| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 12:14
- Nahlásit
cernej caj
tenhle ušák je ze soutěže ztíženého přivolání
tady je skvěle vidět, jak probíhá mezi nastraženýma špekáčkama
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 13:19
- Nahlásit
birma
a ja si rikala, co to je
tak javorniky se odsouvaji na listopad... hm.... kdo jede v listopadu se mnou?
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 13:31
- Nahlásit
cernej caj
Moc pěkná fotka Kima - je to fešák
birma
Adam je moc šikovnej. Tábor jste si museli super užít.
Adélka byla včera na 2. očkování. Žádná špatná reakce se neobjevila, jestli teda není dnešní zlobení a nespaní způsobené tím pigárem.
Nějak mě opouští naděje, že jí naučíme aby byla sama doma v době, kdy musím do práce. Dnes tu kvílela, zpívala i poštěkávala jak pominutá
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 13:39
- Nahlásit
Darenka a opravdu odcházíš a nebo ji necháváš jen ve vedlejší místnosti???
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 13:57
- Nahlásit
Darenka
to je Tim, Kima ma maya (i kdyz nejaka pomucka, jak si je neplest, me nenapada ale dekuju, vero ho vyfotila krasne
tak je supr, ze nemela reakci a proste tu samotu natrenujete.
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 14:02
- Nahlásit
Xerxová
Máme dlouhou předsíň a místnosti za sebou. Jsem zavřená ob 2 místnosti. Myslím, že nemůže vědět, že tu jsem. Dnes jsem i odešla z domu na oběd. Ještě dole u výtahu jsem jí slyšela - přes kuchyňské dveře i dveře od bytu (o 4 patra níž).
Při zvykání jsem začínala s tím, že jsem odešla na chvilku, vrátila se a dělala jako by nic. Občas jsem jí pošimrala, dala hračku a zase odešla. To bylo úplně v pohodě. Když jsem chtěla odejít na delší dobu, třeba hodinu, pomazlila, dala pamlsky,.....hračkama je obložená pořád. Vydrží to max. 2 hodiny, déle spala snad jen jednou (3 hodiny). Když se probudí, začne kvílet, zpívat, povídat, poštěkávat. Do místnosti k ní nikdy nevejdu v okamžiku, kdy se zrovna hlásí ke slovu. Vždycky čekám až se zklidní a pak teprve vejdu. Něco asi dělám špatně a přivítala bych radu.
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 14:03
- Nahlásit
cernej caj
Já se v těch "vlasatejch" krasavcích nejsem schopná zorientovat a zapamatovat si je
Holoprtky si pamatuju líp
Jj, Věra dělá parádní fotky.....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 14:07
- Nahlásit
Darenka ob dvě místnosti o tobě ví... Nepodceňuj její schopnosti Opravdu bych ji začala opouštět. Nestůj za dveřmi - i to pozná. Dohodni se se sousedy. Trénuj v době, kdy jim nějaký ten kvil či štěk nevadí (ne o půlnoci nebo v šest ráno). A řekni jim, že se mlaďaska učí... ať jsou trpěliví.
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 14:19
- Nahlásit
Xerxová
Jj, sousedy jsem informovala a prosila o pochopení se štěnětem.
Budu to s tím odcházením muset nějak vyřešit - dělám z domova, ale nemám bohužel volnou pracovní dobu a předpokládá se, že budu k dispozici během celé pracovní doby. Manžel je s ní doma zatím 3 dny v týdnu, když já jsem na dopoledne na firmě. Tak ho budu instruovat, aby odcházel a nechal tomu volný průběh.
Příště zkusím v době, kdy budu tušit, že už se probudí odejít z bytu a budu o pár pater níž zkoušet vydržet a poslouchat.
Určitě je škoda, že nejsem schopná jí ráno při venčení nijak rozpohybovat. Zkoušela jsem všechny možný fígle - gračky s sebou ven, pamlsky - nic nepomáhá. Prostě se jen vyčůrá, event.. vykadí a táhne mě domů. Kdyby byla utahaná, spala by určitě dýl. K večeru jí vždycky bereme na dlouho ven a necháváme jí, aby řádila dle svých možností. Večer se nabaští, spí 2 hodiny, jdeme na čůrání před 23 hod a teď už 2x spala až do 4 hodin.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 15:31
- Nahlásit
Darenka
a venčit ráno s nějakým psem, kterej by jí rozpohyboval, by nešlo?
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 15:33
- Nahlásit
Maya
Ještě se mi nepodařilo ráno po 5 hodině odchytit někoho na venčení s pejskem. A to jich je v našem okolí spousta
Budu to zkoušet dál. Díky.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 15:42
- Nahlásit
Darenka od kolika musíš "být u stroje" ?? Jestli si chce po vyvenčení po páté ráno oddáchnout... tak ji vytáhnout znova v půl sedmé a půlhoďku ji honit (a nebo zaměstnat hlavu - ale u štěníků je jednodušší honit ) a v sedm ji teprve "opustit".
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 15:45
- Nahlásit
Darenka
no já moc neporadím, tohle jsem nikdy řešit nemusela
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 15:46
- Nahlásit
Praha v nějakým super rozlišení, filmovaná dronama a tak, prej něšjaký kúúúl, ale jako hezký záběry
https://www.youtube.com/watch?v=ffxGB2j9ADo#t=102
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 15:54
- Nahlásit
Maya
To bude podobny jak s tim masem
Proste nejlip si to vychutnat na novym smartphonu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 17:59
- Nahlásit
Darenka
Nějak mě opouští naděje, že jí naučíme aby byla sama doma v době, kdy musím do práce. Dnes tu kvílela, zpívala i poštěkávala jak pominutá
Vydrz, prtka, vydrz. Je to maly stene, potrebuje cas, zvykne si. Troldas jodloval prvni mesic taky, a to ma feny coby spolecnost. Pokracujte v nastolenym rezimu, uvidis, ze se to postupne zlepsi. Btw, zkus ji hracky davkovat, ne, aby jich mela kolem sebe porad hromadu. Budou ji pak vzacnejsi a lip si s nima vyhraje o samote.
Plus nejaky ty spesl hracky odchazeci, jak radiva Esuska - krabice papirovy do sebe, do nich mnamky nebo dalsi hracky, at si to cupuje.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 20:02
- Nahlásit
Darenka
Máme dlouhou předsíň a místnosti za sebou. Jsem zavřená ob 2 místnosti. Myslím, že nemůže vědět, že tu jsem. Dnes jsem i odešla z domu na oběd. Ještě dole u výtahu jsem jí slyšela - přes kuchyňské dveře i dveře od bytu
Jo a jeste k tomuhle - stene se nezda, ale presne vi, kdy doma ses a kdy ses opravdu prchnuta. Ze porad porovnavam s Troldou - to jsou jen ty nejcerstvejsi zkusenosti... Nezavirala bych fenku ob dva pokoje, kdyz si doma. Spis treba poridit do dveri zabranu, mriz. Takhle jsem to delala ja, prvni dny Troldaka porad pod nohama, potreboval ziskat nejakou jistotu, bezpeci. Pak jsem odchazela treba na wc a beze slova zavrela jen mriz mezi futrama, aby mi nebyl furt za patama. Plakal, prvnich par pokusu. Pak pochopil, ze o nic nejde. A videl, ze jsem porad nejak pritomna. To samy jsem ho pak nechala zavrenyho pres mriz ne u sebe, ale v chodbe.
Kdyz jsem odjizdela do prace, tak podobny ritual, o nic nejde, mame na to uz smluveny heslo slovni. A hru v posledni dobe, kdy zaviram venkovni dvere, predtim uklidim vsechny jeho hlodaci boty do botniku a on si pak hraje na skritka kramarika, poctive je vynosi k sobe na pelech. Nenici, nezere, jen shanclive vynosi.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 20:44
- Nahlásit
Fifi já takhle před odchodem vzorně srovnala polínka u kamen... A po návratu byly třísky a polena všude
Plastová lahev s třeba vloženou granulkou... to byla zábava - rachtalo to a ještě provokovalo... (než se ty plastovky naučil "párat" svižně...)
Jediné, co Night dodneška špatně snáší a občas i "pláče" - když odcházíme s vnoučaty bez něj. Proč oni jo a on néééééé... je to těžké i proto, že je to výjimečné...
Tam se mi osvědčil "postupný odchod". Tedy Pepa s dětmi třeba jede pro benzín (housky...) a my s Nightem jim zamáváme. Já za pět minut normálně se zabalím k odchodu - na pelech hodím standardní odchodové piškotky, sdělím mu že odcházím... a je klid. O ulici dál mě naloží... jFungovalo to na Betu, funguje to i na Nighta. Prostě nic se neděje, odešla jen panička a to se stává...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 20:55
- Nahlásit
Xerxová
vzorně srovnala polínka u kamen... A po návratu byly třísky a polena všude
A musely schnout pul roku od slin, aby s nima slo zatopit?
Plastová lahev s třeba vloženou granulkou... to byla zábava - rachtalo to a ještě provokovalo... (než se ty plastovky naučil "párat" svižně...)
U plastu bych se bala, aby se nesprajcnul kousek plastu steneti v hube nebo aby to nepoziralo - ale taky dobra aktivita.
se mi osvědčil "postupný odchod".
Ano, to je dobry postup. Lepsi, nez hysterak, ze oni vsichni jedouuu pryc, beeeee.
Prostě nic se neděje, odešla jen panička a to se stává...
Jo jo. Dobra pripominka.
Ony ty stereotypy, spravne vytvoreny, maji neco do sebe. Nebudu psat, ze coklum rikam "papa, bezte haji, ja sem za chvili zpatky" at jedu pryc na hodinu ci vic.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 21:12
- Nahlásit
Fifi "ahoj, a hezky tady hlídej" - to se říká u nás... a patří k tomu piškoty. Prostě piškot na pelechu znamená jdeme pryč bez tebe... Navíc je na ten pelech házím mezi hračky... a než je najde, ani nás nejde vyprovodit ke dveřím. Někdy na mě i zařve, ať se laskavě nezdržuju a už jdu pro piškůůůtky...
S výjimkou Arony piškoty na pelechu fungovaly i v cizím prostředí. Je to vždycky adrenalin, vyzkoušet to v cizím prostředí a odejít... ale zatím to dovolenkové apartmány i pokoje příbuzných přežily bez poskvrnky...
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2015 06:51 - Změnil/a: Darenka
- Nahlásit
FifiXerxová
Díky za trpělivost.
U "stroje" bych měla být do 6.30 hod. Cesta mi trvá 15-20 minut, takže v 6.10 musím vypadnout.
Ze všech hraček, které má se asi zabaví nejvíc s polínkama z thůjí. Ta už jsou pěkně ohlodaná. Na spaní má středně velkého plyšáka. Jinak nijak zvlášť žádnou hračku nepreferuje. Ještě máme na to zvykání skoro měsíc, tak snad to dáme.
Možná taky děláme chybu, že jí bereme po každém probuzení ven na čůrání. Doma nehody vůbec nemá. Tak třeba kňučí kvůli tomu, že se nechce vyčůrat doma........ Četla jsem, že u štěněte do půl roku se nehody stávají, protože plně není schopné ovládat svěrače. Ona je venku na čůrání tak 12x a k tomu ještě dlouhé odpolední a večerní venčení (procházky, hraní, blbnutí)
Mám zážitek - včera jsme šly s A. odpoledne ven na procházku. Potkaly jsme mladíka, o kterém vím, že si přivydělává jako cvičitel psů. Šel se svým cane corso. Adélka po počátečních rozpacích se pak od psa kus cesty nehla. Nechala se od něj očuchat, řádně se mu vzdávala a pak si nenechala ujít příležitost očuchat zase jeho včetně toho místa, kde máma měla cecíky . No a pak se Adélka vyřádila s MOK 4 letým na zahradě u známých. Vyzkoušela si i malé okrasné jezírko. Byl to mžik a už tam byla. Vzala to v pohodě. Nechala se vyfrotýrovat a za chvíli zase řádila jak černá ruka. Říkala jsem si, že v noci bude spát jak zabitá. Omyl Ve 2 nás vzbudila blinkáním. Tak jsme vyvenčili a pak v pohodě usnula do 5 hodin a nevypadala na to, že by jí něco trápilo. Už ani my jsme nebyli tak vyděšení jako poprvé.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2015 07:52
- Nahlásit
Darenka
tak to zni dobre, ze uz ma i psi kamose a ma s kym radit a to odchazeni, to si zvykne, to natrenujete
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2015 07:55
- Nahlásit
Darenka
Možná taky děláme chybu, že jí bereme po každém probuzení ven na čůrání.
určitě neděláte, to je super. Prostě máte malý citlivý pesátko. Taky bych doma zatím nezavírala, ale nechala jí na sebe vidět, to je podle mě mnohem težší, než když si někde pryč.
Martínek taky v náručí u cízího, když mě vidí (tuší), brečí. Když jsem pryč, je to dobrý.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2015 08:16
- Nahlásit
Darenka
tak co zkusit nějaký interaktivnější hračky? jak tady bylo třeba ty krabice a nebo takovej kvákací míček, z kterýho padaj granule, jako špicovi byl ukradenej, ale pižle štěněcí by se moh líbit a zabavit jí
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2015 08:45
- Nahlásit
plyšová opice na lanu zavěšená od stropu... to byl největší hit Aronky jako štěníka. na té se dokázala houpat dlouho.
Xerxes miloval PETky - a stejně jako Night nikdy nic tvrdého plastového nepolykal - vše plival. Proto jsem se u kluků nebála je s lahví nechat o samotě.
Beta byla dřevomorka. Night taky miloval dřevo a taky sběr...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2015 09:08
- Nahlásit
ferinka trhala papir s oblibou, lepenku akradla krabicky v dosahu
jinak hlasim, ze patecni masaz nohou a slapek byla bozi, a navic vubec sem nemela vcera krece, uvolnila mi "cosi" fakt zatuhlyho a supr, tak sem se k pani objednala na celou hodinku na tu moji lopatku zlobivou na pravidelnej servis, pac ta "moje" maserka je skvela, ale kvuli blbe vyluce se tam hur dostava...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2015 09:15
- Nahlásit
cernej caj
tak to je skvělý, že ti to pomohlo, teď budeš jako nová
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2015 09:24
- Nahlásit
Maya
Nad těma interaktivníma hračkama už přemýšlím.
Xerxová
S petkou o samotě nemůžu riskovat, ona je pitomá a všechno baští.
Navíc jednou jsem jí dala petku na hraní pod dohledem a vypadalo to, že se sousedé poběží schovat před dům z obavy, že do baráku narazilo letadlo
cernej caj
Ta masáž musela bejt hodně příjemná. Je to i pro lechtivý lidi? Paní je asi dost šikovná, drž se jí - udržuj kontakt.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2015 09:32
- Nahlásit
Darenka
tak ja myslim, ze by to slo ale ja lechtiva nejsu, takze nevim, no. JJ, pani nebyla spatna, uvidim jeste na udrzbe ramene, jak se mi bude libit. Zatim bezkonkurencne nejlepsi je ta pani, co za ni dojizdim mimo brno a za dojizdeni stoji, ale neni spatny mit i neco v zaloze.
tak at si sousedi zvykaj ale chapu, ze mas obavy. Ty rulicky si zkousela pod dohledem, nebo mas porad strach ze sezrani?
Maya
jj, na tancovani to vcera bez tech kreci bylo luxus
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2015 09:46
- Nahlásit
Darenka
Interaktivní hračky doporučuju. My jich máme snad 5 nebo 6 různých a Adam je miluje nejlepší jsou prý od starmarku a míček na granule jediný co nedoporučuju je takovej samo stojící kong s malym otvorem někde v půli výšky - je na rozdíl od ostatních kongů z tvrdé gumy, takže dělá doma hluk jako když padá panelák
|