Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 22:19
- Nahlásit

Tak Berni chodila na pelíšek právě asi do roka, měla takový ten ovál, prošívaný, krááásný a v roce si řekla NE, a rozcupovala ho do mrtě - pak měla deku, kterou si ale tahala po zahradě, takže teď doma v chodbě má kus koberce na lině, ale venku leží kdekoliv - nejradši nalepená na vchodových dveřích
Stojan na misky vypadá například takto http://www.akarazoo.cz/Stojan-na-misky/d5229 - tenhle máme u rodičů, když tam přijedeme, ale na doma jsme dostali ručně vyráběný, svářený, a ten je stabilnější než ten z obchodu. Ale oba plní svoji funkci.
Co se týče těch financí, nikdy jsem to nepočítala, abych pravdu řekla. Ale očkování snad 300,- nebo 400,- ale to je jednou za rok, granule tak 1100,- za měsíc - ta naše značka, plus nějaké ty hračky, cvičák, přípravek proti klíšťatům... celkovou cenu nedokážu odhadnout, ale myslím že se vejdeme do těch 1500,-/měsíc - někdy více jindy méně, podle situace

abby
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 22:29
- Nahlásit

Janiii

Já taky pelíšek několikrát zašívala.Pak jsem se naštvala a když jsme nebyli doma,tak ho prostě neměla a jinak jsme ji hlídali,aby to netrhala.Pak jsem jí ho vrátila a má ho dodnes.

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 22:51
- Nahlásit

abby
Jo, ale na ten pelech husto zasrstenemu psovi postaci naozaj deka. U nas to bola deka na koberci. Pokial viem, ani jedno stena husto zarasteneho psa, co poznam neobyvalo makky pelech. Tato vec prisla vzdy s rastucim vekom.

abby
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 23:04
- Nahlásit

pigie

Budu ti věřitOnje taky asi rozdíl,kdy si psa pořizuješ

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 23:19
- Nahlásit

abby
nechapem. Ale ak myslis rocne obdobie, tak to vobec nie je jedno. Velmi casto pocuvam od chovatelov fundlakov, ako dvojmesacne stence lihavaju v mraze -15 stupnov na chrbte odhalujuc brucho. Podobne je to s bernakmi. Proste ich kozuch, hlavne mladych je neskutocny. Hugo, ked prvy krat plzol, tak hoci bol ovela mensi, tak z neho vypadalo ovela viac chlpov. Oni v podstae, ked si lahnu, tak uz lezia na makkom

Bela
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 23:36 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

pigie
nasi si nikdy nelihali ani na tu deku.
Dekina je len na hryzkanie kosticiek
Inac su najlepsim pelechom studene kachlicky a vsetky miesta, kde dobre taha - aspon nam nefuci pod dvere

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 23:47
- Nahlásit

Bela
Hugo liha a rad. Hlavne ked vysavam Akonahle zacnem upratovat, vie, ze je to jedine miesto odkial ho nevyhodim. Cize pelech berie ako utocisko. Spavat tam rozhodne nechodi

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 23:51 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
A tiez nam rad robi tesnenie

rogersova
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 06:59
- Nahlásit

já se taky těšila,jak půjdu vybrat nějaký krásný pelíšek,jen jsem se na různých fórech dozvěděla, že ho psi během chvilky rozcupují.Proutěný nevydrží vůbec nic a látkový o chvíli déle.Tak si říkám, že to je zbytečná investice.
tak mě napadla plastová bedna a do ní deka.Pak stejně chci,aby manžel udělal boudu.Líbí se mi ta s předsíní,aby tam berušce netáhlo.

rogersova
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 07:01
- Nahlásit

stojan vypadá dobře.Nechám si ho taky vyrobit

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:26
- Nahlásit

rogersova
hm, len aby aj to nebola zbytocnost Neviem ako presne je to s bernakmi, ale novofundlani budu nikdy nepouzivali. Ak ano, az v starsom veku. Oni najradsej lezia pri dverach

rogersova
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:03
- Nahlásit

bouda je investice minimální, dřeva máme dost a hřebíků taky.Když jí nebude používat,taky si s ní pak zatopíme

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:05
- Nahlásit

rogersova
jj, spravny pristup. Poznam ludi, co mali budu tri generacie psov a NIKDY nebola pouzita

abby
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:12
- Nahlásit

pigie
rogersova

Já zastává názor,že pes by měl mít přesně vyhrazené místečko,které je jenom jeho.A je asi jedno,jak to vymezíš.My to udělali pelíškem a Abby na něm ráda lehává.Taky ví,že je to její místečko.Když jí něco dám,tak si to automaticky bere do něj.I když je hodně unavená a potřebuje klid,zaleze si do pelíšku.
Obdobím jsem myslela to,že v létě v něm tolik nelehává (odpozorováno).

Plastový pelech bych nekupovala.Buď jí někam dej tu deku nebo polštář (ten máme my).

Fakt je,že kámoščin labrouš má pěkné otlaky a prý to má z toho,že leží na tvrdém (ale nevím,co je na tom pravdy.Řekl jim to vet).

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:21 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

abby
Ma pravdu, kazde kratkosrste tazke plemeno lihavajuce na tvrdom ma otlaky. Ak ich ma dlhosrsty pes, je to chudak, lebo to uz liha tak dlho, ze su to vlastne prelezaniny. U dlhosrsteho by sa pri normalnom zivotnom rytme nemali objavit. U kratkosrsteho psa staci normalne lihanie na tvrde a ma otlaky. A tiez suhlasim, ze pes ma mat svoje miesto. To je uplne jasne. Ale fakt nezalezi, ci je tam deka alebo nieco ine.

abby
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:23
- Nahlásit

pigie

Dyť se s tebou nehádám

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:24
- Nahlásit

abby
Vsak ja to tak neberiem

rogersova
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:40
- Nahlásit

plastový pelech nechci kupovat, myslela jsem, použít bedýnku od pečiva a do ní dát deku, nebo polštář, ale na polštáři by jí bylo asi horko.Bylo by to na přechodnou dobu,než bude mít boudu a bude venku.Při nepřízni počasí bude na předsíni.neměla bych to srdce nechat ji v mrazu venku.
Kde vůbec máte psa,celoročně venku,nebo to střídáte?Má váš pes zakázaný přístup do určitých místností?

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:42
- Nahlásit

rogersova
Moj je bytak. Ale chodime na navstevu k nasim. Tam ma povolenu len kuchynu, chodbu a moju izbu a v pohode. Spava vnutri, ak mu je teplo vyjde von

rogersova
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:00
- Nahlásit

já myslím, že u nás to ukáže čas.Teď máme jistou představu,ale realita bude jiná.Manžel nechce aby všude byly chlupy, tak preferuje venkovní pobyt.Já sice souhlasím,ale jak se znám,tak vyměknu až na mě štěňátko udělá kukuč.

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 20:17
- Nahlásit

rogersova
tak si říkám, berňáčka máte doma, tak co otevřít znovu tohle téma a povídat tady, o tom jaké radosti máte s berňáčkem? ráda popovídám

rogersova
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 20:59
- Nahlásit

Janiii
Ráda.Zatím těch zkušeností moc není.Máme Borinku přesně 24h.

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 21:16
- Nahlásit

rogersova
ty fotky jsou krásné, mailík dorazil Můžeme si jako pejskaři tykat?
Hlavně aby Borinka byla mooooc zdravá, a abyste s ní měli jen samou radost - a to určitě mít budete, jsou to úžasní tvorové ...
a jak strávila první den? plakala hodně? nebo se jí ani nestýská?

rogersova
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 08:12
- Nahlásit

Janiii
ahoj,tykat si určitě můžeme.

Borinka byla moc hodná.Ani se jí moc nestýská.My jsme jí k mamince dali deku,takže na ní teď občas leží a cítí ji.
Jinak celý den běhá za mnou a také poblíž spí.Jako teď, leží mi u židle.
To že se jí moc nestýská je asi i proto,že ona si nás vybrala a pokaždé,když jsme přijeli,tak se jako první odtrhla z chumlu šťěňat a běžela k nám.

Janiii
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 08:46
- Nahlásit

rogersova
tak to je super. Berni se tenkrát taky moc nestýskalo - chvíli plakala v autě, když jsme vyrazili, ale pak chrněla u mě na klíně - seděla jsem s ní vzadu - a doma se jen rozkoukala a šla zase spát
Můžu se zeptat odkud jsi?

rogersova
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 09:12
- Nahlásit

Janiii
jsem z Českých Budějovic
Je pravda,že cesta autem jí dobře nedělala.Hodně slintala a pak se pozvracela.Tak jsme udělala 2 přestávky a bylo to v pohodě.
Musím jí odnaučit kousání při hře.Dcera se jí proto bojí.A to jsem chtěla Berňáka hlavně kvůli ní.

rogersova
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 09:44
- Nahlásit

chci se zeptat,jak sis Berni cvičila,sama nebo na cvičáku?

Janiii
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 10:07
- Nahlásit

rogersova
tak to berni naštěstí cestování miluje, a od malička neměla problém - trochu jsem z toho měla strach, protože jsme si ji vezli zpoza Valašského Meziříčí až k Praze, a vůbec hodně cestujeme a všude ji taháme s sebou - ale auto fakt miluje, takže bez problému ...
občas jsme zavítaly na cvičák - nebylo to nic pravidelnýho, protože víkendy trávíme právě hodně mimo domov takže jsem se přihlásila na cvičák u Hradce Králové, kde mam maminu a kde její přítel dělá výcvikáře, a když jsme byli u nich na víkend, tak jsme šli na cvičák ... je to dobrá věc, pokud najdeš dobrej cvičák - hafan si zvykne na ostatní psy, pozná nové lidi, pejsky ... no a pak jezdíme na výcvikové tábory, kde se kromě toho že se cvičí je taky super sranda ...
odnaučit kousání ve hře určitě půjde, musíš na ni že je to FUJ a strč jí místo ruky nějakou hračku do tlamičky

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 10:12
- Nahlásit

kdybyste věděli o někom,kdo postrádá prcka , tak byl nalezený
http://www.ifauna.cz/rubriky/diskuse/vypis.php?r=7 &thema=535601

Janiii
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 10:46
- Nahlásit

mac1
díky, dala jsem to na další diskuzi - doufám, že prcka opravdu někdo hledá a že brzy najde ...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání