Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kolik trusu:)?!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 .
Autor Zpráva
Barica
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:07
- Nahlásit

wensday

tak se podívej na oficiální stránky výrobce, granule, olej i odměny mají v antioxidantech uvedený "propylgallat"
Je sice pravda, že mi výrobce tvrdí, že to lze vyrobit i přírodně, ale na netu je to vše uvedeno jako umělý antioxidant?! Ale chemik fakt nejsem, tak nevím, co si myslet...

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:08
- Nahlásit

abby
máme = můžeme dodat který krmivo chceš
máme = krmíme momentálně Anne z donucení / váha v. DKK / veterinární dietou od Eukanuby a Daisu skutečně ProPlanem s lososem pro štěňata. Ale uvažuju o změně a ten Kronch vypadá opravdu velice dobře.
Jinak nově nabízíme v mini e-shopu i Kronch, jsem schopna dodat i vzorky granulí, vypadaj moc dobře a našim psům mooooc chutnají, měli jsme doma pytel pro zákazníka a holky kolem něj chodily jako zhypnotizované.....

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:11
- Nahlásit

Barica
hele, toto je uvedeno u každého druhu krmiva
Antioxidanty : vitamín C a E přírodního původu.

Barica
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:18
- Nahlásit

wensday
u každého druhy krmiva to rozhodně není, ale budu věřit tomu, že je to přírodního původu...
zatím mi došly lososí odměny a musím říci, že psovi chutnají, ale za každou cenu na jiné krmivo přecházet nemusím... až mi dá někdo důkaz, že propylgallat je přírodní, tak prosím...

abby
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:18 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

wensday

Já taky přemýšlím o jiném krmivu.Ale až budeme přecházet ze štěněcích na dopělácké.Zatím je to pohodička.Mě se líbí i Nutro choice.Bylo mi doporučeo jako jedno z nejlepších,pokud chci krmit jehněčím.

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:25
- Nahlásit

Barica
já myslela u každýho druhu Kronchu
abby
já budu konzultovat samo s vetem....... taky se ho chci zeptat k týdle diskuzi, jsme zvědavá, co řekne.... jdem ve středu.....

abby
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:37
- Nahlásit

wensday

Ty chodíš k Chybovi,že jo?

Taky bych tam asi měla zajít.Máme veta za Brnem a radši bych někoho v Brně.Není to sice moc z ruky,ale vzhledem k tomu,že jezdí dost často na různé semináře,konference ..... tak bych někoho víc dostupnýho°-)

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:44
- Nahlásit

abby
no jo, je super !!!! my dem s Daisou na tahání stehů, víš, měla pořezanou tlapu.....

abby
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:47
- Nahlásit

wensday

Chůďa,jak k tomu přišla?

A nevíš,jestli i operuje?Přemýšlíme o kastraci.

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 18:36
- Nahlásit

abby
Jasně, že operuje, je výbornej.... právě jsme si dělali legraci, že když tak hezky šije, pošleme k němu dědu, kterej je nespokojenej, jak mu vyřízli znamínko na rameni
My byli minulej víkend na návštěvě u známejch a v nějakým ďolíku za dědinou asi byl nějakej střep. Vet ordinuje i v neděli večer, tak jsme hned jeli, já spíš pro jistotu, bo to na šití ani nevypadalo---- no a ono nakonec 6 stehů ...tak jsem ráda, že jsme šli....... jinak když jí to převazuju, ani nemůžu najít, kde tu jizvu má,jak to má hezky zašitý, rána je úplně suchá a krásně se hojí. Jen musíme na krátký vycházky na vodítku, tak teď s Alešem venčíme každej jednoho psa- Anne na delší vycházky a Daisu jen tady na sídlišti, abychom ji šetřili. Ale už se těším, až bude OK a bude moct běhat.....

Mar3
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 07:19
- Nahlásit

abby
říkáš Nutro choice? a chutná psům a tak? a je fakt čistě jehněčí? (voni maj jehněčí jenom dospělácký,že?)

chci psovi změnit granule,až bude přecházet ze štěněcích na dospělácký a taky sem přemýšlela nad tím kronchem a nebo nutramem....

abby
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:03
- Nahlásit

Mar3

Právě,že mají i pro štěňata.Když půjdeš do toho Maxcaninu,tak ho tam mají.
www.maxcanin.cz
Ptala jsem se jich a bylo mi doporučeno,pokud chci krmit jehněčím.A i to složení se mi líbilo.Mrkni na to.
Složení: Sušené jehněčí maso (min.27%), mletá rýže (min.26%), pšeničná mouka, rýžové klíčky, řepná vláknina, sušená vejce, slunečnicový olej (min. 6,5%), fosforečnan sodný, sušené řasy....

Prý jsou tam ochotní a dobře poradí,tak uvidíš.Taky se tam chystám

Mar3
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:43
- Nahlásit

abby
sušené řasy? a to se ale nedává do všech krmiv,že ne?

abby
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:45
- Nahlásit

Mar3

Tobě vadí sušené řasy,To je dobrý na srst.

Mar3
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:52
- Nahlásit

abby
no mně ne,beruně jo

abby
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:57
- Nahlásit

Mar3

A jo.Ale když se jich zeptáš,takti poradí.Já se ptala po netu a bylo to rychlý a spokojenost.Napiš jim,na co je alergickej a oni ti něco vyberou.Nabídku mají širokou.Pak dej vědět,pro co jste se rozhodli.

Mar3
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:59
- Nahlásit

abby
no já moc nevím,co všecko mu vadí - vo řase sem nevěděla..koupila sem mu buvolí kostičku s mořskou řasou a chudák blil jak amina...byli sme venku a von utíkal a každejch 5 metrůse zastavil,hodil šavli a valil dál.....pak už jenom šel a co druhej krok tak uááááá a bylo zas něco venku (pak už jenom šťávy)........takže vod té doby sem naznala,že ani řasu asi ne

abby
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:11
- Nahlásit

Mar3

Třeba mu jen ta kostička nesedla.Tak kup jen malý množství a zkus to.

Mar3
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:17
- Nahlásit

abby
no ne,tobyla kostička ´normál buvolí ajak to bylo zatočený tak v tom zatočeným byl i zelenej proužek tamtoho....

a sežral toho jenom fakt tak dvakrát do huby (zbytek sem pak vyhodila)

abby
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:20
- Nahlásit

Mar3

A nedá se nějak zjistit,na co je alergický?

Mar3
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:24
- Nahlásit

abby
no dá,ale moc to nechci,protože to probíhá tak (vysvětloval mi tady výše zmiňovaný MVDr. Chyba) že se psovi půlka těla oholí a napíchají semu tam nejznámější alergeny. je to drahý jako prase a nejznámější alergeny stejně nejsou všecky naco je alergickej - takže mi doporučil krmení a šampon - to prej zabere na ty nejznámější a těch se mám prostě vyvarovat a ty ostatní se zjistí až metodou pokus-omyl (jakotřeba asi ta řasa) protože ty by se tím pokusem stejně nezjistily.......a ušetřím tak pár tisíc a je to zbytečný (prej)...

Barica
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 13:42
- Nahlásit

No podle toho co říkáš mi to přijde opravdu zbytečné... Mně doktorka také říkala, že je strašně zdlouhavé příčinu alergie zjistit a někdy se na ni ani nepřijde... Proč tedy ty peníze nestrčit raději do kvalitního krmiva...

abby
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 13:49
- Nahlásit

Mar3

Tak to jo.To je jako u lidí Já si říkala,že by to třeba mohli poznat z krve.

Mar3
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 14:01
- Nahlásit

abby
no,prej ej to uplně přesně jak u lidí.........(podle chyby,já na nic alergick ánejsu,tak nevím - jenom na penicilin a to mi nic nepíchali )

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání