| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 15:00
- Nahlásit
baile
ale ono bys třeba běžela, ale tak nějak jakože neofiko... a nebo by to bylo jako teď na neoficiálním mistrovství kříženců v Praze - jako MČR kříženců byl prostě vypsán jeden běh navíc... (ztratila jsem se na třetí překážce )
cafina
neskutečně moudou větu: "Jistě ho máte moc rádi."
a o to jde... mám-li na výběr, pojedu tam, kde se neřeší, proč je pes kříženec nebo proč nemá papíry - prostě tam, kde je podstatné, že ho někdo má rád... a kde se na mě budou koukat skrz prsty, tož tam nepojedu - i když mi to na chvilku přijde "škoda"...
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 15:06
- Nahlásit
baile
Tituly se udělují, ale to není podle mě nic oficiálního, spíš si myslím, že by se mohl rozčilovat nějakej majitel psa s PP, že vyhrál ten bez té modré krve
Ale máš pravdu, už to nebudeme rozebírat.
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 15:21
- Nahlásit
Já myslím, že se nedívají chovatelé skrz prsty na někoho, kdo má pejska bez papírů nebo křížence. Spíš za tím vidí ten problém rádoby chovatelů, kteří množí své pejsky bez jakékoli kontroly klubem, bez ohledu na jejich chování a zdraví, které pak předávají svým potomkům.
Na druhou stranu, pokud už si někdo takové pejska pořídí, těžko se může domáhat účasti na akcích, které pořádá chovatelský klub (který je pod ČMKU, který chov psů bez PP přímo zakazuje). V tom já nevidím nic osobního!
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 15:36 - Změnil/a: papillon_girl
- Nahlásit
baile
to je supr, že taky tančíš břišní. Tančili jsme s hůlkami i závojemi, ale asi před dvěma lety, tak nevím, jak bych třeba s hůlkou te´d něco zatančila. Loni jsme tančili hlavně afriku a letos orientální flamengo s vějíři, potom tanec s činelky a tamburínkou, za týden s tím taky vystupujeme, tak jsem zvědavá, jak to dopadne, protože tamburínu jsme docvičili minulý týden, tak nevím, jestli to tak rychle pořádně vstřebám... Se svíčkami jsem nikdy netančila, to musí být krásné. Vím, že pár holek od nás vystupovalo s křídli ISIS, bylo to fakt efektní, taky bych si to chtěla někdy zkusit Nemáš nějaké tvoje video??
maxim
Maxíkovi všechno nejlepší!!! a držím tobě i cafině palce, tu ZOPku určitě zvládnete, neboj
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 15:44
- Nahlásit
cafina
Mažu domů a se psem. Nevím, jestli se sem ještě dostanu a ty tady asi zítra nebudeš, tak když tak ve čtvrtek v osm
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 15:45
- Nahlásit
papillon_girl
Max děkuje za přání a já za držení palců
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 15:46
- Nahlásit
maxim
Ve čtvtek v osm. Těším se!!!
papillon_girl
Děkujem, vynasnažíme se
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 15:48
- Nahlásit
baile
Je to divný, taky už jsem o tom slyšela, že to tak bývá na všech mistrovstvích i světa, ale příjde mi to divný. každopádně startovat můžeš a kdyby jste vyhráli, můžeš říkat, že jste byli 1. na mistrovství, to že to nikde nebudeš mít napsané je přece vedlejší, hlavně, když si můžeš říct, že podle nich obyčejnej bezpapírák je mnohem lepší než ostatní papírový psi...
cafina
docela by se mi líbila kategorie štěńátek, to by bylo roztomilé a pro majitele by to byla dobrá zkušenost... Nevíš, jestli se udávají i nějaké tituly zvláš´t psi a feny??
maxim
toho papillona z K9 i toho druhého jsem viděla v Brně... zdálo se mi, že o ten běh nemají skoro žádný zájem, táhli se po parkuru, žádná motivace, mnohem víc je zajímala háravka kámošky...
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 15:50
- Nahlásit
Lebeda
Nevíš, jestli Jitka nebude mít s čilkou další vrh, třeba začátkem nového roku nebo klidně i o něco později. byla bych vážný zájemce
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 15:52
- Nahlásit
papillon_girl
Ve sportovní kynologii se pohlaví nerozlišuje, ale v agi fakt nevím.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 15:59
- Nahlásit
cafina
ale jo, já jim rozumím... jenže jak rozlišíš, jestli mluvíš jen s majitelem bezPP nebo s potenciálním chovatelem bezPP...? proto spousty chovatelů psíků s PP to všechno podvědomě shrnují do jednoho pytle... (a taky neříkám, že všichni )
ono mě to ani nějak nerozčiluje, vlastně jsem vcelku za ty roky zvyklá - jen je to prostě mimo moje chápání, což je ale způsobené tím, že nemám tendence se do jakéhokoliv chovu jakkoliv motat, takže se pak cítím být tu a tam v tom pytli tak nějak nevinně...
přičemž - každý organizátor má právo si určit, komu je jeho akce určena. Nevidím důvod se čehokoliv domáhat, nicméně si vyhrazuji právo na svobodný názor, v jehož rámci pak mohu vyjádřit lítost, že se mě daná akce netýká... (a to ať už z důvodů objetivních - organizátorských, nebo subjektivních - "ono to na mě působí tak a tak" )
ale pokud se tu už moc vecpávám do diskuze, nechávám toho... jen na mě zmíněná citace negativně zapůsobila, tak jsem si jen tak lehce povzdechla, nic víc...
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 16:08 - Změnil/a: cafina
- Nahlásit
wami
proto spousty chovatelů psíků s PP to všechno podvědomě shrnují do jednoho pytle
V tom máš pravdu, ale nemyslím, že by to byl zrovna případ téhle konkrétní osoby.
Nevidím důvod se čehokoliv domáhat
Já jsem to myslela hlavně na baile, aby se na to dokázala podívat i s druhé strany.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 16:27
- Nahlásit
cafina
nemyslím, že by to byl zrovna případ téhle konkrétní osoby
osobu jsem viděla letmo v Praze teď na MČR kříženců. Seděla vedle nás, na mě působila na první dojem vcelku v pohodě, ale o bezPP a křížencích jsem s ní nehovořila, tak nemohu soudit zmíněná citace na mě ale na druhou stranu zapůsobila podobně, jako na baile...
vlastně se taky pokouším chápat obě strany...
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 17:55
- Nahlásit
cafina
Tak a jsme zpátky
Je horko, tak jsme pocvičili a zbytek prochajdy strávil Max v potoce
Teď si asi udělám kafe a půjdeme na zahradu. Budu muset nějak přehlušit špatný svědomí, že bych se měla spíš učit - tenhle čtvrtek už mě němčina nemine
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 18:08
- Nahlásit
maxim
To ti nezávidím, potom fyzicky náročném dopoledni to nebude hračka, soustředit se a studovat
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 18:10
- Nahlásit
cafina
Právě naopak. Mozek bude tou námahou dokonale vyčištěnej a tím pádem si odpoledne vzpomenu i na slovíčka, co jsme se ještě ani neučili. Takže teď dlabu na nějakou přípravu a odcházím na tu zahradu
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 18:39
- Nahlásit
maxim
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 21:54
- Nahlásit
Teda, to není možný, dneska se Bow nadlábl granulkama a ještě měl před tím tyčinku na čištění zoubků, potom se úplmně odkulil, přišel mi nějakej těžkej, tak jsem ho zvážila a má rovné 2kila, chudák, to se musel pořádně naplácat, když vází tolik...
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2008 22:20
- Nahlásit
papillon_girl
Hele, bacha na to, ať ho na závodech nemusíš přes překážky přehazovat...
|
Lebeda
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 00:02 - Změnil/a: Lebeda
- Nahlásit
papillon_girl
co se týká mistrovství světa v agility, tak to je jen pro papíráky. Pro bezpapíráky mistrovství světa se jmenuje IMCA. Loni normální MS bylo v Norsku a IMCA ve Španělsku s tím, že na IMCU mohli i papíráci. Naopak nelze. V Norsku ve smolíkách se stala mistrem světa naše Adélka Králová s šeltií a ve Španělsku na IMCA byla Čili od Jitky Lebedové na 2.místě. Na prvním byl taky papillon. Jinak to byl jeden jediný vrh od Jitky. Více jich nebude. Potřebovala nového papillonka, Čildě je skoro sedm, tak je nejvyšší čas si vychovat dalšího. Ale až bude Axíkovi sedm, bude si brát Jitka štěně po Arsy.
|
Lebeda
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 00:06
- Nahlásit
Já myslím, že se nedívají chovatelé skrz prsty na někoho, kdo má pejska bez papírů nebo křížence. Spíš za tím vidí ten problém rádoby chovatelů, kteří množí své pejsky bez jakékoli kontroly klubem, bez ohledu na jejich chování a zdraví, které pak předávají svým potomkům.
naprosto souhlasím
|
Lebeda
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 00:11
- Nahlásit
papillon_girl
Ve sportovní kynologii se pohlaví nerozlišuje, ale v agi fakt nevím.
v agi taky ne.
|
Radka
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 09:12
- Nahlásit
maxim
Ahoj, vy jste tady toho včera napsali... .
Štěníci jsou krásní!!! A v neděli na Tebe a cafinu budeme myslet .
Všem
Krásné ráno, u nás je pod mrakem.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:41
- Nahlásit
Radka
Od rána nějak zlobí internet, zprovoznila jsem ho až teď a to ty jsi už určitě na rehabilitaci
A v neděli na Tebe a cafinu budeme myslet
Díky. Snad nebude pršet
|
Lebeda
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 21:04
- Nahlásit
jen tak info, už jsou rozepsané kruhy na Intercanis.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 21:29
- Nahlásit
Lebeda
Fakt? Já to dneska celej den hlídám a nakonec to prošvihnu
|
Lebeda
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 22:21
- Nahlásit
maxim
ještě o půl dvanácté to tam nebylo, to jsem odcházela do práce. Přišly mi dnes i vstupní listy.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 07:21
- Nahlásit
Lebeda
Mně taky přišel vstupák. Dívala jsem se na ty kruhy a Max jde sám.
|
Radka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 08:11
- Nahlásit
maxim
Ahoj, tak dnes poslední rehabky ...končně.
Rozpis už je i na klubovku. Jack jde sám ( i v Brně ) a Fidorka má 1 konkurenci ( do Brna jsem ji naštěstí nehlásila). Spíš jsem zvědavá na pana rozhodčího, myslím, že bude veselo .
|
Lebeda
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:50
- Nahlásit
maxim
my jsme taky sami, což se nám stalo poprvé v životě, abychom jeli na výstavu a věděli jsme, že budeme sami. Ty jsi 3360, že jo, už v otevřené. My jsme naposledy v mezitřídě, 3340. Těm šesti fenám vůbec nezávidím. Zažila jsem to v Praze. Nás bylo taky tenkrát šest. Nic moc pocit.
|