| Autor |
Zpráva |
haha
|
# Zasláno: 6 Dub 2005 19:28
- Nahlásit
Marta
nö nevim jak u jinejch já bígla měla 14 let /Psa/ a byl velice chytrej věrnej a nedám na tohle plemeno dopustit byl to kámoš kterej se mnou na rozdíl od mých ostatních psů chodil absolutně všude včetně do práce a vůbec si na něj nemůžu stěžovat
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2005 19:52
- Nahlásit
Nikita
ja osobne nemam nic proti povaham puvodniho nemeckeho typu - nasich psina je spise produktem mnozitele, takze to rozhodne neni typicky predstavitel (mimochodem srst ma tak ridkou, ze si ji brzy budou plest s nahackem ale vsechny ctyri fousy ma jak draty)
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2005 19:54
- Nahlásit
kniracky nebudu radit, protoze jsem zaujaty, staci se podivat na nase psiny http://www.groupsoft.cz/vonBrandeys.nsf
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2005 19:58
- Nahlásit
http://www.cbox.cz/papillon/
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2005 19:59
- Nahlásit
jsou tam i kavalíři
|
martin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:00
- Nahlásit
Caute,
Chcem Vas co mate skusenosti a prehlad poziadat o radu pri vybere plemena.
Chceme si totiz uz dlho kupit psa len nechceme spravit pri jeho vybere chybu, lebo pes neni hracka, ktoru jednoducho odlozis ked sa ti prestane pacit.
Chceli by sme psa ktory ma rad deti ale zaroven vie dobre strazit a nepotrebuje velku starostlivost o srst.
poradi niekto ake plemena cca zodpovedaju nasim kriteriam ???
dik moc
martin
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:25
- Nahlásit
martin
určitě chodský pes Táák a teď se tady zase strhne diskuse, které plemeno je nejlepšíííí
|
martin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:32
- Nahlásit
Je aj nieco s kratkou srstou? urcite bude totiz casto aj vnutri v dome, preto sa bojim dlhych chlpov
dik
|
Hanka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:32
- Nahlásit
Taky záleží jak má být velké to plemeno,kolik času máte na výchovu atd...Jinak barák vám ohlídá i voříšek.
|
martin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:33
- Nahlásit
P.S. mimochodom ako vyzera chodsky pes ? mozes poslat nejaky link alebo fotky ?
dikes
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:41
- Nahlásit
Martine, ze svý zkušenosti ti můžu říct, že dlouhý chlupy se z baráku a bytu uklízejí líp než ostrý krátký, ty se ti všude zabodnou a je těžký je dostat ven. Já mám teď dlouhosrstý a stačí třeba v autě vzít vlhký kartáč a jde to dolů.
|
martin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:56
- Nahlásit
Ale ja nechcem aby len stekal, ale aby toho smrada aj kusol do guli. Nemame totiz ziadnych susedov , uz nas dva krat vykradli.
dufam ze to chapes
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 12:13
- Nahlásit
martin
tady je fotka mého chodského psa
jinak pro více informací se podívej na stránky www.kpchp.webz.cz - to jsou stránky klubu přátel chodských psů.....Dočteš se tam všechno. Choďák i přes dlouhou srst nelíná o nic víc než krátkosrstá plemena. Jeho chloupky jsou měkké, jemňoučké a je z nich i prima vlna (z vyčesaných chlupů) Srst není vůbec náročná na údržbu, stačí 2x do týdne řádně pročesat vhodným kartačem.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 12:17
- Nahlásit
a co Rhodéský Ridgeback?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 12:18
- Nahlásit
jo a Martine.....choďák je i výborný obranář, pokud se pracovně vede (já s tím svým obranu dělám proto, že ho to baví) V USA hodně dlouho pracoval jeden chodský pes Gordon Bako ve službách policie a jako jediný na tamních závodech policejních psů dokázal vypracovat 3 denní stopu! Výhoda choďáka je v tom, že je menší a lehčí než třeba německý ovčák, ale velice rychlý a hlídač je to jedna radost, to mohu potvrdit
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 12:51
- Nahlásit
Terri
Už jsem ho též chtěla napsat, ale martin píše, že by byl převážně venku, což pro RR není zas tak vhodné
|
martin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 13:21
- Nahlásit
Ja chcem hlavne psa, tech.zab.objektu mam, ale ide mi o prevenciu. Ked niekto natrafi na na psa co neutece na druhy konec zahrady a odtial steka zo strachu, ale zbada psa co stoji meter od neho a neustupi s vycerenymi celustami urcite nepojde dalej skusat tech.zabezpecenie objektu. Okrem toho mam male deti a tieto dve vlastnosti by som rad zladil.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 13:31
- Nahlásit
Napadá mě irský vlkodav, je to do jisé míry dobrák, ale "odpudivý" je až až - co na to ostatní? Nebo některý z molosů, ale v nich se příliš nevyznám, tak ať vyberou jejich majitelé....
|
martin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 13:32
- Nahlásit
Vlkodav je super aj skotsky jeleni pes sa mi paci ale moja zena povedala, ze nechce maleho kona takze tuto variantu sme uz zamietli.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 13:34
- Nahlásit
martin
když si choďák jednou děcko zamiluje, bude ho pak střežit jako oko v hlavě..... pokud byste ale chtěl psa hlavně na hlídání, pak raději volte jiné více samostatné plemeno.....Choďák je děsný závislák na svém páníčkovi, vyžaduje hodně kontaktu, hry a prostě co nejvíc být s páníčkem při společných činnostech.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 13:37
- Nahlásit
Panuje názor, že mnohem lepší hlídač než jakýkoliv pes je párek pštrosů
Ale to co píše FiSt není od věci - nenapsal jste vůbec nic o tom jaké máte se psi zkušenosti a jak ho "přimějete" hlídat apod.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 13:38
- Nahlásit
ještě chci dodat, že co nejvíc pozitivního kontaktu se svým pánem ale potřebuje každý pes, takže než si budete pořizovat psa, zvažte, zda mu to budete moci poskytnout (at už to bude jakékoli plemeno). Pokud už dopředu budete vědět, že budete od psa vyžadovat hlavně to hlídání a na společné vycházky a hry třeba nebudete mít čas, pak raději, jak píše FiSt, investujte do lepšího technického zabezpečení objektu.
|
martin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 13:43
- Nahlásit
FiSte presne takeho psa chcem, staci ked zozere cudzieho cloveka na mojom pozemku, myslim ze to pochopi kazdy strazny pes. Alebo chcem prehnane vela?
|
martin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 13:53
- Nahlásit
Chcem Vas vsetkych ukludnit ze psa si nejdeme kupovat sko nahradu alebo doplnok k technickemu zabezpeceniu objektu, ale ako clena rodiny. Dufam ze Vam to staci aby sme diskusiu mohli smerovat smerom ktory by som uvital. Chceli sme povodne labradora (cierneho) preto ze sa nam strasne paci, pozname aj ludi ktory ho maju,ale to strazenie neni ani zdaleka jeho parketa. Preto sa na to pytam - kombinacia deti a strazenie zaroven dobry spolocnik.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 14:05
- Nahlásit
Nenapadá mě jediné plemeno, kde by ta kombinace nemohla fungovat - tedy z těch psů "obranářů". jen je na to potřeba patřičná výchova. pokud bude mít váš pes jasně dáno místo ve vaší rodině, projde si dobrou socializací atd. bude jak skvělým společníkem, tak hlídačem a je už jedno jestli to bude NO nebo vlkodav
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 14:09
- Nahlásit
a jak už naznačil FiSt - to že váš hlídač bude plně respektovat vaše dítě, neznamená, že bude respektovat i jeho kamarády - spíše naopak, takže na ty děti lezoucí přes plot nebo volně puštěného psa mezi dětmi atd. velký pozor
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 14:16
- Nahlásit
ještě tam byl požadavek na úpravu srsti, takže bohužel by neobstál knírač, co?
A co rotvailer, dobrman..?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 14:17
- Nahlásit
martin
Vycvik psa pro ostrahu obektu neni zase az tak uplne jednoducha vec a pokud ma bejt ostraha k necemu tak tam stejne musi byt psovod i pes aby se na vzajem doplnovali a chranily. samotnej pes v obektu neni v podstate zadna prekazka. Jinak na postekavani za plotem a "buzeni respektu u lidi jez se ve psech nevyznaji jsou nejlepsi psi kteri se boji o svuj kozich a rvou tim padem preventivne sebevedomy pes ti za plotem zbytecne rvat nebude.
|
martin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 14:20
- Nahlásit
Mate urcite pravdu, ze uplne sa to skombinovat neda, mozno som to nenapisal celkom spravne . Nejde mi o to aby niekoho hned roztrhal ked vojde do dvora, ale nechcem aby utiekol na druhu stranu zahrady a stekal odtial zo strachu.to je to co myslim pod pojmom strazenie - ze sa ten pes proste nebude bat.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 14:24
- Nahlásit
No já neví, já bych řekla, že za normálních podmínek a pro normální zloděje je na buzení respektu vhodný jakýkoliv pořádný pes a nemusí ani moc pouštět hrůzu. Jestli jsem se tedy dobře vyjádřila - pokud nemají na martina spadeno zločinci "organizovaného typu", ale je takové ti "neškodní, běžní" zloději, tak spolehlivě odradí i mít za plotem prostě psa, speciální výcvik není potřeba. doufám, že to jde pochopit, dneska mám trochu problém s vyjádřením se na první pokus.
|