| Autor |
Zpráva |
ankaras
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 18:25
- Nahlásit
Petrys
Ježiši !!! Držim palce strašně moc, to je moje noční můra, prošli jsme si nádorama v tlamě i když nebyly zhoubný, tak bohužel . Ale to bude určitě dobrý !!!
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 18:30 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit
ta fena na sněhu je: Keep the Promise de Gabritho
(tam měli být i inzeráty? D)
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 18:32
- Nahlásit
Petry: Snad si tam jenom něco píchnul- třeba bodlinu od ježka-to se našemu Bulmastifoj stávalo často...
ankaras
Nám na raka čelisti umřela fena, ale "naštěstí" jí bylo necelých 14 let, takže se dožila úctihodnýho věku...
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 19:01
- Nahlásit
Petrys
tak nám držte palce, snad to nebude nic vážného
držím palce fakt moc!!!!!!!!!!!!!
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 19:08
- Nahlásit
ale je zvláštní, že jsem si toho všimla až teď, přitom jim čistím zuby dvakrát týdně, tak bych si toho snad všimla a je mi divný, že by to bylo takhle ze dne na den, navíc je to měkké a trochu pohyblivé, a co jsem četla, tak nádory bývají tvrdé a nepohyblivé, nevím, jestli to má souvislost s tou nateklou čelistí, ale je to nad tím nateklým, vet ale říkal, že to může být něco jiného, taky jsme mysleli, jestli to není váček s hnisem, co se dělá na dásních, tak uvidíme, třeba to do tý doby zmizí, ale stejně tam půjde, páč mu musí vyčistit tu nateklou papulu
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 19:46
- Nahlásit
Petrys
ach jo moc drzim palce, at se nakonec ukaze, ze to neni nic zlyho!!!
|
MilanS
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 20:03
- Nahlásit
Petrys :
pokud je to velké, měkké a trochu pohyblivé a udělalo se to velmi rychle, může to být zánět slinné žlázy. Náš malej to teď měl, udělá se to doslova ze dne na den, a to tak že se mu to udělalo menší, za pár dní zmizelo ale za 14 znovu a to už fakt velikánská boule. Je to na operaci ale nic náročného, a často to doprovází nějakej jinej problém ohledně čelistí a ústní dutiny.
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 20:42
- Nahlásit
MilanS
to by mohlo být, nevím, kde přesně se nacházejí slinné žlázy, ale on to má na dásni mezi pyskem a třenovými zuby, fakt jsem si toho nevšimla a počítám, že když vet psa uspával, aby se mu kouknul na tu čelist, tak by si toho všiml, tak snad nic vážného
grooggy
(tam měli být i inzeráty? D) předpokládám že ano, bylo řečeno najít všechny AA a to včetně titulní strany, tak proč ne i v inzerátech, když je tam prcek nafocenej
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2010 00:58
- Nahlásit
Petrys
tak rychle nádory nerostou, to bude určo jen nějaký zánět
jestli ty to nepřeháníš s tím čištěním Převedu to zas na sebe - já když jsem moc snaživá a přitlačím, vyrobím si zánět dásně taky
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2010 02:52
- Nahlásit
worick
Já byla včera na ústní hygieně u zubaře a tam by ti to vysvětlili jak to je, jsem zase o něco moudřejší . takže ze snaživosti si zánět neuděláš, max. namůžeš dásen ted jsem cyhtrá přes zuby s praxí je to horší.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2010 06:04
- Nahlásit
ankaras
takže ze snaživosti si zánět neuděláš - Tom, když byl naposled u zubařky tak zrovna zánět dásně měl (nevím, jestli je to správně ,,zánět dásně" - měl ji bolestivou, zarudlou a oteklou) a ona mu říkala, že tím jak si je kartáčkem přehnaně ,,dere", si je neustále narušuje a pak tam dostane zánět
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2010 15:03
- Nahlásit
worick
jo to víš, to je zase ta "správná mechanika čištění zůbů", ti řikam, jsem tam byla hodinu a půl, vim všechno
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2010 16:05
- Nahlásit
ankaras
"správná mechanika čištění zůbů", ti řikam, jsem tam byla hodinu a půl, vim všechno -
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2010 18:18 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
worick
hele, to byla teď komedie tátovi přijeli nějací zákazníci a ona byla ayrin doma, jak otevřel dveře, proběhla ven a nepustila je do zahrady, řvala jak blbá a tátu nechtěla poslechnout , tak jí normálně bafnul do náruče a odnesl jí domu já se smála jak blázen, byla jsem totiž ve sprše zrovan, tak jsem pro ní nemohla jít By mi zajímalo, co si říkali a k tomu měla na sobě ty erotický tátovo hárací trenky
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 10:24
- Nahlásit
ahoj, co kdo používáte k čištění zoubků psům? já jsem koupila nějakou psí pastu, dělá se taky něco k odstranění toho hnědého povlaku? dík
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 11:10
- Nahlásit
Petrys
dělá se taky něco k odstranění toho hnědého povlaku?
to je zubní kámen a odstraní ho jen veterinář ( jen málokdy se povede psovi sundat zubní kámen "ručně" - navíc to fakt musíš umět )
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 11:26
- Nahlásit
JMÉNA AA :
na titulku a uvnitř na str.8 je pes Ike
, str.9 nahoře pidi štěně je ,,Rocky" (Patrik mě opravil že to není Galaxy, ale ta druhá,mladší=skoro stejná fena) , dole její matka ,,Choo Choo"
, str 10.dole ,,Sinda" házící si rukavici(jako sama sobě) , nahoře se ,,Samantou" pozorují jarní oblohu
, str.11.Yoi , dole ta neznámá fena je ,,Misie" = Keep to Promise de GabriTho
,str.12.sladký štěněčí záběr ,,Whisky"
...... Mishka (Torazo) a nebo štěňta v inzerci tam nejsou...
==================
Takže nejblíž v tipování byla první ankaras , druhá a nejblíž k nalezení Misie byla Petrys ,která určila přímo fenu z vrhu (to bylo fakt těžký).
Tak teď čekám kterou velikost a potisk si Airyn vybere , a zbývající nabídku pošlu k Petrys...... , cenu útěchy groogy vymyslím do klubovek.
===============
ten hnědý povlak na zubech je ,,šutr" , neboli zubní kámen !
Na něj asi nejvíc platí ultrazvuk. Šikovní dentisté-majitelé to mohou jemňoulince oškrabkávat po částech (pes bez narkózy dlouho držet nebude) speciálním zubním háčkem.
Pro psy co rádi žvýkají se hodí časté nabízení buvolích kostí , nebo dentálních hraček (takoví vícebarevní ježci).
U nás bohužel tyto vyjmenované patří k nejedlým záležitostem a feny se nezabývají žvejkadly které nejde brzo ,,slupnout" .
Zato čerstvě oštípané jabloňové větve jsou super......zrovna si dávají svačinku = jenom to rozkoušou jako drtič větví na malé štípky .....většinou.
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 11:31
- Nahlásit
AmAkita
děkuji
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 12:37 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit
AmAkita
jé
Víš jak jsme plánovali to cvičení na klubovku... Chceš tam i obranu (teda něco jako kruhovku-revíry neumíme ) Jinak je tam prostor na stopy??
Teďka jsem mu koupila tohlecto-teda nejsou ty kosti tak velký, takže je sní za chcíli (když jsem mu koupim něco velkýho jako tu kost z kůže tak ji někde nechá a nechce ji kousat) URL Pak nám krade tvrdej chleba co sušíme v chodbě pro koně-což taky pomáhá...
jinak jsem koupila takovou ústní vodu na zuby, co mu vždycky rozpustila povlak ze zubů a pak se dal seškrábnout nehtem nebo tvrdym kartáčkem na zuby... dřív jsem měla tohle: URL a tedka používám tohle... URL
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 08:22
- Nahlásit
Ahoj všichni při pondělí. Jsem v práci , ale venku začíná být zase pěkný počasí. Ayrin už si velikost vybrala, tak mejlíka jsem poslala .
Petrys
-si dobrá, že si tu fenku našla
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 12:15
- Nahlásit
Ahoj všem,
k zubnímu kameni. Nedávno jsem to konzultovala s vet. je na trhu novinka, mělo by to opravdu fungovat, je to řasa
PlaqueOff Animal pro psy a kočky
Přípravek PlaqueOff Animal je vyroben ze speciálních mořských řas, u kterých byly prokázány blahodárné účinky pro zdraví zubů a dásní. Omezuje tvorbu zubního plaku, změkčuje zubní kámen a omezuje zápach z tlamy zvířete. Je určen pro psy a kočky. Přípravek je ve formě prášku, podává se denně do krmiva a balení vystačí na 2 - 8 měsíců v závislosti na velikosti zvířete. Obsah přípravku je 40gramů
Jinak to sem neumím dát, ale pokud budete chtít jistě si to najdete
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 13:41
- Nahlásit
to...Daimon :
Ten přípravek znám a v CZ ho prodává stejná firma co třeba Alavis.
Upřímně pochybuju ,že by to PIDI BALENÍ (těch 40g je v dózičce necelé deci) mohlo vydržet několik měsíců při KAŽDODENNÍM DÁVKOVÁNÍ.
Má to hrubou konzistenci asi jako hrubě drhnutá majoránka a víc to nadrobit nejde-je to tvrdé.
Mě to vydrželo tak na týden (pro tři feny)........jinak bych to snad musela dávat po lupínku ....a to už vůbec nevěřím v nějakou funkci.
Myslím,že to dávkování má být na 2-8 TÝDNŮ (ovšem pro malého psa).
Bohužel už obal nemám a ani nějak nemám zájem to dohledávat na webu.
-----------------
Navzdory tomu , ALAVIS mám v oblíbených přípravcích a jestli časem ,,zaděláme" na další vrh, tak ho opět štěníci dostanou pro alespoň první rok růstu.
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 15:17
- Nahlásit
já jsem sehnala pastu Enzymatic Toothpaste, tak uvidím, jak to půjde
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 21:59
- Nahlásit
AmAkita
Daimon
PlaqueOff Animal
bohužel, nefunguje Upřímně, ani fungovat nemůže, jediné, co opravdu funguje je mechanické odstranění. A to platí jak u psů, tak u lidí.
Resp., on fungovat může, ale pouze jako prevence, ne jako "léčba"......
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 01:50
- Nahlásit
Ahoj, se vám sem vložím Nevím jestli jsem to psala sem k vám, ale nejlepší prevence zubního povlaku u psů je, hodit mu na hraní starý splstěný smeták Našich Alf ho měl léta jako nejlepší hračku - buďto jsme se o něj tahali a nebo když byl sám, tak ho žužlal a nebo si ho různě stavěl a opíral o sebe a dělal, že je to ,,někdo-něco" a vrčel po něm a chytal ho v každém případě měl ještě ve třinácti zuby jako štěně! Veterinář koukal nevěřícně a znovu prohlížel papíry, kolik že je mu let...
Bohužel naše psiska moc hračky nezajímají, žužlací už vůbec ne a Berry už zuby hezké nemá, právě taky řešíme co s tím
Teď k té řase. Pokud jste ty přípravky měli Daimon
Dania - tak by tam snad mělo být přesně složení, o jakou řasu jde? Nedala by se sehnat třeba v některých těch bio či prodejnách se zdravou výživou pro lidi?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 13:19
- Nahlásit
ankaras
brej den,jedna šibička essi jí už nemáte
http://www.upozpraha.cz/
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 15:07
- Nahlásit
davidkova renata
jj, už máme
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2010 13:31
- Nahlásit
ahoj, tak jsme dnes byli u veta a boule se Džinovi zmenšila o půlku a už jí skoro nemá, tak říkal, že to necháme být, jen kdyby byl nějaký problém, tak máme přijít, takže to nejspíš nic nebylo, děkuji za držení palců:-)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2010 14:29
- Nahlásit
Petrys
ahoj, tak jsme dnes byli u veta a boule se Džinovi zmenšila o půlku a už jí skoro nemá
Zrovna jsem si včera na vás myslela, že jsi nenapsala, ja to vypadá - tak to je dobré Nádor se nikdy nezmenšuje....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2010 14:31
- Nahlásit
ankaras
Díky moc za mailíka, už se ti týden snažím odepsat, ale ve dne čas není a večer jsem hotová...Ještě ty Velikonoce do toho.... Vydrž, napíšu
|