| Autor |
Zpráva |
Frog
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 08:44
- Nahlásit
wami
Týýýý brďo, tak to mu vzkaž kluku ušatému,že na něj s Agů myslíme!!! Snad bude zase brzo fit! A ty koukej napsat co a jak,jo?
Bylas včera na cvikoši?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 08:57
- Nahlásit
Frog
Taky doufam, posledni dobou je mu blbe nejak casto...
Ne, na cvicaku jsem nebyla, prijel mi do Brna bracha, tak jsme se venovali jemu...
|
Puna
|
# Zasláno: 24 Kvě 2006 10:32
- Nahlásit
Frog
tak to jsou skvělý novinky, tak dogoudí holčička Agátka ať tak hezky pokračuje dál, moc ji zdravíme
wami
chudák Denýsek, tak ať je to lepší, to mě mrzí, že máš takový starosti, určitě to bude dobrý, držím palečky
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:06
- Nahlásit
Ahojte,
tak všem marodkům (Agátka a Denýsek) držíme stále pěsti, ať to nic není a vyspí se z toho...!
Ahoj Luckynku, těšíš se na coursing?
Já jsem včera byla na cvikoši na Rybníčku...
a ve čtvrtek jedu na Zetor na obrany... jestli wami pojedeš (nevím ja skrz toho Denyho), tak že vezmeš foťák?!
Furt toužím po té fotos visící, vlající Giordi aneb v letu sejmu figoša!
Jo a foťák furt nemám a čím víc do toho začínám vidět, tím míň si je z čeho vybrat... teď jaksi fakt není nic dobrýho... sice novinky jsou, ale dost naprd! Tak nevím...
Jo a do zrcadlovky zatím nejdu... až si ji koupí otec, tak se začnu přiučovat teprve... a pak někdy možná... chtěla bych no.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:18
- Nahlásit
Denisa
jedu na Zetor na obrany... jestli wami pojedeš
mam v planu jet - ale uvidim dneska a v prubehu zitrka, jestli si pro Denyska posvistim...
Jestli pojedu, tak fotak samo vemu, ale posledne bylo nahouby svetlo, tak nic nezarucim. No ale neboj, jednou se to povede!
Jinak jestli ti muzu poradit - pokud nechces vylozene zrcadlovku, tak si najdi kompakt, ktery ma moznost plneho manualniho nastaveni. Jinak se fotit nenaucis, a az budes vedet co a jak, poridis si zrcadlovku...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:25
- Nahlásit
wami
dobrá, uvidíme
k foťáku - jo jo, já právě sháním kompakt s manuálním nastavením a různýma funkcema co se blíží tvořivému foťákování se zrcadlovkou... takový ty EVF a jiné... no ale prostě zatím se pídím, otec se pídí, photoshopy prolezlý, internet. diskuzky prolezlý,... tak hlavně abych nepřebrala mě napadá ale ne prostě už chci aspoň trochu kvalitní foťák a pak už si můžu jen nadávat, že třeba to neumím ještě, ale ne že mě krutě omezuje technika...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:29
- Nahlásit
Denisa
mozna je to jiny, ale kdyz jsem pred tema 3 rokama hledala kompakt s plnym manualnim nastavenim, tak byl akorat ten Canon, co mam. Ale maji uz lepsi verzi (videla jsem ji), byt tebou, sla bych do toho...
Treba A 530
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:42
- Nahlásit
wami
no Canoňáci (i jiní) mají verzí, ale furt nic moc, zklamání ty novinky... jsem uvažovala třeba nad novinkou Canon PS S3 IS - má mít dobrej novej režim sport (pro trdla ), mno ale jinak by mi stačila S2... rozdíl je v 5 litrech...
anebo taky A620 (A610) nebo ty G-čkový řady se dají prý ještě sehnat, že nebyly špatný...
No je toho dost i od jiných firem... ale vše mi bylo sepsuto skrz to, že chci fotit hlavně pohyb (předvídatelnej zmáknu kompaktem při troše snahy, ale nepředvídatelnej prej nemám šanci, jen se zrcadlovkou...)... Ale fakt teď nemám ani finance, ani čas se zabývat zrcadlovkou, objektivama, dokupovat k tomu serepetičky... si nechám až na důchod No já chtěla prostě už super foťák, ale hlavně sama mám nereálný přání a to - "zrcadlovku do kapsy s ovládáním pro blba" Dobrý ne?!
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:54
- Nahlásit
Holkýýýýýýý děkuju za držení pěstičk mám pocit,že to pomohlo ze všeeho nejvíce
Teď jsem dostala špatnou zprávu.Jedněch známejch dogina jen o 2 dny starší než naše Agátka (shodou okolností také Aguška) včera umřela. Sežrala hadr blázen bláznivá.Taková krásná mladá holka, jsem z toho celá přešlá.
Tak holky bacha na miláčky a věci, který můžou sežrat!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:58 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Denisa
kdyz neumis pohyb predvidat, tak ho nenafotis ani se zrcadlovkou...
Vem si, ze ja se o to pokousim, co mam digifotak. A je to o oku a o odhadu, ne o fotaku.
Jediny, proc bych ja chtela zrcadlovku (kdybych na ni mela ), je, ze by me zbavila takovych zbytecnosti, jako je prepaleni bile pri ostrem slunci nebo vylazeni barev pri zapadu do cervena a podobne... To uz kompaktek nezvlada.
Byt tebou, tak prestanu premyslet o novinkach, ale vezmu si poporade, co chci:
1. fotit pohyb
2. fotak do kapsy
3. jednoduche ovladani
tzn., ze fotak musi mit:
1. rychlou uzaverku (muj Canon ma 1/2000s, ale v podstate to nevyuziju, fotim vicemene neustale na 1/1000s) + seriove snimani (to Canony taky maji)
2. chces tedy klasicky kompakt, ne "polozrcadlovku" s ohromnym objektivem
3. rezim "sport" nebo "rychly pohyb". Muzes si tedy vybirat hlavne podle tehle rezimu, ale zase: cim lepsi automatika, tim mene funkci v manualu...
Byt tebou, tak to prestanu tak moc resit, a vyberu si v tride Canonu Powershot nebo takovy podobny...
Treba tenhle Panasonic - na sport a na pohyb by mel byt hodne dobry...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:00
- Nahlásit
Frog
Sežrala hadr blázen bláznivá
Uf... Tak to by me dostalo taky...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:42
- Nahlásit
wami
ee, to teda řešit musím, neb zas se vývoj foťáku přece jen posunul k lepšímu, sice ne úplně jak by si asi foťákovmilové představovali, (taky za ty ceny že, co bychom chtěli) ale nebudu kupovat o hodně nižší řady!?!?, když nemusím přece...
Třeba takový EVF (elektron. zrcadlovky) jsou už dobrý, některý... manuální režim u EVF je samozřejmost, ale i například zaostřování nebo alespoň pokročilejší režimy automatickýho ostření a vyvážení bílé barvy... u některých i možnost fotografování do RAWu...
a většina je i kapesních
no uvidíme... !
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:43
- Nahlásit
Frog
teda chůdě malý velký! to je smutný!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:56
- Nahlásit
Denisa
no jak myslis...
Ja tim chtela naznacit, ze mi prijde, ze patras hlavne po tom, co je obecne "nej" a zapominas patrat po tom, co potrebujes hlavne ty...
Tak si treba za rok, za dva vyberes!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:11
- Nahlásit
wami
ne ne, já pátrám po tom co je pro mě NEJ! proto mi to tak dlouho trvá! a je možný, že si ještě počkám... ale rok ne teda já myslím, že tu kvalitku celkem trefím s ohledem na nabídku trhu a na své možnosti jak finanční, tak "tvořivé"! aspoň už vím co nee! to je půlka úspěchu!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 07:55
- Nahlásit
Denisa
Denyskovi pry uz je o neco lip, je z nejhorsiho venku a dneska prijede mamin pritel, takze kdyby neco, zvladnou ho vzit na veterinu sami...
Takze dneska prijdu na grufacky i s fotakem...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 08:19
- Nahlásit
wami
Jéééé to je dobře,že je mu líp!!!! To jsem ráda!
Jinak Agáta už je zase ve své kůži ! Už zase dělá lumpárny,takže je vše o.k.
Jinak se holky mrkněte na coursingový web už jsou tam i videa
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 08:24
- Nahlásit
Frog
a to ani nevis, jak jsem rada ja...
A je fajn, ze i Agate uz je dobre!
Na coursing jsem koukala, ale nejak se mi to kousalo a zrovna Agu mi nesla stahnout...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 08:31
- Nahlásit
wami
Frog
jsem taky moc ráda, že hafáci jsou o.k.!!!
Na video pak taky mrknu...
wami
tož se sejdem na honu na lišku! akorát nevím nevím, furt nemůžu normálně běhat, tak to bude se mnou dneska těžký, ale nemůžu o to Giordinku připravit...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 08:33
- Nahlásit
Denisa
nevím nevím, furt nemůžu normálně běhat
Copak jsi me nevidela predposledne? Po treku? Nohy plne puchejru?
A jak nam to slo!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 08:51
- Nahlásit
wami
no jo, vlastně! tam dnes tam budu za pajdu já!
Frog
video bezva, pěkná dráha, taková jiná, sice kratší, ale o to zajímavější!
a moc se mi líbí ten Chuck, franc. buldoček, ten taky maká!
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 08:59
- Nahlásit
Denisa
Jo jo Chuck je bezva
|
Puna
|
# Zasláno: 25 Kvě 2006 10:08
- Nahlásit
wami
tak to jsou dobrý zprávy o Denýskovi, tak ať si vezme pěkně příklad z Agátky a je mu už taky tak dobře
Frog
Denisa
já jsem si myslela dneska, že už je pátek, nemůžu se dočkat toho coursingu...A co je tam zapotřebí všechno vzít? já vůbec nevím, co tam budem potřebovat, teda kromě peněz...
wami
Denisa
tak si dneska hezky zakousejte, teda ne vy, ale L. a G.
S tím foťákem mi, Deny připomínáš, já už od vánoc pořizuju mobil, pořád jsem to odkládala, jako po novým roce, že budou slevy, pak po té státnici, pak po té druhé a tak, a teď mi taťka řekl, že kdybych vydržela do vánoc(!), tak to že budou výhodný ceny a akce...no komedie
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 10:12
- Nahlásit
Puna
Snad jo, je to hrozny, kdyz se neco deje a ja mam zrovna psisko 200 km daleko...
Tak snad uz bude dobrej...
Ja se na coursing taky tesim, ale beru si s sebou jen penizky, chlapa s fotakem, psa a nejspis uvazovy retizek...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 10:22
- Nahlásit
Puna
tak hlavně jestli máš starej mobil, tak klidně do vánoc posečkej... já nemám teď žádnej foťák, tamten jsem vrátila... takže mám těžkej absťák!
na coursing... pitíčko hlavně nezapomeň! mají vždy velkou žížu! a pokud seš autem, tak ho můžeš mezi běhy nechat v autě, ale v létě se musí dát bacha na přehrátí... anebo ke stromu přivázat nebo úvazovej kolík nebo ho budeš muset držet... někdo to pojímá jako príma piknik s dekou atd. JENŽE pokud se ti do toho pes zblázní, viz. Giordina, tak ti nezbyde než ho mít někde schovanýho mimo dráhu... protože jinak šílí a zbytečně se vyčerpává a je to o nervy... někteří psi se teda derou i z aut... viz. kamoška s gordosetřicema, ty vylezly ze střešního okýnka... Někdo bere i slunečník, židličky... v létě by pes měl být ve stínu anebo ho pak před během polívají studenou vodou. to už jsem taky jednou dělala...
ALE vy teď budete mít vlastně jen takový seznamování, takže pidi trať...
|
Puna
|
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:11
- Nahlásit
Denisa
díky moc za vyčerpávající informace
čím víc se dívám na ty videa, tak tím víc se bojím, že to Luckymu nepůjde, ale třeba mě překvapí, chlapec...
Frog
Agů tam běží úžasně, krása v pohybu prostě, nádhera
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:53
- Nahlásit
Puna
Denisa
wami
Tak cooooo,holky? Kdy zase vyrazíme na prochajdu?
|
Puna
|
# Zasláno: 26 Kvě 2006 09:56
- Nahlásit
Frog
brzoooo
nevím, nadhoď nějaký termín, a třeba se Denisa
a wami chytnou...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 10:02
- Nahlásit
Holky
tož mně by vyhovovalo třeba hned v to pondělí...!
Ale to ještě dohoukáme...
Jinak fajn víkendík!!!
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 10:03
- Nahlásit
Denisa
Taky přejem bezva víkend. My v pondělí nemůžem, jdeme na ten cvičák.
|