspěvku, který by tě přesvědčoval o tom, že koš dávat nemáš. Svůj názor jsem ti vysvětlila v klidu a odplata: pochyby o slušnosti a další a další narážky. Na to nervy nemám.
A asi tě zklamu, ale omezení nechodí kvůli lidem, kteří mají své psy vychované, pohybují se po městě s vodítkem a u nohy. Ale kvůli lidem, které na své psy, s prominutím, serou a ty se pak urvou ze řetězu a někoho pokoušou. To si vážně sakra myslíš, že hromadným nařízením košů tohle vyřešíš? Jdi si příkladem komu chceš, ale pochybuji, že tam kde to je potřeba, to zabere.

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 08:55 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit

Užasný je, že na jedné straně mi říkáš, že psovi nevěřím, ale pak mě zas odsuzuješ za to, že jí věřím, že u silnice se na 99,9% na muj povel zastaví Udělej si pořádek v hlavě než něco napíšeš prosím, já už to dělám... ;)
pořádek mám v hlavě větší než ty - jen jsi to nepochopila, s řečma, že se na psa nemůžeš spoléhat, jsi začala ty. když máme mít my všichni koš, tak ty měj vodítko a neohrožuj siliční provoz. co kdyby náhodou.....
ono je to totiž úplně to samé v bledě modrém. ty nepochopíš jak někdo může riskovat bez koše, já nepochopím jak můžeš riskovat bez vodítka. a teď babo raď, kdo je méně ohleduplný k okolí?

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 09:29
- Nahlásit

nefer
Achjo... furt tady říkám, že pes kterej nemá vodítko má mít koš (v normálním provozu, ne tam, kde je minimální šance, že někoho potkáš). Takže nevim, proč se tolik rozčiluješ, když na ulicích máš psici u nohy na vodítku, jestli jsem to správně pochopila, tam koš potřeba není.
Jinak si fakt nemyslim, že riskuju. Protože nevim, co by se muselo stát, aby se psice roběhla na druhou stranu silnice, aniž bych jí to řekla... S kočkou a pod. u mě nikdo neuspěje, protože moje psice kočky nehoní. Nebo spíš když potkáme kočku /je jich tu spousta/ tak stojí tak 2 metry od ní a kouká na ni. Pokud se ta kočka zvedne a zdrhne pryč, tak si psice jde v klidu svou cestou...
Jinak pes na vodítku u nohy x pes s košem bez vodítka před panečkem... To se nedá srovnat, protože pokud pujdu venčit psa, tak ho těžko na tom vodítku budu u té nohy držet (to by se moc nevyvenčil). Jinak pokud je pes na vodítku před pánečkem jako pes s tím košem, tak je to zhruba nastejno. Za předpokladu, že jsou oba dva psi zvládnutí.

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 09:35 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit

Achjo... furt tady říkám, že pes kterej nemá vodítko má mít koš (v normálním provozu, ne tam, kde je minimální šance, že někoho potkáš). Takže nevim, proč se tolik rozčiluješ, když na ulicích máš psici u nohy na vodítku, jestli jsem to správně pochopila, tam koš potřeba není.
Proč se tady rozčiluji? Protože už jsem ti několikrát řekla, že mám psa ve městě na vodítku (stejně jako X dalších lidí) a ty stejně pořád hučíš, že když nemáme koš, nejsme ohleduplní.
Nehledě na to, že tu první větu jsi fakt řekla poprvé.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 09:43
- Nahlásit

nefer
No, ale mám fakt pocit, že jsem psala, že pes by měl mít buď vodítko nebo koš... No nic, už z toho blbnu, tak to radši nebudem řešit.

FiSt
Já už radši končim

Ebony
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 09:56
- Nahlásit

Eimy
ne psalas, že psi mají mít koš pořád i na vodítku, laskavě si to po sobě zpět přečti, už nevíš ani, co píšeš. Ale fakt to nemá cenu, jestli máš pocit, že zrovna díky našim psům budou muset být nějaké zvláštní vyhlášky, tak už si fakt uhlá někam, kde tomu nerozumím. Dělej si co chceš, a starej se laskavě o sebe.

FiSt
máš pravdu, člověk zabředne do hovadin, ani neví jak

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 10:04
- Nahlásit

FiSt
Že ty se bojíš, aby náhodou nějaké fórum nepředčilo příspěvky to vaše jinonické

Alexa
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 10:08
- Nahlásit

FiSt
bojový plemena nebo háravka by byli lepší

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 10:41
- Nahlásit

Ebony
O vodítku jsem nepsala nic, mužeš mi říct, kde? Já psala, že by psi měli mít koš. Tim jsem si jistá, pokud někdo nepochopil tohleto ve smyslu, že bud koš nebo vodítko (nevim jistě, ale mám pocit, že jsem řikala, že u nás je i taková vyhláška), tak to je muj problém, že jsem se špatně vyjádřila a jejich, že to špatně pochopili... ;)

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 10:46
- Nahlásit

Pokud je pes s košem, tak se mu nevyhýbám, protože pokud se něco stane, tak je větší šance, že psa s košem odlovím od svojí psice dřív a bezpečněji, než psa bez koše, kterej by se mezi tím mohl klidně už zahryznout... Psice v tomhle případě bude pomlácená. Jasně, muže se stát, že ten pes se "dobře" trefí a bude po feňuli, ale taková šance bude hodně malá.
Myšleno s košem BEZ vodítka.

Pokud má někdo přece jen agresivního psa, ale ovladatelnýho, tak ten pes nosí koš, ale majitel ho přece zvládne odvolat, když vidí jinýho psa, takže tam problém nebude a není důvod kohokoliv, kdo má psa s košem obcházet obloukem.
Samozřejmě že agresivní neovladatelnej pes by měl mít oboje.

Pro mě je potenciálně mnohem víc nebezpečnej pes bez koše na vodítku, protože ten když bude agresivní a náhodou se majiteli vytrhne, tak to bude docela průšvih. Navíc je jistej předpoklad, že ten pes není zvládlej, protože je na vodítku.
To že je podle mě názoru víc nebezpečnej než pes s košem neznamená, že ten koš musí mít.

Problém je v tom, že záleží na soudnosti majitele, jak odhadne, jestli jeho pes je schopnej kousnout nebo ne a podle toho se zachoval. Bohužel já na ulici nepoznám, jestli pes co běží bez koše je nebo není ovladatelnej, jestil je nebo není agresivní a v tom je ten problém.
Snad je logický, že když pes BĚŽÍ po ulici, tak nebude na vodítku, kdyby paneček nevlál za ním nebo s ním neběžel.

Tohle je plus mínus rozebranej příspěvek, kterým jsem chtěla vysvětlit, jak to myslím, bohužel ho spousta lidí nepochopila, tak snad teď.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 10:47 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

A timhle končim

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 11:00
- Nahlásit

Eimy
takhle rozebraný je to zcela logický.
Pro intravilán to je i zcela obhájitelný.
Pro majitele malýho psa je to zcela rozumný požadavek na okolí.

je to rozumný doporučení pro všechny,co na frekvenci opravdu funkčně nemůžou na 99 PROCENT(JISTOTA NEEXISTUJE NIKDY NIKDE)zajistit neškodnost psa i v konfliktu.

Erin
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 12:21
- Nahlásit

Přátelé,mám pocit,že tento problém je třeba brát a posuzovat z vícestranného pohledu.
Sama vlastním dva exempláře olbřího plemene a čtyři kousky středního vzrůstu.K proběhnutí mají cca 5 000 m2 u mé nemovitosti,dále je vyvádím do periferrí městěčka(10000 obyvatel)s tím,že jsou na vodítku a pokud není velká frekvence kolistů,jezdců na koních, dopřeji jim volný pohyb.Absolutně nesouhlasím s použitím náhubku,pokud jsou pod mým vlivem.Moji psy neznají náhubek,dokonce to bylo u veta kvitováno jako "v jakém prostředí žijí,tak se chovají"a proto globální používání náhubku je pro mne ŠPATNOU VIZITKOU MAJITELE PSA.Na druhou stranu u některých jedinců(špatná socializace,jedinec z útulku atd.)je náhubek rozumnou alternativou zdravého soužití.

Ebony
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 15:58
- Nahlásit

FiSt
říkals, že už stačí,ne

Tchor
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 16:26
- Nahlásit

Erin
Hele mam smecku sportovne vedenych psu (DOB. BOM, NO), jejich ovladatelnost je na velmi slusne urovni, presto pokud pujdu s nima bez voditka v miste kde se bezne vyskytuji lidi tak jim ten kosik nasadim. A znam hodne psu jez jsou vycviceni na urovni mistrovstvi republiky (TARTu) se slozenejma vrchoilovejma zkouskama ZVV3 ZPO2 atd. (poslusnost na posunky) presto bez kose nevyjdou mazi lidi. Je to velmi jednoduche tyto psi jaksi jsou nauceny regovat na vyzvu k boji a nikdo nikdy nezaruci ze ji nikdo v jejich okoli neudela. Je zajimavy ze cim jsou lidi se psama ve vycviku dal tim mene se brani nasazeni kosiku na verejnosti.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 17:58
- Nahlásit

Erin
Tak to je fajn, protože podle vašeho veterináře je můj pes naprosto v pohodě. Je paradoxní, že od veta si nechá dělat všechno = není problém ji ošetřovat bez koše.
Možná je to tím, že kvuli zlomené pacce byla dvakrat hospitalizovaná a je na to prostředí zvyklá, je fakt, že bych spíš od psa, kterej si tohle zkusil čekala, že k veterináři ho nedotáhnu ani heverem, ale opak je pravdou.

Jinak ona mnou zmiňovaná nedůvěřivost není způsobená vlivem špatné socializace, bohužel psice byla přitomna události, u které být nemohla, ale v životě by mě nenapadlo, že se něco takovýho může stát. Teď si drží od lidí odstup, i když před rukou cizího člověka za normálních podínek odskočí, tak nevím, kdy někoho muže napdanout chít ji pohladit někde u zdi, potom si nejsem jistá, co by udělala... Buď by se nechala pohladit nebo by kousla. Víc možností není... ale zkoušet to nebudu už kvuli její psychice, takže jí pro jistotu, i když se snažím takovým situacím vyhnout ten košík prostě dávám. Ale je to jedinej důvod, kterej sem schopná vám objasnit... Ostatní důvody neumím vyjádřit, prostě už od mala, kdy jsem chtěla mít psa (tehdy velkýho), jsem byla ve skautu zvyklá na vlčáka a ten, ač byl hodnej, tak taky nosil koš, když byl volně. Prostě mě ani nenapadlo, že by to mělo bejt jinak, přišlo mi to přirozený, protože ta holka, které patřil to tak dělala. Proto jsem si řekla, že až budu mít psa, tak na volno bude běhat s košem v místech, kde je možný potkávat lidi. Taky se toho držím... I když mám malýho pejsana.

Locco
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 18:34
- Nahlásit

Je zajimavy ze cim jsou lidi se psama ve vycviku dal tim mene se brani nasazeni kosiku na verejnosti
tak tohle silne zavani demagogii - zrovna od Tchore bych cekal presnejsi definici - pokud myslis vycvik dle IPO nebo Tartu mas to tak napsat
myslim, ze je mnoho dalsich druhu vycviku, co se absolutniho poctu psu tyka mnohem rozsirenejsich, kde nidko o kosiku ani neuvazuje, protoze pro to proste neni duvod - pes nema vyhane sebevedomi nad ostatni lidi a plati pro nej uplne jina pravidla, vetsinou na prvnim miste NENAPADAT
nechces k tomu preci jen neco dodat ?

Locco
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 18:40
- Nahlásit

Eimy
takze jak to vypada, dobrali jsme se podstaty veci, ty sice nemas jediny argument, ale mas uplne jasno v pocitech a podle toho bys rada omezovala ostatni lidi
proste posuzovat vsechny ostatni psy podle jednoho jedineho sveho mi prijde mirne omezene

omlouvam se, ze uz zase reaguji, ale trochu se mne dotkl Tchoruv prispevek a pekne mne stve pokrytecky pristup Eimy ... ale uz se zase ovladam, tak pa pa

Locco
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 18:56
- Nahlásit

takze agility, canisterapie, vsechny druhy asistencnich psu .. i prosta dusledna vychova psa jako spolecnika do kazde situace neexistuje nebo i tam chces rict, ze plati .. mene se brani ?

tady se proste nemuzem shodnout - trvam na tom, ze zpusob, jak zabezpecim sveho psa je moje vec, pokud jsem pripraven nest veskere nasledky v pripade problemu
jina vec pak je, ze ne kazdy si to takhle uvedomi .. ale presto si myslim, ze plosne noseni kosiku by ve vysledku vedlo k narustu poctu zraneni - duvody uz nekolikrat uvadel prave Tchor

Tchor
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 19:20 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Locco 18:34:40
Mas pravdu mel jsem hlavne na mysli sportovne sluzebni vycvik, ale i u psu na IPO je tech lidi dost. Znam nekoli psu co se venujou agility a kosik bych jim mezi lidmi nesundal to same u tance se psem (takovyho znam teda jen jednoho) na tehle sportech totiz muzou docela slusne pracovat i psi se slabsimy nervy. CT pes je trochu neco jineho a tam opravdu asi zadne nebezpeci nehrozi.
Locco18:56:22
Ono zas az tak moc nejde oto jak si zabezpecis psa, ale o to jak to zabezpeceni demonstrujes neznale verejnosti. taky netvrdim ze vzdy a vsude, ale tam kde je pravdepodobnost ze potkate lidi co se psu boji.

Ja osobne kosiky davam jen vybranym psum, ale jsou do vsichni do 5m odeme plne ovladatelny a kdyz mame nekoho potkat psy odkladam vedle cesty, az prehnane demonstruju jejich ovladatelnost a mlady zvirata beru na voditko. Psi ktery nemaj temer 100% ovladatejnost ten kos maji i na prochazkach v lese. Nestojim o houbare ktery se je pokusi zahnat a oni to vyhodnoti jako napadeni.

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 19:29
- Nahlásit

Locco,to už jsme probírali mnohokrát,tebe to s kníravcem čeká taky,pokud z něj extriérovýho patvora budeš chtít vykřesat troch srdíčkovosti,musíš ho nechat sebevědomit nad okolí,prostě musíš,jak utlučeš z důvodu výchovy k absolutní neškodnosti i ty jiskřičky co tam v té krvi jsou,neodkouše zkoušky a možná ani bonitaci a budeš druhej...
Sám jsi mi říkal,že kník pohlídává a jeví prvky nedůvěry vůči cizím,je na tobě jestli ho za to zdusíš,nebo podpoříš a umožníš mu si vybudovat sebevědomý vztah ke světu...jestli ho za nejistotu k okolí zrubeš,aby v dospělosti ani nepíp bez koše,nebo ho naučíš,že je King Kong a svět mu leží u nohou...a budeš mít kníka Pana Kníra....co děláme na cvičáku s Uragánem Triumetal,bys asi neprodejchal..ten nádherný tvor nechce kousat ve sportu,ne že by se bál,ale nemá tu potřebu,zas až tak jistej,aby šel lovit na dálku nemá,takže se koiušou konfrontačky a vítězí Luboš s knírem,kdy spolu bijou a zahání drzýho figuranta...a pes roste...

Locco
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 19:51
- Nahlásit

Tchor19:20:51
souhlas bez jedine poznamky

FiSt
add. druhy vycviku - psal jsem absolutni pocet psu, ruzne druhy asistencnich jsem uvedl jako upozorneni, ze nejsou jen slepecti ..
add. vychova - znam vice nez desitku psu, kteri jsou spolecniky pri vykonu skoro vrcholoveho sportu, tam uz to je mnohem bliz k vycviku nez "jen" o vychove .... a mimochodem, kdyby mnoho tech vycvikaru ktere uvadis vice casu venovalo vychove nez jednostrannemu vycviku (kotec - cvicak, jiste vis o cem mluvim) ubylo by nebezpecnych psu
hezky priklad bezpecneho provozu uvedl Tchor

Locco
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 20:01
- Nahlásit

Sali
s tou predstavou nemam problem necekam, ze to se mnou bude jine nez s Uraganem, ve skutecnosti maji k sobe krevne dost blizko
nicmene to nema zas az tolik spolecneho s tim, ze povinny kosik se mi vubec nelibi - a navic mam i jine psy

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 20:34
- Nahlásit

FiSt
No, nevim, jestli je to poznat podle fotek, v normální provozu je v pohodě, pokud se někdo nesnaží ji pohladit, to se prostě snaží uhnout. Já si myslím, že vím, kde je problém, bohužel nevim jak ho řešit, možná jsem to nechala moc dlouho "uležet"....

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 20:35
- Nahlásit

když je pes nedůvěřivý k cizím - tak to mám podporovat nebo ne? (viz. jak píše SALI)

Tchor
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 20:40
- Nahlásit

Terri
To je strasne individualni, zalezi na tom co chces se psem delat, co od nej ocekavas ale taky ne tom jak je neduverivy.
Ale v pricipu by jsi mela psa presvetsit ze kazdou sitruaci zvladne ze nema duvod bejt neduverivy.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání