| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:51
- Nahlásit
Cesmina
Nicméně koukni a přihlédni třeba k tomu, že momentálně máme v rodině cca 10 vořechů a všechny zdravoučký a v minulosti byly taky jen ořeši a až na jednoho všichni OK.
ale jo,vo tom žádná,vono kriplů s PP je taky požehnaně,ale zas vem v úvahu,že když ona sama napíše
fotce vidět i nějaký zdravotní problém s přední tlapičkou, která se velmi velmi lokýtkem vytáčí do strany. Na tu nejvíc kulhá. Fenečka prý před týdnem ještě ani nechodila na zadní nožičky, teď po Canivitu už na zadní pajdá docela slušně, ale zvedání je dost obtížné
Když to sečtu, tak je pes vymrzlý, nevyživený, zřejmě po úrazu a psychicky zlomený.
atd..tak je fakt větší předpoklad,že ta fena neni úpa v cajku zdravotně,to snad uznáš i ty )) proto se tu o tom mluví,neb ty problémy byly viditelný,proto se diskutuje o zdrav. stavu feny a štenat bo co matka v takovým stavu může předávat potomkům..já nemám nic proti vořechům a bezpapírákům.,též mi prošli životem,ale prostě pokud rodiče nejsou v pohodě zdravotně,je to dost blbý myslim..
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:51
- Nahlásit
Koukám, žumpa nastupuje....
Myslím, že kdyby fenka odrodila u Líby a nabízelo se to jedno štěně, které ona vybrala, nikdo by po ní žádný deklarovaný vyšetření nechtěl, ale naopak by se kamarádky předháněly ve vychvalování onoho štěňátka nabízeného k adopci.... njn...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:52
- Nahlásit
bonc
Pominu-li anabázi s březí fenou a převozy... netvrdím, že je tady víc dobrých rukou než volných psíků, ale kamenovat donekonečna někoho, kdo nenechal utratit štěňata a zvýšil počet dočasně nezaopatřených psů je zbytečný, nehledě k tomu, že už tím psíci ze světa nezmizí. Kdyby místní fórum vzalo na vědomí, že už je to takto a ne jinak, nemuselo by se opět propírat to, co už dávno na původním tématu o hledání domova Sabince. Prostě mi to přijde už zbytečný...
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:53
- Nahlásit
Cesmina
momentálně máme v rodině cca 10 vořechů a všechny zdravoučký
a kolik dalších si jich ještě vezmeš? 500? 1500? 5000? Ale co, jen množme, a třeba i s velkou dispozicí pro zdravotní problémy, dyk si to všechno rozeberem, ni? Ale nerozeberem si to hned, počkáme až si ty miloušký slaďoušký štěňátka vezme nějakej krypl, kterej ze psa udělá totální trosku, pak ho někde zahodí a pak teprve to bude ono, pak si je rozeberem!!
(protože je velká šance že si je nějakej krypl vezme, vzhledem k akutnímu nedostatku ne-kryplů v poměru k potřebnej psům)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:55
- Nahlásit
nikdo by po ní žádný deklarovaný vyšetření nechtěl,
třá by to štěně nechala vyšetřit sama..pokud vim svý čupky má vyšetřený na co všechno jde..některý ty vyšetření ani povinný nejsou možná,záleží to jen na vůli chovatele,stejně jako u NO DLK..to udělá jen chovatel z vlastní vůle a doloží..
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:55
- Nahlásit
Myslím, že kdyby fenka odrodila u Líby a nabízelo se to jedno štěně, které ona vybrala, nikdo by po ní žádný deklarovaný vyšetření nechtěl, ale naopak by se kamarádky předháněly ve vychvalování onoho štěňátka nabízeného k adopci.... njn...
no nadneseně pravděpodobně ano. protože k tomu, že zbylo jediné štěně, by Líbu vedl rozum a ne růžový brejle jako Vlčáčkovou. a jestli by to jediný štěně bylo narozený u Líby nebo u Vlčáčkový už je vcelku fuk si myslím, mně osobně je u prdele, u koho se to narodilo, jde mi o to, že u takovejchhle psů prostě musí jít tyhle citový sračky bokem a nastoupit selskej rozum!!!!
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:56
- Nahlásit
Eninka
ale kamenovat donekonečna někoho, kdo nenechal utratit štěňata a zvýšil počet dočasně nezaopatřených psů je zbytečný
a mě se to právě nezdá zbytečný. Právě proto, že už se s tim pak nedá nic dělat. Budu doufat, že když se bude dostatečně dlouho křičet TOHLE BYLA CHYBA tak jí třeba někdo další (další květinka) nezopakuje.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 13:00
- Nahlásit
vlčáčková
A kolik těch zdravých štěňátek je již zadaných?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 13:03
- Nahlásit
bonc
Budu doufat, že když se bude dostatečně dlouho křičet TOHLE BYLA CHYBA tak jí třeba někdo další (další květinka) nezopakuje.
Blbý je, že tohle pro květinky chyba není... ))) Naopak.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 13:05
- Nahlásit
jbat
no tak já podle tohodle
zvýšil počet dočasně nezaopatřených psů
si troufám doufat, že jim to někde ve skrytu duše začíná docházet. Zatim je to hodně skrytý, ale snad už je to tam
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 13:06
- Nahlásit
bonc
při udávání štěňat oříšků většinou chybí zpětná vazba.
Já mám z našeho klubu jednu zkušenost, kdy paní chovatelka udělala vrh mix luisiana x kolie. Část vrhu rozprodala na trhu za 5000 jako čistokrevné luisiany, část vrhu jí zůstala doma na dvorku asi do 6 měsíců. V té době měla štěňata vzhled nemlich jako merle krátkosrstý kolie, tudíž udávat je jako luisiany nemohla. Tak skončila v útulku. Z útulku šla do adopce, po roce se do útulku dostala znova (díky vzhledu merle krátkosrsté kolie byla nezaměnitelná a snadno identifikovatelná, u KK zatím psi bez PP v Čechách neexistují). Pro velký úspěch celé akce = něco prodám, něco si vemou záchranáři, paní chovatelka za rok úplně stejný vrh zopakovala. Jestli tentokrát něco prodala na trhu nevím, útulky ale opět byly plné.
|
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 13:08 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
jbat
protože k tomu, že zbylo jediné štěně, by Líbu vedl rozum a ne růžový brejle jako Vlčáčkovou
S tím jsem od začátku souhlasila. Ovšem majitelka a spol. byly jiného názoru a teď je tu ne jedno štěně, ale 5.
A pro těch 5, resp 4 štěňata (jedno už je rezervováno), je třeba najít nový domov.
Z tohoto hlediska je mi úplně ukradený, kdo chtěl dřív hot a kdo čehý..
Furt mám nepříjemnej pocit, že tady nejde ani tolik o štěňata ani "osvětu", ale o to dokázat, že JÁ mám pravdu, i kdyby čert na koze jezdil.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 13:09 - Změnil/a: jbat
- Nahlásit
gabifi
Já mám z našeho klubu jednu zkušenost, kdy paní chovatelka udělala vrh mix luisiana x kolie. Část vrhu rozprodala na trhu za 5000 jako čistokrevné luisiany, část vrhu jí zůstala doma na dvorku asi do 6 měsíců. V té době měla štěňata vzhled nemlich jako merle krátkosrstý kolie, tudíž udávat je jako luisiany nemohla. Tak skončila v útulku. Z útulku šla do adopce, po roce se do útulku dostala znova (díky vzhledu merle krátkosrsté kolie byla nezaměnitelná a snadno identifikovatelná, u KK zatím psi bez PP v Čechách neexistují). Pro velký úspěch celé akce = něco prodám, něco si vemou záchranáři, paní chovatelka za rok
A jedeme dál... To je fakt zbytečný.
S tím jsem od začátku souhlasila. Ovšem majitelka a spol. byly jiného názoru a teď je tu ne jedno štěně, ale 5.
Myslíš majitelka, která ty štěňata nechtěla a čubu mít nemohla? Aha, no tak to pak jo.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 13:12
- Nahlásit
no, na majitelství Sabiny mám jiný názor.....
Před rokem jsem dostala kocoura. Brala jsem ho s tím, že půjde do adopce. Do adopce jsem ho předala, předala jsem ho se vším všudy, tedy i s právem novému majiteli do něčeho kecat....byl to jeho čas, jeho láska a jeho prachy. Jenom tolik k zde několikrát omílanému egu.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 13:14
- Nahlásit
gabifi
Pro velký úspěch celé akce = něco prodám, něco si vemou záchranáři, paní chovatelka za rok úplně stejný vrh zopakovala. Jestli tentokrát něco prodala na trhu nevím, útulky ale opět byly plné.
při udávání štěňat oříšků většinou chybí zpětná vazba.
jsem tim myslela že si je pak květinky rozeberou po útulcích, když se tam ty psi v tom lepšim případě dostanou. Páč jsem jednim z těch co "doplňuje stav" taky z útulků a provizorně ubytuje taky cokoliv, tak o to víc mě to krká. Když vidíš ty nekonečný řady...
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 13:18
- Nahlásit
Z tohoto hlediska je mi úplně ukradený, kdo chtěl dřív hot a kdo čehý..
jo z tohohle hlediska jo, ale já bych ráda kdyby si z toho aspoň někdo vzal ponaučení že příště takhle ne. Prostě aby jasně vyznělo že to byla chyba.
všem majitelka a spol. byly jiného názoru a teď je tu ne jedno štěně, ale 5.
Myslíš majitelka, která ty štěňata nechtěla a čubu mít nemohla? Aha, no tak to pak jo.
souhlas. Co teď teda pro ně dělá ten, co je nakonec plně zodpovědnej za jejich pobyt na tomhle světě? Pokud rozhodnu o tom, že něco přivedu na svět/necham žít, musim bejt taky plně připravená se po celý jeho život o něj postarat. Buď tak že mu najdu jiného majitele, nebo se postaram já. Pro mě jiná možnost neexistuje. Nechá si je teda paní Sláčiková když se neudaj?????
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 13:21
- Nahlásit
bonc
Když vidíš ty nekonečný řady...
bohužel vidím a vidím i stav, v kterém se některá ta zvířata nachází.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 14:30
- Nahlásit
Myslím, že kdyby fenka odrodila u Líby a nabízelo se to jedno štěně, které ona vybrala, nikdo by po ní žádný deklarovaný vyšetření nechtěl,
V ideálním případě by se nenarodilo ani jedno. Takže by žádný vyšetření nebylo potřeba.. A víš co? Jaxi věřím v péči o bezprizorce Bilu se zkušenostma jak se srovnáváním bezprizorů, tak s odchovem malých šelmií. A spíš nevěřím v péči Vlčáčkové, která už od začátku tvrdila, že na odchov nemá a její zkušenosti stran bezprizorů, kromě vzdychání na Mije, jsou mizivé.
Cesmina
Hlasuji proti Biluši
Bodejť bys po těch svých extempore na táboře u Bilu ještě hlasovala pro ni. )))))))))))))))))))
jbat
teď si hodně jede roli "té-jenž-zachránila-krásná-a-zdravá-štěňátka-před- zlými-lidmi"
a
A styl, jakým Vlčáčková "udává" štěňata je už vrcholně trapným důkazem, že tohle všechno absolutně nebylo děláno pro tu čubu, ale pouze a jen pro květinový syndrom
Taky si myslím, ale to jim prostě nevysvětlíš, protože nechápou, co to znamená a tudíž je to uráží.
@LL
Jinak díky všem za pobavení po návratu z tábora.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 14:45
- Nahlásit
impact
Jinak díky všem za pobavení po návratu z tábora.
Ty se bavíš, ale mně nejdřív prdly čtyry cévky po přečtení těch sraček, z kterejch úplně vylítávaj srdíčka a kytičky a zpívají ptáčcí a všechno je krásné a všichni mají nárok na život.
protože nechápou, co to znamená
hm. asi ne no. ale budiž. aspoň budou mít vietnamci pořád co prodávat jako sladkokyselé kuře s rýží.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:01
- Nahlásit
jbat-mě upřímně taky nesedí styl Mija, ale eště míň mi sedí styl ignorantů, který najdou zuboženýho čokla přivázanýho v lese a nevemou ho do auta aby jim neumazal sedačky. Já jsem taky pro utrácení psů, který jsou už ve věku a platí se jim operace, která jim prodlouží útulkovej život o pár....ale sama za sebe jsem investovala taky 15tisíc do fenky, kterou jsem našla a po půl roce jí vyhřezla plotýnka...a to jsem celou dobu tvrdila, že kdyby něco, tak jí nechám uspat, protože opuštěnejch psů je hafo a můžu zase pomoci jinému...tak narovinu píšu, že bych taky ta štěňata nenechala utrácet...ale pokud bych u fenky březost zjistila v počátku, spojila bych kastraci s interupcí....ale o tohle už v tomhle případě asi nejde.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:03
- Nahlásit
boooože původně jsem teda nechtěla vůbec reagovat a taky nadále nechci, ale tohle ...
jbat
Ty se bavíš, ale mně nejdřív prdly čtyry cévky po přečtení těch sraček, z kterejch úplně vylítávaj srdíčka a kytičky a zpívají ptáčcí a všechno je krásné a všichni mají nárok na život
je prostě bomba a bohužel i pravda
aspoň budou mít vietnamci pořád co prodávat jako sladkokyselé kuře s rýží
a tohle bohužel realita
Pro zájemce - u nás vietnamci vykupují v úterý kočky a ve čtvrtek psy, ale jen malý tak okolo 6 kilo jsou ideální a úpa nejlepší jsou žlutý. Černý neberou. Takže mají-li někteří zájem, tak šup šup, než ty štěňátka dorostou olbřímých rozměrů po svém zaručeném otci jamníkovi
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:09
- Nahlásit
hally001
hele já jsem taky srab a pokud by se mi narodili doma, musela bych hoodně zadupávat emoce a vzývat svůj zdravej rozum, ale právě proto bych je já, na místě V., alibisticky nechala u Bilušky ať to udělá za mě Naprosto s utracenim většiny těhle štěňat v týhle situaci souhlasim, ale na rovinu taky řikam že udělat to osobně bych měla problém. Tim bych byla radši že osobně nemusim.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:10
- Nahlásit
Eldoguero
vietnamci vykupují v úterý kočky a ve čtvrtek psy
než ty štěňátka dorostou olbřímých rozměrů po svém zaručeném otci jamníkovi
no to mi vtipný vůbec nepřipadá
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:11
- Nahlásit
Eninka
vietnamci vykupují v úterý kočky a ve čtvrtek psy
než ty štěňátka dorostou olbřímých rozměrů po svém zaručeném otci jamníkovi
je to realita. Můžeš nad tim brečet, můžeš se na to podívat s nadhledem a zasmát se. Ani jednim nic nezměníš.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:13
- Nahlásit
hally001
ale pokud bych u fenky březost zjistila v počátku, spojila bych kastraci s interupcí..
a to je právě to...březost se zjistila pár dní před porodem...
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:16
- Nahlásit
hally001
který najdou zuboženýho čokla přivázanýho v lese a nevemou ho do auta aby jim neumazal sedačky
tohle je úpa jinej případ, i když ne nepodobnej ve svý podstatě...
ale sama za sebe jsem investovala taky 15tisíc do fenky, kterou jsem našla a po půl roce jí vyhřezla plotýnka
tak po půl roce žití se psem bych do něj asi taky investovala, to jo, mě sere, jak někdo dotáhne do útulku nebo k někomu na smrt zbitý, nemocný nebo týraný zvíře, veterinář, aby se zviditelnil v tévé nova, ho nějakým stylem udrží při životě, pak do tévé nova hlásí, kterak má pejskej přeražený všechny nohy, natrženou slezinu, otok mozku a já nevím co ještě a květinky mezi tím vybíraj penízky, aby měl pejsek hezkej život. TOHLE mi sere a to dost.
že bych taky ta štěňata nenechala utrácet...ale pokud bych u fenky březost zjistila v počátku, spojila bych kastraci s interupcí....
jasně, pokud je čék citlivej, tak je citlivej. ale má-li zároveň rozum a cit pro zvířata, nechá tedy tohle blbý rozhodnutí na někom, kdo s tím jednak má zkušenosti a druhak na to má nervy. kor v tomhle případě, kdy byla možnost to nechat na Biluši kterou známe, víme o jejich zkušenostech a víme, že se nenechá vláčet citama navzdory rozumu.
A ten, kdo na to nemá nervy, by měl v zájmu zvířete srát na veškerou záchranařinu, protože tím pak utrpí jen a pouze to zvíře.
Prostě si myslím, že na tomhle foru je už převaha lidí alergických na záchranáře za každou cenu, většina těch lidí ma spousty zkušeností, nejen s chovem, ale i životních a takoví nejsou zvědaví na takovéhle tyjátry a citové projevy a proto dají najevo svůj nesouhlas bez okolků.
Taky jsem si prošla touhou pomáhat, ale vcelku rychle jsem si uvědomila, že prodloužit život není nutně to dobré a zařídit smrt to špatné.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:20
- Nahlásit
Eninka
zas je to ale o 285% méně naivní, než příspěvky tvoje a jiných květinek.
a to je právě to...březost se zjistila pár dní před porodem...
ne, to není "právě to". protože tu stále byla další varianta a to nenechávat zbytečně na světě vořechy s neodhadnutelnou genetickou výbavou. TO je právě to.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:23
- Nahlásit
hally001
bych řekla, že většina lidí na tomhle fóru hlasujících za utracení štěňat by ztýraného psa uvázaného v lese nenechala. Najdu-li v chatové osadě bezprizorní kotě, klidně ho tam nechám. Z vlastní zkušenosti vím, že si tam těch koťat najdu každý rok několik.
Tohle hezky realisticky popsal v jedné ze svých knih Herriot. Vyjádřil se v tom smyslu, že nemůže provozovat zvěrolékařskou praxi tím způsobem, že bude sbírat a léčit všechna opuštěná zvířata, co najde.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:27
- Nahlásit
gabifi
bych řekla, že většina lidí na tomhle fóru hlasujících za utracení štěňat by ztýraného psa uvázaného v lese nenechala
jistě. on je totiž rozdíl pomoct v utrpení, které není mnou způsobené a je vykonáváno na němé tváři a je v mých silách pomoct a naproti tomu sama tvořit možnost, že se ještě nenarozená němá tvář do těchhle podmínek dostane. a tuhle možnost maj ty šelmyje ještě větší, než že se dožijou 5 let.
takže veliká gratulace k této akci.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:33
- Nahlásit
jbat
nechápu bohorovnost, těch se "zdravým rozumem" , kteří jsou názoru že nezachraňovat, nenechávat štěňata atd atd. oproti těm, kteří zachraňují za každou cenu. Každý má právo zastávat své postoje a názory, akorát na diskuzi je krásně vidět, jací jsou ti, co zastávají "zdravý rozum" a ti, kteří zachraňují...Těm druhým nechybí slušnost ve vyjadřování názorů, na rozdíl od těch ostatních. Nechť ti kdo chtějí, ať zachraňují a ti co nechtějí, ať to nedělají. Nemáte právo tvrdit, že jen váš "zdravý rozum" je to jediné správné. Pro jiné je správné něco jiného, v životě není nikdy jen jedna pravda a jen jediné správné řešení a to čehokoliv...
|