| Autor |
Zpráva |
grooggy
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2010 17:14
- Nahlásit
worick
To u nás se dostal jednou Dexter utek ven a budiž mu země lehká...
HOlt s kočičkama nějak nevycházíme...
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2010 20:13 - Změnil/a: Petrys
- Nahlásit
HOlt s kočičkama nějak nevycházíme...
u nás to kočičky neměly nikdy lehké
http://www.akitazvysluni.estranky.cz/fotoalbum/dzi no/dzino/original/2
http://www.akitazvysluni.estranky.cz/fotoalbum/ost atni-fotky/kamaradi/original/10
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2010 20:15
- Nahlásit
Petrys
Ale u vás kočičky ještě žijou...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 10:14
- Nahlásit
worick
ahoj, koukam ze uvazujete o vyletu do Tater, tak pokud stojis o moje skromne zkusenosti - (mluvim o Vysokych Tatrach). Medvedu tam asi par je, ale obvykle maji tendence se drzet od lidi dal. I kdyz stava se, ze pry sejde mama s medvidaty do mesta a vybrakuje pro ne nejakou tu popelnici ..
Jinak moje zkusenost Tatry x pes je docela pohodova, Arisha byla 90% casu na volno, a fakt se nam tam vsem libilo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 12:02 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Roxana
Čau, no ale tvoje Ariška je vychovaná psí dáma a ne takový podivočený pošuch jako Woriček Ten by zdrhnul za prvním kamzíkem a sletěl někde ze skály My by jsme se samozřejmě drželi někde níž, na vysokohorské štíty (trochu to znám z bráchových fotek) jak vedou jen ty chodníčky vyskládané z kamení, by jsme se se psy nehrabali - spíš dole, kde jsou ještě trochu lesy. I když jsem onehdá Tomovi říkala, že by mně samotnou zajímalo, jestli by se v neznámém prostředí držel Worka u nás a nebo si taky takhle lítal nazdařbůh...Možná že i držel, než by něco zmerčil...... pak by ho týden hledala Horská služba Je to Národný park - tam může jít pes na volno? Asi může, když slušně šlape po cestičce, ale ne když pobíhá kolem v 50m okruhu, že jo?!
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 12:28 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
worick
Arish pravda po stope neutika, nebo, neutika temer vubec, ale az tak vychovana, aby ji vypichnutej zajic nechal chladnou, tak teda taky bohuzel neni .. myslim berryho bys na volno klido mit mohla, a woricka pro jistotu treba na tom dogtrekkingovym postoji, co rikas? co se tyce pohybu psa v TANAPU - tak ono to omezeni urcite je, ale my fakt problem nemeli, a ze jsme toho "slezli" hodne (pro inspiraci treba http://samarabohemia.rajce.idnes.cz/Tatry_kveten_2 009/)
jinak myslim, ze lezeni po stitech fakt pro psa moc neni (apson pro velkeho a tezkeho psa ne), ale je tam spousta nadhernych dolin, kde by se vam urco libilo. S tema lesama je trochu potiz, po tom silenym polomu ve dvatisice neco je to ted na hodne mistech takovy smutny
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 13:17 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Roxana
myslim berryho bys na volno klido mit mohla, a woricka pro jistotu treba na tom dogtrekkingovym postroji - přesně tak... Akorát nevím, jestli bych po ,,vypíchnutém" zajíci, neplachtila někam do údolí....
Fotky parádní, moc vám to tam s Ariškou sluší, ty před Slavkovským štítem (či jak?) jsou hezké a Arish na kousku sněhu Hele, co to jéé? keřík Vždyť je to rhododendron A taky jsem koukala, že naše vesnice tam má taky svou část: Velické pleso a Velická dolina Pořád jsem nepoznávala, kde byl vlastně brácha a on až na těch posledních místech Štrbské pleso a Lomnický štít - má to pleso focené jak schází nějak nad ním po tom chodníku, i s tím hotelem jako ty - u této fotky (protože už byla trochu zelená) jsem se ho právě ptala, jestli jsou tam někde i trasy trochu pro psiska On má ty polomy focené nevím jestli ten, nebo následující rok - jeli kolem vlakem a bylo to fakt děsivé, bulela jsem jak želva, úplná apokalypsa Jenom ta sanatoria, která stála původně uprostřed lesů - tam zůstala trčet mezi těma hromadama ,,špilek" Vypadalo to, jako by tam obři rozhodili ,,mikado" - či jak se ta hra se špilkama jmenovala....
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 13:58
- Nahlásit
worick
Akorát nevím, jestli bych po ,,vypíchnutém" zajíci, neplachtila někam do údolí....
snad ne, ono tam tech zajicu az tak moc neni svistu tam teda par je, jsou hrozne legracni a kamziku jsme taky par videli, ale vzdycky strasne daleko nekde na protejsim svahu ..
myslim, ze tury pro psy by byly fakt krasny na Z i V okraji (Z - Ticha, Temnosmrecinska, Koprova dolina, V - Belianske Tatry, tam bych fakt chtela )
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 14:01
- Nahlásit
worick
Měla si pravdu, dneska tady ráno byla zase sousedovic návštěvnice . Myslím, že i sousedi budou budovat bariéry.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 14:49
- Nahlásit
ankaras
dneska tady ráno byla zase sousedovic návštěvnice - a vadí to, když si holky hrajou? Kdyby se rvaly to by byla jiná, ale tohle je v pořádku ne?! Ale tuším, že to není bez následků a taťku by z toho mohl chytit amok
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 14:55
- Nahlásit
worick
Ony si hrajou, ale jestli se něco stane, to nevíš , kort když nám bláznivka leze na zahradu ! Jmenuje se Mája, tak jí říkam SEBEVRAŽEDNÁ MÁJA . Bylo to ráno v půl sedmý prej, to Ayrina ještě chrupala doma. Táta jí našel u dveří. Asi se jí tady líbí, možná tady cítí žrádlo .
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 15:57
- Nahlásit
Roxana
Markét, volala si někam už z toho inuvnouzi? Dneska přišel další mejlík, tak s těma co neodepisujou ještě počkáme.
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 15:59 - Změnil/a: Petrys
- Nahlásit
tak my máme doma zase bebí, Džnovi o víkendu natekla tlama, mysleli jsme že je to od bolavýho zubu, pak mu to prasklo a srčelo mu z toho zelená, k tomu se mu nedávno udělala na hlavě boule, vet říkal, že dokud se mu nebude zvětšovat tak to nemáme řešit a ejhle, boule se zvětšovala, takže jsme dneska byli u veta, na papulu dostal antibiotika a boule šla ven, prý to bylo nějaké dvojče či co-nechápu, ale hlavně, že nic vážného, teď tady se mnou leží v baráku, aby mu to malá nelízala, ale už je mu fajn, já byla dnes prvně po zkouškovým ve škole, takže den se opravdu vyvedl
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 16:06
- Nahlásit
ankaras
si osobně myslím, že psi poznají kdo je má opravdu rád, komu na nich záleží a u koho by se měli dobře - většina si bohužel vybírat nemůže
Je to stejné jak u nás se švagrovým Argoškem - ten by se k nám nastěhoval, i kdyby ho kluci měli sežrat
Ještě se mi nestalo, že bych si s nějakým psem nerozumněla, i když třeba ne po prvním setkání, ale časem určitě. Většina těch pejsků, co je navštěvujem u plotů nejsou žádní ,,mílijusové", ale po tom, co s klukama na sebe pořvou, všichni pak svorně (z obou stran plotu ) čekají na piškoty No, uplácím je trošku, to je pravda, ale oni po čase (ještě bez piškotů ) začali sami ubírat na razanci
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 16:09
- Nahlásit
Petrys
fůj, proboha kde boule? Takže tahle v tlamě?
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 16:11
- Nahlásit
ne ne, boule na hlavě, bylo to takové pohyblivé, jako uzlina, ale prý to bylo plné chlupů, tak nevím co to bylo a v tý tlamě měl zánět, asi si tam něco píchl nebo co a pořádně mu to nateklo, když mu to v tý tlamě prasklo, tak mu tekla úplně fosforově zelená
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 16:17
- Nahlásit
Petrys
Ježiš ! Fuj, tak to vůbec nevím, co by to mohlo být? Já nenávidim boule v tlamě mam z toho úplně paniku. Almička nám na to umřela. Za týden to narostlo o pěst, prý je to ta rakovina dásní, jak se dělá z fleků, nevím, ale četla jsem to jednou už i v psích kusech, nakonec jí operoval vet 2x a potřetí že už nebude, že máme možnost jí nechat v plzni totálně vydlabat čelist, ale budou jí to i sekat s kostí a to by ve 13 letech nedoporučoval. Ono to zarazilo, my radost obrovskou a vyrazilo to na cecku . Tam to rostlo pomaleji, ale nedalo se to, nebylo jí nic, bohužel to bylo velký už jak malej míč a začalo se to otevírat , ale už je jí berunce dobře.
worick
- když já tomu nevěřim že by takhle otočila, to snad neni ani možný Jestli jo, tak nebude vůbec problém dovést i torpédo za klukama
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 16:22
- Nahlásit
ankaras
no chuděrka, ale u nás to nic takovýho naštěstí není, pamatuji si, že jednou se ze dne na den udělala velká boule Akimovi na krku, mysleli jsme taky, že je to nějaký nádor, ale byly to jen ucpané cévy či co, dostal antibiotika a byl klid
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 16:32
- Nahlásit
Petrys
JJ, většinou to bývají ty uzliny pohyblivý. Já se tuhle taky lekla, po očkování se Ayrin udělala boule, ale mně nedošlo, že jsme byli na tom očkování, za pár dní to zmizelo , ale jak cítim nebo vidim bulky, tak už plašim.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 16:59
- Nahlásit
ankaras
Petrys
My měli u babči léta fenku Lesanu - mamka byla NO, otec neznámý , byla jantarově hnědá, hlavu barevně trochu jako NO, chodila nahrblá jako hyena - ale byla strašně hodná a poslušná, zvířectvu ani lidem neublížila a byla děsný lovec myší, potkanů...Nevím, kde sháněla ty ženichy, ale měla vždycky strašně krásná štěňata, její potomci jsou po vsi dodnes. Myslím si, že většinu měla s Tomovým bílým špicem Falcem - on tak nějak ,,obhospodařoval" polovinu vesnice Asi ve třech vrzích štěňat bohužel byl nějaký vadný gen, asi, protože těm psům, se pak po většinu života dělali různě po těle boule a zase mizely. Až když jsem začala chodit s Tomem, zjistila jsem, že jejich Falco je právě nositel této choroby (divné choroby) a trpí na boule taky. Tady psy nikdo moc neřeší, ale jednoho právě měly sestřenky a když už tu bouli měl po několikáté a navíc to vypadalo, že to i bolí, tak vzaly psa na veterinu, ať už to vet nějak řeší. Ten to rozříznul, vyčistil a tvrdil, že to byl krevní výron. Pes ovšem dostal do dvou dnů otravu a pošel. Možná kdyby to vydržely a nechaly zase být, pes mohl žít ještě pár let. Falco s tím pošel až v 15letech, věkem. Já bych s tím bohužel asi letěla na veterinu taky. Teda pokud bych neměla s tímto druhem boulí zkušenost. Ale s jinýma boulema bych šla určitě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 17:04
- Nahlásit
Petrys
to co měl Akim na krku - jak vet říkal ,,cévy" by možná mohlo být taky ono....Když tak nad tím uvažuju, není to nějaká speciální porucha špiců? Já o ní nikde nečetla, ale klidně může být....Nemáte tu ještě někdo tuto zkušenoust? Zkusím se zeptat ještě na špicím fóru. Celkem by mě to zajímalo.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 17:13
- Nahlásit
worick
To je jako u lidí, jak se do toho vrtne, většinou to nedopadne , ale taky bych letěla na veterinu, to vím. A koukej poslat denní dávku fotek na mejlíka
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 17:37
- Nahlásit
ankaras
A koukej poslat denní dávku fotek -
Jéé, já teď nějak nefotila, jen dneska tohle
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 18:25
- Nahlásit
worick
tak to je pohodička teda , Woriček si to vyloženě užívá, mě už ten sníh fakt nebaví !!
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 18:53
- Nahlásit
worick
Akimovi se to udělalo jednou, to mu bylo asi osm nebo devět let, jinak nikdy před tím ani potom nebyl nemocný, když nepočítám dvouměsíční léčbu tetanu, to mu bylo asi čtyři měsíce a celej stuhnul, naštěstí se z toho dostal, umřel nám teď v létě na převrácený žaludek, přijel veterinář i když už bylo večer a dal mu injekci, tak se dlouho netrápil
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 20:00
- Nahlásit
worick
No, tak to nedopadlo sousedom ta haskounka zdrhla, teď svítí na terase, asi kdyby se vrátila
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 20:56
- Nahlásit
ankaras
ahoj, majitele od psu "v nouzi" jsem zatim neobvolavala, cekam, ze das pokyn
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 21:08
- Nahlásit