| Autor |
Zpráva |
Denisa
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 08:28
- Nahlásit
wami
taky gratulace!!! co máš z toho, že třeba něco nevyšlo, kamoška říká - na to se historie neptá...
jo, prosímtě, na tu tvou sms jsem už neodpovídala, protože jsem zrovna řídila a těsně předtím než jsem vyjela jsem posílala čísla (tvoje a Puny) té organizátorce coursingu, ona si je ode mě vyžádala, že vám chce dát vědět co a jak s coursingem skrz to počasí...
Pro mě taky pla ta středa v 18h
|
Frog
Člen |
- Nahlásit
wami
Tééééď jsem to četla,že vám to zrušili. To je škoda.Těšila jsem se na vaše postřehy a reakce . Tak příště.
A udělala to Cheetka nebo ne? Holky dogovatý se zkrátka nezapřou,že jsou ségry .
|
wami
Člen |
- Nahlásit
wensday
když zaparkuju u Delvity
u BYVALE Delvity... Ale jo, tak budes presne tam, kde mas byt. Jen zaparkuj radeji na tom vetsim parkovisti dole u sidliste...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 08:30
- Nahlásit
Holky
Tak dneska razíme na ten cvičák na Zetor. Jsem zvědavá co a jak.
Jinak dogina je z víkendu úplně zničená A musím říct,že panička taky, ale z ní.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 08:33 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Denisa
No jo, ale jinak takovy pekny bodiky...
Jj, v pohode, ja si pak s Janou psala pres ICQ, takze jsem si to stihla zjistit vsechno vcas...
Frog
A udělala to Cheetka nebo ne? Holky dogovatý se zkrátka nezapřou,že jsou ségry
Abych pravdu rekla, tak protoze jsem tam byla jedina z jineho cvicaku (mimochodem organizoval to jakoze Rybnicek, ale z Rybnicku jsem tam byla JEDINA!!!, vsichni ostatni tam byli z K9), tak zatimco jejich vycvikarka si je tma podavala jednu po druhe a vysvetlovala jim, co a jak, ja sbalila vykonostku a jela domu.
Ale bojim se bojim, ze jim to nevyslo.
Z druhe strany - kdyz jsem na ne koukala, tak je Agatka tak 10x lepsi, jde vam to mnohem lip!
dneska razíme na ten cvičák na Zetor. Jsem zvědavá co a jak.
Ja jsem taky zvedava... Ocekavam info! (btw - na Zetoru za chvili bude komplet nastehovany Rybnicek... )
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 08:33
- Nahlásit
wami
joooo, tak to já nevím, že je ta Delvita už zrušená, co je tam teď ? Já to tam moc neznám, ale nějak si už poradím, nebojte. Snad to na 18 stihnu....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 08:36
- Nahlásit
wensday
Delvita už zrušená, co je tam teď
No ona tam ta budova stoji porad, jen Delvita je na Horackem namesti, ted se z toho delaji nejake nove obchody nebo co...
Ja to psala jen, aby ses nedesila...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 08:49
- Nahlásit
Holky
Poradíte mi? Já mám s Agátkou takovej problém. Týká se to toho jejího vyštěkávání lidí. Nějak nevím jak na to. Zkoušela jsem ji odvolat, ale je samozřejmě jak v raušu, poskakuje okolo člověka jak postřelená koza a štěká jak pošuk.Taky jsem zkoušela, aby si ji ten člověk pohladil, aby věděla ,že se nic neděje. Ale pohladit se nenechá.Zkoušela jsem i takový ten nadhled:" Ty jsi ale tele, ha ha ha. Vždyť to je úplně normální pán" Nevím podle čeho si lidi vybírá, ale dělá to většinou když ten člověk vyleze odněkud odkud to nečeká, nebo když je z něj cítit chlast a zkrátka když se jí to moc nezdá. Nicméně mi říkal můj chlap když s ní byl ráno na prochajdě, že si dneska vyhlídla bandu Japonců
Je to hrozně nepříjemné, jak pro nás tak pro ty lidi.
Asi to není moc dobrý,že? Nevíte jak na to?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 08:55
- Nahlásit
wami
Jinak gratulujeme k úspěchu, vstala jsem až někdy kolem 10.00 hod., což mrzí, protože bych to ráda viděla "live", ale myslím si, že to rozhodně ostuda nebyla. A jde-li o odchod z odložení? Kontakťák, závislák, jedináček, mnozí mohou jen závidět.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:02
- Nahlásit
Frog
Nevim, jestli budu umet poradit.
Agatka se o sebe boji, tak hlida. Lump to dela taky. Jenze ja ho v tom podporuju. Ale taky musi umet prestat.
Chce to ji naucit povel "klid" nebo "ticho". Proste ji chytis tlamu a reknes "klyyyd" (naschval pisu s tvrdym y, ja to totiz rikam hodne hlubokym hlasem ). Kdyz zmlkne (se sevrenou tlamou by mela), tak ji pochvalis. Chvilku to trva, ale mela by se naucit, ze hlidani je fajn, ale musi vedet, kdy s tim prestat. Pak uz staci bud jen slovni povel, nebo seshora lehce chytit mordu...
Garfield
v pohode, asi by mi bylo jeste trapnejc, mit tam divaky...
Ale uz to preslo, ted uz mam hlavne radost!
Kontakťák, závislák, jedináček, mnozí mohou jen závidět.
Kontaktak - az moc. Zavislak - jo, tak presne tohle potrebuju utlumit. Jedinacek - ani omylem, vzdycky ma vedle sebe jeste jineho psa. A ze mohou zavidet? co?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:02
- Nahlásit
wami
Jo, já mám k Delvitě takovej zvláštní vztah, kdysi jsem dělala asistentku oblastnímu řediteli a to ještě tahle Delvita normálně fungovala. Taky jsme tam chvilku s kamarádkou provozovaly prodejnu květin......
Frog
Hm, mě napadá jediný řešení - stopovačka.....
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:09
- Nahlásit
Frog
já si taky myslím, že toto bys měla řešit v prvé řadě, je dobrý že to chceš řešit! tak jak jsi to dělala doteď se obecně doporučuje, určitě to není na škodu, nepokazíš to tímto, ale naopak... Ovšem asi ti to moc nezabírá zatím co?! To by u ní chtělo rozbor proč to dělá... Znám psy co to dělají vyloženě ze strachu z lidí (ale ze všech cizích), měli špatnou zkušenost, deprivovaní atd. Což Agáta není... Je jistě mladinká a nejistá ze situace, ale taky možná něco jinýho ještě... Nevím, je to jen můj pocit z toho když jsme chodili na venčení v tu zimu samy spolu, že někdy to dělá i ze zvědavosti co ten člověk na to, že si možná dokazuje..., ona strach sice má, ale hučí pak na člověka že si dokazuje, že má navrch... protože kdo by se nebál velké dogy že ty lidi z ní strach mají to si piš! a ona to pozná... takže v jejím případě bych to asi zkusila přes zákaz... na šňůře co ji bude tahat za sebou když s ní půjdete sami a když uvidíš člověka, tak dělat jakože nic, ne ji svým chováním na něho nevhodně upozornit a když ona nic, tak ty taky nic a jdete dál jak kdyby se nechumelilo, a když ona něco, tak ji drapneš a ne ne ne... hele, to já dělala to samý s Giordinou, však jsem ti to vykládala, ona mi zas chtěla na každýho skákat z radosti!!! (ne že by teď nechtěla že... )
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:19
- Nahlásit
wensday
aha...
Denisa, Frog
Hm, ja to u Agatky jeste poradne nevidela, tak tezko rict...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:32
- Nahlásit
Mně zase Daisy takhle reaguje na koně. Je jako v deriliu, nedá se odvolat, prostě štěká a štěká. Když ji odchytnu včas a dám ji na vodítko, štěká stejně a nedá se uklidnit...... teda na stopovačce ji kvůli tomu nevodím, bo naštěstí koně potkáme jen opravdu výjimečně. Navíc nevím, z čeho pramení ten její strach nebo averze, máme ji od ledna z útulku...... nějaká rada by byla ?????
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:35
- Nahlásit
wensday
Prijde mi, ze koni se boji skoro kazdy pes...
A jediny, co asi pomaha, je proste zacit na kone cilene zvykat. Nic jinyho nevim...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:35
- Nahlásit
wensday
rada by byla. pujc ji na chvili Garfieldovi, ta se jak znamo porad mota kolem nejakych koni. pak je to pul na pul. bud ti psa nevrati (a nechtej vedet jestli utekl, umrel hlady nebo byl sezran Gafem) a nebo ti vrati psa, ktery se koni bat nebude. zato se bude bat vsech vykricenych zenskych, ale tech moc nepotkavas, ne?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:39
- Nahlásit
wami
Anne ale na koně neštěká a dá se v poho odvolat. Daisy v tu chvíli nevnímá, neslyší, nevidí, stává se neovladatelnou..... Zvykat ? No jo, tak to se asi fakt budu muset domluvit s Garfieldem, ale nechci to vidět, jak by si zvykala, když je prostě v amoku.......
Jirikovo
Hele, díky, za super radu, ale svýho psa nikomu nepučim......bojim o něho......
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:44 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
wensday
vsak jsem psala "skoro" kazdy pes...
U nas treba Denymu kun nevadi, dokud se s konem nejdu pomazlit. To ma zarlivy hysterak ve smyslu "jak muzes sahat na takovy divny velky smradlavy zvire". Vylozene si jen tak nufe tim zpusobem, aby kone ode me odehnal. Kdyz kone potkame fakt nablizko, tak sice nesteka, ale peclive konika obchazi maximalnim moznym obloukem.
Lump kdyz vidi kone, tak je nejdriv bojim bojim a pak se je snazi zahnat, zacne stekat a blbnout a chtel by je prohanet.
Pricemz ani jeden z nich nemel nikdy s konem zadnou spatnou zkusenost...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:44
- Nahlásit
wensday
Když nevíte co by... zeptejte se Garfielda.
Úplně jednoduchý. Na volném prostranství se pes (neznalý koní) bát bude, kůň je velký, má možnost pohybu a svou velikostí, silou a nevypočitatelností budí respekt. Navíc při té příležitosti panička zmateně loví psa, křičí "Neštěkej, ticho, hodný" a její křik ve psovi ještě více evokuje pocit absolutní pohotovosti.
Nejlépe jít někam dovnitř do stáje. Psa na vodítku a nechat jej úplně v klidu bez povšimnutí jít vedle sebe tiše stájí. Pak zastavit u hodného koně, opět psa nechat bez povšimnutí a hladit si koně, mluvit na něj, dotýkat se jej a kamarádit se s ním. Kůň si všímá člověka, loudí kokino, mazlí se a psa ignoruje. Pes má mezitím čas zjistit, že kůň paničku ani psy nežere, že panička se ho nebojí, že je na něho hodná a vůbec, panička má koně ráda.
Pak dá panička očicht psovi ruku od koní, malinkoo pootevře box a nechá psa nahlédnout dovnitř, hladí psa, chlácholí psa, mluví tiše a klidně. Kůň se sehne k psovi, aby si jej očichal, ale mezera ve dveřích je přílíš malá a kůň může jen čichat, aniž by se psa dotknul, pes s menším čumákem může přičichnout až ke koni, aniž by byl jakkoliv ohrožen. Pak je pes pochválen, kůň rovněž, oba odměněni a první lekce je u konce. Lekce se opakují, posléze se sedí u ohrad se psem na vodítku, nic se nedělá, nemluví se, jen se pes nechá pozorovat koně, zatímco panička koně igonoruje a jen zabavuje psa.
Platby přijímám pouze v hotovosti.
|
Puna
|
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:47
- Nahlásit
Ahoj všem,
ten coursing mě mrzel, ale lilo jako z konve, tak máme náhradní termín 10. června, to wami budeš s Lumpem moc, nebo ještě nevíš?
Jinak ve středu v 18.00 dorazíme, aby Lucky neomdlel, tolik psů pohromadě
Denisa
jsem se dívala na coursingových stránkách na tu novou dráhu v Lednici, teda, to je úplně luxusní, nádhera...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:50
- Nahlásit
Garfield
Chjo, já myslím, že i tak by Daisy hystericky štěkala..... když tak se můžem domluvit na nějaký zkušební hodině. Děkuju
My dřívějc na baráku měli doma koně a taky střeďáka kníračku, vycházeli spolu v poho a pili spolu z jednoho kýble. Taková idylka.....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:53
- Nahlásit
Puna
jeste nevim, uvidim...
No Luckysek si bude mit s kym hrat, kdyz nas bude tolik! To bude bezva!!!
wensday, Garfield
Jinak ja neco podobneho delavam se psem kazdy rok v Brne na Propetu, chodime ocumovat koniky a zvykat na ne.
Akorat letos asi nebudou...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:06
- Nahlásit
Puna
jo, Lednice je luxus a taky ty akce výletové-pobytové vypadají skvěle! na jednu jedu, tak uvidím.
Už se na vás všechny ve středu těším!
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 11:55
- Nahlásit
Denisa
No stopovačka je docela dobrý řešení, ale Agina mi tohle zatím udělala vždycky když byla navolno. My chodíme na stopovačce už pěknou chvíli, ale jsou situace kdy stopovačku odepínám ( v lese, při řádění s pejskama a na zahradě).
V pátek se jí zase podařilo takhle vystrašit chlápka s děckem na ramenou, protože se ho lekla, když vylejzal z křoví. Asi se zbláznim.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 11:57
- Nahlásit
wami
Jinak před chvilkou jsem dostala mejlík od Evy, že nakonec tu zkoušku s Cheetkou daly A udělaly prej i tu BH.
Ale psala mi,jak Cheetka stávkovala
Jo a mám pro tebe pár foteček. Přepošlu ti je, jen co je zmenším
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:17
- Nahlásit
Frog
Tak super, to jsem rada! No vidis - inspirace pro tebe, niceho se neboj a na nejblizsich ZOPkach v Brne si je konecne s Agu udelejte!
Ja na BH nesla, meli jsme mit ten coursing a navic jsem si myslela, ze voresi smi jen na IPO, ale ne na BH (uz vim, ze smi i na BH),a le stejne nevim, co tam je, takze nekdy priste...
Jaky fotesky?
Teda, jasne ze je chci, ale o zadnych nevim!
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:19
- Nahlásit
wami
Fotky z těch zkoušek
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:24
- Nahlásit
Frog
Jo, jedna holka tam fotila, uz si to uvedomuju, ale netusila jsem, ze i nas...
Tak to chciiii!
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:27
- Nahlásit
wami
Už ti to posílám na mejl. Móóc pěkné fotky
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:27