| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:35
- Nahlásit
Eninka
Těm druhým nechybí slušnost ve vyjadřování názorů, na rozdíl od těch ostatních
jistě, já tady dnes a denně posílám někoho do prdele
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:36
- Nahlásit
gabifibych řekla, že většina lidí na tomhle fóru hlasujících za utracení štěňat by ztýraného psa uvázaného v lese nenechala.
-ale to je mi jasný, já myslela extrém záchranář/extrem ignorant...Kočky neřeším, pokud nejsou sražený autem...A k těm štěňatům-myslím že je 50% šance, že budou v pořádku, což je stjný procento jako u jakýhokoliv jinýho psa s PP, bez PP, vořechů...Rodiče naší dogy měli všechny rtg v pořádku, a Ajda má srostlou páteř od hlavy až k prdelce...tak třeba převládnou dědičný dispozice otce a budou v pořádku...s udáním bude problém, třeba se poštěstí..bohužel těžko říct, co z nich jednou bude za "kubatůru"....přijde mi, že z matky toho moc nepobrala
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:38
- Nahlásit
gabifi
já jsem neřekla, že všichni a neřekla jsem, že mám na mysli sprostá slova, slušnost snad tví i ve vyjadřování jako takovém, aspoň dle mého mínění...
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:41
- Nahlásit
Eninka
Těm druhým nechybí slušnost ve vyjadřování názorů, na rozdíl od těch ostatních
podle toho soudíš lidi? že někdo řekne "malinko se nám to zvrhlo a nebylo to dobré rozhodnutí" a já ti řeknu "posralas to" ?
ať to řekneš jakkoliv, vždycky ti z toho vyjde to, že ti psi jen zbytečně, naprosto zbytečně, navýšili počty bezprozorních psů.
Nemáte právo tvrdit, že jen váš "zdravý rozum" je to jediné správné. Pro jiné je správné něco jiného, v životě není nikdy jen jedna pravda a jen jediné správné řešení a to čehokoliv...
a vy nemáte právo týrat zvířata jen proto, aby jste se pak mohli poplácat po zádech.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:42
- Nahlásit
hally001
u štěňat to bude asi hodně o náhodě a štěstí, třeba mají rodiče tuhý genetický kořínek. Mně je v celé této kauze nejvíc líto Sabiny, nicméně, tam venku je tvrdý svět a holka nakonec asi zakotví někde natrvalo, tak snad to bude ok.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:43
- Nahlásit
Fuj, zase ty kytičky a srdíčka, radši du, na to nemám žaludek. :blicísmajlík:
Stejně je to jako hrách na stěnu. Nebo perly sviním... nebo tak.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:45
- Nahlásit
Eninka
bych řekla, že způsob diskuse a vyjadřování nijak nesouvisí s příslušností k zde přítomným názorovým skupinám
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:50
- Nahlásit
jbat
vy nemáte právo týrat zvířata jen proto, aby jste se pak mohli poplácat po zádech
nevím, koho myslíš tím VY...
já nepatřím ani k žádnému sdružení, ani nejsem záchranářka, ani zastánce žádných (byť radikálních) názorů a řešení, co se týká psů. Jsem prostej milovník psů, a to nejenom svých a toť vše. Zde na fóru říkám své názory podle "svého selského rozumu".
A jsem zvědavá, až se bude zdejší fórum později pídit po tom, kdo si vzal ty štěnda, a že se pídit bude, tomu pevně věřím, a už teď odhaduji, že i kdyby si je vzal samotnej prezident a vozil je v luxusní káře a krmil kaviárem, že zde stejně budou běžet
názory, že je to stejně špatně, protože kdoví, jestli je to pravda atd atd.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:51
- Nahlásit
Eninka
a to je právě to...březost se zjistila pár dní před porodem...
Kecáš. Na můj jasně formulovaný dotaz "proč není fena očkovaná" mi Sláčiková odpověděla jasně - "protože když jsem si ji dovezla tak mi veterinář řekl, že je březí a že ji očkovat nemůže" Pokud vím tak u Sláčikové byla minimálně pět týdnů před porodem. Čili by se potrat úplně v pohodě stihl, kdyby se ovšem něco takového udělat chtělo, že?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:51
- Nahlásit
Eninka
Těm druhým nechybí slušnost ve vyjadřování názorů, na rozdíl od těch ostatních.
Zato těm druhým chybí přímé komentování věci. Viz o stránku zpět vznesený a nezodpovězený přímý a upřímný dotaz kejtlin.
jbat
Stejně je to jako hrách na stěnu. Nebo perly sviním...
Vzhledem k tomu, žes ve škatulce "ostatní" použij plís ty perly. ))) Abys ladila jako.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:52
- Nahlásit
Eninka
nevím, koho myslíš tím VY...
nápodobně.
jsem zvědavá, až se bude zdejší fórum později pídit po tom, kdo si vzal ty štěnda, a že se pídit bude, tomu pevně věřím, a už teď odhaduji, že i kdyby si je vzal samotnej prezident a vozil je v luxusní káře a krmil kaviárem, že zde stejně budou běžet
názory, že je to stejně špatně, protože kdoví, jestli je to pravda atd atd.
no jasně, dyť přesně o to tady jde. vidím, že ti to pálí.
ty vole fakt radši jdu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:00
- Nahlásit
hally001
Nepovažuju se ani za extrém ignorant, ani za extrém záchranář. Nicméně zdravý rozum mi zatím zůstal. Aspoň jeho trosky. A ty mi hlásí, že když rodí devítiletá čuba ve špatném zdravotním stavu tak to není zcela OK. Následný odchov pěti štěňat je ještě méně OK. Z hlediska čuby. To, že čuba má luxaci pately ti odpřísáhnu (a můj vet taky). Na vyšetření luxace rentgen netřeba To, že má DKL a DKK ti neodpřísáhnu, protože v březosti ty rentgeny fakt provést nešly (teď už je zajisté má když Vlčáčková a spol tak vehementně tvrdí, že je zdravá), nicméně budu s klidem tvrdit, že Sabina se chová a pohybuje přesně jako pes s těžkou DKL a DKK. Jestli mi věříš, či nevěříš je tvoje věc a mě je to celkem fuck.
Do třetice tady máme takové krásné chorůbky jako je PRA,CEA, katarakta, nebo MDR gen. U šeltií hodně rozšířené věci a v hojné míře děděné. I v případě, že otcem je ten nejvořechovatější vořech z celého vesmíru. Pochopitelně Sábiných štěňat se to netýká, mají ochranu shůry a ta jim zajistí, že budou mít zdravé oči, jsou to přece voříšci a ti jsou VŽDYCKY ZDRAVÍ, protože nejsou zdegenerovaní
Po fotříkovi jezevčíkovi by k tomu ještě mohli zdědit sklony k vyhřezávání plotýnek a bude to úpa bomba
Hele víte co? Já si tak ze dvě vezmu, tohleto v lýnyjích ještě nemáme
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:02
- Nahlásit
impact
asi myslíš ten dotaz na Vlčáčkovou... to, že na něj neodpověděla neznamená, že není slušná, asi není u počítače, anebo se raději této diskuze neúčastní, ani bych se jí nedivila, jste na ni jak vosy na bonbónu
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:09
- Nahlásit
Biluška
nebyla jsem u všeho, ale očkovat odmítl vet v Brně, ne ten její z dědiny a m.j. ten místní pouze odhadoval dle břicha, že je "možná březí", že neví, že nemá ultrazvuk...jestli ti to Sláč. řekla jinak, tak to měla popletený...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:11
- Nahlásit
Eninka
jestli ti to Sláč. řekla jinak, tak to měla popletený...
Myslím, že hodně popletený to má víc lidí
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:14
- Nahlásit
Eninka
ten místní pouze odhadoval dle břicha, že je "možná březí", že neví, že nemá ultrazvuk..
Aha, tak proč se tedy neudělal ultrazvuk někde jinde?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:15
- Nahlásit
pawLINka
udělal se ihned po převozu Sabinky do Brna, hned druhý den poté...jenže to už byla tesně před porodem, nějaký čas pobývala u p. Sláč. předtím.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:16
- Nahlásit
Eninka
Zajímavé... Takže v podstatě se už dávno vědělo, že je možná březí, ale kašlalo se na to.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:19
- Nahlásit
pawLINka
Proč by se měl dělat ultrazvuk? Fenu původní majitelé (ti cikáni co nakonec vůbec nebyli cikáni) nechtěli vydat s tím, že "je naprcaná" (píšu doslova tak jak mi to bylo řečeno, aby mě zase někdo nenařkl z toho, že mluvím sprostě) a že ji paní Sláčikové dají až po porodu. Sláčiková prohlásila, že jí to neva a že ji chce hned. Poté její vesnický vet diagnostikoval "asi březost", ovšem bez ultrazvuku to nemohl říct přesně.
Logicky myslící člověk by fenu odvezl k vetovi, který sono má,zjistil by březost a nechal by udělat potrat.
Ovšem zde nejsou ve hře logicky myslící lidé, proto se s ultrazvukem počká do devátého týdne březosti kdy už se samozřejmě nijak zasáhnout nedá a mnoho blijících smajlíků
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:22
- Nahlásit
pawLINka
tak by mě teda zajímalo od zdejších "zdravých rozumů" - to není na tebe - co je horší a co lepší????????
Sabina dál na ulici s cigánama, narozených 5 štěňat taky na ulici, skončivších pravděpodobně v útulku (oni by asi páníčky nehledali), anebo Sabina s novým domovem, 5 narozených štěňat také v novém domově????
Vychází mi, že 6 psů neskončí na ulici nebo v útulku, ale u lidí.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:32
- Nahlásit
Eninka
Já jsem jen reagovala na to, že není pravda, že se nevědělo o její březosti.
Můj zdravý rozum (oblíbená slova tady) by mi říkal to, co Bilu: Logicky myslící člověk by fenu odvezl k vetovi, který sono má,zjistil by březost a nechal by udělat potrat.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:35
- Nahlásit
Eninkatak by mě teda zajímalo od zdejších "zdravých rozumů" - to není na tebe - co je horší a co lepší????????
Podle mě jsou obě tyhle řešení ty "horší". Lepší by bylo Sabina v novém domově a štěňata žádná.
Hele, možná jsem divná, ale když ke mně přišla fena z druhé ruky, tak jsem ji vzala k vetovi na celkovou prohlídku a tak nějak automaticky se dělalo i sono. Nebylo pravděpodobné, že je březí, ale chtěla jsem mít jistotu.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:40
- Nahlásit
Já si myslím, že když už jsou štěňata na světě, že nemá cenu pořád dokola řešit co kdo měl udělat jinak a takové to "kdyby"
Vykašlete se na katastrofické scénáře se štěňatama, jejich životě a zdravotním stavu...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:43
- Nahlásit
Eninka
Já si myslím, že když už jsou štěňata na světě, že nemá cenu pořád dokola řešit co kdo měl udělat jinak a takové to "kdyby"
A co se má dělat? Plácat po ramenou toho, kdo na svět přivedl pět potencionálních marodů a říkat mu jak je dobrej a ať se vykašle na ty co říkají něco jiného?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 16:52
- Nahlásit
Eninka
Vykašlete se na katastrofické scénáře se štěňatama, jejich životě a zdravotním stavu...
Něco podobného řekneš vždycky, když ti dojdou argumenty. Btw. ze tvého předposledního příspěvku se květinky jen sypou. )))))))
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 17:51
- Nahlásit
impact
Btw. ze tvého předposledního příspěvku se květinky jen sypou. )))))))
nevopisuj. )))))))
Eninka
a tobě fakt doporučuju založit nějakej spolek, vzít si tam podobně postižený slepičky a kvokat si nad mrzákama.
tady prostě neuspěješ, ne a ne a ne.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 17:53
- Nahlásit
Biluška
A co se má dělat? Plácat po ramenou toho, kdo na svět přivedl pět potencionálních marodů a říkat mu jak je dobrej a ať se vykašle na ty co říkají něco jiného
někdy je lepší nedělat nic, přes tohle téma se páníčci už asi budou těžko hledat, protože kdyby sem přišel nějaký "zájemce", stejně už dávno utekl
impact
Něco podobného řekneš vždycky, když ti dojdou argumenty
něco podobného řeknu vždycky, když už se diskuze zvrhne v souboj Titánů
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 18:01
- Nahlásit
jbat
a tobě fakt doporučuju založit nějakej spolek, vzít si tam podobně postižený slepičky
proč bych to dělala, tady je slepic dost, a kvokají víc než by člověk čekal, to by mě zajímalo, kolik bylo kvokáním na tomto tématu sneseno vajec, asi hodně
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 18:13
- Nahlásit
Eninka
kolik bylo kvokáním na tomto tématu sneseno vajec
No pět, ne? Dokonce je tu i slépka, která si je vyseděla.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 18:16
- Nahlásit
Eninka
někdy je lepší nedělat nic, přes tohle téma se páníčci už asi budou těžko hledat, protože kdyby sem přišel nějaký "zájemce", stejně už dávno utekl
No a? Vlčáčková by mu to stejně rozmluvila
|