| Autor |
Zpráva |
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:59
- Nahlásit
Mar3
tak jako se daj pro big plemena zvolit špatné granule, tak se dá zvolit i špatnej poměr živin v "normální stravě". Od toho jsou zde tabulky a doporučená skladba krmné dávky a chce to u plemen, kde hrozí nějaké problémy prostě pohlídat.
Nic se nedá paušalizovat.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:00
- Nahlásit
jana33
možná jo, ale nebyla bych v klidu, že pes dostane, co potřebuje.......
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:02
- Nahlásit
Být monikou, tak si nic nevyčítám, ta porucha ledviny by se projevila asi tak jako tak...jsou faktory, na které vliv nemáme, nebo jen minimální...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:03
- Nahlásit
fromeli
jj,ta TABULKA. přesně ta - však jsme psala,že když už maso,tak přidávat vitamíny nebo co,podle veta nebo knížek nebo tak a myslím že nejen u obrplemen ale u všech plemen by se to mělo dělat....ale vy jste psali,(ne doslova,to ne,jinejma slovama) že tabulka je nahouby a že nikdo nic nepřidáváte a je to tak v pořádku.....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:04
- Nahlásit
nikdo nic nepřidáváte
Mar3
tak to není pravda, několikrát sem tu psala, že přidávám pangamín, pupalku, olivový olej, mutlivitamín, věci na klouby atd atd.
Samozřejmě ne všechno najednou ale v průběhu roku.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:06
- Nahlásit
Mar3
Moc nechápu,co to tady spojuješ. Stejně tak ti já můžu napsat,že alergickej Sam nemohl nic jinýho než svý granule,po všem jiném měů průjmy,lupy,vyrážky a to do doby než jsem začala krmit masem. Teprve přirozená strava mu upravila zažívání natolik,že bez problémů může dostávat vše od sýrů přes jogurty,rybičky po droždí a nevím co. Od chvíle,kdy začal baštit maso,zeleninu,ovoce neměl průjem!!!! Předtím pouze na granulích aspoň jednou za 14 dnů ano. Takže tak. A co se týká štěněte dogy - ano u rychle rostoucího štěněte velkého plemene se člověk musí na určité hodnoty zaměřit,konzultovat je s vetem a dodržovat doporučení.A nepopírám,že u granulí se to ohlídá daleko jednodušeji. Až dosud jsme se bavili ale o dospělých psech
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:17
- Nahlásit
jana33
co to tady spojuješ??? vůbec nerozumím tomu, o čem teď píšeš. Ale vůbec.
v kostce:já psala že nejsem zastáncem krmení maso+příloha,ale že když už tím někdo krmí, není to žádná sranda a rozhodně tím,že mu flákneš kus masa,ňákou rejžu+třeba okurek a broskev mu nedáš všecko co potřebuje,je holej nerozum nepřidávat do této stravy vitamíny,minerály,stopové prvky a jánevímco všecko podle např. veterináře,nebo knihy,kde je uvedeno na kolik kg psa a k jakému masu a příloze přidáš kolik čeho,atd......
...taky jsem psala,že je naprostá blbost srovnávat zažívání psa se zažíváním člověka..
vůbec nevím,jak by to mohlo souviset s tím, cotady píšeš o samove alergii,jeho bobkách a tak?????
|
monika
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:29
- Nahlásit
hele já vyvařovala, počítala, přidávala co bylo třeba, ale stejně se u těch obřích plemen při krmení masem netrefíš. Fanka byla ještě k tomu nemocná a nesežrala to co měla. Rvala jsem to do ní násilím. Teď je v rekonvalescenci a žere jen granule. Ta týden a půl je bombovní. A to vůbec nepřeháním, vypadala strašně. Před tím, než nemoc vypukla byla na granulích a vyvíjela se dobře, bez problémů. Pak jsem objednala maso, ale máme ho skoro celou dávku v mražáku a ani jí ho nebudu dávat. Zůstávám na granulích.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:30
- Nahlásit
Mar3
Má to společný to,že stejně jako někdo napíše,že mu pomohli u psa granule a uškodilo mu vařený,tak já ti můžu napsat,že u Sama je to opačně,že mu zažívání upravila až "přirozená" strava. A to,že nikdo nepřidává vitamíny tady fakt nikdo nepsal,to už jsi jen vsugerováváš to,co bys chtěla slyšet.
|
monika
Člen |
- Nahlásit
Meta
já si nic nevyčítám. Než šla na tu opraci tak ano, ale pak mi to vet vysvětlil a jsem v klidu. Teď se jen snažím Fanečku dát dohromady. Jde to pomalu, ale daří se.
|
fromeli
Člen |
- Nahlásit
monika
a co je hafuše?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:32 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
monika
Určitě u štěňat obřích plemen je problematičtější dodržet všechny hodnoty,tak jak by měli,to nepopírám.Kór když byla feňule ještě nemocná a nebaštila. A jestli Vám granulky vyhovují,tak jimi krmte,já proti granulím vůbec nic nemám. Jen nemám ráda,když se z nich dělá to jediné pravé. Jinak vím,že sem chodí i někdo,kdo má na masu dogu a je v pohodě.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:42
- Nahlásit
jana33
tady nikdo nepsal???? kdyžtak si to napřed zpětně přečti,jo?
Mucholabka
Člen # Zasláno: 5 Říj 2006 08:44
Citát
milovnikpejsku
Ano četli jsme. Ale bez Ašopsa, ta o tom neví, takže je raději spokojená tak, jak je. Ovšem posadit Ašopsa do školy a dát jí vědět, že jsou na ni tabulky, asi by to po mně začala taky vyžadovat
toto je odpověď na:
P.S. pro ty co krmí masem či jiným věcem... Četli jste nějakou knihu o krmení, není to žádná sranda a jestli si myslíte, že večer dáte psovi těstoviny, ráno, masouvou směs, trošku roboranu, pak rýži atd. a pes bude happy, tak to ne... jsou na to tabulky, který přesně určují čeho kolik kdy máte dávat...
tak to bysme měli jeden příklad jenom z předposl.strany,,,,,,,
navíc,když jsem to tady psala,tak krom Fromeli NIKDO se nevyjádřil k tomu,co do toho masa teda přidává....ani ty teda ne....resp.ty jsi psala,že přidáváš přílohu+ovoce+zeleninu vo nějakjech dlších prvcích tady teda řeč nbyla,oprav mně ,jestlise pletu....
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:43
- Nahlásit
Mar3
Já nechápu proč to tak dramatizujete. Podívej se třeba na moji dogu. Vypadá,že by jí snad něco chybělo? Sám veterinář ji chválil v jaké bezvadné kondici konečně je. Krmit masem jsem začala cca před 9 měsíci a konečně je dogina spokojená.Vitamíny samo přidávám. Já jsem taky spokojená protože za celých 9 měsíců neměla vůbec průjem a těší se strašně na každou dávku krmení. Fena když byla štěndo tak cca do 12 měsíců se min 1x týdně zprůjmovala,tak že jsem s ní musela chodit třeba i 6x za noc pouštět na zahradu... Zkrátka ať si říká kdo chce co chce já vím přesně co a proč dávám do krmení. To,že je napsán obsah krmiva na pytli s granulema pravda být může,ale nemusí... (Leda to odvézt na rozbor.)
Když si budu pořizovat další štěně dogy rozhodně budu krmit zase vařeným a dávku konzultovat s vetem,jako to dělám teď s Agátou. U dog i jiných obřích plemen je problém s křivením nožiček,proto by se mělo krmit stravou,kde je vyvážený poměr vápníku a fosforu I když je pohodlnější nasypat pytel granulí já dám raději třeba vemeno, či neprané dršťky ...
Já bych to fakt nijak nedramatizovala, každý ať si krmí čím chce
|
monika
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:43
- Nahlásit
fromeli
Je bez ledviny. Zkolabovala po očkování a rozjelo se toho pak moc. Nakonec po dvou měcících trápení přišla o ledvinu. Vrozený problém.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:46
- Nahlásit
Mar3
A nebude to proto,že se na to nikdo neptal? Koneckonců tohle není debata na téma granule kontra vařená strava,nejdřív to bylo o bobcích a pak jste s Hankou začali o nevhodnosti stravy typu ráno granulexvečer maso. Možný kdyby ses zeptala - co kdo přidáváte za vitamíny,tak by ti to někdo napsal. A tabulky fakt nepotřebujeme,ono na vitamínech bývá denní doporučená dávka napsána. Ale znovu opakuju dospělý pes a štěně obřího plemene je trošku o něčem jiném
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:47
- Nahlásit
Mar3
Přidávám multivitamín od Fitminu, chondra, lososový tablety, sem tam česnek, v zimě a v období růstu jsem podávala vit C 1000mg na den a pangamin, nebo vit B... Toť vše
|
fromeli
Člen |
- Nahlásit
monika
aha, tak hlavně, že byl problém odstraněnej. A co dáváš? Nějakou tu ledvinovou dietu?
|
jana33
Člen |
- Nahlásit
Frog
Já čekala,jestli se ozveš Souhlasím s tím,co píšeš,ať si každý krmí čím chce
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:48
- Nahlásit
Frog
ale jó,šak to neříkám,pokud přídáváš nějak správně vitamínů a tak,tak proč ne? akorát to nejni jednoduchý a plno liíd tady k tomu nic nepřidává a myslí si že všecko potřebný dostane pes z masa a zeleniny - já myslím,že ňákej ten vitamínek musí navíc bejt a dyž ne tak že se to časem napsovi může projevit.....
.........no a pka sem psala že mi vadí,dyž tady někdo krmení masem vysloveně vnucuje----ale to ty nejseš
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:52
- Nahlásit
No já bych řekla,že se spíš vnucují granule než maso
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:57
- Nahlásit
Mar3
Jasan a souhlasím s tím,že vařená strava na vitamíny moc bohatá neni. Rozhodně by se nějaká směs vitamínů a minerálů přidávat měla nicméně v dnešní době už jě těch přípravků tolik,že není problém si z celé škály vybrat to co potřebuješ
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:05
- Nahlásit
Frog
jsem naštvaná nejde mi nahrát fotka Anubis a Agáty-dogy z tohoto víkendu.Vypadala jak chodící reklama na hlad.Kyčle venku,žebra.Grauhaund byl vedle ní vyžrané zvířatko...taky mají problémy.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:06
- Nahlásit
Anu
Jaká Agáta? Běhá coursing?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:08
- Nahlásit
Frog
ano počkej minutu. Snad se mi to podaří
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:09
- Nahlásit
Anu
Co mají za problémy, nevíš?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:14
- Nahlásit
Frog
tak nevím,nějak se mi ser...internet a nechce to nahrávat fotky. No prostě fena nežere-ani maso ani granule.Je ale fakt hubená. Já to snima moc neprobírala-asi celkově nemá chuť jíst.Já to taky zažila u Anuba,musela jsem ho "rozežrat". Jestli máš meila tak já ti fotky pošlu,neb to vypadá,že to fakt na net nedám.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:17
- Nahlásit
Frog
no právě,a proto si myslím,že pro člověka je lepší krmit granulema,protože tím dáváš podle mně víc vitamínů,.....atd. než masem s přílohou. samozřejmě pokud někdo vaří,a všecko správě do toho pridává,je to taky OK,ale myslím si,že to většina lidí nedělá (to je pouze můj názor). a taky že je to šíleně složitý . . . no a taky,když setady někomu radí,a´t vaří, nějaký přidávní čehokoliv tu ještě nikdo nezmínil...tudíž když sem přije člověk,co neví (jako třeba já,než sem se začla o toto všecko zajímat-takžedost nedávno ) tady se mu poradí,ať vaří a kdo covaří (nebo syrový maso a vřená příloha,to je fuk) a člověkto tak začne dělat, nic do toho nepřidává,protože otom neví . . . a je to daleko pro psa horší,než kyby mu dával granule....
.....kostrbatě napsaný,ale snad to dá smysl
..no a taky si nemylsím,že je dobrej nápad dávat jednou granule,jednou maso...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:17
- Nahlásit
Anu
Jo pošli to semka v.takacova@seznam.cz.
Chůděra malá.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:22
- Nahlásit
když tu tak spekulujete, co je nejvhodnější, přidám jednu perličku, co mi říkal vet jako zajímavost, prý má jednoho pacienta - psa, který má takovou kožní alergii, že nesmí nic jiného než mrkev a brambor?! a prý je pěkně vyžraný a rozhodně bych na něm nijak nepoznala, že nežere maso... to je potom jednoduchá a nenáročná strava )...
|