| Autor |
Zpráva |
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 16:56
- Nahlásit
Vlčáčková
Podle toho, jaké informace shání.
Jistě. Podle toho musí volit diskusní fórum. Na svářečském fóru, (existuje) se asi nedozvím nic o Newtonově dalekohledu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 17:02
- Nahlásit
jindra 22
No takhle jsem to nemyslela, trubko! Myslím, že Ty to víš. A taky si (i když možná špatně) myslím, že sem pro informace nechodíš.
Musím jít makat, tak zatím.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 17:07
- Nahlásit
A taky si (i když možná špatně) myslím, že sem pro informace nechodíš.
Jsem si jistá, že ne. Chodí sem oslňovat svými znalostmi a přehledem. On totiž žádné informace nepotřebuje, protože on vše ví, od všeho má klíče a všede byl
jindra 22
Stále čekám na to konkrétní vyjádření.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 17:25
- Nahlásit
Baico
On totiž žádné informace nepotřebuje, protože on vše ví, od všeho má klíče a všede byl
To je jedna z vašich dalších účelových interpretací. To vy si zde hrajete na mistra světa v kynologii.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 17:27
- Nahlásit
Vlčáčková
A taky si (i když možná špatně) myslím, že sem pro informace nechodíš.
Ale jo, rád se poučím.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 17:31
- Nahlásit
jindra 22
o vy si zde hrajete na mistra světa v kynologii.
Na mistra světa ne, ale mám třetí místo z mistrovství světa bílého ovčáka ve výkonu
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 17:34
- Nahlásit
Baico
ale mám třetí místo z mistrovství světa bílého ovčáka ve výkonu
Výkonu čeho?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 17:34
- Nahlásit
twe že vás to eště baví ,děte se rači kouknout na díru
Klárky Chodový
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 17:37
- Nahlásit
jindra 22
Výkonu čeho?
Práce, výcvik. A taky 3. místo na mistrovství Rakouska.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 17:39
- Nahlásit
davidkova renata
twe že vás to eště baví
Dneska zase docela jo.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 17:43
- Nahlásit
Baico
Práce, výcvik.
Takže bavíte se šikanováním BŠO.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 17:45
- Nahlásit
Baico
Dneska zase docela jo.
Mě to začalo bavit od chvíle, co jsem dostal nadáno do debilů. To jsem si uvědomil, že má osvěta zde není marná, že tnu do živého.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 17:46
- Nahlásit
jindra 22
Takže bavíte se šikanováním BŠO.
Tak tohle může napsat opravdu zkušený pejskař.
Mohl by jste mi napsat konkrétní příklad toho, čím jsou moji psi šikanováni?
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 18:12
- Nahlásit
Baico
Mohl by jste mi napsat konkrétní příklad toho, čím jsou moji psi šikanováni?
Určitě. Vy pejsky nejen šikanujete, ale vymýváte jim mozky, tak dlouho, až na nic jiného nemyslí, nic jiného nedělají, než zcela automaticky, jako stroje běhají po kladinách, prolézají kde-čím, na povel se třeba postaví na čumák, jen aby chudáci paničce vyhověli a ona mohla vyhrát mistrovství světa v buzeraci psů... Pes potřebuje především lásku a stále nové podněty. Ty na cvičácích nenajde. Stejná atmosféra, stejné pachy... stejní cvoci kolem něj pobíhají a pokřikují. Celý život.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 19:15
- Nahlásit
jindra 22
Vy pejsky nejen šikanujete, ale vymýváte jim mozky, tak dlouho, až na nic jiného nemyslí, nic jiného nedělají, než zcela automaticky, jako stroje běhají po kladinách
Ano to si vy omezený můžete myslet. Ale hluboce se mýlíte.
Pes potřebuje především lásku a stále nové podněty.
A výlety,procházky, poznávání nových psích kamarádů sem myslíte nepatří? toho všeho mají psi více než si vy ve vašem omezeném pohledu dokážete představit. Moji psi se mnou chodí téměř všude. Tolik podnětů, kolik měli moji kluci jako štěnda si vy nedovedete ani představit.
Jestlipak vaše štěndo berete mezi ostatní psi nebo z něj děláte asociála,protože jste tak paranoidní, že si myslíte, že bu chudáčkovi nějaký jiný pes mohl ublížit. Oba moji psi do půl roku věku poznali nejen spoustu psích kamarádů, ale také koně, krávy ovce a ostatní hospodářská zvířata. Baico se mnou od dvou měsíců chodil učit na univerzitu.
Ale podle vašeho omezeného pohledu jsou chudáčci jen šikanováni.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 19:31
- Nahlásit
jindra 22
Mě to začalo bavit od chvíle, co jsem dostal nadáno do debilů.
Zatím jenom do debilů???
Tak pro začátek dobrý, ale snaž se, ať to dotáhneš dál. Evidentně jdeš na to dobře.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 19:34
- Nahlásit
Baico
Ale podle vašeho omezeného pohledu jsou chudáčci jen šikanováni.
O.K. Nejsou jen šikanováni. Ovšem šikana tvoří značnou náplň jejich života. Že jsem tak smělý, vy opravdu učíte na univerzitě? Protože váš písemný projev tomu, s prominutím, příliš nenasvědčuje.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 20:46
- Nahlásit
jindra 22
Výcvik je podle tebe šikana? Jakýkoliv výcvik, bez ohledu na to, kdo a jakým způsobem ho dělá?
Asi jsi ještě nikdy neměl psa, který CHCE dělat, děsně ho to baví, cestou na cvičák se může zbláznit nadšením - a když (třeba kvůli zdravotním problémům) nějakou dobu dělat nemůže, tak je z toho psychicky špatný... Nikdy jsi nepoznal tu společnou oboustrannou radost, když pes s pánem SPOLEČNĚ něco zvládnou - a tím nemyslím závody a medaile, ale prostě to, že se SPOLEČNĚ něco nového naučí. To souznění, kdy pes reaguje jen na tichý povel, gesto, signál píšťalkou, a někdy má člověk pocit, že vůbec žádný povel nedává a že mu pes čte myšlenky. Kdy pes ví, kdy se má nechat vést (a chce se nechat vést, protože se na pána může spolehnout) a kdy má pracovat samostatně, zapojit svou vlastní hlavu...
Trošku tě lituju - kdo tohle nemá, tak podle mě ani moc nežije se svým psem, spíš jen vedle něho...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 21:11
- Nahlásit
lamalucni
Nemusíš mě litovat. To všechno znám, jenom nevidím důvod, proč bych se měl snažit za to sklízet medaile a tudíž psa (i sebe) bičovat stále k vyšším výkonům. Pes se těší, samozřejmě, lítat po cvičáku je pro něj přece jen lepší, než ležet doma, nebo být zavřený v kotci.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 21:12
- Nahlásit
Já vždycky přečtu jen kousek tady té ,,podivné" debaty a nezastávám se nikoho, ale jako majitelka seveřana opravdu víc chápu, co jindra 22 myslí...alespoň částečně teda On měl předtím haskouna a teďka s malým štěndem BŠO možná teprve pozná, že existují i psi úplně jiné nátury. Se seveřanem na cvičák...ono to moc nejde, či jde, ale výsledek nic moc Worick se taky na cvičák těší, ale spíš na šéfování ostaním pejsům radost z cvičení (když jim to celkem jde) má spíše panička a berňák. Worka to sice udělá, něco i o moc líp než berňák, ale s tak otráveným ksichtem kolikrát... Jo, pro něj je to zbytečná buzerace a otrava a vůbec nechápe, proč by měl něco dělat víckrát, když už ukázal, že to umí
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 21:38
- Nahlásit
jindra 22
Kde sem na tom byla? No samozrejme, ze se treba projevuje dominantne k vrstevnikum, aole opravdu jsme nevideela a necetla o tom, ze by stene/vlce dominovalo, nebo se o to pokouselo starsim psum/vlkum.. Do kdy zustavaji mladi vlci ve smecce?
A kdyz teda berete psy porad jako vlky jak vas pes ziskava potravu? jakou ma praci? Jen sbirani novych podnetu? A zradlo ma jen tak zadarmo? To ma nejaci vlci taky ? Nebo se vlk musi v prirode setsakra snazit, musi se ucit lovit, spolupracovat atd. nez se dostane k zradlu?
Podle me pes musi nejak pracovat, neco delat, mit svoje povinnosti, je to prirozene, tvor, ktery vse dostava zadarmo tak degeneruje...
Pro spoustu psu je prace prave na cvicaku a tesi se na nej i kdyz maji spousty podnetu a nelezi jen doma ci v kotci...
Proc tolik psu miluje klikr? I to je forma vyviku, ktery se dnes dela na cvicaku...
A kladina? Jako tvuj pes ma/mel s ni problem? Moje fenka ji naprosto miluje opravdu po ni nebeha jen kvuli memu povelu...
Pes, ktery by byl sikanovany a buzerovany vycvikem z nej nebude nadseny.. nebude se tesit na povely a na to, ze se neco nove nauci...
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 21:41
- Nahlásit
Seveřan je určitě dobrá škola i pro další psy, ale jen pokud si z ní člověk něco odnese,
Jasne, ale to dfakt plati i treba o tu zminovanem stredoasiatovi nebo i o biglovi... proste kazde plemeno, kde cukanim a tlakem niceho nedosahnes ne? Ale i majitele No ti reknu, ze NO je skvela skola atd.. proste mi to prijde, ze kazdy pes, ten prvni, je dulezita skola pro souziti ss dalsimi psiky... ale proste pokud mam po severanovi plemeno ktere je psychicky nekde uplne jinde tak...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2012 22:05
- Nahlásit
jindra 22
Ovšem šikana tvoří značnou náplň jejich života.
A jak to víte? Vy nás snad sledujete a pozorujete, co celé dny děláme? Protože jak jinak tenhle nesmysl můžete tvrdit!!!!!Protože váš písemný projev tomu, s prominutím, příliš nenasvědčuje.
Něco jiného je internetový projev. Pokud chcete znát můj profesionální psaný projem, mohu vás odkázat na několik mých odborných článků v časopisech.
Ale abych vám odpověděla. Na univerzitě již neučím. Učila jsem pouze v rámci svého doktorského studia.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2012 01:17
- Nahlásit
Baico
hele, to nebyl dobrej nápad prodat štěně po Fandoj Psíčkovi. Jak se to stalo? On přišel nějak namaskovanej??
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2012 09:33
- Nahlásit
langy18
Ještě k těm výkalům...žere zatím jen granule Fitmin.
A je odchován v rodině s domkem, kde měl venku zahradu a myslím, že i veškerou péči.
hm, říkala jsem si, že třeba je to štěně z kotce z nějakých ne dobrých podmínek. Takhle je to spíš asi o tom, že buď je štěndo prasátko a nebo mu třebas něco chybí ve stravě? vím, že lidi sem tam něco podobného na psích diskuzích řešili, já sama s tím zkušenost nemám. Asi bych se snažila tomu předcházet - hlídat štěně a uklízet, aby byla minimální šance se k tomu dostat. A taky bych se hodně soustředila na to, naučit štěně zákazový povel fuj .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2012 09:42
- Nahlásit
a jejdamane, jejdamane. Tak já jsem ve skrytu duše doufala, že pan jindra22 v sobě najde zbytky mužského a když už něco plácne, tak si za tím bude stát a odpoví na mou slušně položenou otázku:
Které z mých rad jsou ve výchově štěněte , ty které vedou k průseru. ale jak tak vidím, tak pan jindra22 místo toho tady rozjel slušnou hitparádu invektvi a arogance ze své strany.
Já být na jejím místě, tak vás..
O seveřanech víte, s prominutím hovno. Tak laskavě mlčte.
Jen prudíš..
a tohle o panu jindrovi taky hodně vypovídá.
Za tu útlou knížečku děkuju. Tu napsal homosexuál, který chová samé kočky. Píše o psech, hraje si tím na chlapáka.
Takže se prostě jeho odpovědi nedočkám - s čímž jsem i na základě jeho reakcí i počítala . Halt pan jindra22 není dospělý mužský, je to ještě nedozrálé děcko, které něco plácne a pak se k tomu nehlásí . Inu co, jsou prostě jedinci, kteří i ve vyšším věku zůstanou nedozrálými osobnostmi bez pocitu zodpovědnosti za to co jsem udělal, či řekl.
A bohužel pan jindra je důkazem toho, že Psíček měl pravdu, když tu kolikrát říkal, co že se to divíme, že lidi jsou schopní ohledně psů vymyslet nehorázné bejkárny.
Naprosto souhlasím s kachnou že:
Jsem toho názoru, že názory Jindry 22 v oblasti výchovy, výcviku a obecně držení psů mohou při jejich aplikaci psům velmi ublížit.
lucYnka XIII
Holky necte ho, dyt je aspon prdel, cim bychom se bavili kdyby tu jindra neb
no jo, vona to prdel je,to ne že ne jenže podívej se na to takhle: když se jeho pseudorad chytně někdo, kdo toho o psech moc neví, tak si zadělá díky tomudle mudrlantovi na dost slušnej problém, no .
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2012 09:45
- Nahlásit
jindra 22
Pes se těší, samozřejmě, lítat po cvičáku je pro něj přece jen lepší, než ležet doma, nebo být zavřený v kotci.
Já cvičím s fenkou převážně venku v terénu. Čuba by si mohla lítat po lese, čuchat, dělat spoustu kravin - je navolno, takže je to jen a pouze její volba. Ale když vidí, že mám u sebe aporty nebo klikr, tak jí je celý les naprosto ukradený a nespustí ze mně oči -nadšeně čeká, co si na ni zase vymyslím.
A neboj, chodíme procházkovat i "jen tak", bez cvičení. Každý den. Nejspíš víc, než jsi chodil ty se svým pracovním huskym. Ale výcvik ji prostě baví mnohem víc než jen tak courat. O medajlích to vážně není, je to o tom, rozvíjet psa, sebe a hlavně náš vztah.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2012 09:57
- Nahlásit
lamalucni
Já cvičím s fenkou převážně venku v terénu
ale prosim Tě, ten pejsek má úplně vymytej mozek už. Není v něm už ani kousilíníček jeho prapředka vlka. Od malička ji jen šikanuješ, tak co po ní můžeš chtít?
O medajlích to vážně není, je to o tom, rozvíjet psa, sebe a hlavně náš vztah.
tohle nevysvětlíš. Ono by asi bylo lepší třeba, podle náhledů toho pána, kdybych svýmu ohařovi bývala nevymývala do štěněte mozek a neučila ho nic a dneska by nemohl jít navolno nikam, jen bychom si tak byli buď na zahrádce s nevymytým mozkem prapředka vlka a nebo bych s ním chodila zásadně na šňůře, protože bych se musela bát, že mi uteče, bude štvát zvěř a buď mi ho někdo střelí nebo vletí pod auto. Místo toho můj pes s tím vymytým mozkem, chodí všude navolno, prolejzá s náma hory, bez úvazu, nalítá spoustu kilometrů, může s námi kamkoliv - od hotelu až po hotelovou restauraci, protože je zvyklý na jakékoliv prostředí, na zahradě mi ukazuje, kde je kterej zajíc, doma se kámoší s andulkou, když chce něco dělat donese sám klikr, kterej si vytáhne z tašky, protože pro jeho vymytej mozek je cvičení zábava, která ho, nebožátko s vymytým mozkem a bez kousíčku vlka v sobě, baví
|
Dana2
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2012 10:01
- Nahlásit
Tohle je už úplně na hlavu. Pes přeci cvičí, poslouchá a maká proto, že ho to baví. A baví ho to, protože je přitom nablízku svému pánovi. O to snad jde především, ne? Normální, zdravý vztah pán-pes je postaven na vzájemné potřebě být spolu, trávit spolu čas, dělat to, co vyhovuje tomu druhému. Nebudu nutit psa do věcí, který mu jdou proti srsti (a bez kterých se obejdem v běžném životě) a on nebude dělat kraviny, který vadí mně. Přeci si nepořizuju psa, abych si na něm hojila nějakej mindrák. Mám ho pro radost a přeju si, aby i on byl spokojenej.
Třepat štěnětem, přistupovat k výchově tvrdě - to mi zavání nízkým sebevědomím člověka a možná i podvědomou obavou z toho, že mi pes přeroste přes hlavu, protože pro něj nebudu dost zajimavý a zábavný.
Kajícně přiznávám - neznám seveřany, vezu se na chrtí vlně....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2012 10:03
- Nahlásit
prej je mezi náma nějakej vymytej mozek..nevíte kdo to může bejt??
|