Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
rogersova
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2007 16:57
- Nahlásit

Janiii
díky za rozměry boudy.Borinka bude mít boudu hned před domem.Původně jsme jí chtěli udělat kotec vzadu na zahradě,kde by mohla spát, ale protože by jí chyběl kontakt s námi, bude u domu.

Dana01
Borinka je vážně zlatíčko. Kéž by jí to zůstalo.
Voní krásně.Ráda se s ní muchluju .-)

Janiii
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2007 17:10
- Nahlásit

rogersova
určitě jsem taky pro, udělat jí boudu u domu, spíš si tam zvykne než někde daleko od vás a kde bude až bude hárat? bude smět domů? na kotec bych ani při hárání moc nespoléhala - ikdyž někdo fenu v kotci při hárání má - ale dávají min. do výšky 1m plexisklo, protože mříž nebo pletivo lásce nezabrání

rogersova
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2007 17:17
- Nahlásit

no tak dalece jsem ještě neuvažovala,takže zatím nevím

Dana01
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2007 18:27 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Janiii
Mohla bych taky prosím dostat rozměry boudy? Díky moc Mezitím budu přemýšlet nad umístěním a tím plexisklem. Nenapadlo by mě, že pletivo nebude stačit

rogersova
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2007 19:17
- Nahlásit

Dana01
přeposílám rozměry boudy

Dana01
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2007 20:48
- Nahlásit

rogersova
Díky za rozměry boudy, předám je manželovi

Janiii
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2007 20:54
- Nahlásit

Berni nemá boudu v kotci, počítala jsem od začátku s tím, že při hárání bude v malé chodbě u nás doma - je tam lino, takže se dobře udržuje čisté, ona je ráda že je doma. Babička mají s námi na zahradě i jejich voříška, kterému je sice už 19, ale při hárání je jak mladík - takže mě ani nenapadlo, aby zůstávala sama na zahradě. sice pokud máte zahradu oplocenou, tak je třeba malá pravděpodobnost, aby pes překonal plot a pak se ještě dobýval na fenu přes pletivo do kotce, ale já jsem takhle v klidu v práci navíc sousedi mají jezevčíka, a to byste koukaly, když je Berni v těch nej dnech s námi na zahradě, jak mu nastavuje zadek k plotu - ale on je mladej, ještě netuší o co jde ale ani nechci aby to zjistil

Dana01
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2007 21:07
- Nahlásit

Taky máme u sousedů jednoho zdravě plodného voříška - takže honit se s ním ano, ale v otcovství mu budu bránit všemi dostupnými prostředky . V zásadě se Megii ven vystrčit nechystáme, spíš počítám s tím, že až bude větší a my půjdeme do práce (a nebude hárat), tak jí vyšoupneme dopoledne na zahradu, aby nebyla zavřená na chodbě a to by se jí bouda jako útočiště hodila. Jen nevím, jak v zimě - jestli když bude spát v teple v domě, tak může být třeba celé dopoledne venku - někdo mí říkal, že pokud není venku pořád, nemá pořádnou "zimní" srst a pak je střídání prostředí rizikové.

Janiii
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2007 21:12
- Nahlásit

Dana01
Berni je v podstatě pořád venku, domů se chodí na chvíli pomazlit, podrbat, a pak jde zase ven - venku se jí líbí, ráda hlídá a ví co se venku děje, takže jí nijk netrápíme tím že ji vyšoupneme ven ... uvidíte, záleží na tom jaká bude zima - když bylo -20 tak spala taky v té chodbě, ale zima by jí ani venku v té boudě nebyla, spíš já jsem to psychicky nevydržela - a v chodbě bylo samozřejmě vypnuté topení, takže žádn teplo tam nebylo ... nebojte, sami poznáte co je nejlepší

rogersova
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 18:36
- Nahlásit

Janiii
no tak to my máme z každé strany plotu jednoho psa,voříška a kokra.Tak to se máme na co těšit.Tak to bude princezna při svých dnech doma.Dnes jsme byli u kamarádky,ta má stejně starého berňáka a už na ni holomek naskakoval.
Jinak bouda už je téměř hotová,zateplená.Manžel jí pobíjí palubkama, natře, na střechu nalepí šindel může se jít bydlet.
To jsem zvědavá, jestli ji bude Borinka používat.

Dana01
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 20:44
- Nahlásit

To bude mít Borinka krásnou boudu, myslím, že časem se do ní určitě naučí chodit ). Meggie nejdřív chtěla být pořád s námi. Teď už klidně vydží i venku sama - asi zjistila, že je tam spoustu zajímavých věcí. Třeba dneska našla pytel s grilovacím uhlím, ten rozcupovala a pohrabala se v něm tak, že na konci vypadala jak kominík. Už jsem se bála, že to z té bílé papulky nedostanu dolů

Janiii
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 21:08
- Nahlásit

berňáci mají úžasnou řekla bych až samočistící srst - Berni jsme ještě nikdy nekoupali ve vaně a šamponem, vždycky na ní všechno uschlo, vydrbali jsme ji hadrem, a zbytek se vyčesal a bylo to

rogersova
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 21:24
- Nahlásit

Dana01
tak to se mám na co těšit .
Zrovna jsme si dnes říkali,že je tak hodná,až to snad není ani možný,ale že si přejeme,aby jí to vydrželo.

Dana01
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 21:30 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Tak nevím, co se panička zlobí, jen jsem chtěla pomoct s úklidem

Janiii
Nakonec to samo opadalo), tedy než jsme jí našly, jak se pustila do pytle s hlínou, uděla v něm díru a porýpala se v něm. A bylo to nanovo, dneska měla prostě svůj den Tak si říkám, že je to jako u dětí - zdravá špína neškodí. Něčím se utěšovat musím

rogersova

Ale kromě těchto drobných incidentů je úplné zlatíčko . Aspoň bude na co vzpomínat, až budeme mít velké, rozumné a poslušné pejsky

Janiii
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 21:34
- Nahlásit

Dana01
krásně maskovanej čumáček holka je to šikovná
rogersova
třeba budete mít vysněného klidného berňáčka Berni byla poděs už od malička, všude jí bylo plno ale už jsem si na to zvykla, a když byla náhodou v klidu, tak jsem ji pozorovala, jestli není nemocná ...

Janiii
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 21:36
- Nahlásit

Dana01
jééé, já už se taky těším až budu mít rozumného a poslušného pejska no, s tou poslušností to už občas jde, chystáme se na zkoušky v létě - teda, teoreticky ... možná to ještě zruším, uvidím jak nám to půjde ... ale když se nechce, tak se nechce a razí heslo "slyšim ale poslouchat nebudu" - to bych ji přetrhla v takovou chvíli

Dana01
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 21:47 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

A na co se chystáte? Na ZOP? ZZO? Nebo něco speciálnějšího?
Heslo "slyšim ale poslouchat nebudu" už taky známe - hlavně když je s Meginou nějaký přátelský psí kámoš, tak mi dává jasně najevo, že já se s ní po parku určitě honit nebudu, takže pes má přednost. Naděje umírá poslední, takže si říkám, že tahle fáze odezní a přijde období oddané poslušnosti Haha

Janiii
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 21:51
- Nahlásit

Dana01
ZOPku jsme dělaly vloni na jaře, takže teď nás čeká ZPU1 ... ale zbývá nám docvičit dost věcí, na cvičák se do tábora nedostanu, taky by měla BErni te´d v červenci hárat, takže uvidim, jak bude šlapat na táboře a buď se na zkoušky přihlásim nebo ne
a nevim jestli tě to uklidní, ale když má Berni psího kámoše, ani se ji nesnažim přivolat nebo po ní něco chtít ... proč řikat povel když vim že nevidí neslyší až když si pohrajou,tak je schopná vnímat - asi jsem holt byla nedůsledná - ale ono se z toho nestřílí. pouštím ji jen na bezpečných místech kde si hrát může, a když holt dostala volno, tak ji přece po 5vteřinách hry nebudu odvolávat ...

Janiii
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 21:52
- Nahlásit

Dana01
teď jsem si tak nějak uvědomila, že jsem plynule přešla na tykání, doufám že to nevadí

Janiii
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 22:05
- Nahlásit

a dám jednu fotečku - 4 týdenní štěňátka, teď jim byly tři měsíce ...

a byla to fuška, narovnat je takhle

rogersova
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 08:31
- Nahlásit

no ty jsou nádherný.Už jsem pár takhle seřazených štěňátek viděla a s manželem jsme se smáli, že musí být k podkladu nejspíš přilepení .

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 08:47
- Nahlásit

rogersova
nemysli si, rovnalo nás jich to sedm jestli chceš vidět, co téhle fotce předcházelo podívej se sem
jinak přeju krásné dobré - ikdyž pro mě pracovní - ráno

Dana01
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 10:09 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Janiii
Tykání mi vůbec nevadí, je mi příjemnější.

Když už jste u ZPU 1, tak jste dobří- hlavní je, že se s pesanem něco dělá a obě vás to baví . Tak já ještě přehodnotím své nároky na naší malou, abych nebyla moc přísná nebo se s ní asi taky začnu honit po parku,abych zvýšila svou atraktivnost aspoň na úroveň průměrného psího kámoše

Štěňata jsou nádherná - dívala jsem se na řazení a musím smeknout, všichni jste se "vyřádili", ale výsledek je ukázkový. ) Já mám kolikrát buď čenich nalepený u objektivu nebo mi z ni zbyde jen ocas v záběru)

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 11:20
- Nahlásit

Dana01
cvičení mě baví, a Berni taky - ona vítá jakoukoliv činnost, u které může vybít svoji energii. a ta zkouška, to je prostě jen malý cíl, který si chci splnit - ne proto, abych se mohla ohánět, že máme zkoušky - ale když už cvičím, tak proč to někam nenasměrovat. ale chápu i názory, že to, aby pes zalehl na povel při chůzi, je v praxi k ničemu ale proč ho to nenaučit, když mu to jde

Dana01
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:44 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Naprosto souhlasím. Průměrný pes v praxi mnoho z výcviku nevyužije, to je pravda. (A to neplatí jen o klasickém výcviku, ale třeba i o agiliti - kde se najde normálně "slalom" , "ačko" nebo "houpačka"?) Ale co bysme pak pejska chválili? Jak by zjistila, že je moje šikovná holčička, když bych po ní nic nechtěla Krom toho pejsky to objektivně baví (ještě blahé paměti s kokříkem jsme dělali agility a ten měl takovou radost, že se naučil běhat ačko, že vždy když ho viděl, tak se na něj jal radostně škrábat...což byla bohužel často diskvalifikace za překážku mimo pořadí - ale měla jsem já tu sílu mu vynadat, když seběhnul na druhé straně, celý nadšený jak to "naprosto dokonale zvládnul")

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:59
- Nahlásit

Dana01
my jsme u nás na cvičáku s Berni taky jednou zkoušeli agility a trenér nám řek, že kdybysme se tomu věnovali pravidelně, mohla by být berni dobrá - ona svojí kostrou fakt moc berňáka nepředstavuje, je hubená a nohatá, a rychlá zkoušeli jsme jen skočku tunel a zase skočku, zvládla to za chviličku - teda, jednou se zvládla v tunelu i otočit a vyběhnout zase tou samou stranou ven kterou tam vlezla ale zjevně to byla pro ni sranda a nová hra ... prostě je to krása když na tom psovi je vidět že ho to baví ... a věřím že každýho psa to může bavit, jen je potřeba najít tu správnou motivaci

Dana01
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 16:20
- Nahlásit

Otočit se v tunelu - to je tedy Berni pašák, to se jen tak někomu nepovede Myslím že agility je velký relax, který dokáže nadchnout pejsky i páníčky, určitě i pro to, že se musí dělat s nadšením, při použití drilu by výsledky nestáli za to. Když do toho půjdete, budeme vám držet palce . Jak to tak vidím z Meggi žádná lehkonohá srnka brnka nebude, takže zůstaneme spíš při zemi

rogersova
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 17:27 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit

Janiii
Dana01
když vás tu tak čtu,musíte být obě zkušené kynoložky.
To já ještě tak dalece neuvažuji.Budu ráda,když zvládneme základní povely.
Jinak jsme dnes byly na odčervení a Borinka jde ve středu na operaci s kýlou.Paní chovatelka říkala to dělají ve 3.měsíci,ale veterinář říkal,že by mohlo být pozdě.

Bluecrazy
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 18:26
- Nahlásit

rogersova
Ahoj,
trosku se zamicham do diskuze ackoli nemam bernacka...v navaznosti na tu kylu. Moje fenulka mela taky pupecni kylu, byla odoperovana mezi tretim a ctvrtym mesicem, rychle se ji to zhojilo, bohuzel jen chytla druhotnou infekci po narkoze Doporucuji udelat predoperacni vysetreni, aby se vedelo ze pejsek je zdravy, aby to takhle nedopadlo. Jinak myslim ze neni brzo, pozdeji by kyla mohla byt nebezpecna. Hodne zdravicka preji

rogersova
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 18:48
- Nahlásit

Bluecrazy
Děkuju.Určitě to bude dobré.Jsem ráda,že to udělají hned.Alespoň bude mít klid a nebude se to zhoršovat.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání