| Autor |
Zpráva |
rogersova
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 12:32
- Nahlásit
já uvažuju asp.o školce pro šťěňata.Jako začátečník se bojím jak to zvládnu,i když se prý BSP snadno ovládají.Jinak mi ale bylo doporučeno na cvičák spíš nechodit.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 12:38 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
rogersovaJinak mi ale bylo doporučeno na cvičák spíš nechodit.
neviem sice, preco ti toto bolo doporucene, ale ono skor ide o to, aky je to cvicak a ake metody podporuju. U nas na cvicaku su az dvaja bernaci - taki zlati mazlickovia, medvedici .
My ale nerobime klasicku sportovu kynologiu, obrany a pod. Skor je to vycviku zakladnej poslusnosti a v neposlednom rade aj o socializacii psikov. No a vo vyssom leveli, kto chce, moze robit canisterapiu. na to su bernaci dobri
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 18:19
- Nahlásit
nejpíš špatná zkušenost..
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 20:51 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
Janiii
tak jsem narazila na první problém.Občas se z našeho broučka stane dračice a lítá po zahradě jako splašená.Nejvíc do záhonů a okusuje mi kytky.Vždy ji ze záhonu vyženu,řeknu "fuj,nesmíš" a ještě ji vytahám za kůži na krku.Nic si z toho nedělá a ještě se po mně ohání.Když ji pustím,s klidem se tam vrátí a je ještě divočejší.Co s tím?Mám ji trestat jinak,nebo vytrvat?
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 00:17
- Nahlásit
Dobrý den, máme doma taky stěně - fenku berňáka, takže zdravíme. Jde o první zkušenost, ale i tak bych vás chtěla uklidnit. Určitě vytrvejte - Meggii taky trvalo pár týdnů, aby pochopila, co po ní chceme a teď už je to o hodně lepší. Asi je to samozřejmé, ale doporučuji naprostou důslednost hned od začátku - štěňata hrozně rychle rostou. Teď jsou malé tři měsíce (u nás je pátý týden) a má skoro 17 kilo. A jak jsme rádi, že jsme jí už od prvního týdne vyčinili vždy, když skákala na lidi. (Sousedi mají čtyřletou holčičku, teď jsou váhově na stejno, za tři měsíce bude Meggie dvakrát těžší...). Ale obecně, co nechceme, aby okousla, musíme zatím odklidit (boty zavřené nebo ve výšce, záhony za plotem...). Pokud jsme s ní, okamžitě reaguje (po měsící) na "fuj" a okusování nechá a většinou už se k té věci nevrátí, nicméně to nezobecňuje- zakážeme jí tenisky a za chvíli odnáší ven v tlamičce pantofle (ty ještě nebyly za "fuj" označené ). Budu držet palce,aby to dobře dopadlo, ale jde o štěně - nejdřív musí pochopit, co znamená "nesmíš" a pak přijdou ty další věci ))
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 08:05
- Nahlásit
Dana01
dobrý den,tak to je príma,že je tu taky někdo s miminem.Trochu mně to uklidnilo.Proti tomu kousání dělám to,že když mě chňapne,držím jí tak,že jí tlačím kůži ze spodního pysku tak,aby kousala i sebe.
Kde pejska máte,v bytě,nebo venku na zahradě? My jí máme zatím v baráku,ale časem bude venku.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 08:48
- Nahlásit
jé, výborně další berňáčské miminko
rogersova
jak píše Dana01, vytrvej - děláš to dobře, vyhnat, říct FUJ, a snaž se ji zabavit něčím jiným ... BErni do záhonů lezla až jako puberťák, takže aby měla babička klid a nepokoušely se o ni infarktové stavy, záhon jsme oplotili takovým tím nízkým zeleným plůtkem, (proplétaným) co prodávají třeba v OBI ... je nízký, cca 40cm, ale je to spíš psychická zábrana - Berni nemá problém přeskočit 1,2m překážku
Dana01
odkud máte Meggie?
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 10:08 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
tak jsem chtěla poslat fotku,ale neumím to zmenšit
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 10:10 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Zdravíme Borinku ). Meggie (oficiálně Felicity Čierna Hviezda) je až ze Slovenska. Taky jsem se pídila po všech možných stanicicích, zjišťovala, kde mají zdravé a dlouhověké psy...a nakonec vypadla tahle - manžel byl vyloženě nadšený, když zjistil, že jsem vybrala takovou dálku . Štěně máme doma i venku. Když nejsme doma, je v domě na chodbě (díky bohu za dlažbu, i když teď už jsme skoro "na suchu" )). Když jsme doma, má otevřené dveře ven na zahradu - může jít ven a do předsíně kdykoliv. Pokud chce být s námi v baráku, tak jí pustíme dovnitř. Hlavně v těch vedrech je důležité, aby měla přístup do chládku (barák s dlažbou), venku (i ve stínu) vyloženě trpěla.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 10:16
- Nahlásit
Na chvilku se mi tu fotka objevila, ale pak zmizla a teď jí tu nemůžu nikde najít.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 10:20 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
já sem jí smazala,protože měla moc velký formát
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 10:21
- Nahlásit
rogersova
zmensovanie fotiek
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_6532_0.html#4
inac, ja mam hrabave plemeno , ktoreho najvacsia zabava, okrem zdrhania, je tvorba protitankovych zakopov hlavne tam, kde nema. na chalupe mame rozryty cely dvor - treba to furt dozorovat a hlavne velku trpezlivost.
Ked mala robi nejake nechcene veci, treba jej pozornost odviest na nejaku inu cinnost a potom veeelmi vychvalit
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 11:00 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Borinka je krásná s rarášky v očkách (zrovna koukám na tu naší malou rampepurdu, jak tu leží na zádech s vyvaleným bříškem a říkám si, že taky bývala malá, měkká a kulaťoučká ).
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 11:26
- Nahlásit
Dana01
jéé, vrh F jsem obdivovala, jsou to krásní prckové - jsou od Zity že?
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 11:45
- Nahlásit
Ano, jsou od Zity Lukáčové. Právě jsem se s malou přihlásila na Letní výcvikový tábor u Sojkových (http://www.skolka.borec.cz/). Původně jsem myslela, že štěně je ještě malé, ale je tam školka i pro štěňata, tak to zkusíme . Nepojedete ještě někdo? ) Jsme sami na chatce )
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 12:04
- Nahlásit
Dana01
malé se to bude určitě líbit, pozná kamarády, a vy taky. my jste tam taky dřív jezdili, a teď pořádáme vlastní tábor
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 12:08
- Nahlásit
Janiii
pořádáme vlastní tábor
a prezradis nam kedy a kde?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 12:10
- Nahlásit
Bela
no jasně - jen v létě máme už plno a obsazeno - nějak se lidičky sesypali rychle ale na jaře je velká kapacita, tak kdybyste chtěli www.psitabor.unas.cz - jsou tam zážitky z minulých akcí, a spooooousta fotek
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 12:15
- Nahlásit
Janiii
super
mate moc mile logo.
su haskaci "spriatelene plemeno"?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 12:17
- Nahlásit
Bela
no jasně že jsou
děkujeme za pochvalu loga, to malovala moje mamina máme to na diplomech, visí to malované na skle v chodbě, i medaile pro účastníky tábora jsou s logem
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 12:24
- Nahlásit
Jojo, "u nás" byla moje první volba tábora, ale jak jsi psala, bohužel už bylo plno . Ale pohlídáme jarní termíny )
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 12:34
- Nahlásit
Dana01
tak to mě mrzí, mohly jsme se poznat osobně - na jaro se připomenu, i tady na foru jaro bylo strašně fajn, měli jsme velikou účast, ale v tamním areálu jsme se rozprchli jako nic - a ani to nebylo poznat že je nás tolik v létě je to takové skromnější, rodinné řekla bych, protože kapacita není taková ale obojí má něco do sebe
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 15:33
- Nahlásit
my jsme na tábory ještě malý a nejsme ještě naočkovaní.Jen jednou.Jezdíte celé rodiny?
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 16:32
- Nahlásit
tak posílám menší Aboru, snad se to povedlo
Shot with E4300 at 2007-06-28
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 16:33
- Nahlásit
rogersova
ale moje, ako kuka, ako hrom do duba
a to rozcapnute stenacie sedenie proste milujeeem
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 16:35
- Nahlásit
hurá!!!!
tak to je včerejší fotka
Dnes jsme byly poprvé na procházce.Ani se moc nebránila při nasazování obojku a vodítka a ušla zhruba 500m.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 16:39
- Nahlásit
tak, když nám to tak jde, tak ještě jednu a už dám pokoj
Shot with E4300 at 2007-06-28
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 19:58
- Nahlásit
rogersova
vůbec nemusíš dávat pokoj, fotky hafánků se nám nikdy neomrzí neboj
abych odpověděla na tu otázku, na tábory jezdí jednotlivci, páry i celé rodiny - na jaře na to není moc času (jezdí se na 4 dny), ale vloni v létě jsme měli i soutěže, pro rodiny, pro děti, pro psy - prostě aktivní dovolená
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 20:00 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
tady je naše Berni, když jsme si pro ni tenkrát přijeli ...
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 22:23
- Nahlásit
je taky moc pěkná.Má podobné bílé znaky na hlavě jako Borinka.Nebrala sis jí kolem 3 měsíce? Vypadá velká..
|