Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kolik trusu:)?!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:24
- Nahlásit

Barica
no možný to je, že nic nemůže,ale tose dá řešit taky dietníma grnulema,který dostaneš jenom u veterináře . . . .po bramborách tlustej může byt,ale zase si myslím,že teda tělo nedostává všecko,coby mělo a někde se to jednou projeví.......

Anu
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:25
- Nahlásit

Frog
tak jsem to poslala dej echo jestli dorazilo.Dneska se to fakt nějak cuká

Frog
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:27
- Nahlásit

Mar3
No tak zaprvé vždycky co jsem se zapojovala do debat ohledně krmení masem, každý zmínil co do masa přidává za vitamíny... Není pravda,že to psáno nebylo. Já sama jsem dokonce snad 100x házela odkazy na různý multivitamíny do vařeného.
Zadruhé rozhodně na tom není nic složitého doba pokročila a tak jako dávkuješ granule, tak dávkuješ i multivitamíny. Stejně jako granule dávkuješ podle věku a hmostnosti, tak i vitamíny dávkuješ stejným způsobem ( popsaným na obalu) Stačí si přečíst co všechno v multivitamínu je a když tam něco není zkrátka doplním to z jiných zdrojů.
A k těm tabulkám. Zajímalo by mě jestli se taky stravuješ podle nějaký tabulky ?

Frog
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:30
- Nahlásit

Anu
Ne ne ještě nic nepřišlo

Jimmi
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:31
- Nahlásit

A k těm tabulkám. Zajímalo by mě jestli se taky stravuješ podle nějaký tabulky ?

to je snad jedna z nejoblíbenějších vět....

abby
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:33 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Lidi,nějak se mi to nechce celý pročítat.
Pes mi po mase přibral (což zase tolik nevadí,protože teďka nežere,takže to shodí).Granule máme ProPlan jehněčí a každý se mě ptá,čím krmíme,že máme tak pěknou srst.Takže asi tak.

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:34
- Nahlásit

Frog
no ne,ale jak sem psala - musím brát magnesium nebo pít minerálky co ho obsahujou hodně....taky málo kafe na tlak a tak podobně...až mi jednou změří cholesterol,zase budumuset něco omezit a tak dále.......ale ten pes ti sám o sobě neřekne,co mu chybíza vitamín....
....jestli seto někde psalo,tak to se teda omlouvám,ale v posl.několika debatách o granulích vs mase teda nebyla ani zmínka...........

monika
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:34
- Nahlásit

fromeli
jj, máme zatím ledvinovou dietu. pak se můžeme vrátit k osvědčené stravě

Frog
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:35
- Nahlásit

Jimmi
Je, ale mě by zajímalo

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:35
- Nahlásit

Jimmi

to je snad jedna z nejoblíbenějších vět....

Protože je to pravda,dělá se z toho moc velká věda

Frog
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:36
- Nahlásit

Mar3
Hele a jak si zjistila,že ti to magnesium chybí? Mělas nějaké problémy,nebo jen tak náhodou?

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:40
- Nahlásit

Frog
nááhodou dyž sem byla na rozboru krve kuli něčemu jinýmu...

monika
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:42
- Nahlásit

Frog
Mar3
ono to magnezium a taky hořčík a železo mají brát ženský na kila. Když je baba protivná tak ji chybí vitamíny. To mi řekla moje doktorka. Taky ho tlačím.

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:43
- Nahlásit

Mar3
no tak každej pes má jednou za čas nárok na rozbor krve, já ho dělala minulý měsíc, není v tom žádný problém.

wensday
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:48
- Nahlásit

fromeli
jako preventivně rozbor krve psovi myslíš ???????????????

Frog
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:50
- Nahlásit

Mar3

fromeli má naprostou pravdu, když se mi něco nebude pozdávat zajdu s pesou zkrátka na rozbor. I třeba preventivně...

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:52 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

wensday
jj, prostě sem nechala udělat špagetě preventivní rozbor krve, abych věděla, jestli je vše OK. Bavila sem se o rozboru krve s vetem, když sem uvažovala o kastraci a tak i pro svůj klid (ikdyž sem kastraci nedělala) jsem prostě při očkování o rozbor požádala. Vet odsouhlasil, že jednou za pár let je dobré vědět, jak na tom pes ve skutečnosti je.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:32
- Nahlásit

Frog
já nejsem pes, tak ti nevím....
srovnávat stravování psa a stravovací návyky člověka je promiň...trochu nelogické, ale lidi to rádi používají

wensday
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:38
- Nahlásit

fromeli
no jo, ale tys ten rozbor nedělala kuli tomu, aby ses přesvědčila, že psa dobře krmíš přece.

Frog
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:46
- Nahlásit

Jimmi
Né já se jen docela bavím tím,že někdo je schopen psovi sestavovat jídelníček přesně podle tabulek, toť vše. Přijde mi to vtipný,jelikož sám se pak moc nezaobírá tím co jí

Frog
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:48
- Nahlásit

Jimmi
Nejde ani tak o srovnání stravovacích návyků psa a člověka, ale o přístupu ke stravování.V tom je rozdíl

Jimmi
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:48
- Nahlásit

Trochu rozeberu ty "tabulky"
Lidé co krmí granule rádi oponují, že se musí vařit podle tabulek,ti co vaří masem rádi říkají: "krmím přirozenou pestou stravu a přidám nějaký vitamíny"..atd...nechci to rozepisovat.
Pravda je v tom, že ani granule ani vařené maso není komplexní a každé krmení má svoje plus a mínus.
Po granulých třeba pes i víc prdí...nevím jak vy, ale já si to myslím, protože ho to víc nadýmá.
Když psovi vaříš, musíš(pokud jsi pečlivá) přeci jenom víc kombinovat a odvažovat, nemůžeš přeci do misky šoupnout jednou za půl roku nějaký vitamín. Takový to: " večer hodím něco do hrnce a za chvilku je to hotový" jsem si zkusila a při mé pečlivosti to trvalo trochu déle.Takže je to trošku složitější a určitě pracnější na přípravu a myšlení. Možná proto se do toho mnohým prostě nechce.
Kupování vitamínů a různých dalších přípravků taky není levný.

Nechci tím říci, co je lepší, nebo horší, koneckonců, každý se stejně rozhodne podle svých možností a podmínek.

P.S. Mám doma kuchařku od Sehnerový..nebo Selnerový?
Určitě bych asi vařila mít víc větších psů...tam se to už vyplatí.

Někdo má bezva přístup na jatka, někdo velký mrazák a maso od vetamixu, já nemám ani jedno, nesnáším zápach vařícího se masa a psa co nesnáší zeleninu, ovoce, vločky, otruby, těstoviny, vejce, jogurty všeho druhu, tvarohy. Výčet toho co miluje, je tak trošku omezený. Vychází to jako granule, s tím, že mu dopřávám syrové maso a kosti na hraní. Není to ideální, ale dělám co můžu ve svých podmínkách.

Omlouvám se za ten román

Jimmi
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:51
- Nahlásit

mám tam děsnou hrubku.. to za trest, že si pouštím ústa na špacír
...granulích

Frog
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:54
- Nahlásit

Jimmi
Sečteno a podtrženo, jak už jsem psala výše, ať si každý krmí čím chce. A především tím co vyhovuje jeho psu . tečka

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:49
- Nahlásit

wensday
rozbor sem dělala kvůli tomu, abych věděla, jestli je zdravá.

Barica
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 09:21
- Nahlásit

Vím, že už tato diskuse - vařené x granule - byla ukončena, ale stejně Vám musím doporučit článek "co se nachází v krmivu" na stránkách: http://www.macich.cz/krmiva.htm

po přečtení tohoto i takoví zastánci granulí, jako já (spíš z pohodlnosti), začnou sakra přemýšlet o tom, čím psa krmit...

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 13:19
- Nahlásit

Barica
ale to je skrytá reklama na Kronch, ne ?

Barica
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 15:46
- Nahlásit

to těžko..., já krmím Orienem... (samozřejmě jsem chtěla Kronch vyzkoušet, protože je z lososa, jenže tady tvrdí, že granule nemají obsahovat nějaký umělý antioxidant či konzervant propylgallat a právě Kronch ho obsahují?!...) - takže žádná skrytá reklama!

wensday
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 15:58
- Nahlásit

Barica
no já to myslela tak, že na těch stránkách zrovna je česká verze webu výrobce Kronchu firmy Henne Pet Food ...... Kronch nic umělýho neobsahuje, mě se teda taky líbí , hele
http://e-shop.labradorka-anne.com/kronch.php

abby
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 16:01
- Nahlásit

wensday

Já myslela,že vy máte ProPlanku?

Barica

Tyhle rozbory bývají většinou na objednávku nějaké firmy

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání