| Autor |
Zpráva |
NatalieNatynka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 18:56
- Nahlásit
No k tomuhle tématu je asi lepší se nevyjadřovat, ale většina přispívajících se tu chová fakt jak parta debilů!
Máte kecy na "květinové" záchranářky a co jste vy tady udělali na cz-psovi kromě neustálého tlachání doslova o hovně, rozebírání prkotin a rádoby kynologických rad?
U kolika psů bez PP Vám "chovatel" poví v jakém zdravotních stavu byli předci? Tak má Sabina dysplázku, pokud se o toto onemocnění trochu zajímáte, tak jistě víte, že štěňata vůbec postižena být nemusí. Vlčáčková je má u sebe, stará se o ně a kdyby tu někdo místo tlachání mohl pomoci s inzercí, bylo by to fajn...
Jinak kdo tady někde dříve chytře podotkl, že je bude mít půl roku, tak to pochybuji. Útulková mimina najdou hezké domovy často záhy a taky nedokážete zaručit budoucí výšku či zdraví.
Psíčka a jeho pravděpodobný duševní stav asi nemá cenu dále rozebírat...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 19:04
- Nahlásit
NatalieNatynka
Máte kecy na "květinové" záchranářky a co jste vy tady udělali na cz-psovi kromě neustálého tlachání doslova o hovně, rozebírání prkotin a rádoby kynologických rad?
V tomto směru mám fakt svědomí čistý.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 19:09
- Nahlásit
impact
V tomto směru mám fakt svědomí čistý.
musíš vo tom hodně psát aby lidi věděli ,jinak jakobys nepomáhala )
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 19:39
- Nahlásit
davidkova renata
To du rači na ten škopek.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:16
- Nahlásit
NatalieNatynka...dyť "tady" psíček vůbec není.....
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:26 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Mathea
Nechceš to téma přeci jenom už zavřít? Rozjelo se to stejně jako bývalé téma o Sabině.
Ano, mělo zůstat 1, max 2 štěnda, ale je jich 5 a z toho 4 jěště hledají domov.
Tohle téma jim nejen, že nepomůže, ale naopak uškodí...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:29
- Nahlásit
Tohle téma jim ne jen že nepomůže, ale naopak uškodí
myslím si to stejný
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:34
- Nahlásit
Eninka
Ale to je přece fajn, že mají odbornice příležitost se vyjádřit. Zajímalo by mě například, jak to, co odbornice radí, prakticky uplatňují ve svých chovech. Ráda se dozvím něco nového, podnětného.
Jen jsem to tak přelítla. Nemám čas se teď vyjadřovat, snad to ještě počká.
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:38
- Nahlásit
Při vší úctě,proč zavírat téma,kde se píše,že štěnda kříženců nemusí být zdravotně OK?Čím více lidí si to přečte,tím lépe.
Ano mělo zůstat jedno nebo dvě,Vlčáčková se rozhodla jinak,tak ať se teď postará.
Jak jsem kdy byla s Psíčkem na nože,vím,že jednu pravdu má,nebude trvat dlouho a budou se psi v útulcích po 14 dnech utrácet.Zredukovat nechtěný vrh ,bude proti tomu procházka růžovým sadem.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:39
- Nahlásit
Vlčáčková
Zajímalo by mě například, jak to, co odbornice radí, prakticky uplatňují ve svých chovech. Ráda se dozvím něco nového, podnětného.
máš na mysli něco konkrétního???
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:39
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka-já si myslím že jim tohle téma uškodí, protože "cizinci" nebudou hledat v diskuzi inzeráty na psy a ty co sem chodí si názor udělají sami...ale ujetý už je to fest NatalieNatynkaÚtulková mimina najdou hezké domovy často záhy a taky nedokážete zaručit budoucí výšku či zdraví.
-no je fakt, že štěňata se většinou v útulcích neohřejí, ale zase člověk nikdy neví, co se s nima stane za pár let...ne každý majitel se pravidelně útulku hlásí...a u štěňat kříženců je riziko docela velký, protože jsou sice roztomilý, ale majitelé si vůbec nemusí uvědomit do čeho jdou, co ze psa vyroste a jaké bude mít nároky-které plemeno se nejvíc "projeví"-vím o čem mluvím, jednoho pošuka mám doma ..a sestra naší Pepky byla po půl roce zpátky v útulku...Jinak si myslím, že je tady dost lidí kteří pomáhají-jen mají trochu jinou představu o "pomoci"..
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:42
- Nahlásit
Eninka
máš na mysli něco konkrétního???
Jistě. Různé praktické rady.
.....
Valím psát to odvolání. Ještě jsem na to nehrábla.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:48
- Nahlásit
Vlčáčková
Různé praktické rady
nerozumín, o čem rady, tady se nedočkáš žádné rady, ale poučování se dočkáš dost, tak jestli ti jde o to? Nebo víš o něčem, co by nám tady mohlo otevřít nové obzory ve výchově a chovu psů z praktického úhlu pohledu místních odborníků?
|
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:49
- Nahlásit
Eire
že štěnda kříženců nemusí být zdravotně OK
To nemusí, ale jak už psala hally001 - to nemusí být ani psi s PP... Jako šťastná majitelka 3 vitálních vořechů (+ jedna foxka), z toho 2 veteránů 15 a 17 let, to nevidím tak černě
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:49
- Nahlásit
...myslím TADY jako na tomto tématu...
|
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:50
- Nahlásit
hally001
protože "cizinci" nebudou hledat v diskuzi inzeráty na psy a ty co sem chodí si názor udělají sami...ale ujetý už je to fest
...jó, máš pravdu
|
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:52
- Nahlásit
Eire
Jak jsem kdy byla s Psíčkem na nože,vím,že jednu pravdu má,nebude trvat dlouho a budou se psi v útulcích po 14 dnech utrácet.Zredukovat nechtěný vrh ,bude proti tomu procházka růžovým sadem.
Tohodle se obávám taky a vidím to jako hodně reálný nebezpečí...
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:57
- Nahlásit
Teda to je masakr tady ... díky za otevření očí, po nějaké době spíše jako pozorovatel této a jiných kauz.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 21:01
- Nahlásit
impactBodejť bys po těch svých extempore na táboře u Bilu ještě hlasovala pro ni. )))))))))))))))))))
To s tím nesouvisí i když doufám, že se od té doby Bilu někam posunula směrem k lepšímu tak jako my...
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 21:57
- Nahlásit
Eninka
no to mi vtipný vůbec nepřipadá
Ne no jestli vono to nebude tím, že to není vtip, ale normální, běžná, každodenní - resp. dvakrát týdenní - realita.
bonc
nečti mi myšlenky laskavě
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:01
- Nahlásit
Cesmina
No tak vy jste se k horšímu ani posunout nemohli, to už prostě nejde
NatalieNatynka
Chceš to vážně vědět? . Někdy v důchodu, až budu mít čas tak to sepíšu, už teď by to vydalo na román o šesti svazcích . Bude to delší než Vojna a mír (a obávám se, že stejně tak záživné )
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:04 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
Eldoguero
[i]Pro zájemce - u nás vietnamci vykupují v úterý kočky a ve čtvrtek psy, ale jen malý tak okolo 6 kilo jsou ideální a úpa nejlepší jsou žlutý. Černý neberou. Takže mají-li někteří zájem, tak šup šup, než ty štěňátka dorostou olbřímých rozměrů po svém zaručeném otci jamníkovi [i]
no, já to pochopila tak, že tuto "službu" vietnamských spoluobčanů nabízíš štěndům od Sabiny, pokud to tak nebylo, jako vtip to v tom případě nechápu také, anebo že by to tak bylo? Tak jak to bylo myšleno s těma štěňata, než dorostou???
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:18
- Nahlásit
Biluška
Ale jde - mohli jsme začít používat tvé výchovné metody. Zejména si nakoupit gumové pantofle a mlátit jimi psy pod stolem... nejlépe potom, co bychom je vyvěsili za obojek... :=)))
A taky jsme mohli po zkušenosti u vás přestat hledat cestu, což by byla velká škoda...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:23
- Nahlásit
Cesmina
jestli ti byla ukázána cesta mlácení psů a vyvěšování za obojek a ty jsi zvolila jinou cestu, tak ti moc fandím, že jsi si tyto praktiky neodnesla do svého soužití se psy, to by byla velká škoda. Je vidět že empatie a zdravý rozum ti nechybí
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:30
- Nahlásit
Eninka
Ach jo, ok, tak jinak - osobně jsem a to opakovaně byla svědkem toho, jak majitelé feny, která si v době hárání někam "odskočila" nebo si 80 letá babička, která ji měla hlídat nevšimla, že se čuba hárá jaká nezodpovědnost, že ... a čuba zdravého a šťastného voříška - stejně často i nějakého bez PP plemene - porodila naprosto zdravá a šťastná štěňátka. Vrh nebyl zredukován, páč dle majitelů fenky na to prostě "nemají žaludek", v době odběru se podařilo "udat" z vrhu řekněme 5 štěňat tak 3 v tom lepším případě. Zbytek zůstává doma, no ale co s těmy voříšky, že, přece si nebudeme dělat ostudu s naší krásnou čistokrevnou fenkou a bandou středně velkých vořechů že
No, tak paní, která před pár měsíci "neměla žaludek" na zredukování vrhu v naprostém klidu odnese odrostlá štěňata k vietnamcům. Ti u nás mají zcela konkrétní představy a jasně daný ceník nákupu psů a koček - to je prostě realita, nic víc, nic míň.
Stejně bývá často nakládáno is matkou štěňat. Mě byla například nabízena 5 letá fena NO s tím, že majitelé si pořídili ještě fenu kavkazana a dva psi to je už moc a tak tu starší, kterou mimochodem mají od štěněte MUSÍ dát pryč. No a že jsou útlocitní, tak jim je prostě líto dát ji někomu na sežrání, tak jestli jí jako nechci Pro rýpaly - ne nevzala jsem si ji ...
Podobnost čistě náhodná souvislosti žádné?
Chápeš to, nebo to mám napsat ještě jinak?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:36
- Nahlásit
Eldoguero
myslela jsem, že je to rada pro štěňata od Sabiny, tak promiň...
Každopádně, dokud budou lidé chodit žrát psy do vietnamských bister, budou tito používání právě k těmto účelům, hrozný pomyšlení, ale je to tak. Nejhorší na tom je ne to, že lidé, chtějíc být klamáni typem konzumovaného masa jej konzumují, ale způsob usmrcování těmito etniky.
Nakonec, kdo řeže zaživa opicím uchyceným do stolu hlavy a jí jejich mozky, zaživa konzumovány, nebo nechají skákat živé kuře na rozpálené plotně aby si upravili jejich pařátky? Právě oni...naši spoluobčané...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:38
- Nahlásit
Eldoguero
, přece si nebudeme dělat ostudu s naší krásnou čistokrevnou fenkou a bandou středně velkých vořechů že
Ono taky banda dvouměsíčních,středně velkých vořechů dokáže z bytu během deseti minut udělat kůlničku na dříví což většině lidí dost vadí . Když je v sázce jejich pohodlí a majetek jdou žaludeční problémy většinou stranou
Cesmina
Za obojek u nás nikdy nikoho nikdo nevěšel. I když na některé lidi bych tuto metodu použila moc ráda. Gumovou pantoflí občas někoho mlátím, zejména vořechy, kteří mi chčí na zeď v chodbě a hryžou mě do noh když se opovážím vstoupit do vlastní kuchyně. Přiznávám, že jsem měla taky šílenou chuť zmlátit majitelku těch vořechů, která se nevzmůže ani na to, aby škubla se šňůrou, kterou ti chudáci vláčí za sebou snad celý život
|
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:40 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Eldoguero
Ti u nás mají zcela konkrétní představy a jasně daný ceník nákupu psů a koček - to je prostě realita, nic víc, nic míň.
Děs.... vím, že už jsi o tom psala . Zkoušel to někdo zastavit pomocí legislativy? Místní to trpí? Ptám se, protože např v mém okolí je pár lidí, kteří mají psy na řetězu, a pro většinu místní komunity jsou proto "nežádoucí"...
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:42
- Nahlásit
Biluška
no bať, však stačí,když pak dva týdny do tý konkrétní restaurace nepůjdou, tím se vyhnou riziku, že si zkonzumují vlastního psa a fertyk
No nic, stačilo, zase du
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 22:46
- Nahlásit
mno, jak to napsat ... místní městská policie chodí okolo denně
ví se o tom, mluví se o tom, ale nejsou důkazy an to, aby bylo možný s tím něco dělat a nebo se do toho nikomu nechce - viz. třeba mě, protože to považuju za boj s větrnými mlýny
jediné co se s tím snažím dělat, je to, že k nim nechodím nakupovat, nechodím k nim jíst a mluvím o tom nahlas, bohužel v našem kraji je to už tak zažitá věc, že to prostě lidi vesměs berou jako, třeba hnusnou, ale stále součást místní "kultury"
|