Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Dana01
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:44 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

anyny29

Ahoj, pokud máš už zkušenosti se psy, tak bude berňák novou a určitě příjemnou zkušeností. Já čerpala hodně praktických informací např. na http://cita.wz.cz/faq.html ale určitě je i mnoho dalších webových stránek (stačí zadat bernský salašnický pes do vyhledávače). Nebo můžeš zkusit nějaké knížky (např. Bernský salašnický pes, Hans Raber, nakladatelství Dona). To co bych tipla, že je u berňáku jiné než u plemen, které jsi vyjmenovala, je jejich poddajná povaha. Na Meggie stačí zvýšit hlas nebo vystražně zakývat prstem a už reaguje, není potřeba používat fyzické tresty (plácnutí), které by poničili rychle vztah. Jak staré máte štěně?

rogersova
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 21:49
- Nahlásit

anyny29
ahoj,já se dívala kromě stránek, o kterých píše Dana (pozor na čárku na konci odkazu) i na stránky www.kssp.cz
Jsou tam odkazy na webovky jednotlivých CHS a tam se také dají najít zajímavé informace.

Dana01
ahoj,dnes jsem měla pocit,že Borinka na žádné operaci nebyla.Byla dopoledne velice živá a chtěla si hrát.Takže jsme s ní na zahradě dováděli,jen do schodů a ze schodů jsme ji nosili.Odpoledne jsme s ní byli v Třeboni u rybníku a také v restauraci na obědě.Byla velice způsobná,ležela pod stolem,kde měla misku s vodou.
Byli jsme s ní už podruhé v restauraci.Bála jsme se,že nás nebudou chtít pustit,ale byli velmi vstřícní.Misku jsem raději měla svoji,ale oni s návštěvami psů počítají,takže je měli taky.Což je potěšující
Chtěli jsme původně jet do ZOO na Hlubokou,ale na netu jsem se dočetla,že tam psi nesmí.Škoda.
Kam berete Meggii s sebou vy?

Dana01
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 22:38 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

rogersova
To jsem ráda, že se Borince dobře daří, jen tak dál . Meggie zatím na nějakých "rizikových" místech nebyla. Vzali jsme jí asi dvakrát do restaurace - ale ne dovnitř, ale na venkovní zahrádku a bez problémů. Je pravda, že většinou mají i tu vodu, ale zas upřímně, když jsem viděla tu erární uslintanou psí misku s několika cizími chlupy, tak jsem zalitovala, že jsem nevzala naší . Bereme jí dost na návštěvy, do parku a na sídliště, aby si zvykla na různé prostředí (např. včetně nastupování do výtahu u našich, kterého se zatím pořád trochu bojí).ZOO mě zatím nenapadla ). Když už jste byli u rybníka, zkoušela Borinka plavat? Meggie se vody nebojí - pokud jí má po kotníky. Čekám, až se oteplí, že vlezu do rybníka zkusím jí lákat k sobě

rogersova
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2007 10:21 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit

Dana01
Ne ve vodě ještě nebyla, do 1/2 roku by se prý neměla štěňata koupat.
Jinak co se týká těch rizikových míst,našla jsem odpověď od MVDr.Tikala na otázku,kdy jít se štěnětem do psí školky.
Mimo jiné píše:

V raném štěněcím věku je seznamování s novými podněty nesmírně důležité - týká se to samozřejmě i kontaktu s jinými zvířaty. Období největší schopnosti učit se a přijímat nové podněty se nazývá socializační a trvá do 12. týdne věku. Vhodné je seznamovat štěně s jízdou v autě, autobuse, s ruchem ulice, s jinými zvířaty, lidmi... Úplná izolace do doby dokončení kompletní vakcinace není z hlediska socializace štěněte vhodná a školičku (viz dále) je možné navštěvovat i zatím s pouze jedním očkováním. Samozřejmě kontakt se zanedbanými, neočkovanými a neodčervovanými psy je nevhodný.

Takže jsem sice opatrná,ale nepřeháním to

Janiii
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2007 12:48
- Nahlásit

ahojky, Martino mamči malá Apolenka (3,5měsíce) už se koupala a ve vodě se jí líbí. nemyslím si že by jim voda v něčem vadila - v čem? ale samozřejmě pokud chceš počkat tak chápu jinak jsem ráda že to Borinka zvládla jako by se nechumelilo a že je v pohodě my jsme včera udělali 9km výlet, ještě s kamarádem berňákem, jeli jsme s nimi poprvé vlakem, no zážitků spousta. až budu doma, sepíšu to na web a přidám fotky, teď jsme ještě u taťky v Jablonci, a za chvíli jedeme na další výlet a pak domů
. Přeju pěkné a odpočinkové dny

rogersova
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2007 13:30
- Nahlásit

Janiii
ohledně toho koupání..asi moc čtu..
Jdeme teď s Borinkou k řece,tak uvidíme,třeba se bude chtít namočit.
Je fajn,že se vám na výletě líbí, jen to počasí by mohlo být lepší.Mám pocit,že je říjen.

Janiii
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2007 19:34
- Nahlásit

tak už jsme doma, a zítra vyrážíme nanovo - jedeme k mamině, za Bonečkou, Apolenkou a Sandy dnešní výlet byl taky super, krásná příroda, pršet přestalo když jsme vylezli z auta a vylezlo sluníčko, no prostě paráda!
rogersova
neboj se, já taky četla ... ale už jsem si nějak zvykla moc všechno neřešit ... a když už to řeším, tak mě od toho zase odrazujou ostatní, ať tolik Berni nepozoruju, neřeším to či ono ... takže asi tak

Dana01
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 08:40
- Nahlásit

rogersova
Socializace je důležitá - docela vám závidím, že máte ve svém okolí psí škollu. U nás je nejbližší, co se mi podařilo zjistit v Žatci a to je necelých 60km. V Litvínově je sice "školička", ale ne pro úplně malá štěňátka (až od šesti měsíců). I když si myslím, že pejsek nesmí být v tomto období izolovaný, díkybohu to nefunguje tak, že co nepozná, na to si už nezvykne. Např. minulý týden jsme se byli podívat s Meggie na ovečky - jestli má nějaké pastevecké pudy . A dobré, ovce jí zajímaly, jenže byl jen tak na pastvině a i před naším prcek prchaly (byla na vodítku).

Janiiirogersova
Taky myslím, že voda i takhle malým štěňátkům nevadí (hlavně, když byly ty vedra). Jen toho moc neuplavou, takže se spíš plácat u břehu. . S tím koupáním- vím, že jsem kdysi četla, že se pes nesmí do půl roka koupat, ale myšleno šampónem, ale to si nechci hrát na chytrou . Jinak Meggie samozřejmě taky pozoruju a každý týden jsem na větvi z něčeho jiného, podle toho, jak zrovna naroste

Přeju krásné výletování a hezké počasí - už se těším, až bude Megginka větší a budeme taky moci na delší výlety. Ty já moc ráda). Těším se na nové fotky. (Ty fotky jak Apolenka zkoušela surfovat jsou moc hezké - byla to vaše Apolenka, ne?

anyny29
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 12:21
- Nahlásit

DANA01

Moc ti děkuji za radu jinak naší Boně je teprve 7 týdnů proto rychle scháním vše co se dá abych sní vychovala dobrou a hodnou kočandu.
Zatím je to andílek ale s ďáblíkem v těle kouše vše co ji příjde na oči a je ji úplně jedno co to je jestli to je náš nos,ucho,noha a nebo nábytek prostě je to naše Bony.
No celkem mám strach jak to sní zvládnu protože tohleto plemeno bylo až do teď pro mě tabu ale změna je život tak jsem se dala na Berňáčky a vznikla nám z toho naše Bonny.
Jsem ráda že když nebudu něco vědět že se mám tady na koho obrátit tak ještě jednou ti moc děkuji

Dana01
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 14:50 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Ach joj, dnes jsme byli na první konzultačně-cvičící hodině u profi cvičitelky a Meggie se paní moc líbila - říkala, že má dobrou, plus má hezký exteriér, takže bysme za ní měli být rádi (taky jsme). Jediný, kdo kazil imidž návštěvy, jsem byla já. Nejdřív jsme si povídali, pak s ní něco vyzkoušela - abych věděla jak na přivolání a chůzi na vodítku. U ní šlapala jako hodiny, všechno chápala. A jak jsem nastoupila na plac já...no hrůza, ani to co doma uměla nešlo. Takže mám za úkol trénovat doma s polštářem na vodítku.) Jde o individuální lekce - protože když to chci dělat správně, tak je pořád co opravovat - intonaci povelů, kdy chválit, jak dávkovat pamlsky, kam dávat ruce...připadala jsem si jak na první jízdě v autoškole). Jde mi z toho hlava kolem a mám mírné komplexy po Meggie vůbec něco chtít, abych zůstala vůdcem). Ale ne jsem holka šikovná, jako náš pes, tak se to taky časem naučím Ať žijí šikovné psí holčičky

AOZ
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 14:57
- Nahlásit

Dana01
Takže spokojenost? byli jste v těch Zabrušanech?

rogersova
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 18:08
- Nahlásit

anyny29
tak to máme holky skoro stejně staré. Aboře je 9týdnů.
Tak ať Ti dělá Bony jen radost.Odkud ji máš?

anyny29
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:23
- Nahlásit

rogersova
No Bonny je z Ropic je to 4km za Českým Těšínem (MORAVA),tak to jsem ráda že tu je někdo ze skoro stejně starou holčinou.Je taky Tvá Abora tak ukousaná jak ta naše?Kouše vše co ji příjde na oči a je ji to jedno jestli to je náš nos,ucho,ruka,noha nebo nábytek atd.
už teď si otvírá papulku vrčí a štěká o sto šest ale je to andílek sice s ďáblikem v těle ale je to náš miláček.Jinak se tě chci zeptat jak ti spí Aborka v noci?Bonny pravidelně ve 3 se probudí a pak co 2 hodky až do 9 a pak chrapka skoro cely den.Máš to taky tak?

rogersova
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 20:29 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit

anyny29
Borinka taky kouše,ale už mnohem méně,než první týden.(Máme ji 2 týdny.) Stačí jí říct "au" a pustí a pak okusuje velice jemně.nebo vůbec.Je dobré jí dát při mazlení do tlamičky nějakou hračku.
Nábytek nekouše vůbec.Chvíli mi okusovala kytku,ale řeknu,fuj,nesmíš a pustí.Nemusíme uklízet ani pantofle,boty,necháváme volně oblečení.
Neštěká,ale manžel jí naučil včera štěkat na povel a dnes to procvičovali.Jde jí to výborně.Nevrčí vůbec,natož na nás.
V noci je to ještě problém. Je ale čistotná,doma nic neudělá. Jdeme na zahradu kolem 23- 24h,pak kolem páté ráno a pak kolem 7h.Ale minulý týden jsme chodili ve 23h,pak mezi 2- 3h,v 5h.takže vydrž,to se srovná.Ten minulý týden jsem byla úplně grogy.Jak když jsem se vrátila z porodnice a to už je nějaký pátek (děti 14 a 11let),takže jsem si odvykla.
Přes den také hodně spí,Vždy chvíli řádíme na zahradě,pak zalehne.Je spokojená,když mi může ležet u nohou,nebo si lehne poblíž, když vařím, ale nepřekáží.
Kde Ti Bonny spí? My jsme jí udělali pelíšek na předsíni,ale nespí tam,jen si tam občas zaleze a pozoruje,nebo si tam hraje.Spí vedle naší postele.na postel nesmí.První týden zkoušela a stále tam na nás skákala,byli jsem ale důslední a vždy jí to zakázali.Obzvlášť nepříjemné to bylo v noci,když jsem přišly za zahrady a ona mi pak 10min.skákala na hlavu.Naštěstí rychle pochopila,že nic nezmůže a tak to již nedělá.teď naopak, přijdeme,já si lehnu a ona vůbec neobtěžuje.Lehne si také a buď si chvíli hraje s míčkem,nebo rovnou znovu usne.
Máme ji z CHS Motýlí hra. Její maminka Atera, je velice vyrovnaná fenka a vzhledem k tomu,že štěňátka dědí povahu po matce,je předpoklad,že Borinka bude bezproblémová,když tedy nepolevíme a nerozmazlíme ji.
Jinak dnes byla s manželem a dcerou potřetí v restauraci a prý byla úžasná.Taky už jela autobusem, zažila sekání trávy,vysavač,mixér a ničeho se nebojí.Jen jiných psů ano.To utíká pryč.
Je to naše beruška.

Napiš o Bonnečce víc.

anyny29
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 21:24 - Změnil/a: anyny29
- Nahlásit

rogersova

Bonny máme teprve týden spí snámi v postely ale u nohou jak se v noci probudí tak na sebe upozorní dostatečně že by to probudilo i mrtvého začne nejprve lízat a když od nás není žadná reakce tak si štípne do ucha a jak ani to nezabere tak kousne do nosa pak tedy sní jdem ven tam udělá co potřebuje a pokračuje ve spaní ale než znovu usne tak sní vždy těch 15 - 30 minut musíme blbnout pak zase hodi tu vsoji polohu mrtvého brouka a spí další 2 hoďky a pak zase na novo.Ale je šikovná že se upozorňuje na své potřeby.Přes den je to v pohodě protože je neustále venku už si zažila taky jízdu autobuse,autem,vlakem,zná civilizační ruch,zvuk vysavače a nemáme problémy ani s pejsky dovádi venku s bišonky a i rotvajlerem ale jak už jich má dost tak dokáže to dát jasně na jevo , skrátka ji zvykáme na vše co do běžného živata patří a zvláda to vše s úspěchem.Tak jsem ráda že se ničeho nebojí má hrozně ráda děti a je kamarádka s každým no jen doufám že to kousání přejde bo už fakt někdy kousne tak že to dost zabolí,když ji řeknem fuj nesmiš ale s důrazem a ukážem prstem tak sice pustí ale začne štěkat tak nevím.Někdy mi to připadá jako by mi nadavala a říkala : "co dělaš to nemůže bolet jen si hraju" ale pak přestane a jde si hrát s hračkama.Jinak neradá se nosí pořád chce chdít sama po svých,když si jdeme někde s manželem a malým (syn 5 let) někde sednout na terasu nebo do restaurace tak celou dobu leží pod stolem a spí je to naše malé zlato doslova je to mimino protože vyžaduje to co to mimino.Tak tohle je naše Bonnynka mazel

rogersova
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 21:41
- Nahlásit

anyny29
no,tak z té posteli ji asi už nedostaneš a až bude mít 30kg,tak to bude jako spát s cihlou na noze .
Borinka má na zahradě krásnou novou boudu.Manžel se synem na ní dělali celý minulý víkend.Tak doufám,že se časem naučí spát tam.Zatím tam jen občas vleze.Dáváme jí tam pár pamlsků a hračky.
Ona si s pejskama,kteří přijdou k nám taky hraje a docela je válcuje,i když jsou větší,ale bojí se při procházkách těch štěkajících za plotem.
Je velice opatrná na děti.To ani nekouše.

anyny29
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 21:59
- Nahlásit

rogersova
S tou postelí nám to moc nevadí když je ji u nás dobře tak ať se holčiana vyspinka a když bude větší tak když bude mít malo místa tak si najde něco sama a jak né tak bude spinkat snáma.
Bonny jinak se štěkotem ostatních pejsku nemá strach ale jak je bouřka tak trošičku znejistí ale pak si to zas kráči jako by nic,jinak je to vše v pohodě.S dětma cizíma je taky opatrna, ona jen vyvádí stím našim ďablem tomu nedá pokoj nahaní ho a malý má z toho radost to ja tak začnou blbnout tak to člověku může prasknout hlava.Jinak se chci zeptat je pravda že Berňáci mají problémy s klouby?

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 22:39
- Nahlásit

ahojky, to je super jak se to tu rozjelo a pěkně píšete
vrátili jsme se z návštěvy u maminy, užili jsme si holek - Dano, ta na surfu to je opravdu mamčina malá APolenka Navíc byla dneska u maminy na návštěvě panička s Airin (ségra Apolenky) tak bylo veselo - obě holky jsou krásné, a pěkné divošky
anyny29
berňáci můžou být náchylní na klouby, hlavně opatrně během růstu - nepřetěžovat, žádné skoky - překážky nebo tak ... prostě opatrně, nic nepřehánět ...
Dana01
jestli tě můžu uklidnit, taky jsem cvičila s prázdným vodítkem pamatuj, že když pejsek něco "nemůže pochopit" je to chyba páníčka/psovoda, ne chyba psa a neboj se toho chválení - možná pro nezasvěcené lidi budeš vypadat jako blázen, ale rychle přijdeš na to že to stojí za to. Na mě taky občas někdo koukal divně když jsem při chválení vískala radostí "no to je šikulkaaaaaaa, pašááááák je to, výýýýborněěěěě"

Dana01
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2007 00:08
- Nahlásit

AOZ
Jojo, byli jsme v Zabrušanech a bylo to super. Máme fakt šikulku psa, takže když to dotáhnu na jeho úroveň, tak to bude dobré . Prcek byl úžasný - krásné přivolání i když šel oňufat psa, hned přiběhl, ťapal na vodítku, sedal si, lehal....ani jsem netušila, co v ní je). Tedy bohužel ne pod mým vedením, ale zamakám, abych byla správná "alfa". Už jsme něco vyzkoušeli i na odpolední vycházce a fakt je to lepší. Nejdřív ale musím sama uvěřit, že můj pes bude "opravdu" poslouchat a nebrat kompromisy. Už jsem pochopila, že když mi nebude vadit, že jen "jakž takž" poslouchá, tak to tak i zůstane. No jsem celá nabuzená - ale pozitivně Jdu hledat nějaký přiměřený polštář

Janiii
Upřímně chápu, že jásavé chválení je základ, ale jak na to nejsem zvyklá, tak se to musím nejdřív naučit - u dospěláka kokra stačilo říct "hodný pejsek" a věděl, u Meguš se fakt musí jásat - ale přirozeně. Na lidi se neohlížím, oni s tím psem nebudou dalších x-let, takže to mi problém nedělá ). Jo a samozřejmě, když vidím, že Meguš něco nachápe, tak se zamýšlím nad sebou. Ale ja fakt šikulka, někdy to pochopí i když jsem jak slon v porcelánu . A surfík, byl super a jak se potom Apolenka kráásně vyválela

anyny29
rogersova
Borinka i Bonny jsou šikulky, Meggie se občas počůrala až do tří měsíců. Když jsem byla s ní, tak jsme lítali ven (co dvě hodiny přes den a co čtyři v noci) a chválili, jen v noci nebo když jsem byla v práci, tak loužičkovala a neb jsme jí tím pádem nikdy nepřistihla, tak ani nedostala vynadáno (snad jednou)....a taky to pochopila a od minulého týdne je sucho...samo od sebe...takže děvčata nebojte klidné noci se už blíží

anyny29
Upřímně se přikláním k tomu, že bude těžké vyhodit i 50 kilového psa z postele - pokud nebude chtít. Já si takhle naučila kokra a často jsem se proklínala, když jsem se v noci nemohla otočit na druhý bok, protože se mi nastlal mezi nohy, obtočil kolem hlavy nebo ležel na dece a mě táhlo na záda. Bohužel, pejsek si místo udělá vždy, utiskovaní jsou spíše lidé, ale znám i lidi, kteří spí s berňáky v posteli -je to individuální. Tak doufám, že máte velkou postel

rogersova
Martino s těmi štěkátory - Meggie se jich taky bála a už je to pryč - teď už si na i štěkne, takže stejně jako s těmi vycházkami, vydržet, neutěšovat, ale být klidnou oporou - "to je hodná holka, nic se něděje, dobrý, vidíš, že je to v pohodě". Jako by nic) Za chvíli to odezní - je to typický berňák a tohle k nim patří - ale za chvíli bude milionová - ještě víc, než je .

rogersova
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2007 22:05
- Nahlásit

tak jsme dnes byli na celodenním výletě.Byli jsme za synem na táboře. Borinka tam byla středem zájmu jak dětí,tak rodičů.Byla naprosto ukázková co se chování týče.Byla navolno, neutíkala, reagovala na zavolání.
V hospodě spala pod stolem.Cesta autem už pro ni není problém.
Jediné co se jí nechtělo, je chodit.V tom horku si sedla jak buchta a nechala by se snad šoupat po zadku.Tak jsem ji poponášela a to neprotestovala.
Shrnuto,podtrženo..opět potvrdila,že je to naše hodná holka.

Janiii
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2007 09:43
- Nahlásit

rogersova
myslím, že berňáčci vzbuzují pozornost a zájem v jakémkoliv věku, ale štěňátka rozhodně! my když jsme byli te´d na těch výletech, tak Berni s Montíkem taky byli ve středu pozornosti - ale všichni říkali, že je to dospělej pes(Monty) a štěně(Berni) - přitom berni je o 1/4 roku starší než Montík - ale prostě tak nevypadá ... příště asi uzavřeme sázky, kolikrát to lidi během výletu řeknou

anyny29
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2007 16:32
- Nahlásit

Dana01

Tuž velkou postel zatím máme a myslím že to pro nás s Bonnynkou stačí je to naše zlatko takže vždy bude mít u nás teplé místečko

Dana01
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2007 22:10
- Nahlásit

rogersova
Borinka je hodně podobná v chování jako Meggie. A jeden malý postřeh, pokud na výletě (nebo v autě) kňučí nikdy to není, že by si něco "jen tak vymýšlela", ale vždy má nějaký "rozumný" důvod - třeba je jí teplo, nebo potřebuje na záchod nebo napít. Když byla Meggie menší a byla velká tepla, tak ani nechtěla ven - myslím, že takhle huňatá štěňata mají problém regulovat ve velkých teplech svou tělesnou teplotu a jsou citlivé na přehřátí. Takže Borinčino "buchtovatění" je úplně normální

Dana01
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2007 22:12
- Nahlásit

anyny29
Někdy bych se taky k Meguš přitulila do postele, ale musím vydržet neb by nás pak manžel asi vymetl obě

Janiii
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 09:51
- Nahlásit

Buchtovatění, to je krásnej výraz
Babiččin voříšek začíná pěkně očuchávat Berni, tak doufám že se rozhárá, abysme to stihli v pohodě do tábora ... tak držte palečky, ať začne, holka naše nemusí být hárající hvězdou na každým letním táboře

Dana01
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 13:36
- Nahlásit

Zase by byla neopakovatelně nezapomenutelná pro spoustu účastníků tábora , zejména těch s můžnými pejsky, kteří by jí splinili, co by jí na očích viděli. Ale ne, ať vám to hárání klapne v termínu a můžete se soustředit na práci. Už se vám to blíží

A taky se musíme pochlubit, že Meggie vypadl první zoubek a už je vidět nový

Janiii
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 15:13
- Nahlásit

Dani, ona právě už byla nezapomenutelná pro pejsky na táboře vloni a předloni taky, myslim že to stačí ale snad začne, asi dám písemnou žádost a budu žádat o její kladné vyřízení

Dana01
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 17:18 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Janiii
Ach tak, Bernisčina "indispozice" už patří k dobře zavedeným tradicím tábora . Tak zkus tu písemnou žádost, třeba to pomůže Kromě toho, že máš kolem mužský harém, pozná se to nějak na chování fenky? Abych věděla, na co se máme těšit

rogersova
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2007 18:52
- Nahlásit

Dana01
to znám,taky bych se s Borinkou muchlovala v posteli.
Dnes jsme byli na druhém očkování a na kontrole stehů.Panu doktorovi se jizva líbila.Příští týden jdeme na vyndavání stehů.
Borinka s Terezkou dnes byly na půldenním hlídání u babičky.Měla jsem z toho trochu strach,Borinka tam ještě nebyla,ale prý byla úžasná.Babička se těší, že tam bude mít holky i zítra.
Tak to je fajn,protože máme hlídání zajištěné i do budoucna.

Janiii
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2007 11:50
- Nahlásit

rogersova
to je dobře že se Borinka líbí a že ji bude babička ráda hlídat - u nás se babička na berni pořád zlobí - ale myslim, že ve většině případů je to jen na oko, a když odjedem dýl než na den, tak se jim stýská
Dana01
já u Berni při hárání žádný změny chování nezaznamenávám, ale možná je to u každý feny jiný. jo, vlastně jediný co se mění je, že je při hárání a těsně před a po děsně důležitá a chce si to vyřizovat se všema fenama - vloni v létě na táboře mi začala z ničeho nic po fenách startovat, bez předchozího náznaku. prostě šla kolem feny, zastavily se, ona k ní čuchla a berni po ní ňafla - nekousla samozřejmě, jen dává najevo dominanci ... po hárání se to naštěstí zklidnilo, ale teď už se to začíná zase projevovat...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání