| Autor |
Zpráva |
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 20:22
- Nahlásit
Adiddaska
my teda nejíme ani máslo ani sádlo
My jo....škvařím si ho sama a Maťěj i Tom ho milujou na čerstvej chleba a nedokážu si představit,že bych měla dělat třeba hovězí guláš bez sádla.Já zase miluju se Štěpánem máslo a med na rohlík a třeba kuře bez másla nepeču.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 20:27
- Nahlásit
Jebloň
....škvařím si ho sama
taky...mňám...a psiska milujou, když pak rozdávám škvarečky. Přidáváš kvůli barvě trochu mlíka aby byly škvarky hnědší?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 20:28
- Nahlásit
Jebloň
hovězí guláš
čerstvej chleba
rohlík
kuře
nic z toho nepřipravuju ani nejim, tim pádem mi nechybí ani máslo ani sádlo
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 20:40
- Nahlásit
Eninka
Přidáváš kvůli barvě trochu mlíka aby byly škvarky hnědší?
Jj,přidávám a i při škvaření trošku přisolím.
Adiddaska
nic z toho nepřipravuju ani nejim, tim pádem mi nechybí ani máslo ani sádlo
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 20:49
- Nahlásit
Jebloň
jediný, co mě štve, že jsme s babičkou kdysi tloukly i máslo z kravskýho mlíka, ale kde dneska sehnat krávu a nadojený čerstvý míko se smetanou
jinak jak psala cernej caj s tím cholesterolem...jeho zvýšená přítomnost může mít plno důvodů a vůbec to nemusí být stravou a ani úpravou stravy se to nemusí zlepšit.
Já teda ani nevím, jakej mám, ale ze strachu, že někam vlezu na krev a někdo mi předepíše nějakou dietu, tak to nedávám.
Před x lety jsem měla takovej nápad...nechala jsem si napsat Xenical (na hubnutí) a tam mi dělala doktorka testy a strašila, že jej mám na hraně, od tý doby mě jeho výše nezajímá. Ale ty prášky byly boží, zhubla jsem 26 kg za tři měsíce a cpala jsem se dál vším, i klidně pozdě večer řízkama a tak. Měly úžasnou vlastnost - blokovaly enzymy, co štěpí tuky ve stravě a ty tuky tímpádem opouštěly tělo v nezměněné podobě. Ale bylo peklo, že člověk musel být neustále někde, kde je v blízkosti WC
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 20:54 - Změnil/a: Jebloň
- Nahlásit
Eninka
Měly úžasnou vlastnost - blokovaly enzymy, co štěpí tuky ve stravě a ty tuky tímpádem opouštěly tělo v nezměněné podobě. Ale bylo peklo, že člověk musel být neustále někde, kde je v blízkosti WC
Takhle funguje dneska i Alli.
edit
Ale nehubneš při něm tak rapidně,spíš tě to upozorní na dietní chybu.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 20:57
- Nahlásit
Jebloň
aha, já od tý doby se o to nějak nezajímám, neboť diety apod. jdou mimo mě ...ale byl to děs, ale se super výsledkem. A teda to, co opouštělo tělo bylo barvy křiklavě oranžové a mělo to velmi rychlý průběh, čím víc tuků ve stravě, tím rychlejší průběh...teda spíš běh
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 20:59
- Nahlásit
Jebloň
spíš tě to upozorní na dietní chybu
u toho Xenicalu právě se žádná dieta nemusela držet a jojo efekt to též nemělo, určitě to je asi účinnější, taky to bylo a myslím že furt je, na recept.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 21:12
- Nahlásit
nejlepčí byl na hubnutí adipex retard, fungoval podobně jako kokain, ale už ho zakázali bohužel
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 21:17
- Nahlásit
Adiddaska
adipex je strašný svinstvo, znám lidi, kteří z něj měli psychický potíže, když jej brali. A hlavně "zařídil", že člověk neměl vůbec hlad, cítil se svěží a v "pohodě", nechtělo se mu spát apod. Měl obrovskej jojo efekt a následky a závislost. Něco jako kdysi Fenmetrazin, skoro droga, řekla bych.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 21:18
- Nahlásit
Eninka
no dyk řikám, skoro jako koks
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 21:20
- Nahlásit
Adiddaska
dyk řikám, skoro jako koks
ajo...neznám účinky koksu, mám mezery sakra
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 21:38
- Nahlásit
Jebloň
Tak to je jasný....margaríny a jiný hnusosvinstva my nikdy nepřekročily práh,řízky smažím na sádle a můj cholesterol je gůt!
Máslo se vyrábí v mlíkárně, margarín v chemičce... takže na něj taky ani nešmátnu .
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 21:41
- Nahlásit
LucieS
takže na něj taky ani nešmátnu
a sádlo z obchodu, to musí být taky humus....jeden můj známej dělal tam, kde se vyrábí - zpracovává maso a uzeniny a ostatní...říkal, že kdybysme viděli, z čeho a jak se dělá sádlo, že bysme umřeli hnusem. Prý plný červů a i hlodavci se tam semelou a vyškvaří, no brrrr....
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 21:44
- Nahlásit
Eninka
Nooooo,tak to bys ale nesměla jíst pečivo,mléčné výrobky,vzhledem k chemizaci jíst ovoce a zeleninu....atd atd atd....v mlíkárně jsem 2 roky po škole dělala v laborce a do dneška nepozřu nanukovej dort.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 21:58
- Nahlásit
Jebloň
já sice nejsem žádnej striktní člověk, co pozře jen něco echt "zdravýho", ale aspoň se snažím, co můžu, něco si vypěstovat ze zeleniny, piju jen pálenku z vlastních a sousedových vypěstovaných ovocí, a příští rok plánuju na jaře králíky (slepice by mi ulovily holky). Maso kupuju mimo market a uzeniny se snažím též. Až seženu kravku, určitě si budu dělat tvaroh, a máslo taky - sama. Štve mě, co do nás v marketech cpou za hnusy a jak říkám, jsem konzument typu - tvé fotky na FB - ty strašný dobroty, nepočítám kalorie a tak, mám ráda jídlo, ale prostě co jde, snažím se o něco bez chemie z obchodů. Třebas i sirupy - pokud možno z místního ovoce, např. bezinky, maliny atd.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 22:16
- Nahlásit
Eninka
No jo, taky jsem byla různě na praxi a je to humáč. Ale od zavedení pravidel té "přiblblé EU" o hooodně lepšejší. Dalo by se říct, že i celkem ok .
A jak říkáme s partnerem, "až budeme velký" (= bude ten velký pozemek...), doufám, že se zvládneme samozásobovat o dost víc než teď.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 22:25
- Nahlásit
LucieS
bude ten velký pozemek...), doufám, že se zvládneme samozásobovat o dost víc než teď.
ideální varianta...já mám velkej pozemek, vlastně dohromady i s domem 3000 m2, ale v takovém typu zástavby (samé vilky s okrasnýma zahradama a tak...), že tady mít něco jinýho, než trávu, ozdobný stromy - se nenosí. A nějaký domácí hospodářský zvíře, byť jen typu slepice či králík...nedej bože vepřík, tak to by mě tu vyštípali okolo. Uvažuju právě o změně, někde kousek dál na dědinu, kde je to "normální" a pak....bude ze mě kolchozník, chtěla bych chovat víc zvířat a víc ovoce, zel. a tak. Snad to sama zvládnu, doufám, že se neuplahočím, ale i kdyby, mě to děsně baví. A hlavně - není nad maso, krmený normálně, není nad vajíčko, vzniklý z trávy a přírodní stravy, jo a třebas krocani - to je prča, když tě honí a "vraždí", protože máš něco červenýho na sobě...To jsem totiž ani netušila, že krocany dráždí červená barva...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 07:46
- Nahlásit
Eninka
tak to ses dobra, ze se do toho tak chces pustit. ja mam zahradku 500m2 a su rada ze zvladam obhospodarit ty 2m2 s rajcatama
ja si taky myslela, ze troska tvarohu je urcite lepsi, nez margarin (a jeste k tomu light) na chleba pod sunku, ale evidentne sem se spletla. navic mi slecna sestavila moji nizkocholesterolovou dietu asi na 5000kj den, coz mi pripadne jako dosti redukcni dieta a to jeste pro cloveka, co nema zadny pohyb se mi zda... dle jste to co jite kdyz clovek ji moc malo, tak paradoxne tloustne, tak doufam, ze po te mesicni kure nebudu behat po obchodech a kupovat vetsi hadry
a vcera sem obrala muze o nejaky penize a dneska razim koupit puerh (a nejakou nadobu na to).
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 08:44
- Nahlásit
Zdravím ekokynoložky
cernej caj
Jestli můžu radit,zkus raději pro začátek některý s příchutí
Eninka
Uvažuju právě o změně, někde kousek dál na dědinu, kde je to "normální" a pak....bude ze mě kolchozník, chtěla bych chovat víc zvířat a víc ovoce, zel. a tak.
tak to držím palce,protože v jednom člověku je to náročný,ale je to návrat " k normálnosti" a vlastnit kus půdy nezatížené chemií je dnes poklad.
Tvaroh ,domácí jogurt se dá dělat už teď ,pokud máš někde v dosahu dobré mléko v automatu....včera měli psi svačinku z domácího zkyslého mléka,ovesných vloček a medu.Měli boule za ušima.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 08:59
- Nahlásit
Eire
tyjo, tak ty aromatizovany vubec neznam, ale v cajovne urcite budou vedet. dik
Eninka
tak to asi hledas neco s mega pozemkem, co...u nas vedle prodavaj, ale s malym (700m2 zahrady jen ale zas bych ti mohla chodit obcas pomoct
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 09:18
- Nahlásit
cernej caj
neco s mega pozemkem
to právě není třeba velikej, i na 700 m se dá něco pěstovat,
akorát tam u mě by to asi nebylo ono. Můžu ti zavolat, číslo mám ještě jak jsi brala to Falco.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 09:29 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Eninka
tyjo, tak kdyz sem to psala, tak ten inzeral jeste na sreality byl, a ted uz zmizel. (nasla sem ho ale jinde). jako nerikam, ze by to byla nejaka vyhra, okolo zas nejsou zadny lesy...
edit: tak to mozna zrovna upravovali... co je u nas k mani
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 10:11
- Nahlásit
cernej caj
díky, kouknu na to
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 10:29
- Nahlásit
co se to tu deje?sabotaz?.)
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 11:08
- Nahlásit
sarax
co se to tu deje?sabotaz
jak to myslíš?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 11:17
- Nahlásit
ja se lekla ze sem v receptari a ne na mostu
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 11:24
- Nahlásit
sarax
ja se lekla ze sem v receptari
ajó
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 17:29
- Nahlásit
nechutně tu bydlenkujete koukám beztak je nejhorší stres, můžete žrát ultra nechemicky a superbiozdravě a když se budete stresovat, dostanete dřív nebo pozdějc nějakou civilizační zhoubnou nemoc.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2012 17:51 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
tak mám dneska za sebou první den cholesterolové diety a čeká mě jen druhá večeře - rajče... (to tady budu mít jak deníček
první večeři sem zblajzla o 30 minut dřív, než mám v rozpise, protože mě honil vlčí hlad a jen co sme ji zbouchala, tak chci nášup. aspoň dvojitej. To rajče asi sežeřu do půl hodiny, jinak to budu muset jít zaspat a to jsem dneska byla jen v práci a doma. Ale hřeje mě pocit, že určitě se stoupajícím pocitem hladu klesá hodnota mýho cholesterolu
edit: a samozrejme sem si nekoupila puerh, protoze jsem pak ve meste marne premyslela, proc jsem do nej sla, tak sem sla na autobus a samozrejme sem si vybavila, co sem chtela, az kdyz sem ho jak o zivot dobihala
|