| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 08:31
- Nahlásit
Fajka
kam jsi ji poslala??
a náhodou, obchod u zastávky si já ještě jako malá pamatuju!! takže to musí bejt nějak nedávno, ne? pořád jsem mladá holka pravda, pak si taky pamatuju pojízdnou prodejnu, a pekaře, co jezdil pondělí a čtvrtek ....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 08:32
- Nahlásit
cernejcaj
no on nema chut uz skoro nikdy
Fajka
nechapu, asi for na tema pani hleda obchod na samote u lesa?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 08:33
- Nahlásit
Janiii
kam jsi ji poslala
když sem se dostatečně vyřehtala tak 4 km na Vrkoslavice na jednu stranu a nebo 4 km na Pěnčín....
Ve chvíli kdy mě pravila, že to je strašně daleko, sem chytla druhej záchvat
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 08:35
- Nahlásit
Janiii
u zastávky si já ještě jako malá pamatuju!! takže to musí bejt nějak nedávno, ne? pořád jsem mladá holka pravda, pak si taky pamatuju pojízdnou prodejnu, a pekaře, co jezdil pondělí a čtvrtek ....
no jasně že to že si něco pamatujem (já taky obojí) neznamená že jsme starý! ale že máme skvělou pamět !
Maya
nechapu, asi for na tema pani hleda obchod na samote u lesa
jj
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 08:37
- Nahlásit
Fajka
vidíš, jak jsem se dobře přestěhovala - já mam obchod na jednu stranu 3km a na druhou stranu jen 2!
no jasně že to že si něco pamatujem (já taky obojí) neznamená že jsme starý! ale že máme skvělou pamět !
hlavně na voloviny, co?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 08:41
- Nahlásit
Janiii
vidíš, jak jsem se dobře přestěhovala - já mam obchod na jednu stranu 3km a na druhou stranu jen 2!
no to už máš skoro velkovesnici!
hlavně na voloviny, co
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 09:08
- Nahlásit
no na chalupe to bylo jeste 10 let zpatky a to obydlena jizni morava neni to co v podhuri, ale asi se fajka musela smat hodne
jeste, ze my u nas mame vecrku a hec mame tu taky lecbu tmou to urcite u vas neni tmava mistnost total zadelana od svetla a si muzes zaplatit a jit uklodnit scou mysl do dokonale temnoty
chlapik z obchodu to spojil s pustem a byl ve tme 3 dny. rekla bych, ze pro prehlceny mestaky zajimava alternativa
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 09:09
- Nahlásit
Fajka
ted jsem zapremejslela jak ja mam daleko nejblizsi obchod a ten vietnamec bude tak 3 kilaky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 12:30
- Nahlásit
Xerxova
nevis jak je schudna trasa z cesky kamenice na zlaty vrch, studenec a obce studena?
Z NP CS mi napsali, ze NP po tz pruchozi bude v breznu, ale oblast mimo NP je zakaz do konce dubna...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 13:23
- Nahlásit
čaj z české kamenice jsem to nešla - my obcházeli oba Prysky, pustý zámek, Zlatý vrch... tam je to i pro mamuta Night zcela v pohodě. Ale jestli NP zavřel komplet porosty kvůli velkým polomům a následné těžbě - nebude to hned za hranicí parku o moc jiné... Kdy to chcete jít ??
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 13:49
- Nahlásit
nedala bys mi do mapy trasu ceska kamenuce - jetrichovice, co by mohla byt schudna? ja nenasla zadny ofiko info a z np mi napsali ze mimo uzemi np do dubna... tak ja nemam problem jit kam nelze - v listopadu smw taky s kamoskou kokorin prosli 2ma zakazy... ale primarne pokud se tomu nekze vyhnout tak cestu, co chidite a je OK ocenim rada a kus kdyztak risknu.
problem vidim v tom, ze informaci NP se mi nepovedlo z mobilu dohledat/overit a nechci zbytecne nejit nekam, kam se muze nebo to zas hrotit nekam kde je nebezpeci
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 13:50
- Nahlásit
chcem c3likonoce
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 14:06
- Nahlásit
4aj a jak dlouhou ?? Z Kamenice do Jetřichovic je to kousek - ale dá se to obejít kolem Prysků...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 14:16
- Nahlásit
po 6h ve vlaku necekam nejakej vykon... chtela sme jit po modre na studenec a po cervene do jetrichovic, nevim ale zda je to tam schudny? pripadne z pavlinina udoli na rynartice a ten kilak dojit po silnici kdyby pavlinino bylo spatny - ale prostr nevim, zda teda to tam je OK nebo to musim preplanovat - moc nevim kudy a v jettichovicich uz mam domluveny ubytko
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 14:18
- Nahlásit
v kazdym.pripade asi ale potrebuju idealne vedet, zda je yo tqm schudny nebo pres zakaz se do lesa nesmi - a do kdy. proste tuhle informaci jsem nenasla a z np mi napsali ze mimo np zakaz do dubna takze ja prostr nevim, zda tam muzu jit nebo nemuzu a pokud vy tam bezne vyleujete tak bus mohla vedrt - pripadne dat bezlecnou trasu kudy chodite vy
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 14:36
- Nahlásit
no ono je to od Liberce dost daleko - takže to sice máme prochozené - ale v průměru tak jeden výlet za rok v té oblasti. Pavlinino údolí jsme šli naposledy s půlročním Xerínkem (rok 2000 ) - bylo v pohodě schůdné - a on přesto bojkotoval některé pevné lávky a raději brodil Kamenici...
Já pochopila stránky NP tak, že od března budou bezpečné všechny značené cesty v NP a od dubna i ty neznačené. Takže ti jde o 30. a 31. března... O cestách mimo NP nepíšou - ale o stavu cest by ti něco mohli napsat z obcí (napiš na Prysk nebo Českou Kamenici, jak to u nich vypadá) nebo třeba i ubytovatel (by mohl vědět, nebo se zeptat na obci)
Trasa, co píšeš by neměla s ohledem na psa mít problém - a co se týče aktuální schůdnosti... nevím - ale když si vezmu, jakými polomy chodíme my třeba kolem toho Hamru na Jezeře... tak nemůže být o moc hůř
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 15:32
- Nahlásit
ja pochopila, zes tam sla ted nekdy. Ja na NP napsala email s traosu a oni mi odpovedeli, ze vyveska se tyka NP a lesy mimo NP plati zakaz do dubna 2018. ale je to slovo chlapka v mailu, ktery sem nedohledala nikde na webu oficialne recene a NEVIM zda se tim ridit, prot sem se ptala tady vas. tys mi na to odpovedela ze schudny to je v pohode, tak pokud si tam od roku 2000 nebyla, tak to mi moc nepomuze
slo.mi o to zda nekdo VI jak to je v realu s tou schudnosti nebo informaci o nemoznosti vstupu dolesa mimo NP.
a v tech polomech je zakaz vstupu nebo je to zakaz na vlastni nebezpeci? nebo yam ani nic neni...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 15:56 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
čaj na stránkách mají aktuální zprávu o Jeskyni Víl (letos ani vílečka) a vpravo zprávu o omezení vstupu. V ní se hovoří o vyhláškách Děčína, Rumburka... takže možná je to i o lesích vně (vyhlášky jsem nestudovala). Ale od 1.4. by mělo být bezpečno... a hlavně pokud chcete jít po značených cestách - tak ty mají být bezpečné od 1. března
Letos jsme nešli - takže aktuální stav neznám - ale nepřijde mi to jako axtra složitý terén a pokud nebude vichr - tak bych se nebála.
edit - sestudovala jsem vyhlášky - od 1. března jsou všechny turistické trasy povolené...
edit podruhé - koukla jsem na stránky obce Prysk - a tam je zákaz vstupu do lesů až do konce dubna... Ale je tam nějaké povídání o turistických a lyžařských trasách... že na dotaz... Napiš na obec dotaz - pod ně spadá i Kamenický šenov - nejen oba Prysky.
Takže mimo NP to bude horší, než v parku - tam budou cesty značené povolené
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 18:47
- Nahlásit
Janiii
ale můžu Ti poslat kontakt do mailu a zkus zavolat a optat se?
Nene, dik, ja zavolam sama, znam tam jednu pani, co od nas mela rotvicku, kdysi jsem tam i hostovala.
kam jsi ji poslala??
Fajka
když sem se dostatečně vyřehtala tak 4 km
Jeste, ze tak.
Nechcete nekdo stenatka? Nejak opet klamavy inzerenti nevychytali styl, tohle pobavilo ted me tady. I kdyz druha veta je jak z hororu.
9 týdnů. Všichni měli zakulacené chvosty, odstraněny špičky, žádné štěňátka mě neopustí před Vethem. Zkontrolovat snímky a zničit. Jsou v pohotovosti, šťastní hrají-plné, zdravé a tak roztomilé. S každým dnem se s nimi manipuluje a mluví, mazlí a plní polibků jako vždy.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 18:57
- Nahlásit
Fifi rotvíci ?? Odstraněny špičky znamená že jsou kupírovaní?? Když měli zakulacené chvostíky ??
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 19:04
- Nahlásit
Xerxová
Miniaturní štěňátka Schnauzer pro přijetí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 19:05
- Nahlásit
diky, ja prave nevim vubec co kde hledat... prysky si skusim najit, no nejak to dopadne
fifi
jezis to fakt hrozny
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 19:06
- Nahlásit
kolegyně výhledově plánuje další velkou - třeba by si dala říct i na miniatury Zdravé roztomilé... plněné polibky ji jistě zaujmou
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 19:08
- Nahlásit
čaj y kolik nocí spíte v těch Jetřichovicích - po celou dobu svátků ??
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 19:24
- Nahlásit
prvni noc jetrichovice a druhou mezna, vychazi to 18+22+18 km. mam dojezd cca 6h a potrebuju idealne vlak - vlak takze sem trasu uzpusobila... ale ten zacatek asi prijedem autem takze by zrejme upravit sel, pokud z decina neco bude jezdit rozumne casto. so kamenice jezdi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 19:31
- Nahlásit
Fifi
no jo, google překladač umí věci kde by taky v tý Nigérii přišli k češtině
ale někdy už to dokážou líp a když to kolikrát čtu kolik lidí se na to nachytá, tak si říkám, že to těm lidem snad patří, aby věděli pro příště, jak se kupuje štěně
jinak teď ta kauza i s českejma NO v USA je docela masakr
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 19:38
- Nahlásit
Maya
Jaka kauza?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 20:09
- Nahlásit
Xerxová
tak sem prosla cos psala ty - fakt pro me jako cloveka total mimo oblast je to des, prohledavat uredni desky kazde obce v okoli... nechapu, ze treba takovou informaci nema obecne CHKO na svoji vyvesce...
Jinak je to oblast trochu vychodneji, nez chceme jit my, psala sem rano email na chko, tak su zvedava, co z toho vyleze... jako napsat to jednoznacne na snadno dostupny misto asi nelze
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 20:14
- Nahlásit
Xerxová
nicmene po tvem vzoru jsem prosla obce kunratice a jetrichovice a nic jsem tam nenasla...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2018 20:14
- Nahlásit
čaj je fakt, že třeba Jetřichovice tam žádnou vyhlášku nemají - ani pod občanem, ani turistou... přitom ty vyhlášky z "okresu" Děčín se jich týkají minimálně do konce února na zančené trasy... tak by to tam měli mít...
Hele - nejhorší ze všeho je smrt z vyděšení. Brala bych to tak, že po značených cestách to půjde - a Pavlínino údolí je krásné
|