| Autor |
Zpráva |
Barica
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:07
- Nahlásit
Nevite někdo, proč se říká, že čím míň pes trusu vyprodukuje, tím lépe a to i vypovídá o kvalitě granulí? Proč někteří výrobci uvádějí, že jejich granule jsou super, protože psi po nich vyprodukují minimum trusu?! Mně to přijde jako na hlavu postavené? Přeci co pes sežere, tak si tělo vezme potřebné živiny a zbytek odchází ven? Proč by tedy pes nemohl kadit klidně 3x denně? Samozřejmě když nehubne a nemá průjem...
Uvádět v letácích, že jsou ty či ony granule super do městského prostředí, neboť po nich pes "téměř nekadí" mi přijde jako zhovadilost?!
|
abby
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:12
- Nahlásit
Barica
Jeden vet mi říkal,že na trusu tolik nezáleží.Pokud to není průjem.Ale nevím,jak to je.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:17
- Nahlásit
Barica
Oni tím myslí, že je v jejich granulích málo balastu a hodně živin, že jako nevyhazuješ peníze oknem. Jenže pes taky potřebuje přijímat vlákninu, a to hodně, takže ta poučka výrobců granulí podle mě naplatí.
Myslím, že tady je důležité sledovat kvalitu, kvantita je důležitá tak možná kvůli sbírání s chodníku.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:18
- Nahlásit
Jde o stravitelnost granulí,superprémiové granule by měli mít větší podíl stravitelných složek než nějaký šunty ze supermarketu. V těch je soja a další složky,které pro psa nemají význam a ani je nestráví,proto je pak odpad daleko větší
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:18
- Nahlásit
Barica
vlastni zkusenost - jedny "obycejny" granule a potom premiovka. stejna davka, polovina hoven ... nevim, proste asi ze spatnych granuli ze stejne krmne davky to telo min zpracuje a vic vylouci a obracene u dobrych granuli .....
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:31
- Nahlásit
Já jsem krmila od začátku prémiovkama, ted i superprémiovkou a bobek stále 3x denně , tak fakt nevím ..., ale "kvalita" bobku mi prijde spravna, tak uz jsem klidna ...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:39
- Nahlásit
Barica
Já myslím,že nezáleží na tom,kolkrát kadí,ale na celkovém množství a samozřejmě konzistenci. Mám tři psy,fena kadí téměř pokaždý,když jdeme ven,jeden pes 2x denně a druhý 1x denně. Všechny krmím stejnýma granulema,jen ten co kadí 1x denně dostává míň,protože je poloviční než dva ostatní.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:49
- Nahlásit
jana33
já myslela že krmíš vařeným a masem a zeleninou,ovocem atak...jak jsi tady včera psala....jenom Sam že má ty jehněčí granule,protože je alergik....?
|
slony
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:50
- Nahlásit
je to oblubeny argument hlavne vyrobcov granuli ako bolo uz napisane, suvisi so stravitelnostou resp. objemom balastu co psom iba prejde. ale neprecenoval by som to, produkcia exkrementov kolise od psa ku psovi a dokonca aj u toho isteho psa pri rovnakych krmnych davkach ... alebo sa vam este nestalo ze opticky pes "vyprodukoval" viac ako zozral ? pre mna je daleko vykaznejsia konzistencia ako objem
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:55
- Nahlásit
taky musím říct že krmím superpremiovkama a pesa kadí i 3 krát denně a někdy dost..ale prospívá,nabírá,sílí a nemá průjem..ale taky sem se radovala že nebude skoro kadit
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:58
- Nahlásit
Mar3
Vařeným nekrmím,krmila jsem a krmit chci ráno granule,večer syrový maso a zelenina,ale momentálně potom co do smečky přibyla Rozárka nemám na maso místo,takže musíme pořídit velikej mrazák a nechat se zavážet Vetamixem. Takže ještě tak měsíc budou pesani na granulích než to vyřešíme.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:08
- Nahlásit
jana33
ajo,tak to jo tak aji Róza začne baštit maso?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:11
- Nahlásit
Mar3
No jasně,plánujeme to, v tomhle se s Karlem rozhodně shodneme,že jim chceme dávat co nejrozmanitější a přirozenou stravu. Jen ráno u těch granulí zůstaneme,přece jen potřebujeme,aby byli zvyklí i na granulky.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:22
- Nahlásit
No tak toto už jsem "v sobě" řešila také milionkrát, normální strava, nebo granule?! Způsob ráno granule a večer maso mi přijde nejlepší, ale asi až u dospělého psa, u štěňat se prý má krmit granulemi, protože jsou nejvyváženější co do vitamínů a potřebných minerálů... Ale to už je o názoru a hlavně jiné téma ...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:33
- Nahlásit
granule s masem bych ROZHODNĚ NIKDY nemíchala.... jako ráno to a večer zase ono.... je potřeba se rozhodnout pro jednu z variant, to vám řekne každej rozumnej vet.
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:44
- Nahlásit
wensday
já bych to tak nehrotila, psi žaludek si aspoň zvykne na pestrou stravu i včetně granulí.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:44
- Nahlásit
Hani promiň ale neřekne. Nemá se střídat strava způsobem přes týden granule,o víkendu maso,na to si trávení nezvykne. Ale ráno granule,večer maso je docela obyklý způsob krmení. Ale to je do jiného tématu.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:49
- Nahlásit
nesouhlasím, při střídání stravy stylem ráno granule a večer maso zatěžuješ žaludek psa a co hlavně nejsi schopna uhlídat přísun živin a vitamínů potřebných ke správnému vývoji psa.
jana33
a ty ses už nějakýho veta ptala ? Kterýho ?
Evulik
to nepovažuju za pestrou stravu, ale maglajz v žaludku psa
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:55
- Nahlásit
wensday
svýho ))) A vím o x úspěšných chovatelích,kteří tak krmí.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:57
- Nahlásit
a co delat kdyz i po superpremiovce mel takovej ridsi bobek...a ne jeden..?!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:59
- Nahlásit
nika00
asi změnit značku...ale při přechodu na jiný granule prej může bejt průjem i 2 měsíce?tak nevím...u nás to trvalo asi 14 dní a byl klid
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:59
- Nahlásit
jana33
a kam chodíte ?
|
Lenda7
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:02
- Nahlásit
nesouhlasím, při střídání stravy stylem ráno granule a večer maso zatěžuješ žaludek psa a co hlavně nejsi schopna uhlídat přísun živin a vitamínů potřebných ke správnému vývoji psa.
[b]jana33
a ty ses už nějakýho veta ptala ? Kterýho ?
Evulik
to nepovažuju za pestrou stravu, ale maglajz v žaludku psa[/b]
Mě by opravdu zajímalo, jak to s tímhle je. Přecházím na vařené vím že stylem ráno granule, večer vařené krmí spousta lidí, ale to samozřejmě nemusí nic znamenat. Mám pocit, že v těchhle diskusích jde stejně nakonec jen o osobní zkušenost, někomu se něco osvědčilo, tak to chválí, jiný zase chválí něco jiného, co se osvědčilo jemu. Daly by se k tomu dohledat nějaké souhrněnjší a podrobnější informace? Ne jen jeden myslí to, druhý ono? Mě se to zatím nepovedlo.
Připadá mi zvláštní ta věc, že u koček je takovéhle střídání krmení běžné, praktikuje ho většina lidí (vč. mě) a jaktěživa jsem neslyšela, že by to dělalo problémy. Je v tomhle směru zažívání koček o tolik odlišné od toho psího?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:07
- Nahlásit
nika00
Pokud je to dlouhodobější,resp. granule žere furt ty samý a neupravuje se to,tak zkusit změnit značku
wensday
MVDr.Svobodník,dle mého jeden nejlepší vet v Praze
Lenda7
Je to o osobních zkušenostech a taky o tom komu z nějakýho důvodu věříš a komu ne. Vím např. o chovatelce bulteriérů,která právě tohle doporučuje (pokud teda nekrmíš jen masem),hodně se orientuje na homeopatii a přírodní léčbu psů. Já její názory třeba uznávám,ale na druhou stranu vím,že někteří lidé jí nemůžou přijít na jméno. Tak je to vždycky,žádný 100% nezaujatý výzkum neexistuje,nikde není absolutní pravda,je to stejný jako u jiných témat typu kastrace apod. co člověk to jiný názor,co vet to jiný názor
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:12
- Nahlásit
Lenda7
hele, dřív se taky krmili psi tím, co ti přišlo pod ruku.... a mnoho lidí tak činí i teď, z neinformovanosti nebp jim to prostě nepřijde důležité.
Protože už něco pamatuju, dříve jsem psy krmila masem / granule tehdy nebyly /, vím, že se muselo přidávat plno živin a vitamínů přesně podle tabulek, co kolik čeho obsahuje apod. Ve kvalitních granulích / prémiovky, superprémiovky / je právě tento poměr namíchán optimálně a přidáváním čehokoliv jiného a potažmo střídáním stylu ráno granule a večer maso se tento poměr logicky narušuje.
Proto nejsem pro takovéto střídání, buď granule nebo maso s doplňujícími složkami / vitamíny a minerály / , jinak ti tedy je jedno, co svému psu dáváš a pak ho můžeš krmit třeba odpadem z domácnosti a zbytky a je to fuk. Ostatně i takhle mnoho psů žije a vypadaj OK. Je to věc názoru.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:14
- Nahlásit
wensday
Měla jsem taky čubu na vařeným a rozhodně jsme jí nemuseli přidávat vitamíny podle tabulek. Stačí pestrá strava. Sobě taky nerozpočítáváš vitamíny na den
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:16 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
jana33
no, to se pravděpodobně neshodnem...... některý lidi taky krměj psy ledasčím a žijou.... to je stejný...... ba dokonce bezdomovci co krměj psy rohlíkama a mlíkem... taky pejsci přežívaj.....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:18 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
wensday
Na čem,že si nepočítáme vitamíny na den? Nééééééééé dělám si legraci,nemusíme spolu souhlasit,hlavně když to,jak krmíme,vyhovuje naším pesanům,ne?
To co jsi tam teď dopsala je dost irelevantní. Nemůžeš srovnávat psy bezdomovců a psy,který majitelé krmí masem+granulema
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:24
- Nahlásit
jana33
no na tom, že jen různorodou stravou nezajištíš psovi vyrovnaný přísun živin.......
jj, jasně že každej má právo na svůj názor
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:26
- Nahlásit
wensday
no já si hlavně myslím,že to ani s granulema nebude tak 100%.
|