Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně bígla kouše
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Autor Zpráva
langy18
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 15:40
- Nahlásit

Děkuji moc za užitečné rady, budu se snažit se jimi řídit. Pokusím se některé z nich využít a snad to zabere.
Ještě k těm výkalům...žere zatím jen granule Fitmin.
A je odchován v rodině s domkem, kde měl venku zahradu a myslím, že i veškerou péči.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 15:53
- Nahlásit

langy18

Na mé rady zapomeň, neřiď se jimi, budeš mít zaděláno na průšvih. Jak ses jistě dočetla. Hodně úspěchů a hlavně pevné nervy přeji.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 16:13
- Nahlásit

PetraK

Naučte se laskavě vyjadřovat stručně, já nejsem ochoten věnovat čas studiu vašich elaborátů.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 16:42
- Nahlásit

Nevím, jestli jste to tady probírali, omlouvám se, nemám čas to číst celé.....ale moje zkušenost je ta, že na záda si ochotně lehne dominantní pes, nelehne si pes nejistý a ustrašený. Řešit dominanci u malého, rozdováděného štěnda je kravina, jen je potřeba usměrňovat, dát mantinely a najít alternativní zábavu (místo kousání do lidí ) Myslím že, ale všichni, kdo jsme měli malé štěndo, jsme si strachem z ,,budoucí dominance" prošli

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 16:56 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

worick

ale moje zkušenost je ta, že na záda si ochotně lehne dominantní pes, nelehne si pes nejistý a ustrašený.

Ježííšikriste! Tak můj štěník BŠO je dominantní, až hrůza. Co si počnu? Ten jinak ani nespí, než na zádech. Břicho vyvalené jak starosta, zadní nohy do vrchu, přední stočené na bok. Jo a nechá si klidně sebrat žrádlo vod huby, ani nepípne. No dominátor, až jde z něj strach.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 17:36
- Nahlásit

jindra 22
Uchopit štěně za krkem a zatřepat s ním. Nevytřepat z něj duši, samozřejmě. A jako poslední možnost... Kolikrát stačí jen to uchopení a chvilkové znehybnění. A říkám, že je to rada dobrá, velmi dobrá. Stačí pozorovat psí mámu, a dělat to jako ona.
Mam neco vrhu odchovano, a nikdy jsem fenu takto stene "trestat ci testovat" nevidela. Vy jste fenu pri podobnem chovani nazivo nekdy videl?? Asi tezko, ze. Spis vychazite z tech skodlivych urban legends, ktere spolu s parkovou universitou vladnou jistemu druhu pejskaru.
kachna_
Jsem toho názoru, že názory Jindry 22 v oblasti výchovy, výcviku a obecně držení psů mohou při jejich aplikaci psům velmi ublížit.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 17:40
- Nahlásit

Fifi

Vy jste fenu pri podobnem chovani nazivo nekdy videl??

Byla to fena vlka. Naživo to bohužel nebylo...

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 17:51
- Nahlásit

jindra 22
Byla to fena vlka.
Fena psa nerovna se fene vlka. Tolik asi tedy k aplikaci pravidel vlci smecky na psa domaciho.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 18:09
- Nahlásit

Fifi

Fena psa nerovna se fene vlka.

Já vím. Jenže kousíček svého prapředka si nosí v sobě každý pes. Podle plemen větší, či menší.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 18:30
- Nahlásit

jindra 22
Jenže kousíček svého prapředka si nosí v sobě každý pes.
Myslis toho spolecnyho prapraprapra predka, z doby kamenny?
Ten pro me neni duvodem trast se stenetem. Navic teorii o predcich psa je plno, jedna z nich napr rika:
" S. Budiansky vyvrací názor, že by prapředkem psa byl vlk. Jako argumenty uvádí, že pes a vlk jsou dva různé druhy; vlk se nedá dodnes ochočit; smečky psů a vlků si do té míry konkurovaly, až se psi uchýlili k lidem a společnými silami pak vlky vytlačovali ze svého území. Z vědeckých výsledků Budiansky zjistil, že zkoumání DNA potvrdilo, že pes a vlk mají společného předka – a tedy že vlk není předkem dnešního psa. I když jsou si vlk a pes do jisté míry anatomicky podobní, geneticky nikoliv."

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 18:40
- Nahlásit

Fifi

Ano, také jsem slyšel různé teorie. Jedna z nejobskurnějších je, že vlka geneticky upravili mimozemšťani, aby lidem nebylo smutno.

Já taky netřesu štěnětem. S tím stávajícím nemám důvod. Je to zlatíčko. Ale haskoun... to byl jiný kalibr.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 18:42
- Nahlásit

jindra 22
že vlka geneticky upravili mimozemšťani, aby lidem nebylo smutno.
Taky vlk je svina, pane, kor v tech vedrech...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 18:44
- Nahlásit

Fifi

Taky vlk je svina, pane, kor v tech vedrech...

Stačí přijít na kraj lesa a spustit kalhoty. Vlk vyběhne.

LucieS
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 22:08
- Nahlásit

jindra 22
Dominantní pes chce prostě vládnout.

To jste se od toho haskouna za 13 let nenaučil lautr nic .
Pes nikdy nechce vládnout člověku. Ani by ho nehlo. Který pes by to taky zvládl, ošéfovat vám kdy půjdete do práce, co si dáte k obědu a tak.
Šéfovat sám sobě, to by byla jiná.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 22:39 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

LucieS

To jste se od toho haskouna za 13 let nenaučil lautr nic

Tak jo. Když myslíte...

Pes nikdy nechce vládnout člověku.

Člověk, nečlověk. Chce vládnout smečce, ve které momentálně žije. Psí, nebo lidské, to je mu jedno. Nerozlišuje to. Rozumíte? Asi ne...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 22:42 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

LucieS

Který pes by to taky zvládl, ošéfovat vám kdy půjdete do práce, co si dáte k obědu a tak.

To psalo pětileté dítě? Naivita by tomu odpovídala.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 22:53
- Nahlásit

jindra 22
Chce vládnout smečce, ve které momentálně žije. Psí, nebo lidské, to je mu jedno. Nerozlišuje to. Rozumíte? Asi ne...
Absolutni nesmysl. Pes je nejspokojenejsi, kdyz ma dana pravidla, rezim, presne vyhranene mantinely a pak je spokojeny. Pes vladnout nechce.
Jindro, pokud za 13 let souziti s haskym stale nemate zakladni vedomosti, doporucim utlou knizecku, za par korun. http://www.kosmas.cz/knihy/155819/psi-dominance-my tus-nebo-skutecnost/

kejtlin
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 22:55
- Nahlásit

jindra 22
Absolutni nesmysl. Pes je nejspokojenejsi, kdyz ma dana pravidla
přesně jak píše Fifi, pes rád ví, co má dělat, nechce vládnout sám

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 22:59
- Nahlásit

Fifi

Pes vladnout nechce.

V podstatě ano. Jenže když je dominantní a má pána, (paničku) který-á si s tím neporadí, vládnout bude...

Já vám nedoporučím knížečku, ale spíš knížku: Jim a Jamie Dutcherovi Vlci u dveří.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:05
- Nahlásit

jindra 22
Vlci u dveří.
Vy mate s tim vlkem asi fakt problem, soustavny, ze?
Doma neni vlci stene, ale psi stene.
Ale jinak obdivuju, ted sem to docetla za dnesek, jak dokazete ignorovat nazory lidi, kteri psum!! (na vlky je treba hledat experty jinde) opravdu rozumi a hezky si porad melete ty vase nesmysly, kterym, verim, ze v hlouby duse verite a povazuteje je za spravne. Inu, good luck.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:05
- Nahlásit

Fifi

Jestli chcete poznat opravdovou psí dominanci, jestli si chcete vyzkoušet, jak obstojíte jako "alfa", pořiďte si grónského psa. Jestli vám ho někdo prodá, o čemž dost pochybuju. Bylo by to od něj nezodpovědné.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:07
- Nahlásit

Fifi

Vy mate s tim vlkem asi fakt problem, soustavny, ze?

Přes vlky vede cesta k pochopení psů.

Baico
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:10
- Nahlásit

jindra 22
Jestli vám ho někdo prodá, o čemž dost pochybuju.
No tak Vám bylo dost nezodpovědné prodat i toho bělouše. jestli jste jen polovinu toho zkoušel na něj, tak je to chudák. Po zbytek života si tuhle chybu neodpustím

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:10
- Nahlásit

Fifi

Konstatovat o někom, že "si mele nesmysly", je projevem čiré arogance. Jak mohou arogantní, hysteričtí lidé se sníženou ovládací schopností úspěšně vést psa? To ať mi někdo vysvětlí...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:12
- Nahlásit

Baico

Já si zase neodpustím svou naivitu a bezmeznou víru v někoho...

Baico
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:12
- Nahlásit

jindra 22
ak mohou arogantní, hysteričtí lidé se sníženou ovládací schopností úspěšně vést psa?
Asi to jde, když se podívate na výčet úspěchů těch, kterými tak pohrdáte.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:14
- Nahlásit

Baico

tak je to chudák.

Chudákem jste vy, Baico, a myslím to smrtelně vážně.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:15
- Nahlásit

jindra 22
Jestli chcete poznat opravdovou psí dominanci
Dekuji, ja jsem skutecne dominantni zvirata mela dve. Plemene rtw. Ale vy melete furt o nejake dominanci ala vase predstavy kombinovane s vlkem. Nepotrebuji si dokazovat, jak obstojim.
Přes vlky vede cesta k pochopení psů.
Nebydlite v maringotce??
Nebo nejezdite casto na kole?

Baico
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:16
- Nahlásit

jindra 22
a myslím to smrtelně vážně.

No to si klidně myslete. Názor sebestředného šovinistického ignoranta je mi celkem u zadele.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:24
- Nahlásit

jindra 22
Konstatovat o někom, že "si mele nesmysly", je projevem čiré arogance. Jak mohou arogantní, hysteričtí lidé se sníženou ovládací schopností úspěšně vést psa?
Proc by melo? Velmi slusne jsem rekla, ze hlasate bludy, v ramci diskuse. Je to projevem mym, ciste subjektivnim, na vase nepodlozene nazory ohledne vychovy a etologie psu. Pokud v tom vidite aroganci a hysterii, zrejme si do mych vet promitate sve vlastni pocity.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání