| Autor |
Zpráva |
wensday
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:00
- Nahlásit
Mucholabka
když někdo vidí Daisu, taky se ptá, z čeho má tak nádhernou lesklou srst a je ve skvělé kondici - z Puriny ProPlan s lososem
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:01
- Nahlásit
Jako fakt jsem dřív netušila, o čem granule jsou a z omylu mě vyvedla až Ašopes, kdy jsem začala psy víc sledovat a z různých stran jsem se dovídala o alergiích na granule, diskuse o typu hovínka, o složení granulí a o nechutných způsobech výrobců granulí. Myslela jsem, že kočka dostává to nejlepší, když jí dávám ProPlanku od vetky, je to peršanka a konečně se nádherně osrstila ale slzely jí hrozně oči a kazily se jí zuby. Naproti tomu kocoura od přítele kmili jenom syrovým, byl dost tlustý, ale naprosto v pohodě. Tak jsem to pomalu zlehoučka změnila a jsem spokojená. Všichni se diví, proč mají moje zvířata tak zdravé zuby, když oni museli na kámen třeba už ve dvou letech. Anu Je fakt, že po normálním krmení masem pes tloustne, ale dá se to korigovat výběrem masa a příloh. Po mase pro lidi tloustnou, po mase ze zveráku-po těch mletých kopytech, jdou dolů.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:03
- Nahlásit
Mar3
Zajímavé, kdo se tady do mě pustil první s výsměchem, že ano milovnikpejsku? Jinak bych to asi nechala stát, protože tohle je fakt bezpředmětné.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:04
- Nahlásit
Je fakt, že po normálním krmení masem pes tloustne,
tak já mám zkušenost opačnou, špageta po mase zhubla, na granulích byla oplácaná, musela bych jí dávat lightky.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:04
- Nahlásit
Mucholabka
mě zase pes přibral jenom po eukanubě,no......14 dní sem vařila (kvůli průjmům atak) - a šel dolů jak blázen........
je pravda,že wensday normálně zastvují lidi na ulicích,aby se zeptali,z čeho jedaisa tak krásn lesklá - a tos ji měla vidět,když si ji přivezli! srst 100 a 1
wensday
a Anne má hebkou srst z toho,že se váli ve zdechlinách
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:06
- Nahlásit
Mucholabka
no jo, jenomže tohle je PRVNÍ téma, kde se někdo obul do tebe jako první v ostatních diskuzích to bylo přesně naopak. . . (ale nejenom ty samozřejmě,to bych zase křivdila )
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:07
- Nahlásit
prostě každému vyhovuje něco jinéhi.Já původně reagovala pouze -pro mě směšnou-dizkuzi o stavitelnosti kombinace masa a granulí.Nechtěla jsem řešit vařenéxgranule.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:09
- Nahlásit
fromeli
Po mase zhubla? Co jedla? Když jsme s masem začínali, dávali jsme kuřecí mleté a hovězí mleté ze zveráku, ale to fakt šli dolů-nevím, jestli to bylo tím, že to bylo spíš víc mleté než kuřecí. Normálně se dá sehnat levné žrádlo i obchodě pro lidi, chce to hledat a zkoušet a brát tučnější věci, třeba lalok, různé odkrojky, kuřecí i s kůží a podkožím...
Teď jako fakt Ašopes zhubla díky tomu, že před háráním prostě neměla chuť, ale už se zase snaží mi se ti radiátoroví ovčáci nelíbí, navíc jí lezou trnové výběžky páteře, jednou jsem dávala ruku dolů, když pode mnou šla a byla zrovna hubená-modřina jak sfiňa
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:09
- Nahlásit
Mar3
To máš těžký, tady se schází dost lidí co jim na psech opravdu záleží a tak jim to nedá a musí říct svůj názor. Když jsem kupovala štěně, půl roku předem jsem se hrabala na internetu, abych zjistila, co bude pro štěně nejlepší a především jsem šla po kombinaci nemoc X krmení. Výsledek? Granulím nevěřím ani chlup. Ale krmím taky kombinací - ráno granule (oni jsou v misce beztak nepřetržitě) a večer maso.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:14
- Nahlásit
Po mase zhubla? Co jedla
Mucholabka
já ve zveráku kupuju jen hovězí svalovinu nebo hrubomletý hovězí, jinak všechno z normálního krámu nebo Makra.
Většinu přílohy nahradím zeleninou, ovocem, přijde mi, že hlavně tloustne po přílohách typu rýže, těstoviny... Takhle si to dokážu krásně regulovat sama podle potřeb.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:16
- Nahlásit
Mar3
hihi, nooo Anne je tak lesklá po těch hnusech, co se v nich válí ))))))))))))))))) neeee, taky z ProPlanky, nebo že by teď z té redukční diety ?????????? hihi
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:16
- Nahlásit
Hele, holky, když už jste mi stočily diskuzi z bobku na granule , tak mi alespon napiste nazor, co si myslite o letaku, ktery nejprve popisuje granule vseobecne a pisi tam, že obsahuji 70% masa v potravinářské kvalitě a 30% ovoce, zeleniny a rostlin. Pak uvádí garantovanou analýzu, kde je napsáno - proteiny - 40%, tuk - 20%, Sacharidy 16% (zbytek to ostatní, nechce se mi to rozepisovat ), no a pak mají napsán ještě obsah - 40% energie pochází z proteinů, 20% pochází z ovoce a zeleniny a 40% z tuku? Jsem z toho docela jelen , stále jiná čísla?!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:18
- Nahlásit
fromeli
Jak děláš, že ti to ovoce žere? I když to měla Ašenka pomleté, uvařené, zmražené do zásoby a ohřívané, tak se v tom fifrala a oddělovala maso od jednotlivých zrníček rýže a kousínků mrkve Naštěstí Buca sežere všechno od rajčete po olivu-zatím
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:18
- Nahlásit
ahojky...mam dotaz..kde kupujete granule??? ve zveracich??? ja az doted nakupovala v hornbachu...ale pride mi ze se jim tam nak zuzuje vyber...maji jen eukanubu, k9 (jen nekterou) brasu a pak to ostatni tipu pedigree atd...
ja potrebuju neco dospelyho light, a neco steneciho-pubertalniho...
uz nevim kam na to chodit...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:19
- Nahlásit
Barica
to máš z letáku z časáku na ty nové granule kde místo obilovin mají ovoce?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:19
- Nahlásit
nika00
a proč si nenecháš zavážet nějakým internetovým obchodoem, je to levnější a dovezou to až domů
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:20
- Nahlásit
Barica
Jo ty myslíš ORIEN? Taky jsem se chytla a zkoumala složení...
|
Mar3
Člen |
- Nahlásit
wensday
jaké redukční diety? dyk po granulích nenabere ne? nebo ty jí dáváš maso???
|
nika00
Člen |
- Nahlásit
Mucholabka
me sandy zere vsechno od okurek, pres jablka, jahody, banany az po grep
jimmy se dotkl bananu a to byl pohled...neco jako no fuuuuuuujjj se poblejuuu dej to pryyyyccc...bleeeee
|
Mucholabka
Člen |
- Nahlásit
Barica
To máš ze Psa? Koukala jsem na to, granule bez rýže a pšenice.
Když sečteš 40+40+20, vychází ti 100% energie. Nemá to nic společného s obsahem proteinů, tuků, sacharidů, je to poměrově.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:21
- Nahlásit
nika00
já nakupuju tady:
www.labradorka-anne.com = naj je tam nejlevnější a dyž koupíšza nějakejch 1600 nbo kolik ja zadarmo i poštovný
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:22
- Nahlásit
fromeli
ja neviim...tak asi ze zvyku...a z jsitoty..min.tyden sem si napr. neco objednala na hafani.cz a doted to nemam
ty kupujes zradlo po netu?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:24
- Nahlásit
fromeli
Jak děláš, že ti to ovoce žere?
Mucholabka
no já kořenovou zeleninu strouhám najemno a přistrouhám k tomu i jablko, když už nedostane rejži apod. tak aby měla nějakou vlákninu a pak to spařím přelitím horký vody a hodím na syrový maso a prohrábnu rukou. Jelikož maso miluje, tak se neobtěžuje a nezdržuje odstraňováním najemno krájené zeleniny a ovoce.
Jinak ostatní zeleninu a ovoce ji dávám podle toho, co doma máme a vmíchám to třeba do cottage nebo do ovesný kaše apod.
Ale ona je takovej zeleninoovocežerec, když dostane kus mrkve vcelku, tak je stejně nadšená jako když dostane morkovou kost
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:25
- Nahlásit
nika00
kupovala sem www.buddyobchod.cz
limit pro závoz zdarma je asi 500 Kč nebo tak nějak a Kučinka je fajn, dá se s ním dohodnout přesná hodina závozu a závoz byl vždy druhý den, výjimečně třetí, když sem chtěla menší balení.
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:28 - Změnil/a: milovnikpejsku
- Nahlásit
milovnikpejsku
A proč by ses měla smát? Věty typu "v granulích je všechno a ostatní přídavky jenom narušují rovnováhu" mi přijdou jako demagogie z barevných letáčků výrobců granulí. A proč husí kůže?
Co se týče kombinace maso×granule. Holkám vydrží maso v žaludku poměrně dlouho, zkoušela jsem jim dávat granule, aby si semo tamo zobly, ale nedotkly se jich nebo je akorát rozházely a pytel roztrhaly-fajn hračka ještě mám jednu památnou větu "Proč bych psům dávala žrát každý den sušený humus, když já bych to taky nežrala a dopřávám si čerstvou kořeněnou stravu? Proč bych jim odměřovala dávky na gramy, když já taky sežeru kdy chci co chci?" U nemocných psů to chápu, ale jinak v tom vidím jenom promyšlenou reklamu.
no směju se tomu proto, jaký sugestivním způsobem vnucuješ ostatním svůj názor ))
P.S. pro ty co krmí masem či jiným věcem... Četli jste nějakou knihu o krmení, není to žádná sranda a jestli si myslíte, že večer dáte psovi těstoviny, ráno, masouvou směs, trošku roboranu, pak rýži atd. a pes bude happy, tak to ne... jsou na to tabulky, který přesně určují čeho kolik kdy máte dávat...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:29
- Nahlásit
fromeli
Tak tímhle způobem to do Ašopsa asi nenarvu, ona je labužník a každé sousto rozmýšlí zvlášť leda bych ji krmila jako husu měla jsem pudlici, která nadevše zbožňovala slupky od brambor, vždycky při loupání hypnotizovala a pak mi to dělala i na školním výletě a všichni mysleli, že pes nedostane nažrat taky jedla jabka, banány, okurky, cibuli,papriky...
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:30
- Nahlásit
ANUto máš z letáku z časáku na ty nové granule kde místo obilovin mají ovoce?
Z časáku ne, přímo leták k těm granulím....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:31
- Nahlásit
milovnikpejsku
Holt můj způsob vyjadřování. Můžeš mě třeba zbít, jiné to nebude.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:33
- Nahlásit
pro METU: jo ORIEN...
pro Mucholabku: no, to jsem chtěla slyšet, mě to logické nepřipadalo, ale teď už vím, že to spolu nemá nic společného , to je super, co já se tady vše dozvím!
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:35
- Nahlásit
milovnikpejsku
A proč by ses měla smát?
ahá! tak ty seš holka!!!!
|