| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 09:27
- Nahlásit
Maya
To se kacka nezabavi na chvili ani u pc?
tak to samozřejmě jo, ale já se s tím snažím zacházet opatrně.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 09:28
- Nahlásit
kachna_
tak to je naprd, pokud uz je to takhle vyhraneny kdyz je mala, kdy si jeste deti casto sami vyhrajou, tak to mozna bude jeste napor, az bude vetsi.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 09:31
- Nahlásit
cernej caj
Jj to je vono, necham se ucesat i kdybych mel u toho umrit, jen kdyz to budu ja a ne ten druhej
V cine objednano sem zvedava jestli se mi podari tu kameru rozchodit, pisou tam lidi ze je to jednoduchy, ale zname se my lamy
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 09:31
- Nahlásit
cernej caj
aneb poznavaci znameni hlavne pes? a kdyz neni, tak nez to dosrotuje
právě nooo ))
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 09:40 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
[imgs]https://media0.giphy.com/media/pT3XfI1NVtZSM /200.gif[/imgs]
Je velmi ftipné majne líbe Kindr, když jdete pro návštěvu, rozhovoříte se na ni česky - logicky, když má český jméno, že? no a ona návštěva vás zaskočí tím, že vám inglišsky sdělí, že vám nerozumí ani slovo . Sdělila jsem návštěvě kanadské /miiimochodem velmi vzhledné a milé návštěvě /, že mě dost zaskočila svým jménem, protože u ryze českýho jména jsem nepočítala s tím, že si česky nepokecáme tak jsme se oba půlku cesty tlemili. Rozhodly jsme se s kolegyní, že kanadskou návštěvu sbalim a pojedeme do Kanady . Jen ešče návštěva vo to neví a my ešče nevíme, jeslti jí to řeknem, nebo jí překvapíme
No a Rumíček si jel včera zapěti do tramvaje . Když má košíček a není v tramvaji, nezpívá. Když je v tramvaji a nemá košíček, nezpívá. Když je v tramvaji a má košiček, je toho na něj již mnoho a začne pěti. Ale jinak dobrý, došel si nakoupit do zveráče, prošli jsme se mezi lidma. Je proti Ešákovi a Bubině trochu plašivej. ne moc, ale je, je vidět, že mu to není příjemný tam být. Zvládne to, ale zatímco ti dva neřešili/neřeší, tak on to má jinak. /se mu ale nedivím, já to taky nemusím / Pak se hezky s Bubinkou učili otvírat krabičky od vajíček a hledat dobrůtky v ručníku, to je baví megamoc. Každej má svůj a rolujou si pospolu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 09:40
- Nahlásit
kachna_
A tak to je jasny ze prehanet oc ne, ale vyjimecne se to da i vic
Ono stejne jak to vidim na klukach jak jsou vetsi a maji mobil tak je to neuhlidatelny, hlavne ten mladsi je na to fakt desnej jen hraje hry a keca s kamosema pres viber a to mu neni ani deset, v patnacti bude mit asi mobil prirostlej k ruce, starsi se alespon bavi delanim prezentaci co se ucej ve skole
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 09:47
- Nahlásit
Fifi
Ano???
já jen, že ten pesan v tom vídeju se tvářil stejně jako Trolďas, tak mi to přišlo ftipný.
cernej caj
aneb poznavaci znameni hlavne pes?
přesně!! včera jsem šrotovala v tramvaji, co to sedí proti mě za paní........... skoro až na konečný mi došrotovalo, že to je paní z vedlejšího domu co má (nebo asi měla, už jsem ho dlouho neviděla a nechci se ptát) trpasličího pinče, fajn a normální pes, žádná třasořitka uřvaná.
ale vrha se pod hreben hlavne proto, ze bude radsi trpet, nez aby byl cesan vokoun
to je stračena!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 09:51
- Nahlásit
PetraK
tak fajn, ze navsteva takova mila
a je dobre, ze aspon to rumik snasi, kdyz uz to nema moc rad
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 09:58
- Nahlásit
cernej caj
navsteva takova mila
noo mohnul by klidně chodit častějš
to rumik snasi,
no to je přesný, snáší. Ono.... ehm, kdyby mi mohl sedět na klíně a koukat se ven, myslím, že by to snášel významně lépěji , takhle ovšem si neustále stěžuje, že je chudáky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 10:14
- Nahlásit
Maya
vyjimecne se to da i vic
určitě. Ale ono je to návykový i pro rodiče, že prostě existuje strašně snadná cesta a pak ten návrat zpět je bolestnej i pro tebe jako rodiče.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 10:25
- Nahlásit
PetraK
no co nadela, chudak
kachna_
ale zas nejaky logicky hry, hry s anglictinou... to by treba ji mohlo zabavit i na tom pc a bylo by to edukativni, rozvijelo i motoriku trochu (zavcas odbocit vlackem) a tak?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 10:33 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kachna_
a nešlo by jí zaúkolovat směrem "práce se psy"? že byste si krom učení na kole daly spolu nějakou přípravu hovadinek pro psy- já nevím,teď momentálně mě nic konkrétního nenapadá ale třeba by mohla vzít malý kousky nakrájenýho sýra a rozmístit je v platu na vajíčka - 3x tři psy, hezky to na stole připravit, pak by psi dostali sedni, Káče by roznesla jednotlivý plata a psy by na povel si šli vyčuchat a vysbírat ty pamlsky. Pak by mohla třeba zase malý pamlsky nacpat spolu s papírama do ruliček od WC papíru a psům to rozdělit, dát každému, ať si vyndá pamlsky. že bys jí řekla co má dělat, ale nemusela u toho být. Něco takovýho
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 10:40
- Nahlásit
cernej caj
No diky farmerame synovec uz nekdy v 5 letech poznaval cislovky i do nekolika tisic a presne vedel kolik musi vydelat aby si mohl neco koupit
Takze nektery hry jsou fakt celkem prinosny
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 10:42
- Nahlásit
PetraK
Se mas, takova navsteva
Jsme kdysi meli kanadskeho lektora co se jmenoval Hajek neboli hejdzik a ani netusil ze je cech
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 10:47
- Nahlásit
Maya
jj. a ty neprinosny sou taky supr (kdyby mi nejak nasi omezovali cas na pc, asi bych byla nestastna
taky dobrej ja byla kdysi asi pred 16. lety s maminkou na anglickym kurzu misto nemocne kolegyne a bylo tam asi 6 kanadskych lektoru, nekde ve valticich a maminka jim tam vypravela jak tu za marie terezie bylo uz nuceny skolstvi a tak a oni cuceli, ze prijeli fakt s predstavou, ze tady budou turecky zachody a opice... a ne ze tu existoval skolni system v dobe, kdy v americe vyrustali obrazne receno prvni kolonizacni deti
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 10:52
- Nahlásit
Maya
Se mas, takova navsteva
hmmm, ten je teda, ještě kdyby měl tak dva metry, místo běžné výšky, byl byl téměr dokonalý (téměř, páč jedinej dokonalej je Brtnik )
jmenoval Hajek neboli hejdzik a ani netusil ze je cech
tuten tuší, ale to je tak šécko.
a ne ze tu existoval skolni system v dobe, kdy v americe vyrustali obrazne receno prvni kolonizacni deti
no jo, klasika
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 10:55
- Nahlásit
PetraK
ale ono je to taky uz dneska jiny, hlavne s tim obrim rozmachem internetu
nekdy je skoda, ze i pres ty koreny nezname ty zeme... jako ja, vubec neznam slovensko a plete se mi, zda z martina byl deda nebo babicka...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 11:00
- Nahlásit
cernej caj
ze i pres ty koreny nezname ty zeme... jako ja, vubec neznam slovensko a plete se mi, zda z martina byl deda nebo babicka...
hm, když člověk obecně asi málo pátrá po svých kořenech, dneska se moc nemluví o historii rodiny jako dřív, když byli staří, mladí pod jednou střechou a vyprávělo se. Já si před časem sedla s mámou nad fotky a nechala jí povídat, co, kdo , jak a odkud. Nebylo to špatný odpůldne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 11:56
- Nahlásit
PetraK
kdyz ja to spis zapomenu, jinak maminka krasne zpracovala rodokmeny, dalo ji dost prace se k nekterym informacim dostat ale ono kdyz je to 6 tet a ty si videla mozna jednu 1x na pohrbu nekomu pred 20ti lety tak je to naprd, no.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 12:22
- Nahlásit
cernej caj
já si to taky bohužel nepamatuju. Tak ale hlavně pro mámu to tehdy bylo fajn, bylo to téma, kdy mohla mluvit hlavně ona, já byla ten kdo poslouchal, protože člověk, který je valnou část času doma nebo v nemocnici moc témat na povídání nemá a spíš je ten, kdo poslouchá, co mu ostatní vypráví, tady se role obrátily. Přemýšlím, že až tam pojedemem, vezmu s sebou další várku fotek. Uvidím, jak to tam máme bude mít, jak to tam bude zvládat. Kdyby dobrý, schovám si to zase na čas, kdy bude doma.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 12:35
- Nahlásit
PetraK vezmi do nemocnice fotky a tužku - ať mamina ve volných chvílích napíše kdo na snímku je, v jakém je k ní (tobě) vztahu, kdy zhruba fotka byla pořízená a kde... a až přijdeš příště, tak ti to "vysvětlí"...
Ségra takhle "úkoluje" moje rodiče... a z neznámých tváří se stávají kousky do skládanek rodinné historie...
Jinak teď mi volala neteř (má hotové všechny zkoušky a fláká se před začátkem dalšího semestru - takže každé dopoledne zaběhne za dědou s čerstvou kávou a minidortíkem), že dědu "nafasovala" od sestřiček do chodítka - ať s ním brázdí chodbu... Takže už ho i postavili a začínáme pomaličku zatěžovat i v poloze svislé
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 12:49
- Nahlásit
Xerxová
Takže už ho i postavili
to je paráda!! Gratuluju!
Já právě mluvila s mámou, tak léky trošku zabírají, ale má jich DESET! ty bláho. No ale operace oka je cajk, už si to sedá a rozdíl je prý veliký, takže aspoň tohle klaplo, kdyby z nějakýho důvodu nevyšlo to druhý oko, má aspo'n nějaký zlepšení.
Pro tuhletu první návštěvu mám vytištěný Bubištajní články, tohle si nechávám, až bude hůř .
Psaly jsme si s paničkou od Badyánka, psala jsem jí, že jsem měla možnost zprostředkovaně "vidět" jak je Badyán v pohodě a veselej, byla ráda, že to má taky od někoho s pohledem nezaujatým /jak je potkala ta kolegyně/, psala jsem jí taky, že by to možná chtělo čas od času Dornovku, protože přeci jen bude to tělo zatěžovat nestandardně a Fifi nám i dohodila kontakt. už jsou domluvený co a jak dál, TAKŽE FIFI DÍK
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 12:52
- Nahlásit
Xerxová
tak to je skvely, ze neter muze takhle pomoct a deda uz zacina trochu trenovat
PetraK
tak supr, ze aspon tak
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 12:57
- Nahlásit
XerxováPetraK
Tak super ze oboje se k lepsimu obraci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 13:39
- Nahlásit
Sem sem chtela hodit fotku skladacky jestli je to ten vatikanskej chram a nebo ne a zaboha sem zadnej odkaz nedostanu ani v prohlizeci seznam ani ve ff, asi debilni telefon a nebo ruce
Tak vecer to snad jeste bude na nahrajto
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 13:44
- Nahlásit
Xerxová
Vy jste skvělá rodina , že i neteřinka se stará. Hezký, hezký, moc hezký.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 13:54
- Nahlásit
Potrebuju napovedu v angline
A vegetable people eat raw
C +6 pismen a C + 10 pismen
Takze cucumber to samo neni
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 14:50
- Nahlásit
Kachna neteřka má co vracet Když před dvaceti lety nechtěla ve školce spát - každý den pro ni děda (již v invalidním důchodu) v poledne chodil. Nespala ve školce nikdy... Kdybychom my tehdá chtěli po dědovi každodenní aktivitu (bývalo mu opravdu zdravotně často ouvej), tak nás pošle kamsi...
Ale ne - je fakt, že jako rodina se snažíme fungovat... a co jsme do těch hajzlíků mrňavejch nacpali, tak se vrací.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 15:14
- Nahlásit
Maya
Ty jo se tu angličtinu douč konečně. Co to tak asi muze bejt ze?
A vegetable women eat raw Cumacum.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2016 15:14
- Nahlásit
Maya
hm, to nevim, no, i v cestine co muzou jist... zeleninu... cabbage a kvetak ma tak dementni nazev, culiflower nebo tak...
|