| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 11:09
- Nahlásit
birma
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 12:09
- Nahlásit
Maya
me se to teda moc nelibi
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 12:56
- Nahlásit
Holky, vždyť já jí jinak než krátkém vodítku nevodím. Až když přijdeme na bezpečný plac vyměním krátké pevné vodítko za stopovačku. Snažím se jí učit chůzi u nohy, ale snaha se naprosto míjí účinkem.
kachna_
Jj, děkuji. Taky se snažím o výměnný obchod. Někdy s větším či menším úspěchem. Vracím jí jen šišky, ostatní se bohužel nedá.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 13:02
- Nahlásit
Darenka
Snažím se jí učit chůzi u nohy, ale snaha se naprosto míjí účinkem.
To mi přijde jako dost velká složitost na takový mímo. Jestli to nemáš moc daleko, tak bych ji klidně přes to kritické místo přenesla v náručí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 13:05
- Nahlásit
Darenka
napadlo me - chodit pres problemovy mista s kosikem, nez to odbourate tam, kde toho neni tolik a muzes ji lip korigovat? a pak sem to asi zavrhla ale napadlo me k tomu, jeslti ji uz na kosik zvykas ?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 13:10
- Nahlásit
cernej caj[b]Darenka
[/b]
dyk je to miminooooooo netrapte jí košíkem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 13:25
- Nahlásit
Fajka
myslis, ze zvykani na kosik v nejakcyh 3 mesicich je brzo? ferina dostala kosik asi tak nejak a vubec si nestezovala, kdyz sme kupovali nekdy v 5ti mesicich novej, jeste se prodavacka divila, ze nevyvadi jak silena
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 13:32
- Nahlásit
cernej caj
myslis, ze zvykani na kosik v nejakcyh 3 mesicich je brzo
....já myslím že je to brzo .... košík se dá naučit daleko dýl až to vezme jako cvik a nebude z toho mít trauma...
řešila bych to jak píše birma přenešením pokud to jde, mít v kapse něco echt dobrýho co jí spolehlivě zaujme + hračky a snažila se jí zaujmout natolik abych jí já zajímala víc než cokoliv jinýho aby neměla vůbec zájem si něco někde hledat... přesně tak hezky jak to dělá Ešuska...
no a vydržet... nepolevit a bejt trpělivá...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 13:45
- Nahlásit
cernej caj, Fajka
Já bych řekla, že na zvykání brzo neni, ale na nošení venku jo. Přeci jen v košíku se o hračku nepotahá, pamlsek se tim blbě prostrkává...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 13:46
- Nahlásit
to byl jen napad, no, tak uznava, ze asi ne blbej, i kdyz teda pro me je to jedna z prvnich veci, aby kosik zvladali.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 13:52
- Nahlásit
Darenka
ad humusy - začni s ní doma hrát hry, kdy se bude učit ovládat nesebrat všechno co vidí a co se jí líbí. Začni klidně papírovou kulčkou z kapesníku, kterou máš pod kontrolou, ať už v dlani, nebo na zemi, kde můžeš přikrýt rukou, prostě aby se nemohla dostat a odměňuj, když zachová klid. Když nezachová, prostě to přikryješ a jí to zmizí a není z toho nic, kdežto pokud se ovládne, dostane něco dobrýho. Pak přenes ven. Klidně s tím, že pocvičíte nejdřív na chodbě domu, kde nikde nikdo není a není ani nic jinýho co jí může zajímat (ostatně musí se naučít, že nai v baráku ani venku, ani nikde nic sbírat nemá). Venku měj oči na štopkách a jak zblejskneš něco zajímavého, situaci si připrav. Máš ji na vodítku,takže se k tomu nemůže dostat a ty jí můžeš odměnit v momentě, kdy se uklidní a svo pozornost od předmětu / žrádla odvrátí. To že je kolem habakůk bordelu je sice na jednu stranu debilní, na druhou stranu máš tak habakůk připravených situací. Tož je využij.
doma cvič pak třeba klidně plastovou krabičku pomatlanou sýrem, pytlík kde je kus salámu.... atd. prostě si to simuluj aby se doma naučila, různý podněty odmávnout jako nezajímavý, páč u paničky je toho mnohem víc zajímavějšího. Jakmile se podaří, tak moc odměň - což je pochopitelné, moc pochval a! Spusť klidně divokou "pranici" něco co jako hru ocení, záleží na tom jaká je. Ale aby z toho taky kápla interakce s tebou.
JInak Bubidlo by řádilo včera jak blázen, musela jsem jí dost mírnit, chtěla učit levitoval Belíše a honit ji, chtěla honit foxlici, doma stála v pelíšku na hlavě a hodlala dělat kotrmelce .Zítra večer kontrola, tak jsem zvědavá.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 13:54
- Nahlásit
PetraK
Bubidlo by řádilo včera jak blázen, musela jsem jí dost mírnit, chtěla učit levitoval Belíše a honit ji, chtěla honit foxlici, doma stála v pelíšku na hlavě a hodlala dělat kotrmelce
to jsou skvělý zprávy!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 13:56
- Nahlásit
PetraK
tak to sou vyborny zpravy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 14:31
- Nahlásit
PetraK
super zprávy
a teď má teda ten žaludek přišitej a už torzi mít nemůže nebo jak to je? o tomhle fakt nic moc nevím
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 14:36
- Nahlásit
Prolitavam a moc zdravim silenou Bubici! Jen tak dal, prdlonko. Drzim palce, at kontrola vyjde zcela v poradku.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 14:42
- Nahlásit
Maya.
a teď má teda ten žaludek přišitej a už torzi mít nemůže nebo jak to je? o tomhle fakt nic moc nevím
jo žaludek jí příšívali. Jeenže - nikdy nevíš, zda se to doopravdy chytilo. To nepoznáš. Hodně se ovlivní dodržování krmnýho režimu - často a málo a klidovýho režimu, pokud jsem pochopila doba hojení - v ideálu je tak 10-14 dní. Je škoda, že člověk se nedozví, zda se to podařilo a nebo ne. Vrátit se to pak klidně může. proto jsem tak nerf.
Fificernej cajbirma
díkec. no včera byla jak pitomá . A dneska ráno vzhledem ke svému hárání navíc ešče hluchá, huž sem myslela, že ji ubiju, důru A pak kouká těma svejma přimhouřenejma vočama a dělá z vás debila protože vona nemůže za to, že je stará a ÚPLNĚ hluchá. Zvláštní jev - jak se zašustí pytlíkem, dojde k zázračné operaci asi a sluch se vrátí
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 14:45
- Nahlásit
PetraK
Zvláštní jev - jak se zašustí pytlíkem, dojde k zázračné operaci asi a sluch se vrátí
tak přivolávej šustěním
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 14:54
- Nahlásit
birma
vono nestačí, že musim dělat emerickou roztleskávačku furt, že jo? zatleskat, roztáhnout ruce a mávat a vypadám u toho jak degen. Ešče budu šustit igelitkou!! :-D
Ne ona fakt blbě slyší a ten pytlík pochopitelně do určitý vzdálenosti. Já s tím počítám, jen jsem teď trochu už vyšťavená (a navíc, to nebylo jen o špatném sluchu, ale o tom, že zase buldozeřila ve stylu - "a tetkon bude po mym! už mám dost tý šikany!" , což jindy v klidu odmávnu s úsměvem na retu, jen teď sešlo se to s tou mámou, plus nechci šidit Rumíčka..... a jsem občas mrtvolná a tak takový ftípky hůř nesu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 15:00
- Nahlásit
PetraK
tak ji nešikanuj chudinku majintou
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 15:04
- Nahlásit
birma
já jí, jo? šikanuje ona mne - kvůli žrádlu. dost chápu tu holku s berňákem, Bubi měla taky slušně našlápnuto, ale jí zatím ešče jde vysvětlit, že ať maže na místo a nehýká.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 15:21
- Nahlásit
PetraK
já jí, jo? šikanuje ona mne - kvůli žrádlu
ty jí!
nedáš jí dost napapat. Nedovolíš jí učit levitovat a honit jiný psékuse, nedovolíš jí přivézt si domů ženicha a navíc nutíš chudinku hluchou aby poslyšávala
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 15:28
- Nahlásit
jojo, je to chudera, která dáví svoji ošetřující lékažku zákusem profesionálního obranáře, krůta jedna. Zejtra už jsme na ní nachystaný. Doufám, že už nebude zapotřebí prubanu a dostaneme trochu volnější režim - aspoň spaní na gauči na chaluipě páč to jí taky dost jako štve, že si tam nemůže vyskočit (na chalupě to vypadá jak po výbuchu, všechno je otočený ke zdi, gauč převrácenej vzhůru nohama aby jí fakt nenapadlo se někam sápat.
A já jsem zvědavá, kdy konečně přijde klidný spánek. Nějak nemůžu spát, jak jsem vynervená. a tím, že jsem nevyspalá, jsem ještě víc vynervená..... ble.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 15:31
- Nahlásit
PetraK
a to si vem kdyby jí operovali nohu! to by směla akorát tak chodit krokem apěkně dlouho! se vlastně máte ještě dobře když si může Bubice pobíhat, tak si ani nemáš na co sstěžovat
prostě nikdy není tak hrozně, aby nemohlo bejt ještě hůř, to tě jako utěšuju
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 15:35
- Nahlásit
Maya
prostě nikdy není tak hrozně, aby nemohlo bejt ještě hůř, to tě jako utěšuju
já vim, vim, vim. máš pravdu. stokrát si říkám, že už by jako bylo dobrý se uklidnit. Asi kdybych věděla, že se to přišití podařilo, byla bych klidnější. Mně hrozně dlouho trvá takovýhle věci stráviti.
a víte co je ftipný? že se takhle zase zrušila další dovča ona nás před něším snad fakt už chrání, je to potřetí!
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 16:29
- Nahlásit
PetraK
Moc díky, budu zkoušet.
Teď je na hanbě v předsíni. Dokončila práci na pelechu, tak jsem uklízela a pelech je připravenej na vyhození. Musí jí stačit pelech z dek. Birma měla pravdu - nový pelech nekupovat - zničí ho.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 16:35
- Nahlásit
PetraK
to tak ma zda se kazdej hluchej pes
nerikej, ze zas padla dovolena?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 16:46
- Nahlásit
Darenka
Dokončila práci na pelechu
Sikovna. Tak tak, skoda drahych pelechu, postaci treba i vyrazeny molitanovy matrace, ktery vlozis do starych povleceni a nebude ti pak lito to vyhodit. Maloktery stene si ve veku Adely pelisku nevsima, bud v klidu. Troldak znicil asi tri matrace.
PetraK
ona nás před něším snad fakt už chrání, je to potřetí!
V pripade blanokridly vily bych tomu klidne i verila.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 19:23 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
PetraK
ona vám šetří peníze, abyste měli na ten domek
Darenka
a no jo, já to chápu, člověk chce štěňátku dopřát, tak koupí krásnej měkkej pelíšek
jak dlouho myslíš, že měl Kim tenhle?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 19:29
- Nahlásit
Maya
By me spis zajimalo, zda vydrzelo to kreslo/gauc vedle.
Jinak Troldas ma sloni pamet, v dobe vcerejsiho preletu balonu se skryl do baraku a piskal, pak vykukoval ze dveri jak svist, jestli se neriti zase nevysvetlitelna hlucici obluda vzduchem. Echich.
A propos, xerxova
krasny fotos, ja si to doctu a doprohlidnu v klidu po pracovnim maratonu, ale i tak - nadhera! Moc vas zdravim a uzivejte si s Najtem cestovani.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2015 19:39
- Nahlásit
Fifi
tak snad ho to za par dni prejde, prouzkatce, to je blby, ze si to takhle pamatuje
|