Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kolik trusu:)?!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
wensday
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:27
- Nahlásit

jana33
na 100 možná ne, ale na 99 jo

Lenda7
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:28
- Nahlásit

wedneday

Není mi samožejmě jedno, co psovi dávám, to bych se jinak neptala. Zajímalo mě prostě víc než jen jedna paní povídala. Nezlob se, ale věta jako přidáváním čehokoliv jiného a potažmo střídáním stylu ráno granule a večer maso se tento poměr logicky narušuje. pro mě nemá žádnou informační hodnotu. Proč logicky narušuje? Ve vařené stravě zase dodám něco jiného, co nedostane v granulích. S tou vyvážeností mi to osobně přijde trochu přehnané, i člověk, který hodně dbá o svou stravu, nemůže nikdy vědět, jestli jí přesně vyváženě (už třeba jen proto, že např. v tom stejnem druhu zeleniny může být pokaždé uplně jiné množství minerálů nebo vitamínů, podle toho, kde rostly a kdy byly sklizeny). Logické (selským rozumem) mě přijde naopak to, že se snažím krmit co nejkvalitnějšími surovinami (a zde nevítězí granule) a s přiměřeně vyváženými vyživovými hodnotami. Takže prostě asi vařené. Granule jsem chtěla zachovat z praktických důvodů, aby je v nouzi (cestování apod.) byl ochoten sníst.

wensday
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:30
- Nahlásit

Lenda7
takovejchle diskuzí už tu bylo hafo...... jasně, je to věc názoru a přesvědčení.

Lenda7
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:30
- Nahlásit

wensday
promiň, zkomolila jsem ti jméno

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:37
- Nahlásit

Náš vet taky nic proti kombinaci ráno trocha granulek a večer maso+přílohy nic nenamítal, ba naopak, podle něj vypadá špageta teď super

wensday
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:39
- Nahlásit

Lenda7
to neváááááááá
fromeli
no a náš vet zase tohle střídání nedoporučuje...........

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:40
- Nahlásit

Takže jsme zase u toho - co majitel,to jiný názor a co vet,to taky jiný náhled.

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:44
- Nahlásit

náš vet zase tohle střídání nedoporučuje
wensday
tady nejde o doporučuje x nedoporučuje, já netvrdím, že náš to doporučuje na potkání, spíš doporučuje řídit se vlastním rozumem, kondicí psa a tím jak na stravě prospívá.

Co se týká vyváženosti minerálů a vitamínu, tak já bych zase ty granule tak moc nepřeceňovala, že to někde napíšou na obalu je jedna věc, ale zkoumal to z nás někdo fakticky? Asi těžko

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:45
- Nahlásit

Takže jsme zase u toho - co majitel,to jiný názor a co vet,to taky jiný náhled
Jani, pravdu díš

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:47
- Nahlásit

tady nejde o doporučuje x nedoporučuje, já netvrdím, že náš to doporučuje na potkání, spíš doporučuje řídit se vlastním rozumem, kondicí psa a tím jak na stravě prospívá.
a o tom to je

abby
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 17:18
- Nahlásit

Teda holky,vy jste se od bobanů dostaly úplně jinam
Já krmím granulema a chtěla jsem večer přidávat vařený masíko.Ale sedli jsme nad tím s přítelem a u nás je to dost nemožný.Hodně cestujem a pes by v tom měl akorát guláš.Takže zůstáváme u granulí.

wensday

Nevím,jak tvoje holky,ale naše nesní celou dávku granulí,co by měla,takže i tak nedostává všechno.Proto přidávám alespoň něco na klouby.

Evulik
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 17:37
- Nahlásit

wensday
Ano já krmím už tedˇjen vařenou stravou, ale je to každého věc. Taky jsem 15 let krmila granulemi a před nimi 15 let vařeným. A můžu ti říct, že s tou vyrovnanou denní dávkou u granulí to není to pravé ořechové.Kdysi se opravdu psi dožívali vyššího věku a to nebylo z granulí.

abby
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:10
- Nahlásit

Evulik

Kdysi se opravdu psi dožívali vyššího věku
To teda nevím.Kdysi jsem viděla jeden pořad na ČT,kde se bavili o psech... a dost vetů se tam shodlo na tom,že kvalitní granule dokáží prodloužit život psa.
Spíš bych to viděla v neustálém přešlechťování psů.

Evulik
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:30
- Nahlásit

abby
Jo tak věř čemu chceš. Ale můj prvý pes NO se dožil 16 let a to ho mamča krmila zbytky a masem. Opravdu.Jasně,že přešlechtění má taky podíl.Zkrátka nic se nemá přehánět a to ani obdiv k superprémiovkám.

Lenda7
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:36
- Nahlásit

dost vetů se tam shodlo na tom,že kvalitní granule dokáží prodloužit život psa

Možná na tom něco je, ale jinak mi nějak v posledních letech připadají veterináři a výrobci granulí jako jedna velká klika. I pro vety je to kšeft. Granule a to jejich superdeklarované složení taky prostě vypadá vědečtěji než nějaké maso+příloha, které doma uklohníte. Nejsem uplně apriori poti granulím, ale takhle mi to prostě připadá.

Lenda7
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:37
- Nahlásit

A navíc,co by všichni pořád řešili,kdyby neřešili granule??

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:55
- Nahlásit

ach jo .. holky holky.. (pokud zde píše i nějaký muž tak se omlouvám) zase to staré už mnohokrát probírané téma GRANULE x VAŘITx SYROVÉ MASO. že se na to nevyprdnete a nebavíte se třeba o počasí ))

Docela se divím, že tu nenapsala mucholabka to svoji památnou větu: Granulema bych NIKDY nekrmila!!!! To když vidím na fóru tak mi naskakuje husí kůže a zároveň se začínám strašně smát )))

takže asi tak...

a k dané otázce uzavřel bych to téma, že to je u psů individuální, když zastánci granulí budou tvrdit tu poučku o superprémiovkách a ti ostatní zase svoje...

abby
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 19:10
- Nahlásit

Lenda7

Já v podstatě nezastávám ani jedno stanovisko.Asi nikdy nezjistíme,co psům vyhovuje nejlíp.Už jsem to tady jednou někde psala,pro mě je nejdůležitější,že můj pes prospívá a můj pocit,že mu dávám to nejlepší,co můžu.Jestli je to maso nebo granule je více méně jedno.

wensday
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 21:08 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

abby
holky žerou granule úplně v pohodě, ale dávám Chassoton, bo obě bohužel mají dysplazku. Jinak s Tebou souhlasím, s tou vecí kolem přešlechtění psů..... nemyslím, že dřív se dožívali psi vyššího věku, protože byli krmení jen masem....... no, já jsem tedy skalní příznivec granulí / psy krmím superprémiovkou / , bo máme vynikajícího veta a já mu prostě věřím každý slovo.....

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:07
- Nahlásit

jana33
wensday
je pravda,že já taky slyšela(a četla) že buď jedno nebo druhý,protože maso tráví pes jinou dobu než granule a když dostane něco pak něco jinýho , každý tráví jinak dlouho = zmatek v zažívání. Což neznamená,žese to na psovi hned projeví,ale třeba za pár let,nebo ve stáří.

souhlasím s wensday v tom, že by se, když už se jedinec rozhodne vařit (popř.dávat syrové maso + příloha+zelenina) měl by přidávat různé vitamíny,minerály apod. - třeba po poradě s veterinářem jinak je to na pohled totéž - ty sice dáš psovi (podle svýho mínění to nejlepší - což chce každej správnej pejskař - a pes je v pohodě,chutná mu, je zdravej....ale je pro něho to samý,jako bys mu dala zbytek od oběda něbo něco takovýho.....)

nesrovnávala bych člověk x pes - oba ti to tvorové mají naprosto odlišný zažívání a všecko....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:25 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

milovnikpejsku
A proč by ses měla smát? Věty typu "v granulích je všechno a ostatní přídavky jenom narušují rovnováhu" mi přijdou jako demagogie z barevných letáčků výrobců granulí. A proč husí kůže?

Co se týče kombinace maso×granule. Holkám vydrží maso v žaludku poměrně dlouho, zkoušela jsem jim dávat granule, aby si semo tamo zobly, ale nedotkly se jich nebo je akorát rozházely a pytel roztrhaly-fajn hračka ještě mám jednu památnou větu "Proč bych psům dávala žrát každý den sušený humus, když já bych to taky nežrala a dopřávám si čerstvou kořeněnou stravu? Proč bych jim odměřovala dávky na gramy, když já taky sežeru kdy chci co chci?" U nemocných psů to chápu, ale jinak v tom vidím jenom promyšlenou reklamu.

Anu
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:38
- Nahlásit

Docela se mi líbí diskuze o tom co je pro psi nejlepší a jak to podávat. Můj pes žere granule zalité vývarem z masa a rozhodně si nestěžuje.Bobáky super,srst krásná.Když mu nasypu pouze granule,4dny drží hladovku než je vezme do huby.Ani mi nejíme stejně stavitelné jídlo,ale je fakt že u psů to je jinak.Doteď vzpomínám kdy mi pes ukradl kousek kůže od zajíce a s radostí ji předemnou spolk i s těma chlupama (podotýkám prává kůže).Trnula jsem hrůzou,jaký bude mít průjem,či zácpu,jestli jít k doktorovi....no a co se dělo? Druhý den vykadil pes opět stejný suchý bobák,akorát lehce obalený chlupama. Nevím proč se tomu dívím.Pes je šelma,která lovila,jedla kůži,srst a maso a rozhodně všechny tydle 3kombinece nejsou stejně rozkladatelné v žaludku.Podle mě z toho děláme už v všichni větší vědu než je.

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:41 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Trnula jsem hrůzou,jaký bude mít průjem,či zácpu,jestli jít k doktorovi....no a co se dělo
No takhle sem o víkdenu očekávala já, co z toho bude, kolikrát poletím v noci ven Odmrazovala sem mrazák, šuplata na zemi a šla sem si sednout do obýváku, když mi přišlo, že dlouho nevidím Michelle, no a co asi tak dělala? Tlačila do sebe polorozmrzlý debrecínský párky pěkně schovaná v rohu za postelí

No a výsledek? V pohodě, jen část bobanu měla barvu debrecínských párků

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:46
- Nahlásit

hmm,takže opět dotaz ohledně granulí sklouznul k hádkám, vařené x syrové x granule

ostatně jako skoro každej dotaz na krmení tady.

už mě to fakt nebaví - někdo se zeptá na granule ,a cca 3 stálice okamžitě napíšou : vař! nechápu......když se někdo zeptá nagranule,proč u neodpoví ta část lidí,co zastává granulovanou stravu pro psy,a lidi co jsou jejich odpůrcemi tam teda přestanou psát???????

já neříkám,že vím jistě že vgranulích je vyváženej poměr všechživin a vitamínů,ale myslím,že rozhodně vyváženější,než když se pes krmí vařeným/syrovým bez přidání jakéhokoliv vitamínu/stopového prvku/atd....

Anu
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:46
- Nahlásit

fromeli
kdyť jo.Jedna holka mi vyprávěla jak pes sežral kilo zmrzlého masa-opět mu nic nebylo.A dokonce jsem četla v basenji časopise že jeden pesan sežral kabelku z pravé kůže.Jediný probém nebyl. Oni mají ty žaludeční štávy fakt silný a nějaké debaty jestli jim škodí maso s granulemi a opačně mi přijdou už fakt přehnané.Neřikám,když by pes měl problémy ale já taky neřeším jestli chleba s máslem je stejně stavitelný notož pes který sežere všechno.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:49
- Nahlásit

Mar3
Když někdo vidí Ašopsa, pozastaví se nad tím, jak je vyžraná-oni to ovčáčkáři nemají rádi , a taky nad tím, jak má nádhernou srst. Nevím, ale kdyby jí cokoli chybělo, už by byl nějaký projev.

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:52
- Nahlásit

Mucholabka
no,já to myslela tak,že když tady někdo vznese jakýkoliv dotaz na granule,tak ty a pár dalších se do něho okamžitě "obujete" že vy byste to psovi nikdy nikdy nedali a jak je to špatný a jak nmá vařit - proč teda píšete do debat založených na téma granulované krmivo,když vám to tak vadí...já se jednou taky ptala na jakýsi granule - odpověď žádná a 30 stran vo vaření...pak člověk,co sem přijde pro radu, se nikdy nic nedoví,protožeto tady vždycky sklouzne k tomu,že se začnete předhánět,kdo dřív napíše,ať ted dotyčný radši dává syrové maso apod......už mně to zkrátka nebaví...já a ostatní zastánci granulí taky do debat o vařeným nepíšem: dávejte jim granule!!!!!

Anu
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:54
- Nahlásit

Mucholabka
ale to takhle nemůžeš brát.Já mám vlastně chrta a vím,že po mase mi strašně tloustne-a né proto že ho dávám hodně,ale to je prostě mase.Proto mu dávám granule s masem a maso jen na chuť.Vím že se samotným psem,pokud máš např.jako já závodního -dostihového -sporťáka tak tu jeho figuru a kondici neudržíš.Musela jsem mu koupit superprémiovku zátěžovkku pro extremní zátěž a vidím výsledky.Nejsem zastánce toho ani toho. Krmím masem i granulemi a nechci tady někoho přesvědčova

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:55
- Nahlásit

Mar3
Tak pište je to přece DISKUSE třeba mě někdo přesvědčí, ale určitě ne tím, co se píše v každém letáku-dávejte jenom naši značku, nic nepřidávejte, odměřujte dávky protože to škodí, ale v pozadí a mezi řádky to znamená dávejte jenom naši značku, a opovažte se přejít ke konkurenci a vytrvejte u naší značky i když mu nesvědčí, protože se to časem upraví a my budem tím víc v balíku.

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:57
- Nahlásit

Mucholabka
prosimtě,každej,kdo na cz-psu jenom napíše "granule" tak se do něho pustíte jak muchy do ho*na...všichni....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání