Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně bígla kouše
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Autor Zpráva
lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:24
- Nahlásit

Holky necte ho, dyt je aspon prdel, cim bychom se bavili kdyby tu jindra nebyl Takovyhle "odbornici" se najdou vsude, nechte ho vykecat at se cejti dulezitej. Me to nahodou bavi cist, i kdyz obcas se tezko veri tomu, ze jindra je skutecnej.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:26 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

Baico

Něco vám teď poradím, Baico. Máte jistě svou kamarádku ráda, chcete se jí co nejvíc zavděčit. Já vám poradím, jak to nejlíp uděláte.

Mlčte!!!

Už proboha mlčte. Nenavážejte se do mě. Neprovokujte. Já být na jejím místě, tak vás... Jo, člověk si musí moc rozmýšlet, koho si pustí k tělu, s kým se bude kámošit...

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 23:36
- Nahlásit

lucYnka XIII
Takovyhle "odbornici" se najdou vsude, nechte ho vykecat at se cejti dulezitej
Ja mam velkou trpelivost, ale ceho je moc, toho je prilis.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 01:15
- Nahlásit

Tak jsem koukla na konec tady té diskuse a jen k tomu, co píše jindra 22
- měl předtím seveřana (mám ho taky) takže vím, co tím myslí - u seveřanů je ta podobnost s vlky velmi patrná (a tím nemyslím jen zjevem) Opravdu samojeda pozoruju a je to tam někdy velmi výrazně. Právě u pracovních plemen, se to snažili co nejvíc odbourat (až na nepovedený pokus s československým vlčákem - udělat z něj skvělé pracovní plemeno)
Fifi
proto nevím, jestli to může posoudit chovatel tak odlišného plemene, jako je například právě RTW. Sama mám srovnání s berňákem a tam by teda člověk tohle chování nenašel vůbec. Ale nemluvím vůbec o nějaké dominanci...jen o té části debaty a společných rysech...

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 01:36
- Nahlásit

worick
proto nevím, jestli to může posoudit chovatel tak odlišného plemene, jako je například právě RTW.
Jako co myslis, ze bych nemohla posoudit? Ze nekdo radi 8tydenni stene bigla - cituji Jindru "Případné lotroviny nad rámec řeš tak, jak by to řešila jeho maminka. Popadni ho za čumec, přitlač k zemi, v nejhorším chyť za kůži za hlavou a zatřep s ním. Slyšel jsem, že bíglové jsou dost paličáci, tak snad to zvládneš. " ??
Plus dalsi jeho vyplody o dominanci? To opravdu povazuji za nebezpecny blaboly.

Ze to pak sklouzlo k jeho oblibenym vlkum a severskym plemenum, za to ja nemuzu. A pes se nerovna vlk, pisu to tu podruhe.

Baico
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 06:06
- Nahlásit

jindra 22
Já být na jejím místě, tak vás... Jo, člověk si musí moc rozmýšlet, koho si pustí k tělu, s kým se bude kámošit...

Tak jí to zkuste poradit, když jste tak moc chytrý a myslíte si, že víte přesně, co by ona měla udělat.
Já vím co dělat neměla, a to prodávat vám štěně. Naštěstí, soudím podle fotek, které jsem viděla, než jste své album po citově vyděračském výlevu zamknul. Tak se o pejsu stará předevsím vaše manželka a ta má, doufám, víc rozumu než vy. Jen mě udivuje, že dokáže žít s takovým člověkěm jako vy. Evidentně má již na hlavou svatozář a je to ten anděl, o kterém vy tvrdíte, že jste ho nikdy nepotkal.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 06:54
- Nahlásit

worick

Tak jsem koukla na konec tady té diskuse a jen k tomu, co píše jindra 22
- měl předtím seveřana (mám ho taky) takže vím, co tím myslí - u seveřanů je ta podobnost s vlky velmi patrná (a tím nemyslím jen zjevem) Opravdu samojeda pozoruju a je to tam někdy velmi výrazně. Právě u pracovních plemen, se to snažili co nejvíc odbourat (až na nepovedený pokus s československým vlčákem - udělat z něj skvělé pracovní plemeno)

Děkuji za podporu. Já si ale myslím, že je to zbytečné. Kdo nikdy nechoval seveřana, neví, nedozví se, neuvěří. Kolikrát jsem si říkal, že to snad ani není pes. Že pro severská plemena by měla být zavedena jiná kategorie. Zařazení "primitivní plemeno" nevystihuje podstatu věci.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 06:55 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

jindra 22
A bígl je taky "primitivní plemeno"? Že své poznatky a postupy (nehodnotím, zda správné či ne) získané vlastnictvím seveřana doporučuješ zadavatelce s bíglem...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 07:09 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

Baico

Já vím co dělat neměla, a to prodávat vám štěně

Ano, to štěně měla prodat radši někomu, kdo si pro něj přijel ze zahraničí tisíc kilometrů daleko. A platil eurama. A zaplatil si kvůli tomu ubytování v Praze. To by pak nastala moc zajímavá situace, kdyby mu teprve při předávání štěňátka, jen tak mimochodem řekla, že "jedno varlátko je sestouplé v šourku, druhé je na půl cestě".
A kdyby mu to nenapsala do kupní smlouvy... to by skončilo jistě zajímavě.

Pokud opravdu nechápete, že byste měla raději mlčet a ne pořád do mě rýt a provokovat, pak se omlouvám, ale zřejmě jste mdlého rozumu.

P.S. Že na fotkách, které byly na rajčeti byla se psem pořád jen manželka? Někdo musel stát za foťákem... a pak, nestojím o publicitu. Právě kvůli takovým, jako jste vy, si hlídám soukromí.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 07:31
- Nahlásit

lamalucni

A bígl je taky "primitivní plemeno"?

Bígl nepatří mezi primitivní plemena, ale to neznamená, že by se poznatky získané chovem huskyho nedaly aplikovat na jiného "paličáka".

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 08:00 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

jindra 22
Na tom, že osmitýdenní štěndo ve hře kouše, nevidím žádnou známku "paličatosti" nebo "dominance". A kdybych tvoje rady aplikovala například na svou stávající fenku, když byla štěndo, tak bych ji vypsychovala natolik, že už bych náš vztah nedala dohromady asi nikdy.
Prosím tě, vzpamatuj se. Máš zkušenosti s jedním jediným psem, tak si tu nehraj na brouka Pytlíka, co všechno zná, všude byl a od všeho má klíče. Už jsi zapomněl, jak sis tu jen pár týdnů zpátky zoufal, že nevíš, jak štěndo naučit čůrat venku?

leyenda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 08:11
- Nahlásit

Máš zkušenosti s jedním jediným psem, tak si tu nehraj na brouka Pytlíka, co všechno zná, všude byl a od všeho má klíče. Už jsi zapomněl, jak sis tu jen pár týdnů zpátky zoufal, že nevíš, jak štěndo naučit čůrat venku?

LucieS
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 09:54
- Nahlásit

jindra 22
Člověk, nečlověk. Chce vládnout smečce, ve které momentálně žije. Psí, nebo lidské, to je mu jedno. Nerozlišuje to. Rozumíte? Asi ne...

A to je právě ta hovadina, kterou jste ani se seveřanem (kteří jsou vysoce samostatní) nepochopil.
Šéf smečky SPOLUPRACUJE se všemi podřízenými členy. Pes, který nemá správné vedení (nemá v páníčkovi šéfa) ale s páníčkem spolupracovat NECHCE. NECHCE mu vládnout. Chce vládnout sám sobě. Chce si dělat co chce, chce být samostatná jednotka, pokud vidí, že páníček je neschopný vést smečku a jeho.
Při výzkumu toulavých PSŮ (NIKOLIV VLKŮ) se ukázalo, že při dostatku zdrojů pes smečku nepotřebuje a netvoří. Blik.

LucieS
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 10:17
- Nahlásit

worick
u seveřanů je ta podobnost s vlky velmi patrná (a tím nemyslím jen zjevem)
Podle mě ta podobnost tam sice je, ale to chování je pořád PSÍ, takové, které má už třeba spousta kulturních plemen potlačené.
A to, co píše Jindra, není ani vlčí chování... to je jenom jeho nesprávná interpretace.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 11:22
- Nahlásit

LucieS

O seveřanech víte, s prominutím hovno. Tak laskavě mlčte.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 11:35
- Nahlásit

leyenda

Už jsi zapomněl, jak sis tu jen pár týdnů zpátky zoufal, že nevíš, jak štěndo naučit čůrat venku?

Nezapomněl, a na ten fekalismus hned tak nezapomenu. Byl jsem v šoku a musel konstatovat, že devítitýdení štěně BŠO na stejně staré štěně huskyho prostě nemá. Po dvanáctém týdnu se však situace normalizuje. BŠO je neskutečně inteligentní, přizpůsobivý a tvárný pes, takže díky zvýšenému úsilí dnes ve věku čtyř měsíců už loužičku, nedejbože hovínko doma nenajdeme.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 11:39
- Nahlásit

LucieS
Jak tě mohlo vůbec napadnout vyjadřovat se k otázkám týkajícím se severských plemen? Dyť přece ten Jindrův husky byl jediný seveřan ve střední Evropě a přilehlém vesmíru, nikdo jiný tedy nemůže mít s těmito plemeny větší zkušenosti nežli on, zkušený CHOVATEL! Teď jsi ho dokonce donutila k tomu, aby se na tvou adresu vyjádřil vulgárně, což je mu jinak bytostně cizí:

jindra 22
...Bez invektiv komunikovat nedovedeš? Slabé...
...Vyjadřujete se hůř, než kurva, to bez urážky.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 11:46
- Nahlásit

jindra 22
S tím dotazem na loužičky jsem mířila trošku někam jinam. Tak ještě jednou, snad to takto bude pochopitelnější:

Pokud sám přiznáváš, že v oblasti vyměšování ti na tvoje stávající štěně nepomohly zkušenosti získané dlouholetým "chovem" jednoho huskyho, proč předpokládáš, že ve všech jiných oblastech jsou tvoje zkušenosti naprosto univerzálně použitelné na kteréhokoliv psa? A to i přestože ti to tu vyvrací lidé, kteří vychovali (v některých případech) i desítky různých psů.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 11:59
- Nahlásit

lamalucni

Dyť přece ten Jindrův husky byl jediný seveřan ve střední Evropě

To určitě nebyl. Pocházel však z velmi úspěšného sportovního chovu. Neměl jsem klidného, výstavního šaška. Jeho otec byl vůdčím psem spřežení, které získalo titul mistra Evropy v závodech čtyřspřeží ve sprintu.

danajasa
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 12:35 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit

jindra 22Už proboha mlčte. Nenavážejte se do mě. Neprovokujte. Já být na jejím místě, tak vás... Jo, člověk si musí moc rozmýšlet, koho si pustí k tělu, s kým se bude kámošit... Koukám podle sebe soudím tebe Jo jo toho by se měli držet všecí to je svatá pravda

jindra 22
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 12:39
- Nahlásit

danajasa

Měli by se držet a nedrží se. Taky občas chybuju.

Baico
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 15:21
- Nahlásit

jindra 22
ale zřejmě jste mdlého rozumu.
Bez invektiv prosím.
Byl jsem v šoku a musel konstatovat, že devítitýdení štěně BŠO na stejně staré štěně huskyho prostě nemá.
Jasně, to je statisticky jasně prokazatelné. Vzorek dvou plemen, každé po jednom jediném jedinci. Doporučuji si na tom udělat disertační práci. Myslím, že to bude vědecká práce na Nobelovku.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 15:56
- Nahlásit

LucieS
A mas to, ten ti to nandal.
jindra 22
O seveřanech víte, s prominutím hovno. Tak laskavě mlčte.
Nac ta hysterie a arogance?

Bígl nepatří mezi primitivní plemena, ale to neznamená, že by se poznatky získané chovem huskyho nedaly aplikovat na jiného "paličáka".
Co myslite, Jindro, patri terieri taky mezi palicaky?

Kniga
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 17:23
- Nahlásit

Jindra22

Nic ve zlem, ale pes proste neni vlk! Pes je tak maximalne potomek vlku, kteri uz nechteli byt vlky.... ale spis jde opravdu o jednoho spolecnyho predka kdesi pred 100 000 lety...
Mozna u nekterych plemen je "vlci" chovani castejsi, ale z me zkusenosti k nim biglove nepatri ani nahodou.. Co se jejich palicatosti tyce tak to taky neni akove jak se vyklada, stejne maji byt palicati jezevcici, vsichni terieri a treba i kniraci... (Kolikrat ja jen slysla, za posledni dva roky, ze kniraci jsou prece palicaci...).. A z me vlastni chyby vim jedno, nejakou dominanci u bigliho maleho stenda fakt neni nutno hledat a rozhodne ne stene trestat nasilim. Zirala jsem tehdy o kolik je pro stene vychovnejsi ho na deset minut strict za dvere nez nejake trepani za krkem...

Pro zadavatelku
Biglove jsou rostaci uzasni... moje mi jako dvoumesicni dokonce procvakla ucho pri hre
Rozhodne s biglem nedelejte nic nasilim.
Recmi o palicatosti se nenechte deprimovat. Pohlidejte si loveni (to ja nezvladla ), ale jinak je drtviva vetsina biglu velice dobre motivovatelna pres zradlo. Jsou velmi chytri, i kdyz si
spousta lidi mysli opak, mazani a co se nauci nezapominaji! A nauci se toho fakt hodne, kdyz se panicek snazi...
Kdyztak si na netu najdete neco o biglich vyletnich, byval i bigli tabor a tak. Spousta lidi snima beha agility, dogdancing a i ty zkousky z poslusnosti z nich rada ma...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 17:50
- Nahlásit

Kniga

Nic ve zlem, ale pes proste neni vlk!

Pes není vlk, s tím souhlas. Ovšem, aby člověk pochopil psa, měl by vědět něco o jeho pra-pra-prapředkovi. Bude to pak snazší pro oba. Jak jsem už řekl, kousíček vlka dříme v každém pejskovi.

danajasa
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 17:57
- Nahlásit

jindra 22 Ovšem, aby člověk pochopil psa, měl by vědět něco o jeho pra-pra-prapředkovi. Takže aby pochopil člověk sám sebe a ostatní lidi má zkoumat šimpanzy? Tak promin ale já si banán oloupat umím i bez výzkumu,taky je vnás kousíček šimpanze jo v někerejch je i gorila ale už málo kdo je jí podobnej(až na někerý vyjímky to nepopírám)

jindra 22
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 18:00
- Nahlásit

danajasa

Takže aby pochopil člověk sám sebe a ostatní lidi má zkoumat šimpanzy?

Jen prudíš... a ty to víš.

danajasa
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 18:01
- Nahlásit

jindra 22Jen prudíš... a ty to víš A že zrovna ty se tomu divíš

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 18:03
- Nahlásit

jindra 22
Muzu se zeptat? To co pises myslis vazne, nebo si jenom proste delas srandu a bavis se tim jak na to vsichni skocili?

agáta12
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2012 18:04
- Nahlásit

jindra 22
A proto hoppsa hejsa na studium prvoků a láčkovců - to jsou taky praprapředcí ))

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání