Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Hledám pánečky pro štěňátka voříšků - matka šeltie
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 14 . 15 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:09
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka
Podle mě, je majitelkou fenky paní S., které původní majitelka fenku darovala

je to přesně jak říkáš, já pořád nechápu, proč se pořád dokola někteří snaží za každou cenu - a to jen proto, že zůstala z vrhu všechna štěňata - osočit, pošpinit a odsuzovat člověka, který chtěl pomoci paní S. s březí fenkou (myslím Vlčáčkovou). Tohle téma není o najití nových páníčků, ale o vylévání si zlosti a to je škoda. Když si tady někdo neznalý místních poměrů téma pročte a zjistí, jak hrozně špatně na tom štěnda budou atd atd. tak si štěně asi nevezme, že jo. Myslím že by aspoň kvůli těm štěňatům měla ega některých zúčastněných ustoupit do povzdálí.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:15
- Nahlásit

Od začátku je V. chtěla nechat všechna na živu, a ne "si je nechat" ... v tom je dost rozdíl.
Podle mě je ten kdo přivede štěňata na svět za ně zodpovědný. Čímž samozřejmě nechci říct, že si je musí všechny nechat. Ale začít je inzerovat když mají měsíc (a ještě dost pofiderným způsobem), do té doby uvalit na fotky a informace embargo a ještě se chlubit tím, že "zájemci jsem to rozmluvila" je dost zvláštní způsob jak hledat nové majitele .

Mě je to nakonec zcela jedno, jak už jsem řekla, doufám, že si Vlčáčková nechá všechny, budou se tam zajisté mít jako v bavlnce a spokojenost bude na všech stranách . Tímto se odtialto odjebávám a jdu dělat zase něco užitečného

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:17
- Nahlásit

Eninka
Když si tady někdo neznalý místních poměrů téma pročte
tohle je diskusní fórum, ne inzertní (tim nechci říct, že nabídnout je i tady není možnost, jen tím chci říct, že je prostě normální, že na diskusním fóru se o tom bude diskutovat).
jak hrozně špatně na tom štěnda budou
a ty víš že nebudou? Ono budu-li spekulovat o tom, že otcem mohl být jezevčíkoid, tak ti na tom s packama nijak extra dobře taky nejsou

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:23
- Nahlásit

Eninka
mě jke to úplně fuk nakonec,ale todle
a zjistí, jak hrozně špatně na tom štěnda budou atd atd. tak si štěně asi nevezme, že jo.
je docela podstatný..to je totiž od vás zas druhej extrém..nejspíš úpa f cajku nebudou,to je málokterej pes dneska,ale tady s tím "dědictvím" je to ještě víc pravděpodobné než normálně.Mě osobně přijde zas prasárna potencionální majitele neupozornit na možnost zdarv. problémů atvářit se jakože štěnda sou ztělesněné zdraví..to je dosti ošklivé chování nejen vůči lidem(což o to na ty se dá vcelku kašlat) ale i vůči těm psům,páč ne každej je ochoten srát tisíce do léčby psa a crcat se s nim celej život..to je snažší vyhodit ho v lese s pořídit dalšího..

bonc
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:26
- Nahlásit

Eninka
Když si tady někdo neznalý místních poměrů téma pročte a zjistí, jak hrozně špatně na tom štěnda budou atd atd. tak si štěně asi nevezme, že jo. Myslím že by aspoň kvůli těm štěňatům měla ega některých zúčastněných ustoupit do povzdálí.
takže by se někdo neznalý radši neměl dozvědět jaký život štěňata s největší pravděpodobností čeká? Budeme radši mlčet a tvářit se že jsou štěňata naprosto ok aby to případnýho zájemce neodradilo??? to ti přijde košer?
a to jen proto, že zůstala z vrhu všechna štěňata
mě to teda nepřijde moc "jenom", rozhodnout proti logice že připravim zvířeti nehezkej život. Mě to přijde dost zásadní. A prosim nepolemizuj o tom, jak moc fajn ten život budou mít. Zájemci se očividně nehrnou, což nikoho nepřekvapuje, Vlčáčková bude nakonec ráda když je udá komukoliv - a že by to byli majitelé značka ideál by byla velká náhoda - a ještě si do života nesou velký sklon k x nemocem.

bonc
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:28
- Nahlásit

davidkova renata
zas mi kradeš myšlenky

hally001
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:31
- Nahlásit

Biluška-ne, myslím si, že 10kilo je menší zátěž než 60 a víc...+nikdo přece neví, jestli má fena tenhle problém...Já jsem proti množení psů s dědičnými vadami, ale je spousta chovatelů psů s PP, kteří na jedincích s "dysplazkou", do určitého stupně, chová a řád jim to nezakazuje...Je možný, že všechna tahle štěňata "se zkurvenou budoucností" prožijou skvělej život, budou mít zodpovědný a hodný majitele a veterinu budou navštěvovat jen jednou ročně na očkování....je taky možný, že to dopadne úplně jinak, ale přijde mi "mimo mísu" moralizovat o etice chovu zrovna v tomhle případě, kdy se nejednalo o plánované krytí s chovatelským záměrem a fena už byla březí v pokročilém stádiu. O utracení štěňat bych osobně uvažovala v případě, kdy by jich bylo 13 a ..... ale jak se znám, tak bych se snažila je "odchovat" všechny...když jsem byla malá našli jsme jezevčíka..březí fenu, která v 11měsících porodila...a odchovali jsme to na láhvích. Já nějaké nesmyslné množení psů nepodporuju a jsem pro kastrace, když vidím kolik kreténů si nedokáže ohlídat čokla...Já se poptávám mezi známýma, protože by bylo fajn, kdyby šla štěňata do prověřených "rukou" a reagovala jsem jen proto, že mi přijdou reakce některých zúčastněných zbytečně hysterické ....a nerouhala bych se tvrzením, že budou mít pokurvenej život, protože mě přijde na místě dělat všechno proto, aby ho pokurvenej neměla. Já neznám ani Vlčáčkovou ani Bilušku, tak nebudu soudit ...ale že tady jde o ego je z některých příspěvků "cítit" a to je na hovno

Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:35
- Nahlásit

bonc
Budeme radši mlčet a tvářit se že jsou štěňata naprosto ok aby to případnýho zájemce neodradilo??? to ti přijde košer?

A jak jsi přišla na to, že v pořádku štěňata nejsou??? Protože to Líba řekla, nebo jsi snad vědma?
Takové tvrzení bych ponechala na veterináři a ten potvrdil, že štěňata i matka jsou ok.

Promiň, ale už mě sere, že kvůli nějaký blbý hádce se maří snaha najít štěňatům domov .

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:39
- Nahlásit

Takové tvrzení bych ponechala na veterináři a ten potvrdil, že štěňata i matka jsou ok.
ehm..na tom jak napřed nevěděl esi je či neni březí nebo jaký nejasnostě kolem toho byly,nechce se mi to hledat
jinak pokud je čuba ok stran těch nohou,jistě to má vlčáčková černé na bílém,jistě se to určovala dle rtg a tak..takže stačí předložit a vocogo ne?

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:46
- Nahlásit

Podle mě, je majitelkou fenky paní S., které původní majitelka fenku darovala.
paní S o fenku neměla zájem, nabídla jí k adopci. Nezlob se, ale tohle neodpovídá definici majitele, je to pouze tzv, vztah "foster parent/owner" = opatrovník, dočasná péče

Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:49
- Nahlásit

davidkova renata
ehm..na tom jak napřed nevěděl esi je či neni březí nebo jaký nejasnostě kolem toho byly,nechce se mi to hledat

Myslím, toho veterináře, který Sabinu odrodil a má v péči štěnda, samozřejmě...

jinak pokud je čuba ok stran těch nohou
I k nohám matky se ten vet. vyjádřil a vyšetřením nezjistil žádné vážnější poškození.

Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:50
- Nahlásit

No nic, jdu odsud, tohle je fakt naprd...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 11:58
- Nahlásit

I k nohám matky se ten vet. vyjádřil a vyšetřením nezjistil žádné vážnější poškození.
bezva..
pro mne sou to však jen slova,nic víc..pokud by chtěla vlčáčková učinit těmto spekulacím přítrž,měla by napsat jaké vyšetření a kde proběhlo a ofotit vyjádření veta,které by na požádání vystavil.To bych udělala jako první,ale vlčáčková neni já žejo

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:07
- Nahlásit

není to naprd, je to debata o tom, co ještě zachraňovat a co ne. Že u toho padnou ostřejší názory a debata bude místy i osobní, je mezi lidmi normální. Odfiltruj nepodstatné a budou tady proti sobě idealisti a realisti.

Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:09 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

davidkova renata
pokud by chtěla vlčáčková učinit těmto spekulacím přítrž

No, podle mě by ani tohle nestačilo, jak je to rozjetý...

Představ si, že by kvůli každýmu štěněti vořecha, který se nabízí k adopci, byl takovejhle masakr...

Jen kvůli tomu, že Líba by nechala naživu jedno štěně a Vlčáčková a spol. 5, potažmo následným hádkám a uraženýmu egu.

Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:12
- Nahlásit

gabifi
není to naprd, je to debata o tom, co ještě zachraňovat a co ne

Tohle téma je o nabídce štěňat k adopci...

pajda222
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:16
- Nahlásit

Ježiši, vy tady probíráte nějaký voříšky jako by to byl chov psů s PP. Doporučujete rtg vyšetření feně, která je březí a pak kojící! To se Vám zdá normální? Moralizujete Vlčákovou za to, že nabízí štěňata kříženců, jejichž matka malého plemene má možná DKK? Teda jestli to dobře chápu? Otec čistokrevnej vořech? Takový voříšci bejvaj nejzdravější, není to přešlechtěné a zdegenerované. Už se zamyslete a netahejte do toho vlastní ego, tím rozhodně nijak nepomůžete.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:17
- Nahlásit

No, podle mě by ani tohle nestačilo, jak je to rozjetý...
to nevim,nemůžu mluvit za vostatní,ale jistý řešení to je,to snad uznáš..pak samosebou můžem spekulovat co votec,děda,babička atd,to je bohužel taky reálný že odtama něco bude ,nicméně pokud čuba měla hnáty jaký měla a pokud je tady kuli tomu cambus,tak proč prostě nedoloží,že je zdravá když jí to vet řek?? jako todle nechápu dyk je to tak snadný pokud je to pravda..
Představ si, že by kvůli každýmu štěněti vořecha, který se nabízí k adopci, by byl takovejhle masakr...
atak jasně že v tom sou i částečně ega..to je mi jasný,ale vlčáčková bohužel dráždí svým projevem,kterej je velmi často mimo mísu ,nemá příliš zkušeností se psy obecně,přestože chytrejch keců má k tomu ale hafo a v neposlední řadě bych řekla,že splnuje alespon částečně roli květinové záchranářky,kterejch tady maj všichni plný zuby..pak se nemůže divit reakcím

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:19
- Nahlásit

Tohle téma je o nabídce štěňat k adopci...
vymaž všechny OT příspěvky z Cz-pes a servr zanikne

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:21
- Nahlásit

pajda222
vy tady probíráte nějaký voříšky jako by to byl chov psů s PP
jakože vořeši vadný se množit můžou páč sou to jen vořeši a šampioni s PP ne?
Takový voříšci bejvaj nejzdravější, není to přešlechtěné a zdegenerované
jj..
.nicméně koukni někam na stránky jakýhokoli útulku a počti si o zdravotním stavu těch vořechů at štěnat tak dospělých..ale dej si bacha at tě záchranářky nepřipravěj vo prachy páč věčně vybíraj na léčení a operace těch vořechů..

Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:24
- Nahlásit

davidkova renata
to je mi jasný,ale vlčáčková bohužel dráždí svým projevem

...hmmm, k adopci ovšem není nabízena Vlčáčková, ale štěňata...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:29
- Nahlásit

k adopci ovšem není nabízena Vlčáčková, ale štěňata...
eště to tak!ale psalas todle
Představ si, že by kvůli každýmu štěněti vořecha, který se nabízí k adopci, byl takovejhle masakr
tak jsem ti na to prostě odpověděla

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:30
- Nahlásit

Sláčiková Sabinu dostala, tudíž se stala majitelkou. Jelikož bydlí v bytě s dvěma psy, a na podzim se do bytu z chaty vrací, hledala Sabče nový domov. Místní vet o březosti nevěděl, Vlčáčková začala Sabině hledat ten domov. V Brně ji vet informoval o štěňatech a o tom, že je fena i štěnda vpořádku a že ty S. nožky na dysplazii nevypadají, po porodu se nožky zlepšily, nebyly tak zatíženy...nakonec jí i řekl, že váží víc, než by měla - u všeho jsem byla. Pak proběhlo to s tou Biluškou a jen a jen proto, že majitelka chtěla štěňata nechat naživu, je Vlčáčková od Biluše odvezla, protože jistota štěňat se jí vytratila, přece jenom chtěla splnit přání majitelky. Teď je pět štěňat, nabízí se k adopci, nemyslím, že by měla Vlčáčková někomu předkládat RTG a pod. natož místnímu fóru. Netají zájemcům možné potíže, to vím s naprostou jistotou, tyto narážky od některých jsou zbytečné, stejně jako přání, aby jí všechny zůstaly, o "zkurveném životě" štěňat ani nemluvě.
Moje BŠO má od malička DKK 3/3 od rodičů s 0/0, bude mít osm let a zkurvenej život rozhodně nemá, naopak, i s tímto žije naprosto normálně. V tématu "Sabina" od začátku je vidět, komu jde o dobro věci a komu o hádky. Ano, toto je diskuzní fórum, ale zvrhlo se na situaci - útoky - bránění se. Někdo útočí, někdo se brání, někdo vysvětluje a někdo diskutuje. Každý ať se zařadí, kam patří a zamyslí se nad tím.

bonc
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:41
- Nahlásit

Eninka
z tvého shrnutí mi vychází, že o zachování štěňat za každou cenu teda stála Sláčiková. Ta Sláčiková, která čubu nechtěla a nechce, natož její štěňata. Tim za každou cenu myšleno za cenu převozu vysoko březí čuby ve vedru x km. Vlčáčková názor na zachování/utracení štěňat neprezentuje, jednala pouze na přání "majitelky", nicméně její názor byl natolik rozhodný, aby kvůli tomu byla ochotná čubu převážet (naivně se domnívám že pokud by byla též pro utracení, tak asi Sláčikovou pošle s odvozem někam)...
ještě se vrátim k tomu okolo celýho se to tady motá - tj. argumentujete že jde přece hlavně o to, najít štěňatům majitele, pak už bude všechno růžový... fakt si myslíte že se udaj do dobrejch rukou?? Kolik takovejch rukou v ČR zbývá, v poměru k množství potřebnejch psů? S přibývajícím zoufalstvím v situaci nechtěnejch psů se psi vydávaj v podstatě komukoliv, páč ty "dobré ruce" jsou už dávno zaplněné min. několika kousky. Hovořim z vlastní zkušenosti.

jbat
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:41
- Nahlásit

Ty vole květinky maj dost zase.

Essi je ta čuba zdravá a dle veta štěňata nebudou zatížený nějakou dědičnou chorobou nebo nebudou oslabený z důvodu špatného stavu matky, tak ať to sem Vlčáčková dá černý na bílým, ne? A může tím mávat před nosem i novým zájemcům o štěňata a má to. Jednoduchý!
Jenže to asi ne, páč to jsou jen kecy, kterýma si obhajuje (a Enince a podobným taky) svoje rozhodnutí, kterým udělala dobře především svýmu egu a teď si hodně jede roli "té-jenž-zachránila-krásná-a-zdravá-štěňátka-před- zlými-lidmi".
Což normální lidi s pár zkušenostmi se psy a odchovy dost sere, protože vořechů je doprdele všude plno a díky takovejm debilitám se počet úspěšně rozrůstá.
Pokud tady kdesi tvrdila, že fenka by bez štěňat nepřežila, furt mi nejde do hlavy, proč má ty štěňata všechny, proč jí nenechala jen jedno a to si pak vzala, když o to tak stála?? Proč naprosto zbytečně zkouší udat vořechy, kdo si tak asi takovýho psa veme, když květinky už maj plný baráky takovejchhle kryplíků? Osobně už neznám moc rozumných lidí, který by si vořecha vzali, protože z nich naštěstí mluví IQ.
A styl, jakým Vlčáčková "udává" štěňata je už vrcholně trapným důkazem, že tohle všechno absolutně nebylo děláno pro tu čubu, ale pouze a jen pro květinový syndrom.

A zkuste si odpustit kecy o tom, jak se štěňata budou mít dobře a jak my, co jsme pro ně nic neudělali, nemáme do toho co kecat. To je na diskuzním foru totiž dost proflákej fakt, že do toho lidi kecaj a druhej fakt je, že realita je z 80% vždycky úplně jiná.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:43
- Nahlásit

davidkova renata
Nicméně koukni a přihlédni třeba k tomu, že momentálně máme v rodině cca 10 vořechů a všechny zdravoučký a v minulosti byly taky jen ořeši a až na jednoho všichni OK.

All:
Hlasuji proti Biluši a přeji ji, protože nemám rentgen jejich nožiček, zkurvený život (na hrubej pytel hrubá záplata). Určitě je má nějaký vadný, protože jinak by to doložila rentgenem...

Tak snad ten příspěvek bude mít správnou úroveň, aby tady zapadl :=))).

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:46
- Nahlásit

jbat
Essi je ta čuba zdravá a dle veta štěňata nebudou zatížený nějakou dědičnou chorobou nebo nebudou oslabený z důvodu špatného stavu matky, tak ať to sem Vlčáčková dá černý na bílým, ne? A může tím mávat před nosem i novým zájemcům o štěňata a má to. Jednoduchý!
a just néé!!

jbat
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:47
- Nahlásit

Cesmina
Hlasuji proti Biluši a přeji ji, protože nemám rentgen jejich nožiček, zkurvený život (na hrubej pytel hrubá záplata). Určitě je má nějaký vadný, protože jinak by to doložila rentgenem...

hm, ty máš taky dost vidim... myslím, že byste měli založit novou Miju.

Nicméně koukni a přihlédni třeba k tomu, že momentálně máme v rodině cca 10 vořechů a všechny zdravoučký a v minulosti byly taky jen ořeši a až na jednoho všichni OK.

)))))))))))))
ty vole tak to je slovo do pranice, fakt.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:49
- Nahlásit

jbat
Tobě Biluše snad ten rentgen dala? :=)))

jbat
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 12:49
- Nahlásit

davidkova renata
just néé!!

leda v zamklým tématu, co? ))

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 14 . 15 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání