Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Vlčáčkovou
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 47 . 48 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 16:43
- Nahlásit

cernej caj
¨
mmm. Ono nezáleží jen na počtu pixlů, ale hlavně na čipu. Větší je lepší a samozřejmě nejlepší je ten, který má ještě k tomu malý šum. Ta automatika je kolikrát na vztek.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 16:48
- Nahlásit

Vlčáčková
ja vim, ze zalezi na cipu, chtela jsem jen jednoduse popsat ze stary fotak kterym by dnes kde kdo pohrdal a cip je horsi nez co mam ted, fotil na autorezim celkem hezky... i kdyz tomu memu asi ani neprospelo, ze vypad kamosce z ruky na betonovy chodnicek

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 16:57
- Nahlásit

cernej caj

Mě upad foťáček i se stativem. Málem jsem omdlela ... Měla jsem ho tehdy 14 dní.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 17:16
- Nahlásit

Vlčáčková
tak to ja ho mela 6 mesicu a ten nezajizdeci objektiv a v servisu suma 3 tisice se mnou malem slehly... hruba sila, kleste a vterinak to "spravily" zadarmo, ale kdyz proste neni koruna nazbyt, tak cloveku toho moc nezbyde, bud zahodit, nebo sahnout k metode "pomoz si sam".

po 14 dnech, to muselo byt jeste horsi... tak doufam, ze to prezil ve zdravi?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 17:22
- Nahlásit

No, má škrábaneček na blesku. Ale jinak snad dobrý.
Končím, musím ještě makat.
Tak v ZOO, jo?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 17:50
- Nahlásit

Vlčáčková
tak pekne pracuj, ja si uzivam toho flakani pri nemoci tak v zoo

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 08:36
- Nahlásit

Psíček

...

pokojen?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 13:25
- Nahlásit

Pumpa

Vlčáčkovi začíná zase smrdět z tlamičky. Že by se nám tam množily ty mrchy bakterie? Je na to nějaká vodička, že? Nevíš, jak se jmenuje?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 15:54
- Nahlásit

Vlčáčková

to nevím, zajdi raději k vetovi, aby z toho nebyl větší problém, co je v hubě, je vždycky průser, páč pes volízne každej humáč.... esli jsou to bak. stejně bude třaba ATB...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 16:01
- Nahlásit

Vážně?
Po tom vyčištění to zmizelo a teď se to trošičku objevilo. Tuhle zase přišel s hubou špinavou, nejspíš zase sežral kočičí hovno zahrabané v písku.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 16:58
- Nahlásit

Vlčáčková

no když je v hubě votevřená rána, je to první na ráně, za jedno si pes nečistí zuby, takže mu tam hnijou zbytky a za druhý sežere a volízne ledacosy. A esli to bude zánět, bude třeba zjistit jakej a pak zajistit adekvátní léčbu. Můzou se mu taky kazit ty zbytky co v hubě má, přeci jenom je mu už ňákej pátek....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 17:02
- Nahlásit

Zánět bych snad viděla, ne? Dřív ani pořádně nezíval, jak ho to v tlamičce asi bolelo. Teď zívá tak, že si div neroztrhne koutky.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 17:32
- Nahlásit

Vlčáčková

nemusí být vidět, je to stařec, mohlo mu shnít něco uvnitř, když mu vet vytrhl ten bolavej zub. Ale to by ho patrně bolelo víc. Žere grancle, ne?, může mu prostě jenom smrdět z papuly. Clarkovi nesmrdí, páč si čistí zuby o kosti téměř denně. A je to mlaďoch. Po granulích, mu smrdělo z huby už v osmi měsících...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 19:30
- Nahlásit

Po granulích?
Papinká granule, ale namočený do vody. Takže to nepoznám. A jídlo hltal už, když mě ještě pár těch zoubků úplně zkažených. To víš, tulák, jídlo si užívá.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 21:41
- Nahlásit

Vlčáčková

ale jakože z granulí mnohdy smrdí z huby....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 21:59
- Nahlásit

Hmmm. Spíš se mi zdá, že to bude ten zkažený zub, co ale nechtěl jít ven. Holkám smrdí z tlamiček jinak.
Bolí mě pravá pracka. Jak ďas. Evidentně od myši. Už to mám několik měsíců, dneska jsem nemohla vůbec usnout, jak se to zhoršilo. Už jsem přehodila myš na levou ruku, ale i to psaní na klávesnici vadí. Nejvíc mě bolí nad loktem a rameno zezadu, ale v posledních dnech se mi to táhne až na krk a do prstů.
A B. mi nějak dementní nebo co. Nejenom hluchne.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 22:19
- Nahlásit

Vlčáčková
Bolí mě pravá pracka. Jak ďas. Evidentně od myši. Už to mám několik měsíců, dneska jsem nemohla vůbec usnout, jak se to zhoršilo. Už jsem přehodila myš na levou ruku, ale i to psaní na klávesnici vadí. Nejvíc mě bolí nad loktem a rameno zezadu, ale v posledních dnech se mi to táhne až na krk a do prstů. Muj muz ma to same: u nej karpalka od toho zanet ktery presel na zilu a nerv. Leceni nadlouho. Zanedbal to. Tak aby to nebylo neco podobneho.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 22:22
- Nahlásit

Nejde mi entr a kurziva - omlouvam se

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 22:28
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

No nazdar. Bušením do PC se živím jako OSVČ. To by byl průšvih! Tak já snad po asi pěti letech vyrazím k doktorovi.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2010 22:32
- Nahlásit

Vlčáčková

zdravím,nemyslím, že by to Tebe vodrovnalo, si typ, co přežije i vlastní smrt... ale karpály by to bejt mohly. Jóóó už Ti holka není dvacet let....., a už Ti není ani dvacet pjet...áááááá áááá áááá......
hele z toho si nic nedělej, můj bratr, z bídou třicátník, má karpály od dvaceti pomalu. Jenomže von se tim tak zabejvá, kupuje klávesnice speciálně co nezatěžujou zápjestí a podobný pí.... sleduje se, je ten typ, cose diagnostikuje na netu, a dyž je tohodně špatný, voblíkne kvádro a chystá se na smrt...
Hele neska sem ho protahla na chalupje. Měli sme na zahradě za stodolou hromadu cihel, ale jako tři plný káry za auto a já si vymyslela, že je to hnus a že prostě pudou. Noa když pánové vyděli, jak se do toho pouštim s vervou, tak mi šli pomoct a pak jim v půlce zase bylo blbý se na mně vyprdnout, tak už to museli dodělat, ale bylo vidět, že by se rači v pr.eli viděli ale to jim ego nedovolilo. A já jim vesele pomáhala a pak sem eště přesadila kytky a pohnojila skleník a stihla pocvičit čokla.
No a fčera sme měli jet na tu výstavu, ale furt sme se dohadolvali, esli pojedem v sobotu nebo v neděli, až sme místo na výstavu sedli nakolo a jeli na Pěnou na chatu i se pesem, pak eště ke koním, tagže sme jako naprostý nesportovci nekolisti ujeli asi dvacetpjet km, to víš, pes ubjeh dvakrát tolik, tagže sme večer domů táhli bílou kůži místo čokla a to eště málem stihnul Vlaďce sežrat Zuka (směska fšeho a děsnej šuker)
Má prokouslej jazyk a Medvjed má roseknutý víčko. Neska nechtěl nic dělat bo byl eště zdrchanej ze fčera....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2010 23:46
- Nahlásit

Pumpa

No, vidíš. Když jsem se byla seznámit s Petrou Šťástkovou z Cibely a jejíma kočičkama, tak nám asi ve 23 hodin zase Hátina mrchy u 15. poledníku málem sežraly Pétiny pejsky. Myslela jsem, že bydlí někde za městem, netušila bych, že jí potkám uprostřed JH.

Podobný typ, jako je Tvůj bratr, je zaměstnancem u jednoho mého zákazníka. Ten je vždycky napůl mrtvej, když přivedu nějaké psisko, protože je mu jasné, kolika nákaz je zdrojem. A když jsem pochovala Vlčouna, málem omdlel, že si ho dávám k obličeji. Pak si musím chodit umýt ruce, když mu tam šahám na sešívačku a razítka ... . A nejhorší bylo, když se Vlčák zmátořil z nejhoršího stavu, vstal a skočil mu předníma tlapičkama na nohu! Naštěstí netuší, že když byl Vlčáček ještě hodně nemocný, posral mu v prodejně plovoucí podlahu!

Snad se Cláreček sebere z toho výletu. Holky teď taky mají tělocvik - hlavně Astřička - páč začaly hárat a Vlčoun s Astrou se neustále prohání, všechno shazují, po všem šlapou. Jsou na zabití. Ještě že je kastrovaný, to bylo na poslední chvíli. Dokonce na něj přestala povrčovat, teď si to u něj dělá dobrý. Dělá na něj zamilovaný nosní dírky a uhrančivý oči, ždíbe do něj a nechá po sobě skákat.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 20:52
- Nahlásit

Vlčáčková

než se stihnul sebrat, dnes zase padl za vlast. byli sme celej den na zahradě, lítal s čoklama, pak byl ve finále tak zadělanej, páč vyšlapal blátivé louže po celým poli za jízdárnou, takový ty napůl zelený, co smrděj sinicema, tak se ho protahla rybníkem, byl krásně čistej, a když byl skoro čistej, protah se pod hengrem nebo pot čim a je na zádech celej černej vod nějakýho mouru bo co.

těma mrchama myslíš prťavou Brandynu a Cherryka?, prosimtebe, dyk máš lovečáky.... Brandy váží asi pjet kilo ))

takový lidi sou nejlepčí, ty miluju, hysterie kůli chlupu na ponožce, slintu na noze mně nemůže potkat.... ))

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 21:57
- Nahlásit

Pumpa

Kdepak moje. Malá fenečka té Péti to byla, ktera byla poloviční než Cherrynka. Pak tam ale valil dobrman, tak se to trošku rozprchlo.

Bílo černej pes aspoň není tak fádní!

Ještě jsem v práci, takže zatím ahoj.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 21:59
- Nahlásit

Pumpa

Jo, dneska umřela jednomu útulku fenečka. Byla minulý týden kastrovaná (je to asi 4 dny) a zemřela na zauzlování střev. Prý to s tím nesouviselo, ale ... co Ty na to? Střevo prý nebylo nekrotické, takže údajně to bylo čerstvé a že prý něco špatného snědla, co to způsobilo. Tzn. že to byla prý otázka max dvou dnů.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 16:59 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Vlčáčková
jen k ty bolavy ruce - doporucuju ergonomickou mys, klavesnici a popripade tu gelovou podlozku. Me prace s pc zivi, ale dokud me nezivila a mela jsem spatne periferie, bolesti byli markantnejsi a dneska jsou taky ceny jinde, nez pred 3ma rokama. Kup si vetsi mys, ktera je zvednuta vic smerem dopredu (zvednuti vzadu hodne nuti zalamovat ruku), at na ni mas hodne otevrenou ruku. ja mam ergo mys + ergo klavesnici a 8 hodin denne/7dni v tydnu nemam problemy. kdyz sem jeste nemela ergo veci, tak me nekdy i po 3hodinach bolelo hrozne zapesti a casto jsem mela problemy v necekanych krecich, padali mi veci z rukou... pokud uz mas vse ergo a porad s tim mas problemy, tak sup sup k doktorovi...

http://farm3.static.flickr.com/2267/2133420395_c41 3d536b7.jpg tyhle klavesky sem pred 3ma rokama vychytala bez ceskych popisek za 600kc v brne v jednom obchode... jenze MS je prestal vyrabet a ted je clovek rad, ze ji za 1600 vubec sezene... je to jen tip, ale jak si na ni jednou zvyknes, nikdy uz nedokazes psat na obycejny klavesnici ja ji koupila do prace i k oboum dvoum domacim pc + jednu mam do zasoby az se me nektera rozbije;) jinak sou i jiny ergo klavesnice, jenze maj problem, ze maj ten blok s deletem naopak na vysku a tohle je jedina ergo klaveska, ktera je ma normalne... coz mi vadi v hledani nastupneho modelu, kdyz vlastne nic zastupneho neexistuje

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 21:36
- Nahlásit

cernej caj

Díky. Tento tvarům, které zvětšují zabrané místo jsem se vždy vyhýbala, protože na stole potřebuju mít šanony a papíry. Ale asi už to jinak nepůjde, protože už mám fakt problém u PC vydržet.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 22:43
- Nahlásit

Vlčáčková

no myslím, že kastrace jako taková s tím souviset samozřejmě může, tím nemyslím zavinění lékaře.
Děloha je sice malá, ale když najednou není vůbec, je víc místa na průser, první věc. Druhá:, v důsledku "více místa", sežrala něco, co by indy neudělalo nic, teď děloha není a tudíž má střevo věrší šanci se zauzlit, kor když byla fena na hladovce, předpokládám, před zákrokem, tutíž, esli se poté nacvakla, tak se střeva zauzlila kvůli peristaltice, plynům ... esli nebylo nekrotické Tak je to divné, na co v podstatě zemřela, páč u takových případů se stává spíše to, že střevo je delší dobu v patologickém postavení, zaškrtí se, nekrotizuje, odumírá dál a tím se sajrajty dostávají do krve, orgánů a do celého těla, což je lehce dlouhodobější záležitost, která vede většinou k sepsi. Pár dnů, řekla bych.
Ale stát semůže cokoliv, já toho ještě tolik neviděla, jsem ještě mladá, nezkušená..... ))

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 23:24
- Nahlásit

Pumpa

Takhle to popisuje:

sama jsem to videla, dokonce jsem to i osahala - odhadem 1m tenkého streva byl zauzlen a vsunut tak nešikovne do tlustého, že resekce nepripadala v úvahu. Byla to blbá souhra náhod, do toho její problém se srážlivostí krve . . . pokusili jsme se to vytahnout, ale neslo to. Do streva se ji muselo dostat neco co nestrávila a to vytvořilo hráz, pres kterou se zbytek střeva nedostala vytvořil tak " zával" ...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 09:46
- Nahlásit

Vlčáčková

no, ale jako na co teda umřela?, to by muselo prasknout, intoxikovat organismus, neznám případ, že by se zauzlila střeva a pes na to chcíp.Chcípne na sekundární problémy s tím spojené, ale zauzlení jako takový přece nezabije psa na fleku. Že by to byl akutní zánět, měla by vysoké horečky, bolesti... Hmmm nevim...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 10:32
- Nahlásit

Pumpa

Rozumím tomu tak, že jí vlivem nemožnosti vytažení streva utratili.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 47 . 48 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání