Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kolik trusu:)?!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:40
- Nahlásit

milovnikpejsku
P.S. pro ty co krmí masem či jiným věcem... Četli jste nějakou knihu o krmení, není to žádná sranda a jestli si myslíte, že večer dáte psovi těstoviny, ráno, masouvou směs, trošku roboranu, pak rýži atd. a pes bude happy, tak to ne... jsou na to tabulky, který přesně určují čeho kolik kdy máte dávat...

moc dobře napsaný - přesně to si myslím!

nika00
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:40
- Nahlásit

hele znate nekdo krmeni Brit???

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:42
- Nahlásit

nika00
já nakupuju tady:
www.labradorka-anne.com = naj je tam nejlevnější a dyž koupíšza nějakejch 1600 nbo kolik ja zadarmo i poštovný

poštovné je zdarma při nákupu nad 1300, expedice do 3 dnů, píšou v obchodních podmínkách.

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:43
- Nahlásit

nika00
krmí stím ženská,od které mám mýho psa..... a krmí tím wami pokud si dobře pamatuju. Wami s tím má dobrý zkušensti - taková česká Acana...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:44
- Nahlásit

milovnikpejsku
Ano četli jsme. Ale bez Ašopsa, ta o tom neví, takže je raději spokojená tak, jak je. Ovšem posadit Ašopsa do školy a dát jí vědět, že jsou na ni tabulky, asi by to po mně začala taky vyžadovat

Mar3
Člen
- Nahlásit

milovnikpejsku

já nakupuju tady:
www.labradorka-anne.com = naj je tam nejlevnější a dyž koupíšza nějakejch 1600 nbo kolik ja zadarmo i poštovný

poštovné je zdarma při nákupu nad 1300, expedice do 3 dnů, píšou v obchodních podmínkách.

hmm,já nevím,od kdy je poštovný zdarma, mně zajímá pouze text "rozvoz po Brně zdarma" ale maj super ceny

fromeli
Člen
- Nahlásit

jsou na to tabulky, který přesně určují čeho kolik kdy máte dávat...

ale samozřejmě, že existují tabulky, kde je doporučené MINIMÁLNÍ množství bílkovin a tuků a MAXIMÁLNÍ množství sacharidů. Nikde není nic dáno striktně a všude je poznámka, že třeba se řídit aktuální kondicí, zátěží atd. atd. atd.

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:45
- Nahlásit

Mucholabka
no,tak hlavně že jí podle svýho vědomí a svědomí dopřáváš to nejlepší,že?

Anu
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:46
- Nahlásit

milovnikpejsku
já teda nevím ale i na lidskou výživu jsou tabulky nebo snad ne? kolik co má kd sníst? Nejsem si jista,jestli moje dnešní snídaně je úplně o.k. dle paramatrů v tabulkách ale jsem Hapy-a i můj pes.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:47
- Nahlásit

Mar3
Za dva roky si nestěžovala ani ona, ani bobky.

nika00
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:49
- Nahlásit

a myslite si ze 5leta goldenka ktera je trochu pri tele a ma mit light se muze zaradit do light+seniorstarsi obezni pes??? a rocni cca 20kg pes se muze zaradit do stene a koj.brezi feny, nebo do stene vetsich plemen, nebo pes mlady v zatezi?

wensday
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:50
- Nahlásit

Mar3
milovnikpejsku
¨tjo, tak to sem dosud nevěděla, proč ste mi to nikdo neřek..... že je milovník holka.....

nika00
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:51
- Nahlásit

ted krmime Brasou...goldence sedi ale Jimmy ma po ni nesesbiratelny hovinko...mam pro godlenku light and senior, a pro blbouna junior

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:51
- Nahlásit

KONČÍM S TOUTO DEBATOU... je to stále stejné a bezvýsledné... stále stejné argumenty na obou stranách a zastánci granulí nikdy neuhnou a to samé platí o vás ostatních..

takže tak...

P.S Anu, tobě řekl pes ráno že je happy??? bez komentáře...

wensday
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:53
- Nahlásit

nika00
ke goldence - zařazení jak píšeš ano
roční pes - záleží jaké je to plemeno ? v jaké je kondici ?

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:54
- Nahlásit

nika00
a myslite si ze 5leta goldenka ktera je trochu pri tele a ma mit light se muze zaradit do light+seniorstarsi obezni pes??? a rocni cca 20kg pes se muze zaradit do stene a koj.brezi feny, nebo do stene vetsich plemen, nebo pes mlady v zatezi?

goldenka nevím,ale 1 rok starej pes ještě může tak půl roku bejt "jakoštěně"

milovnikpejsku
ahoj,škoda žes odešla

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:56
- Nahlásit

Mucholabka
Mar3
Za dva roky si nestěžovala ani ona, ani bobky.

např. mě chybí železo a magnesium, bobky mám dobrý a nestěžuju si - chutná mi - znamená to teda,že když nebudu brát magnesium budu pořád v pohodě až do konce života? tak proč mi ho ti doktoři pořád nutěj?????

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 08:59
- Nahlásit

Mar3
A co třeba pes s nedostatkem faktoru pro vstřebávání vitamínu B12? V granulích ho má na mikrogramy přesně podle rasy, věku, zátěže, nějak ale nikdo nepočítal s tím, že ho nevstřebává a taky se to nikdo nikdy nedoví dokud neonemocní, i když dostává to nejlepší, co může.

wensday
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:00
- Nahlásit

Mar3
milovnikpejsku
ahoj,škoda žes odešla

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:03
- Nahlásit

Mucholabka
hm,ale takový podobný problémy může mít i s masem ne ????????? když blbě tráví maso - ale ne tak blbě ab měl průjem a taky seto nepozná,ne? až když onemocní,ne? nebo citlivost a nějakou zeleninu (dost sem slyšela o mrkvi) - taky to nepoznáš,že mu dráždí žaludek,až dokud neonemocní,ne? taky znám lidi,co jim psi jedli půl roku mrkeva pak se najedno uz toho poblili a byl probém na světě a muselo se to léčit = to je stejný jak u granulí tak u toho,co dáváte vy podle mně....

nika00
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:06
- Nahlásit

wensday
je to krizenec...je to takova aktivka...desne lita...ale zatim nedelame nic extra zatezovyho...proste jen lita...
Mar3
a jako stene spolu s brezima fenama, nebo jako stene vetsich plemen...?§
rekla bych ze to spis stredni velikost....ale potrebuju ho nekam zaradit abych mu vybrala granule...
http://e-shop.labradorka-anne.com/cenik-krmivo.xls
asi bych chtela od toho BRIT...nebo DELIKAN(mate nekdo zkusenosti)
zatim musime neco levnejsiho bohuzel

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:07
- Nahlásit

Mar3
To už ale není o krmení, ale o nemoci psa a o dalším rozmnožování psa s postižením, a pak se můžem všichni divit a debatovat do nekonečna. Ašopes je citlivá na rýži-se z ní vždycky nakonec pokakala, i když by to mělo spíš stavět. Už víckrát jsem říkala-dostat pod ruku toho, kdo takového psa namnožil..na výstavě to nepoznáš, ale pokud má někdo psa na rýžování, kvůli takové blbosti ho přece nevykastruje.

wensday
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:10
- Nahlásit

nika00
rocni cca 20kg pes se muze zaradit do stene a koj.brezi feny, nebo do stene vetsich plemen, nebo pes mlady v zatezi?
tak pokud je střední velikosti vyloučila bych to pro velké psy, potom tu zátěžovku, ta je fakt zbytečná, takže zůstalo to štěně a bžezí feny.... po roce bych už uvažovala o adultce, tedy o krmivu pro dospělé, pokud se ovšem jedná o menší plemeno. jinak bych u štěněcího zůstala tak do roku a půl kvůli vývinu kostí a kloubů.

monika
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:15
- Nahlásit

No my jsme ted na granulích a zůstaneme na nich. Doginka mi roste a byla ted dost těžce nemocná. Protože granule a ani nic jiného nechtěla, vyvařovala jsem maso+přílohy jak ten debil a rozhodili jsme si poměr vápník/fosfor. Těžce to ted dáváme dohromady a pomalu se to daří. Do fazony ji dávají granule. Je tam to, co potřebuje a nic ji nechybí. Přestala línat, spravila se jí srst, přibírá a je v kondici odpovídající jejímu stavu.

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:15
- Nahlásit

Mucholabka
ano,můžeme se o tom bavit onekonečna - protože to je u každýho druhu něco, proto nechápu,proč tak sveřepě všem nutíš maso!! (pokakala z rejže dyk přece nikdy nikdy s bobkama problémy nebyly ? )

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:18
- Nahlásit

No my jsme ted na granulích a zůstaneme na nich. Doginka mi roste a byla ted dost těžce nemocná. Protože granule a ani nic jiného nechtěla, vyvařovala jsem maso+přílohy jak ten debil a rozhodili jsme si poměr vápník/fosfor. Těžce to ted dáváme dohromady a pomalu se to daří. Do fazony ji dávají granule. Je tam to, co potřebuje a nic ji nechybí. Přestala línat, spravila se jí srst, přibírá a je v kondici odpovídající jejímu stavu.

no vidíte!! to ej to,co se tady snažím říct všem...

wensday
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:40
- Nahlásit

jasně.... my máme fenku z útulku a přivezli jsme si ji hubenou, s šedou srstí s lupama a po granulích je v pohodě, přibrala a srst je opravdu výstavní....je ve výborné kondici

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:47
- Nahlásit

jo to je fakt, má nádhernou srst - leskne se jak blázen

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:50
- Nahlásit

Ale to je jasný,že když jí místo nějakejch základních granulí,co dostávala v útulku,začneš krmit superprémiovkou,tak se výrazně vylepší. Kdybys jí krmila masem,tak se taky bude lesknout,věř mi

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:55
- Nahlásit

jana33
Ale to je jasný,že když jí místo nějakejch základních granulí,co dostávala v útulku,začneš krmit superprémiovkou,tak se výrazně vylepší. Kdybys jí krmila masem,tak se taky bude lesknout,věř mi

anebo taky:
monika
Člen# Zasláno: 5 Říj 2006 09:15
Citát

že????

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání