Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně bígla kouše
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Autor Zpráva
solanka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 12:36
- Nahlásit

langy18
Mám 12ti týdenní štěně parsona - nedělá prakticky nic jiného než že mě kouše, kouše, kouše - do rukou, do nohou, útočí zepředu i ze zálohy.
Přestože na to u nás má více či méně tolerantní tetičky i maminku, vybírá si MĚ - a já jsem ráda, že mě pro tuto hru upřednostňuje - chce totiž spolupracovat! Takže navlíknu kožený rukavice a ,,bojujem´´ - občas si u toho něco málo vysvětlíme, něco po něm chci - a za odměnu - zákus, odhození rukavice, následně útěk a nové přetahování - super!
Takovéhle chování se dá perfektně využít pro budoucí výcvik a motivaci, nehledejte radu jak ho odstranit, ale jak ho využít !!!
Jen ruce a nohy postupně vyměnit za hračky, a přetahování a kousání umožnit ,,za odměnu´´ a je vyhráno

jindra 22
Plácáš blbosti kamkoliv vlezeš, jakýkoliv jiný názor bereš jako útok na svou osobu, přitom nerozumíš / co se psů týká / skoro ničemu..... / už jsem to nevydržela /

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 12:37
- Nahlásit

kejtlin
proč psovi sahat do misky?
Hele tohle já třeba dělala kvůli soužití dětí a psů, kdyby náhodou dítě mělo nějakej hovadskej nápad, abych to měla pošéfovaný dvojmo (pes nesmí vrčet, dítě nesmí šmatat do misky). Ale určitě jsem to nedělala odmala, spíš když jsem zjistila, že to Máje vadí, tak jsem to řešila.
AkkyHákky
Martiny Klimešové
taky se mi líbí jak se psy pracuje a jak to vysvětluje

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 12:38
- Nahlásit

PetraKkejtlin

jen mě zajímalo, co odpoví jindra a zda svému psu taky sahá do misky,

Samozřejmě jsem to zkusil. Nic, nechal si to v pohodě líbit. To mi stačí, víc ho u misky rušit nehodlám.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 12:41
- Nahlásit

solanka

Plácáš blbosti kamkoliv vlezeš, jakýkoliv jiný názor bereš jako útok na svou osobu, přitom nerozumíš / co se psů týká / skoro ničemu..... / už jsem to nevydržela /

A ty jsi kdo, Solanko?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 12:43
- Nahlásit

kachna_
Hele tohle já třeba dělala kvůli soužití dětí a psů
tak to je jasný, já taky když psi jezdí se zbytkem jídla v misce miskou po zemi nebo kotci, tak ji podržím, když se jim na misku přilepí kousek zeleniny, nebo třeba piškota, tak ji taky odlepím a neřeší ani jeden.Měla jsem na mysli případ, kdy majitel testuje dominanci svého psa tím, že mu hrabe do misky
jindra 22
Samozřejmě jsem to zkusil. Nic, nechal si to v pohodě líbit. To mi stačí, víc ho u misky rušit nehodlám.

zaplat´bůh....

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 12:46
- Nahlásit

solanka
Takovéhle chování se dá perfektně využít pro budoucí výcvik a motivaci, nehledejte radu jak ho odstranit, ale jak ho využít !!!
Líbí se mi, co píšeš!

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 12:47
- Nahlásit

jindra 22

Nic, nechal si to v pohodě líbit.

a kdyby si to nenechal?

a můžete mi, prosím, odpověď které mé rady jste to tedy měl na mysli, bez té hysterie? Fakt bych to ráda věděla.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 12:54
- Nahlásit

jindra 22

A ty jsi kdo, Solanko?

no! tohle zní hutně, to je pravda

Solanka bude někdo, kdo toho o těch psech víc, tipuju si , o mnoho víc, než jindro vy.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 13:06
- Nahlásit

PetraK

Solanka bude někdo, kdo toho o těch psech víc, tipuju si , o mnoho víc, než jindro vy.

Bude, nebo taky nebude. Bůh suď.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 13:12
- Nahlásit

jindra 22

Bude, nebo taky nebude. Bůh suď.

no to dozajista bude, a boha k tomu nepotřebujeme. Protože štěnětem opravdu neni nutno třepati, alébrž se k němu jako ke štěněti chovati.

Dozvím se prosím, které mé rady konkrétně, vám připadají nebezpečné? ještě jste mi neodpověděl a ptám se již po několikáté.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 13:20
- Nahlásit

PetraK

Dozvím se prosím, které mé rady konkrétně, vám připadají nebezpečné?

Mně se fakt nechce celé fórum propátrávat.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 13:22
- Nahlásit

PetraK

no to dozajista bude

Kdyby byla, jakože není, jistě by byla schopna, jakožto špičková kynoložka a cvičitelka, dostatečně držet své emoce na uzdě. Což evidentně schopna není.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 13:35
- Nahlásit

jindra 22

Mně se fakt nechce celé fórum propátrávat.

a tak já budu tak hodná, že to sem zkopíruju, jo? abyste se mohl vyjádřit - ono to zas tak složité není: stačí přejít jen o jednu stránku zpět a máme to- zde moje rada pro zadavatelku:
začíná si na nás dost dovolovat.

langy - on si nedovoluje, je to štěně, nehledejte za tím, prosím, žádné dovolování, je to jako kdybyste si myslela, že si dovoluje lidské mimino.

Ale bojím se, že se mě pak bude bát a že ho tím zkazím.

no to se bojíš hodně oprávněně. Hraj si s ním hodně s hračkami, věnuj se mu - uč ho nové věci, aby se nenudil. To učení pochopitelně přiměřeně věku - je to psí mimino, takže vše formou hry, bez nátlaku, v klídku, vždy krátce, tak aby ho to bavilo a těšil se vždy na další. zvykej ho na obojek, vodítko, uč ho pomalu přivolání /když ho voláš jménem, vždy měj u sebe dobrůtku, když mu dáváš žrádlo vždy ho zavolej jménem, aby si jméno a (edit opravap) svůj příchod k tobě spojil s příjemným. Zvykej ho na to, aby se před jídlem uklidnil - tzn. nedej misku, když jančí, ale když je aspoň chvililinku v klidu. Uč ho pomaličku že má být na místečku (když bude unavený ze hry a dovádění, dej ho na místo s "povelem" místo, chvilku tam s ním buď, aby tam vydřel a uklidnil se - třeba i usne, hlaď ho, aby se zklidnil) . Prostě se s ním v rámci jeho věku a možností hodně zabývej, aby měl nejen vyvenčení, ale i "školu" formou hry a zábavy.

žere svoje výkaly

z jakých podmínek štěně máte?

toť vše co jsem jí napsala, tak snad vám to nedá takovou práci se vyjádřit k mým chybám v tom, co jsem jí poradila.

Kdyby byla, jakože není, jistě by byla schopna, jakožto špičková kynoložka a cvičitelka, dostatečně držet své emoce na uzdě

pro-sím???? mohl byste mi vysvětlit, jak souvisí to, co napsala vám, s tím jaká je nebo není kynoložka? docela jste mě pobavil

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 13:37
- Nahlásit

PetraK

docela jste mě pobavil

Tak z toho mám radost. Rád dělám lidem dobře. Nemám chuť se tu s vámi donekonečna přestřelovat. Mám i jinou práci. Třeba pejska. Vy ne?

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 13:40
- Nahlásit

jindra 22
Třeba pejska. Vy ne?

ano i já, nebojte se, zkrátka nepřijde. O blaho mého psa se bát nemusíte, pohybu, mojí pozornosti, lásky a výcviku má víc než dostatek.

Můžete mi, prosím, ale odpověděť. Nebo si nestojíte za tím, co jste napsal?

agáta12
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 13:40
- Nahlásit

langy18
jindra 22

chyť za kůži za hlavou a zatřep s ním

Tady jsem se čtením skončila -
Ach Pane Bože , proč si lidi nepamatujou užitečné věci , třeba větu pana Pythagora nebo Archiméda či Pascala .

Kraviny ale šířej .

Ještě milej Jindro, nezapomeň máchat čumáky v loužích !
Nejlépe své !!!

Proč ? Protože DOMINANTNĚ prožíváš stádium číslo 2

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 13:49
- Nahlásit

Nikomu samozřejmě nechci brát názor, jen mám takový nepříjemný pocit, že všeobjímající pseudohumanismus, na který naše euroatlantická civilizace možná v dohledné době dojede, začíná nebezpečně plnit i psí útulky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 13:54
- Nahlásit

jindra 22

Nikomu samozřejmě nechci brát názor

sice nevím, jak tohle souvisí s vedenou debatou o zlobícím štěněti, ale evidentně tedy máte čas mi odpovědět. Odpovíte mi? Nemusíte nic hledat, svoje rady jsem vám tady zkopírovala. Napsal jste mi, jinými slovy, že moje rady mohou zadavatelku dovést k průšvihu. Můžete mi tedy říci CO konkrétního jste měl na mysli? Na slušnou otázku očekávám od slušného člověka věcnou odpověď.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 14:06
- Nahlásit

PetraK

Pokud jde o rady v tomto vlákně, tak ty jsem neměl na mysli. Ono přísně vzato, každá rada drahá. Neexistuje univerzální postup platící na všechny psy stejně, takže každý člověk si z toho může vybrat, co chce. Musí zkoušet, co na pejska zabere... Důslednost a trpělivost, to jsem radil já. To je špatně?

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 14:16
- Nahlásit

jindra 22

Pokud jde o rady v tomto vlákně, tak ty jsem neměl na mysli.

Ne? a které tedy? ty co jsem dávala vám,když jste měl potíže s tím, že vám štěndo, tak jako to štěnda dělávají,, čůralo doma a vy jste nevěděl jak jej to naučit?

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 14:17 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

jindra 22

Musí zkoušet, co na pejska zabere.

ne. nejhorší je zkoušení a zkoušení nových a nových metod, kdy tím psovi naděláte v hlavě akorát bordel. Důležité je znát svého psa a tomu přizpůsobit přístup.

. Důslednost a trpělivost, to jsem radil já. To je špatně?

ne vy jste radil testovat psa na dominanci a třepat s ním jak s mrtvou krysou. Možná trochu nevíte co už jste napsal.

Alexa
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 14:25
- Nahlásit

PetraK
http://www.youtube.com/watch?v=XDJEPjvbbs4

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 14:28
- Nahlásit

Alexa

no možná jo, ale já bych ráda, když tedy pan jindra cosi nakousl, aby to taky dotáhnul do konce, je to jednoduché někomu něco napsat, ale asi už je těžší si za tím stát. Jestliže tedy podle něj píšu krávoviny, tak přece musí vědět jaký krávoviny má na mysli a nebo má v hlavě bramboračku a plentá nesmysle? uvidíme která z variant z toho vyjde.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 14:58
- Nahlásit

PetraK

ne vy jste radil testovat psa na dominanci a třepat s ním jak s mrtvou krysou.

O mrtvé kryse mluvíte vy. Prostě vedete si svou. Ano, je to marný... Pokud jde o mě, mrtvé ani živé krysy do rukou neberu. I těch lidských se štítím.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 15:00 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

PetraK

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 15:10 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

jindra 22

O mrtvé kryse mluvíte vy.

to bylo přirovnání, znáte to? tak dobře - vy jste tedy radil třepat se štěnětem , abych to napsala bez přirovnání. A to je prostě rada špatná, velmi špatná.

Já pevně doufám, že když jste takový karakter, jak o sobě píšete, tak že po víkendu tady konečně tu vaši odpověď najdu, když už jste to,pro nějaké pochopitelně objektivní příčin nenapsal, doposud. Tak se těším jak v ponděli otevřu čézetpsa a najdu tady copa to dělám špatně, abych se mohla poučit.

Odpovíte mi tedy na moji slušně položenou otázku? Které ty moje rady jsou špatné? nebo už si zase myslíte něco jiného?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 15:25
- Nahlásit

PetraK

vy jste tedy radil třepat se štěnětem , abych to napsala bez přirovnání. A to je prostě rada špatná, velmi špatná.

Uchopit štěně za krkem a zatřepat s ním. Nevytřepat z něj duši, samozřejmě. A jako poslední možnost... Kolikrát stačí jen to uchopení a chvilkové znehybnění. A říkám, že je to rada dobrá, velmi dobrá. Stačí pozorovat psí mámu, a dělat to jako ona. Ale nebudu se s vámi už dál přít, nemám to zapotřebí. Však ona si zadavatelka dotazu už sama vybere...

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 15:31
- Nahlásit

Jsem toho názoru, že názory Jindry 22 v oblasti výchovy, výcviku a obecně držení psů mohou při jejich aplikaci psům velmi ublížit.

vlk
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 15:37
- Nahlásit

kachna_

....ámen.....

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 15:39
- Nahlásit

kachna_

Spíš si myslím, že jejich neaplikace jim může ublížit. Tak, jako Romům pseudohumanismus. Psi, jako nezvladatelní skončí v útulku. Romové v ghetu...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání