Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Košík
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 20:49
- Nahlásit

Tchor
No, ono je jednoduchý psa přesvědčovat, pokud tu situaci zvládnu sama... Jenže tam byl tehdy problém v tom, že sem se musela starat o sebe, abych vyvázla aspoň v trochu normálním stavu, fakt nevim, co tehdy dělala ona ....

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 20:53
- Nahlásit

netahejte se Krokodýlí demagogii,tady se snad nejedná o tvorbu celostátního nařízení,ale o úhel pohledu na košík...a jediné,co každý může říct,je svůj vlastní postoj...ale nejsme v hospodě,abyse praŠtilo do stolu a vyhlásila celoplošná restrikce něčeho nežádoucího,kteráý platí do přesně až útlumu z dalšího piva...
Já dělám celý život sporťáky s praktickým výstupem,začínala jsem ve Svazarmu a stejně jako Eimy pro mě byl a je koš součástí výstroje psa při pohybu mezi dalšími lidmi a psy,zjm.když mámk psů víc a chci je zjm.ve městě pustit navolno...tak jsem dělávala a dělám od r.1982.
Vždycky se najde dosyt míst,kde nikoho nečekaného nepotkám a kde si nejen můžu dovolit pustit všechny navolno nahé,ale kde si klidně děláme obrany a revíry a nebojím se,že mi tam někdo vleze mezi figuranta a psa rozrajcovaného na zákus...neboli tam,kde je široko daleko pusto prázdno a vidět,a místo nejlíp bez auta nedostupný.
Mimochodem klidně koušeme mezi kamrádama,kteří chodí sem a tam,a psi se cílí na figuranta specifického pohybem a projevem...
ale abychj se vrátila k tématu-pro zvířata vedený do vysokýho sebevědomí a stylu projevu "ty mě rukavici já tobě rukavici a ani nevíš jak mě to těší" je košík vhodný doplněk výcviku.A přesně jak psal můj chlap,čím dýl a dál jsou lidi ve výcviku,tím míň se brání nasazení koše a vodítka v běžných situacích,nehrajou si totiž na frajery co jsou si jistí všude vším,ale ve skutečnosti znají potenciál svých psů i jejich cenu...a chrání okolí přes errorem svých zvířat a zvířata před jakoukoli formou zbytečné přestřelené obranné reakce okolí...

Tchor
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 21:03
- Nahlásit

Eimy
Nevim co se ti stalo, ale vim ze priprava psa na sbeobranu (ktera by byla ucinna) trva nekolik let sitematyckeho a presne cilenyho vycviku. rozhodne neni pravda ze pes bude branit sveho psovoda "pro jeho modry oci" pokud dojde k ostremu zasahu pred dokoncenim pripravy psa a utocnikovi se podari psa "vyhnat" je vetsinou pes pro dalsi sluzebni pouziti ztracen.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 21:10
- Nahlásit

Tchor
Nepřijemnej střet se spoluobčanama tmavší pleti. Kámoška se nechala strhnout a já ji v tom nechtěla nechat... Psice ještě před tim než se to celý strhlo k jedný tý holce šla a ta ji hodně hnusně odstrčila. Pak nevím, co pejsule dělala... Byla tehdy ještě štěndo, bylo jí tak 5 nebo 6 měsíců...
Hold by mě taky v životě nenapadlo, že si někdo něco dovolí v parku plným lidí v 5 hodin odpoledne (bylo to na jaře, takže bylo světlo jako ve dne)...

Locco
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2005 23:22
- Nahlásit

nejak nemam silu psat stale dokola, ze souhlasim se stanoviskem Tchore, pravdepodobne i FiSta, ale rozhodne ne s demagogii, kterou do toho zanasi Eimy - ona z duvodu pravdepodobne opravnenych obav z reakci sveho psa prohlasuje vsechny, kdo nepouzivaji trvale kosik za nezodpovedne - prvni stranky jsou toho plne
to je presne ten hospodsky zpusob vedeni diskuse, ktery uvadela Sali .. z toho vidim rude

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 08:19
- Nahlásit

Locco
tak nepiš,a dělej si svý....ty to máš v pohodě,mastin ti neudělá rychlejší krok,a má svět na háku,minikníračky jsou z mýho hlediska neškodný,ty ani neví,na co mají zuby,ty nejsou ta poctivá stará česká pracovní popudlivá krev,co měli odvazovačky,hlídačky předmětu a kousali přepadačky na Vegu a košíčky na mordičkách nenosívali pro srandu
a kník? on to sám ukáže,co potřebuje on a ty...

Anonymní
# Zasláno: 21 Dub 2005 08:57
- Nahlásit

Sali
To jsi pěkně na omylu,když myslíš,že malí knírači jsou neškodný.To ta poctivá stará česká pracovní krev byla ovladatelná.Dnes jsou malí knírači přešlechtění hajzlíci.Při stříhání patří patří mezi plemana,která nejčastěji koušou.Pořizuje si ho každý,na ulici štěkají na všechno a na všechny a na žádném košík nevidíš.V mém okolí je pár malých kníračů a zrovna jim bych košík nasadila.Naproti tomu velcí jsou zlatíčka,nikoho neobtěžují a košík stejně nosí.U velkých psů se košík předpokládá,malému(i když nebezpečnému svému okolí)ho nikdo nedá.Ne každý majitel je soudný jako vy,co tady diskutujete.

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 09:17
- Nahlásit

Tchor
To je strasne individualni, zalezi na tom co chces se psem delat, co od nej ocekavas ale taky ne tom jak je neduverivy.
Ale v pricipu by jsi mela psa presvetsit ze kazdou sitruaci zvladne ze nema duvod bejt neduverivy.

No právě, zdvládli jsme to, pes důvěřuje - a to ho může někdy poškodit. Proto se ptám, chtěla bych, aby budoucí kník nebyl tak důvěřivý vůči cizím lidem. ALe oni to snad mají i v povaze, ne?

Jinak, náš pes neměl nikdy košík - teď na cvičáku má tendence nesouhlasit s jedním dominantním psem (co košík musí mít) a tak nevím nevím..
Nechci se pouštět do diskuse - ale jsem toho názoru, že bych raději ovladatelnosti zajistila v případě chumlu lidí vodítkem než bezpečnost košíkem..
Nechci aby mi na něj každý šahal, aby si na mně někdo dovoloval a dejte košík a máte to jasný. Chápu také okolí, které je vůči psům bojácné a proto mám psa u nohy a nejlépe rovnou na vodítku (pokud je nutné).

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 10:10
- Nahlásit

Anonymní
když já ty jeho čuby osobně znám,psala jsem o nich konkrétních,ty jsou fakt neškodný...

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 10:19
- Nahlásit

Terri
protože ještě nevíš co to je,když uvázaný pes u nohy se bleskově otočí na místě a bleskově si přesně hmátne tam kam potřebuje,a zasekne se a drží....a nestihneš ani vykřiknout střelnou modlitbičku,natož zabrat za voďák...protože jedna k si za záda nevidíš,a druhak oni jsou fakt rychlejší...o dost.
V případě chumlu lidí jim bezpečí u rychlýho ostrýho psa zajistíš jen tím,že neumožníš psu se zakousnout.
Věř mi,všichni co si tady povídáte o svých mazlíkách vůbec ani netušíte,JAK stašně rychlej a vznětlivej umí být dobrman nebo hlavně malin,když jsou vedený prakticky a nenechají si foukat do kaše...
Doporučuju shlédnout video z TART mistráku obranářů a sledovat normální obecně známou a předpokládanou rychlost zákroků NO a knírů a tak,a ve srovnání s ní tu bleskovost maliňáků převážně Z Huckelovy vily...i dobrman je proti nim pomalej...
Já teda Bobuli chytit nebo strhnout nestihnu,když není srovnaná "pod vlivem" a reaguje spontánně.Projevuje se to třeba tím,že za chůze podél něčího auta se ona najednou vymrští a přeběhne po kapotě...dá mýmu chlapovi pusu a zubem mu urazí jeho zub...na obraně si přidá zákus,protože se figurant v klidu hlouběji nadechl...

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 10:22
- Nahlásit

Terri
takže ti to řeknu jednoznačně: pokud chceš mít takovýho psa jako jsou správný pracovní maliny,a budeš ho ještě zrychlovat a podporovat v něm tu extrémní reaktivitu,bez koše se prostě neodbejdeš.i proto,že ho pak nebudeš mustet stresovat a dusit v nervech,že někoho veme...maximálně praští a budete relativně v klidu oba.

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 13:35
- Nahlásit

Locco
Nechápu proč se do mě musíš furt navážet, myslim, že sem dostatečně vysvětlila, jak to myslím.
Jinak u z druhé strany jsem taky neslyšela moc pořádných důvodů... Nehledě na to, že pokud se nechci hádat s policajtama, tak bych musela mít psa furt na vodítku, abych ho "netrápila" košem...

nefer
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 13:44 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit

Věř mi,všichni co si tady povídáte o svých mazlíkách vůbec ani netušíte,JAK stašně rychlej a vznětlivej umí být dobrman nebo hlavně malin,když jsou vedený prakticky a nenechají si foukat do kaše...
Doporučuju shlédnout video z TART mistráku obranářů a sledovat normální obecně známou a předpokládanou rychlost zákroků NO a knírů a tak,a ve srovnání s ní tu bleskovost maliňáků převážně Z Huckelovy vily...i dobrman je proti nim pomalej...

No, to ale přeci nikdo nezpochybňuje, ne. Nebo se pletu?
Ono i to jak jste s Tchořem tvrdili, že čím výš je člověk ve výcviku, tím méně se brání košíku, protože ví...To je také trošku o něčem jiném. Konkrétně o tom, že oni ví o potencionálním nebezpečí, tak se přizpůsobí. Ale proč by se tomu měl přizpůsobovat i člověk, který ví, že naopak vede psa k jakési bezkonfliknosti.
Možná to jen špatně chápu, ale prostě mám z vašich příspěvků pocit, že kdo je u svého "mazlíka" proti koši, je pro vás pouhý neznalec.
Rozuměj, prostě nechápu, proč by se majitel mazlika, měl přizpůsobovat do té míry jako vy a představovat si, jak rychle je schopen se váš pes otočit, když on takového nemá.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 13:52
- Nahlásit

nefer
nerejpej a čti-pokud někdo chce mít takovýhohle psa,nech´t tomu uzpůsobí svůj provoz.pokud ne,může žít klidně a splavně jako Erin nebo Locco s mastinem...sakra mě je úplně jedno co má kdo na hubě...třeba náplast.

nefer
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 13:56
- Nahlásit

nerejpu, jen nechápu, tak se zeptám

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 13:59
- Nahlásit

nefer
a čím dál jsem nejen ve výcviku,ale hlavně v téhle diskusi,tím míň mám pocit,že stojím o live setkání se se zdejším běžným majitelem mazlíka...protože komplikovaný problém se nedá řešit zobecněním bez extrémních znalostí...a každý vidí jen ten svůj střípek jako uzavřený svět...už jsem tady několikrát říkala,že se v takhle komplexním problému nedá vymyslet nic jíiného než rámcové doporučení...a nechť si každý dělá po svém...
a mimochodem Terri si bere kníra a váhá nad krevní linií a nad stylem sportu..tak ať ví,co co obnáší,za všechno se platí daň...
A pokud má někdo pocit neznalce Neználka,má celý zbytek žživota na to,aby s tím něco děla nebo na to fpoho kašlal a řešil si jiné priority.neb každý má právo si myslet a dělat co chce v rámci zákonů své země.A taky trochu v obecně uznávané etice.

nefer
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:08
- Nahlásit

protože komplikovaný problém se nedá řešit zobecněním bez extrémních znalostí...a každý vidí jen ten svůj střípek jako uzavřený svět...
no tak když si myslíš tohle, není přeci nutné zdejší osazenstvo zobecňovat. ale tohle už je mimo téma. jaksi mi jen nebylo pár věcí jasných, zeptala jsem se a dostala kopanec (byť nenápadný). díky, že v něm byla alespoň i ta odpověď.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:17
- Nahlásit

nefer
kurňa já nikoho nezobecňuju,leda bych vás já britka brala jako barbary z pevniny...ale to je taky jiná věc

nefer
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:24
- Nahlásit

jedna věc mě tam zaujala a jestli ji mám brát doslova, už naprosto chápu tvůj specifický způsob vyjadřování

hanule
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:35
- Nahlásit

Tak se teda zapojím do diskuse.Mám dva psi bulmase a NO.U nás se musí nosit buď náhubek nebo vodítko,nemám za barákem pole jako vrata,takže prostě musím vodit psi okošovaný i když vím,že bulin by nikdy nikoho nekous.Dohadujte se pak s policajtem,kterej vám za drzost napaří pokutu. O ovčákovi mluvit nebudu na koš jsem ho zvykla od tří měs. a bere to jako samozřejmost.Vůbec mu na čumáku nevadí a když si s ním chci pohrát nebo aportovat,tak mu ho na chvíli sundám.

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 17:01
- Nahlásit

protože ještě nevíš co to je,když uvázaný pes u nohy se bleskově otočí na místě a bleskově si přesně hmátne tam kam potřebuje,a zasekne se a drží....
Sali, představit si to umím, ale takovýho psa nechci! Pokud by měl být takový, pak pracanta ani náhodou!!! Nervoše co ho vynervní jakýkoliv pohyb a udělá si co chce, no proboha! Temperamenta co ho nezachytí ani poslední letecká síť. CHci pohodáře, rozvážného ale bystrého a přemýšlejícího. Co do výcviku, tak tohle přece třeba záchranářský pes nemůže (nebo neměl by) udělat, ne???? Tak snad ani nemá takovou povahu?
Já nějak přestávám chápat, co si teda na takových psech cenit. Že jsou schopni úctyhodných výkonů v rychlosti, přesnosti a kousání ale na druhé straně jsou to neurotici? Nějak mi to nejde dohromady.

a mimochodem Terri si bere kníra a váhá nad krevní linií a nad stylem sportu..tak ať ví,co co obnáší,za všechno se platí daň...
Chci záchranáře. Psa co bude chtít něco dělat, co to bude dělat rád a pořádně. Co bude nadšenej do blbin i deště. Co se nesloží při houkání sanitky či bafnutí cizího psa. Zároveň ale milého, rozvážného kliďase s jiskrou, milujícího nás (tj. mě a rodinu), schopného jít se mnou světa kraj

Tak kam Ti to sedí?

Anonymní
# Zasláno: 21 Dub 2005 17:16
- Nahlásit

Terri
Záchranářský pes si nesmí vyhodnotit žádnou situaci tak, že na ní zareaguje jakkýmkoliv útokem, nebo jen nelibostí, na druhou stranu to musí být magor schopný neuvěřitelných výkonů, můj starej záchr. pes má i všestrané trojkové zkoušky, i obranářskou, přesto by neublížil mouše, chodil se mnou i několik let hlídat. V Turecku se lidi psů báli, byli hysteričtí, pak to přešlo do eufotie, kdy se na ně vrhali, objímali je a prosili o pomoc, bylo to strašný a on nikdy ani nehnul brvou, takovýmu psovi já koš nedávám. Neohnal se ani když se mu děcko pokoušelo vyloupnout očičko. Olízl mu přátelsky tvář. Ale na druhou stranu, takovej pes se rodí jen jednou za život.

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 17:18
- Nahlásit

sorry, mně to nepřihlásilo

Na druhou stranu jsem měla fenu, která bez koše ven prostě nechodila, byla to nervní magorka. Ale to už tu bylo, myslím, že mám na to, abych si vyhodnotila kdy a jak dávat svýmu psovi koš, a nebráním se jim, i když možná nejsem na takový výcvikový úrovni

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 20:53
- Nahlásit

Terri
co si teda na takových psech cenit. Že jsou schopni úctyhodných výkonů v rychlosti, přesnosti a kousání ale na druhé straně jsou to neurotici?
nejsou to neurotici ale šíleně akční drajvový zvířata,co jsou vedený k co nejrychlejším reakcím a odměňovaný za ně...
Tak kam Ti to sedí
v malinách nikam,v dobrmanech když odmyslím ten pracovní tah tak k pracujícím výstavákům,a do deště teda nepůjdou,za to ti ručím,v knírech vůbec nevím,jaká je situace na trhu,na to jsou tady jiní.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 20:59
- Nahlásit

Terri
malina je prostě maligna.Milující péřový tvoreček schopný akce z plnýho klidu a zpět...není pro každého,ani omylem...povah jako má Bobulka a její sourozenci z obou krytí,si výcvikáři nesmírně váží a litují,že Fram už nežije,jinak by nutili Čejku to zopáknout do třetice...
Ani nevíš,jak neskutečně křehký jsou ti psi ve vztahu vůči psovodovi,ve srovnání s tím,jak tvrdí jsou na okolí...asi jsou podle tvé definice neurotici..ale to já pak taky.
Neurotický pes je z pohledu lékaře něco úplně jiného,ano,neurotika z nich uděláš,když jim znemožníš vybít energii,kousat,dělat to pro co jsou narození,když je budeš buzerovat do tvaru plně stravitelného s nedělním parkem maloměstského cenrtra...pracovní malina NENÍ společenské plemeno,stejně jako ve Formuli 1 se pražským provozem moc pohodlně neprojedeš...

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 22:23 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Sali
malina je prostě maligna.Milující péřový
Tak poprvé slyším pořádný láskyplný emocionální projev
Máš pravdu - a snad je více majitelů těch, co si uvědomujou, co jsou maliny zač a nestanou se módními (protože jsou jinak fakt hezké ) Moc hezky napsáno, fakt

nejsou to neurotici ale šíleně akční drajvový zvířata,co jsou vedený k co nejrychlejším reakcím a odměňovaný za ně...
Ok. Ale na mně to moc nesedí. Jsem ráda, že jsem si mohla udělat představu a odhad o svých i psích "neuro&psycho" Tj.
asi jsou podle tvé definice neurotici..ale to já pak taky.
A musí to tak být, jinak by to dohromady nešlo.

pracujícím výstavákům
No asi tak nějak . Doufám.

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 22:25
- Nahlásit

Ebony
Tak tos měla skvělého psa. Ale popravdě, po zhodnocení svého rodinného stavu by takového, kdybych měla to šílené štěstí, bylo škoda. Ani takové vysoké ideály nemám.
Stojím si za svou trojkou "bystrý, rozvážný, přítulný"

fre
# Zasláno: 30 Dub 2005 21:47
- Nahlásit

niniel
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2005 20:23 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit

Ja nevim, zacinam mit tady pocit, ze pokud muj pes nechodi s kosem, tak jsem proste na spatne vycvikove urovni.

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2005 07:18
- Nahlásit

niniel

tak nějak....my "normální - běžní" pejskaři "s domácíma mazlíkama" se spíš snažíme, aby košík naši hafani potřebovali při styku s lidmi a psy co nejméně, že

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání