Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 18:30
- Nahlásit

rogersova
Záleží na značce granulí - v současné době dáváme cca 350g denně, rozděleno do dvou dávek.
Co se týká výběru štěněte, je to těžké. Váš manžel má vlastně trochu pravdu, protože pokud štěně přiběhne, znamená to že je zvídavé, a je to první předpoklad toho, že se nebude bát. Ovšem znám i takové psy, kteří se jako štěňátka nebáli a začalo to až kolem půlroku, roku věku ... Já měla fenku zamluvenou ještě před jejím narozením, ale byla jsem domluvená s chovateli, že mohu své rozhodnutí i změnit a štěně si třeba nevzít - myslím, že na tohle každý správný chovatel přistoupí.
Já jsem se dívala i na vzhled, samozřejmě povaha byla důležitá, ale líbí se mi víc berňáci s tmavší maskou v obličeji, takže jsem chtěla právě takovou fenku - definitivně jsem se rozhodla v pěti týdnech věku štěněte, ikdyž jsem měla vlastně vybráno od dvou týdnů ... a vidíte, sice je krásná, ale má předkus a do chovu nepůjde - on člověk může vybírat jak chce, a nakonec může být všechno jinak
Knížky o berňácích jsou tuším tři - všechny tři jsou pěkné, zajímavé, ale myslím, že je to jako s knížkami o porodu (ikdyž nemám vlastní zkušenost) - taky se tuším říká "přečtěte si, a pak všechno zapomeňte ..." člověk nesmí věřit všemu, co se v knížce dočte Na to jsou asi opravdu ty osobní zkušenosti k nezaplacení

rogersova
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 18:43
- Nahlásit

tak teď jsem mluvila s jedním panem chovatelem a říkal mi, že štěňátka jsou u nich v domě odchovávána jen 3 týdny a pak jsou v kotci s fenou.Říkám si,jestli to není pro dobrou socializaci chyba.

Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 18:52
- Nahlásit

rogersova
Můžu se zeptat na jméno toho chovatele? nebo alespoň na název CHS? Říkáte si dobře, tohle je chyba. To myslel jako tak, že pak už jsou jen v kotci a nemají styk s lidmi, s novými věcmi atd. ?

rogersova
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 18:55 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit

je to Columba od Černé Stráně.
Prý si tak lépe zvyknou na venkovní držení.

rogersova
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 18:58
- Nahlásit

neznáte CHS od Barokní sýpky z Plzně ?

Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 19:02
- Nahlásit

tak to mi bohužel nic neříká. Lépe zvyknou na venkovní držení? Spíš mi to přijde jako že už od tří týdnů nečůrají doma a nic moc nezničí - ale nechci nikomu škodit, třeba je to jinak - těžkou soudit, každopádně na mě to moc důvěryhodně nepůsobí.

rogersova
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 19:09
- Nahlásit

taky mně to trochu odradilo,přece jen bych raději pejska,který má stálý kontakt s lidmi.
jinak to na mě dělalo dobrý dojem.Můžeme se přijet kdykoliv podívat.Je to jejich třetí odchov,fence je 6let a na fotkách je pěkná.Mrkněte na stránky http://www.webpark.cz/columba/

Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 19:15
- Nahlásit

a vy byste chtěla pejska nebo fenku?
stránky pěkné, sice tam není moc informací, ale fena hezká. Podívat se jet můžete, za to nic nedáte dívala jste se na stránky klubu švýcar. salašnických psů? tam je seznam fen, které jsou nakryté a nabídka štěňat. Štěně chcete v nejbližší době, nebo se zatím rozmýšlíte?

rogersova
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 19:30 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit

ano dívala jsem se,jsou pěkné a přehledné a 3 chovatele jsem oslovila. O štěněti přemýšlíme delší dobu,jsme již rozhodnuti,těšíme se a kolem června ho chceme mít doma.
Chceme fenku

Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 19:36
- Nahlásit

rogersova
budu vám držet pěsti, abyste vybrali dobře, vím jaké to je těšit se na toho prcka
tady posílám zatím odkaz na web kamarádky, má psa a fenu a spoooustu legrace s nimi - a v jejích odkazech jsou další weby berňáčkářů - tak prozatím, než dodám další odkazy ... www.bernak-jitka.wz.cz

rogersova
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 19:48
- Nahlásit

díky, má moc krásný stránky a nádherný pejsky.

LucieS
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 20:19
- Nahlásit

Já bych si nevybrala štěně, co první přiběhne, tam je šance, že to bude dominantní průzkumník. Chtěla bych něco vyrovnaného, co sedí vedle, kouká, je klidné, a pak přijde, koukne na vás a vyvalí bříško na podrbání . Žádné tahání za nohavice.
Ohledně venkovního odchovu - málokdo má asi takto velké psy se štěňaty doma, takže záleží především na tom kontaktu s lidmi, kteří je domů budou brát a taky za nimi chodit ven.
Mně by se spíš nezdála ta věta, že si tak zvyknou na venkovní odchov. Do toho bych nešla.

rogersova
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 21:35
- Nahlásit

já s nimi budu ještě v kontaktu,štěňátka se mají teprve koncem měsíce narodit.
Pán to asi takhle doslova neřekl,ale přece jen mám představu,že si pejsek zvykne na běžný chod domácnosti..a to v kotci nejde.

rogersova
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:11
- Nahlásit

tak jsem zjistila,že i další chovatelka po třech týdnech dává štěňata k feně do kotce.Ale je s nimi celý den venku,protože mají spoustu hospodářských zvířat a štěňátka se kolem ní "pletou." Asi u tak velkých psů jinak nejde.Pokud tedy nechovají v bytě.

Petra
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 13:41
- Nahlásit

Ahoj holky promiňte že se vám pletu dořeči, alo ono je to i pro fenu i pro štěňátka nakonec lepší když jsou venku na sluníčku. Ale myslím to tak že nejsou zavřené jen v kotci, ale mají kontak s lidmi a i s jinými zvířaty. V bytě dělají větší neplechu a venku mají víc prostoru k tomu se vydovádět a prozkoumat víc věcí. Já když jsem měla štěňátka tak jsem byla doma(na mateřské s dítkem) tak byl čas se s nima pobavit. V bytě si dost dobře nedokážu představit. ale jde to.
Já bych spíš jela na návštěvu k několika chovatelům a pak bych se rozhodla

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 14:28
- Nahlásit

Petra
Vůbec se nepleteš do řeči, já beru to, že štěňátka budou venku, s fenkou, proč ne - mamina teď budou mít štěňata a plánují to taky tak, že až budou štěnda větší, budou běhat po zahradě. ale ne tak, že by byla zavřená a oddělená od lidí - toho bych se bála, ale jak jsem psala výš, ani nevím, jestli to takhle ten pan chovatel myslel ... takže venku ano, pokud na to bude venku počasí, ale s intenzivním kontaktem s okolím a s lidmi

Petra
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 14:35 - Změnil/a: Petra
- Nahlásit

psala jsem to proto že to tady vyznělo že jste chovatele hned odsoudili že má štěňátka venku. Opravdu je lepší vidět víc chovatelů podle ww.stránek se toho moc nepozná. Znám dost ch.s. kteří jsou dobří ale taky hodně kteří stojí za prd. Ale z berňákama namjí nic společného píšu jen obecně o psech. Já mám Belgický ovčáky-tervuereny

abby
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 15:36
- Nahlásit

rogersova

Já myslím,že až ty štěňátka uvidíte,tak poznáte,které si vzít.Člověk musí zvážit víc aspektů,vzhled,povaha,projevy,... A u malinkých štěňátek povahu nemusíte poznat.My se zamilovali na první pohled a nelitujeme.A povahově se projevila až doma s náma

rogersova
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 15:48
- Nahlásit

ahoj,já proti pobytu venku taky nejsem,ale kvůli tomu,že chci pejska k postižené holčičce mi jde o dobrou socializaci a návyk na běžný provoz domu..takže se budu muset ještě chovatelů poptat.
koukněte i na moji druhou vytipovanou CHS www.zoofarma.cz.
jsme záčátečníci,takže toho moc nepoznáme ani osobně,ale manžel má bratrance,který psům rozumí,dlouhodobě se svoji fenkou NO účastní výstav a velmi dobře se umisťují,takže ho pak asi vezmeme s sebou.

abby
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 15:57
- Nahlásit

rogersova

Já myslím,že když chovatel bude vědět,o co vám jde,tak vám sám vhodného pejska doporučí.Hlavně se dívejte,v jakých podmínkách pejsci žijí,jak se k nim chovají majitelé a jak se psi chovají k nim.

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 16:02
- Nahlásit

rogersova
vámi druhou vytipovanou CHS také neznám, znám jen krycího psa, kterého vybrali. Souhlasím s Abby, povězte chovateli, co od psa očekáváte, měl by být schopen vám poradit ... a určitě to chce nezávaznou návštěvu a mít oči otevřené

abby
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 16:04
- Nahlásit

Ještě bych doplnila,že je dobrý vnímat,jak se pejsci chovají i k vám.Prostě mít oči otevřené,jak psala Janii.

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 16:17
- Nahlásit

Pořádně prolustrovat chovatele!!
Radši berte štěně z dvorku, který připomíná tankodrom, a nechte se usadit v obýváku na psí deku, než najít štěňata v úhledné řadě kotců za zastřiženým trávníčkem. Ta asi ven z kotce nechodí.

rogersova
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 17:32
- Nahlásit

v té zoofarmě určitě chodí ven.Psaly jsme si s paní mail, jsou to nadšenci.Celý den se starají o zvířata,pejsci se tam mají určitě dobře.

rogersova
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 17:45
- Nahlásit

poraďte mi třeba jakou dáváte značku granulí.Kamarádka co prodává v chovatelských potřebách mi radí K-9.
paní chovatelka PRO-Formance s jehněčím masem.Co dáváte vy? Četla jsem,že nemám dávat granule s betakarotenem,aby psovi nehnědla srst.
Co všechno mám dopředu koupit?Jaké hračky?Jaké je dobré vodítko,misky plast,nebo nerez? Pelíšek kupovat nebudu.Dám jí deku.

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:34
- Nahlásit

rogersova
Když to vezmu z pohledu toho, co všechno vím že známí dávají svým berňákům - Purina, Happy dog, ProPac, Eucanuba. Purinu jsme dávali my Berni, do jednoho roku, pak jsme přešli na Best Choice (méně známé, ale taky superpremiové a nám se skvěle osvědčilo). Možná se dočtete, že berňáci po eucanubě hnědnou - kamarádka s ní má výborné zkušenosti. Záleží na psovi, každému sedne něco jiného, chce to vyzkoušet. Každý vám doporučí to, co svědčí jeho psům ale to neznamená, že to sedne vašemu štěněti. Určitě na začátku kupte to, co dává chovatel a postupně můžete přejít na něco jiného. Určitě to chce superpremiovku a pro štěňata velkých plemen - zbytek uvidíte sama, na "kvalitě" a množství bobků, na srsti, na tom zda nebude štěně vyhublé nebo naopak ...
Z hraček si myslím, že se vám osvědčí bavlněný uzel na přetahování, sice počítejte s tím, že pravděpodobně bude cupovat ty rozpletené kraje a bude je žrát my vyloučili hračky pískací, protože o našem hraní věděla celá vesnice Misky máme nerezové, v nastavitelném stojanu - jako štěně žrala z misky na zemi, a postupně jsme to dávali do stojanu, jak rostla. Takže takhle je to u nás

rogersova
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 21:24
- Nahlásit

na kolik vás tak přijde měsíčně péče o psa,ať mám představu..1500Kč až 2 tisíce,nebo i víc?
o nastavitelném stojanu na misky "slyším" prvně.

abby
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 21:52
- Nahlásit

rogersova

Nastavitelnej stojen je pro velký psy dobrej.Já ho u žádnýho psa neměla,ale taky jsem o něm uvažovala.Máme ale keramické misky a na to jsem stojan neviděla.Jsou dobré v tom,že to pes nepřevrhne,nehýbou se a jsou nenáročné na údržbu.Jinak ještě doporučuju nerez.Plast je moc lehkej.

Pelíšek bych pořídila.Taky nespíte na dece,ale na matraci.Pro štěně stačí nějakej levnější,protože ho stejně nejspíše roztrhá.

Granulí jsme vyzkoušeli spoustu a jak psala Janiii,je třeba to vyzkoušet.Každému psu sedne něco jiného.My vždycky volili superprémiovky.Hlavně si pamatujte,že co do toho psa vrazíte,to se vám vždycky vrátí.Pokud je to možné,na psovi nešetřím!!!

U štěněte počítejte,že vás ze začátku bude stát víc peněz.Nás teď stojí měsíčně okolo 2 tisíc.

Vzhledem k tomu,že z obojku rychle vyroste,tak bych to moc neřešila.Stejně tak vodítko.Nemělo by být moc dlouhé a hlavně musí být lehké.

Jako hračky se nejvíce osvědčil ten uzel a míčky.Když přezubuje,je dobrej nějakej klacík.

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 21:59
- Nahlásit

Ja som mala tiez psa na deke. Makke mu nevyhovovalo. Dokonca ani tu deku nepouzival. Najcastejsie bol na kachlickach. Pelech zacal pouzivat cca v roku a pol (teda deku), tak sme az potom zadovazili matrac aj vet-bed. Kamaratka ma tiez bernaka a bol na tom podobne. Pelech nebol vobec vyuzity, zacal ho pouzivat tiez asi v roku. Kludne mu bude stacit deka a podla mna ani na nej nebude travit cas, ale naozaj bude vyhladavat chladnejsie miesta.

abby
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 22:06
- Nahlásit

pigie

Teda moji 2 psi využívali oboje.Když Abby nechce,spí kdekoli jinde,ale vždycky má možnost jít na měkké.

Pro mě byla koupě pelíšku samozřejmostí a od mala se naučila tam chodit.Ví,že to je její místečko (samo,že to může i na dece)

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání