Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2011 18:11
- Nahlásit

Strejda
Kluci blahopřejí ...

U nás je k tomu taky nějaký odpor. Přidávám tam celer. Je to o trochu míň strašný.
U nás nejde o smrad, jde o princip

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2011 18:24
- Nahlásit

Drakopes
U nás nejde o smrad, jde o princip
Život na vesnici je principiálně jiný.

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2011 18:37
- Nahlásit

Strejda
Nelinka složila zkoušku FPr2
od nás letí veliká gratulace!!! jste šikovní

LuckaM
my jsme se dneska asi nějak nestihli rozloučit letěla jsem balit a pak už jste asi byli fuč ... tak děkujem za společnost a snad to někdy zopakujem

a pro ostatní - od té doby, co jsem ho viděla naposledy, tak je z Bájoška velký pes, je nádherný! a taky moc šikovný

a měli jsme se prostě nádherně... snad to Lucka potvrdí

LuckaM
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2011 21:16
- Nahlásit

Janiii
Nestihli Já ještě koukala po areále, jestli Tě tam někde neuvidím, ale si jsi byla v zápalu balení zrovna. Každopádně to byl příjemný víkend a jsem ráda, že jste nás pozvali

Až budou fotky, tak určitě pošli odkaz, těším se

Drakopes
Opožděně vše nejlepší oslavenci!

worick
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2011 23:54
- Nahlásit

LuckaM
Janiii
Tak já čekala sáhodlouhý elaborát od A do Z.....a to jste to děvčátka pěkně odflinknuly! Předpokládám, že toho už máte ,,plné brýle" a až zregenerujete, tak nám sem ještě něco šoupnete

worick
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 00:00 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

a vemte si příklad z Áji Drakopsové - jak se nám, zřejmě pod vlivem oslav hezky rozepsala. Taková krásná reportáž z narozenin, to se hned tak nevidí Já jsem ze svojí oslavy, neměla odvahu to sem hodit - zkazila bych si imidž příšerné fotky!
Ty párečky místo svíček byly skvělé (a myslím, že Niels svíčky rád oželel )

Strejda
a co máte vy dva proti nožkám?? Kluci je taky nějak nemusí, ale já bych se po nich utloukla, mňám Celer, dáváte k tomu vařit jenom celer? u nás se dává klasicky jako do polívky: mrkev, celer, petržel a alespoň po třech kusech (celer jeden ) cibule, česnek, nové koření, celý pepř, bobkový list, majoránka...

Naši rypáci konečně (jak skončilo to Mášino hárání) začali zase normoš žrát. Byli jsme ve městě, tak jsem koupila vepřová kolena (nic jiného tam neměli) a uvařila jsem je ještě s játrama, rýží a zeleninou, v tlakáči. Koukala jsem jak sůva z nudlí - jenom se po tom zaprášilo

worick
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 00:26
- Nahlásit

Strejda
Nelinka složila zkoušku FPr2 - Nelinka je skvělá!.....A Ty nás tu chceš nasrat, že jo?! Respektive mně, která dneska nasraně smýkala Woričkem na prochajdě, protože lítal a škubal jak pominutý No jo, Béja by snad ještě něco ,,hlavou" zvládnul ale Worka, ten není ani s to pochopit (zapamatovat si) že: u cesty se zastavuje, když jede auto se sedne na krajnici a čeká až přejede, na silnici se z chodníku vstoupí pouze pod trestem smrti - dneska byl fakt na zabití. Já nevím, jak postupujete vy? Vždyť to děláme stále a pořád stejně, 5x to udělá dobře, po šesté zase neudělá. Pořád ho hubuju, pořád ho opravuju při dobře provedeném chválím a odměňuju....a je to ,,jako když hrách na stěnu hází..."

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 06:14
- Nahlásit

worick
a co máte vy dva proti nožkám??
Kromě toho smradu nic.

Kluci je taky nějak nemusí, ale já bych se po nich utloukla, mňám
Nohy u nás pojídají jen holky a tchýně. Ovšem koleno, to je jiná.

Celer, dáváte k tomu vařit jenom celer?
Když vařím nohy, tak na potlačení smradu stačí celer. Někdy současně vařím v jedné vodě i hovězí játra a pak musím přidat všechnu kořenovou zeleninu a ani to nestačí.

A Ty nás tu chceš nasrat, že jo?!
To rozhodně ne. Ale nedokážu se nepochlubit.

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 06:45
- Nahlásit

Strejda
moc gratulujeme Nelince... máš šikovný holky!

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 06:51 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

MartinaBarney
My vyrážíme v 6:30 v sobotu ráno. A dívala jsem se, že jsme kruh č. 6 a tam zrovna začínají psi mezitřída. My máme katalogové číslo 76. Tak to jsem si bohužel přečetla až dnes.
Tak nám to zase nevyšlo. Myslela jsem, že tam budete přes noc v chatce.
Já měla dopoledne rušné. Kamarádka vystavovala 2 feny. Mladší dostala výbornou a měla jít poté do kruhu o titul. Mezitím nastoupila do kruhu vedle se starší fenou, ač tam byli jen 4 tak to strašně dlouho trvalo a vedle už začali volat do kruhu tu mladou fenu, stála jsem s ní u kruhu, že kdyby bylo nejhůř tak tam vběhnu já. Kamarádka se ovšem dohodla s rozhodčí, že na ni počkají. Jenže nepočkali. Mladé feny začali běhat, pak postupně odcházet a já jen stála bezmocně u toho kruhu. Poté se tedy p. rozhodčí zeptala proč na ni nepočkali, když se tak dohodly... no prý nebyl čas.

Na vysvětlení ostatním - Marťu jsem v sobotu kontaktovala až když už tam nebyla.

A rozhodčí je švéd (ještěže tam bude mít překladatelku)
Občas jsem v letu přeletěla nějakou výsledkovou tabuli u kruhu a nestačila zírat nad známkami co se někde objevovali.
velmi mě mrzí, že jsem nebyla zrovna u kruhu, když tento rozhodčí hodnotil třídu veteránů. Desetiletému psovi dal známku D (dobrý), majitel v kruhu roztrhal posudek, vypustil pár českých nadávek a mezinárodní gesto "jsi jednička", na které švédský rozhodčí jistě překladatelku nepotřeboval...
Večer byla schůze klubu, na které se mělo, mimo jiného, chování majitele psa snad nějak projednávat, nevím s jakým výsledkem.
Nevím tedy jak to dělají ve Švédsku, ale dle našich zvyklostí je třída veteránů čestnou třídou, kde nejde ani tak o vzhled psa, ale spíš o předvedení, že ač už je to stále v ČR čím dál tím víc vzácnější, tak jsou tu dlouhověcí berňáci těšící se pevnému zdraví. Nemusel zadávat žádný titul, když se mu pes nelíbil, ale mohl dát výbornou bez titulu, či velmi dobrou...

Strejda
Asi mají strach, že do podzimu nevydržím a dárky bych si neužil. A co jsi dostal?
Teda u vás se dějí věci To tedy koukám, jak na divokém západě...
Nelinka složila zkoušku FPr2
Za případné gratulace a květinové dary předem děkujeme.
Obdivně gratulujeme. Myslím, že by Nelly místo darů květinových ocenila dary masové.

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 07:04 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Fotodokumentace z výletu do Rožnova, Radhošť, Pustevny...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 10:44
- Nahlásit

Evey
Občas jsem v letu přeletěla nějakou výsledkovou tabuli u kruhu a nestačila zírat nad známkami co se někde objevovali.
To se myslím nestačilo divit více lidí. A dost vystavovatelů, kteří byli se mnou v mezitřídě a dostali známku D, byli docela naštvaní. Ono těch ,,D-ček´´ tam bylo fakt hodně. Ze 16 psů byli vlastně 4 se známkou V, pak asi 3-4 se známkou VD a pak zbytek byly D (mezi nimi i my). Ale jako mě to vůbec nevadilo. Byla to naše teprve druhá výstava. Já jsem byla ráda, že jsme to v pohodě zvládli a že jsme se zúčastnili takové super akce. Dokonce už jsem nebyla skoro vůbec nervózní a těším se na další takovou akci.

Přidávám taky pár fotek:
[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

Barney (vpravo) a Besi (stejní rodiče, o rok starší vrh)

Uploaded with ImageShack.us

Nastupujeme do kruhu...

Pokus o výstavní postoj=)

Ti nejlepší z mezitřídy ocenění známkou výborný

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 11:17
- Nahlásit

MartinaBarney
A dost vystavovatelů, kteří byli se mnou v mezitřídě a dostali známku D, byli docela naštvaní. Ono těch ,,D-ček´´ tam bylo fakt hodně Myslím, že tohoto rozhodčího si klub už nepozve.
Nevím tedy jak to dělají ve Švédsku, ale u nás by to mělo být asi takto:

Výborná (V): tato známka smí být přiznána jen takovému jedinci, který se velmi přibližuje ideálu popsanému standardem plemene a je předveden ve výborné kondici. Jeho povaha musí být harmonická a vyrovnaná. Typem musí pes odpovídat své třídě a musí mít prvotřídní postoj psa. Převaha jeho kvalit musí vyvážit jeho drobné nedostatky. Musí vykazovat typické vlastnosti svého plemene.
Velmi dobrá (VD): tato známka se přiznává takovému jedinci, který má typické vlastnosti svého plemene, vyvážené proporce a je v dobré kondici. Prominou se mu drobné vady, nikoli však vady morfologické. Toto ocenění může být uděleno jen prvotřídnímu jedinci.
Dobrá (D): toto ocenění se uděluje jedinci, který sice vykazuje znaky svého plemene, ale má viditelné hrubší vady.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 11:48
- Nahlásit

Evey
Mě bylo už dopředu řečeno, že ti severští rozhodčí posuzují hodně přísně. Je fakt, že já jsem výbornou nečekala ani náhodou. Byli tam hezčí psi než je Barney. Barneymu chybí ta mohutnost prostě, tak uvidíme, jestli ji věkem získá. V posudku jsmě měli příliš světlé oko, které narušuje výraz, krátky ocas, pak příliš rovný vepředu, příliš úzký vzadu, potřeba většího předhrudí, dobrý typ, dobré zaúhlení zádě, dobře vyjádřené znaky a pak další dva body nemůžu přeložit. Tak jsem požádala kolegu od přítele z práce.
No, s posudkem od Polgara se to nedá srovnat. Tam byla samá pozitiva. Ale taky to byla krajská výstava a jen jeden konkurent ve třídě.
Uvidím, jak se nám zadaří na národní v Brně, která bude v září.

Noemi
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:36
- Nahlásit

severští rozhodčí posuzují hodně přísně
My měli loni někoho z Norska (Tuším) a též za D... výstavy vůbec neřeším, jednou máme příliš světlé oko, podruhé krásně tmavé, jednou špatný krok, podruhé boží. Takhle je to se vším....

worick
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:50
- Nahlásit

Abych to holky shrnula - vyprdnula bych se na to Je to jako v krasobruslení a spravedlnosti se tam člověk nedočká. Co člověk (rozhodčí) to jiný pohled - viz. taky soutěže Miss

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 13:08
- Nahlásit

worick
Abych to holky shrnula - vyprdnula bych se na to Tak, tak. Zdraví je přednější.

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 13:22 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Teď, když Worick přirovnala vystavování psů ke krasobruslení, tak mně napadla otázka: Vystavují taky chlapi? Jakou mají sexuální orientaci?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 13:44
- Nahlásit

Noemi
výstavy vůbec neřeším
To já taky ne. Mě se tam jenom líbí, je to příjemně strávený den. Ovšem nic se nesmí přehánět a rozhodně nehodlám objíždět každou výstavu. V létě budou dvě krajské v Brně, tak zavítáme tam. Pak v září Národní, na podzim možná klubovka. Jo a jestli budou zase Slavnosti salašníků, tak určitě se i s Barneym vydáme tam.

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 14:51
- Nahlásit

Strejda
Vystavují taky chlapi? Jakou mají sexuální orientaci? Ano vystavují. Troufám si říct, že převážně mají heterosexuální orientaci. Nemyslím si, že jsou nějak zženštilí. Většinou vystavuje ten kdo má ke psu blíže, cvičí s ním atd... Ano, dá se i taktizovat, že když je rozhodčí žena, tak se vyšle do kruhu chlap a naopak...
Náhodou, viděla jsem tam v sobotu pár upravených pánů v saku s krásnými poslušnými psy a můžu ti říct, že to byl příjemný pohled.

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 15:01
- Nahlásit

Evey
Troufám si říct, že převážně mají heterosexuální orientaci. Nemyslím si, že jsou nějak zženštilí.
Když jsme stavěli, tak u nás byl na melouchu zedník, který vystavoval kolii. Ten byl teda zaručeně heterosexuál. Trochu mě zmátlo to přirovnání ke krasobruslení. Chvíli jsem myslel, že ten náš zedník vlastně neměl vystavovat.

viděla jsem tam v sobotu pár upravených pánů v saku
Tak výše zmíněného zedníka viděli v saku na jeho svatbě a potom až v rakvi. Na plesy chodil v nedělním svetru. Kolie byla krásná.

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 15:28 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Strejda
No, ale teď mě v té souvislosti napadlo. Ono se to může lišit i dle vystavovaných plemen... Je pravda, že u některých plemen (typ fifinka) vypadají chlapi komicky a dá se tam opravdu nalézt zvýšený výskyt 4% populace.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 16:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Od rána makáme jak barevní...Teprve jdem obědvat

Evey
No, ale teď mě v té souvislosti napadlo. Ono se to může lišit i dle vystavovaných plemen... Je pravda, že u některých plemen (typ fifinka) vypadají chlapi komicky a dá se tam opravdu nalézt zvýšený výskyt 4% populace. -
Strejda
Trochu mě zmátlo to přirovnání ke krasobruslení. - to se nijak netýká majitelů psů (nanejvýš, jak píše Evey - posílá se se psem osoba opačného pohlaví, než je rozhodčí ) ale subjektivního hodnocení vystavovaných psů.
Chlapů vystavuje hodně a pracuje tam ješitnost pokud si chlap myslí, že má skvělého psa, tak vystavuje nadšeně a dme se pýchou jak páv. Pokud ho někdo neohodnotí skvěle - byl by schopný se za Haryka rvát

Janinkaprcek
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 16:44
- Nahlásit

Drakopes : Přejeme Nilouškovi všechno nej k narozeninám!!!!Hodně moc let před sebou.Hodně elánu a zdravíčka...A hodně dobrého papání )) Jana a Holky..

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 16:48
- Nahlásit

worick
Trochu mě zmátlo to přirovnání ke krasobruslení. - to se nijak netýká majitelů psů
Jako "krasobruslení" jsem vzal všechno. Celé prostředí, všechny lidi od závodníků, přes trenéry, až po rozhodčí. O jejich sexuální orientaci není z valné části pochyb. Abych řekl pravdu, tak i když nikdy nebudu vystavovat psa, tak se mně přirovnání ke krasobruslení dotklo.

Chlapů vystavuje hodně
No, koneckonců, vždyť jsou i kadeřníci.

Janiii
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 17:14
- Nahlásit

Tak já čekala sáhodlouhý elaborát od A do Z.....a to jste to děvčátka pěkně odflinknuly! Předpokládám, že toho už máte ,,plné brýle" a až zregenerujete, tak nám sem ještě něco šoupnete
worick
já jsem totálně vyřízená, dneska v práci jsem spíš děsila kolegy, než abych vytvořila nějaké hodnoty je to vážně náročný

ale za sebe a troufnu si tvrdit za celý organizátorský tým - bylo to moc bezva, skvělí lidé, super psi, a počasí na jedničku ... všichni spolupracovali, účastnili se každý "bejkárny", a my se snažili jim to tam co nejvíc zpříjemnit ...
tak snad jsou pocity zúčastněných stejný
ale co máme odezvy, tak ano

fotky a nějaký lepší popis dodám, až budou síly - nebo to nechám na Lucce

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 14:32
- Nahlásit

Jen takové nepsí povzdechnutí.
Poučka praví: "Podřízený má pro svého vedoucí cenu, která je nepřímo úměrná času, který musí vedoucí podřízenému věnovat."
Někdo mi dnes vyměnil kolegy za bezcenný šunt.

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 14:54
- Nahlásit

Strejda
Někdo mi dnes vyměnil kolegy za bezcenný šunt. A stává se to často?
Mě vyhodili kolegyni z kanceláře (alkohol), práci přidělili mě , včera jsem si pro rozjezd týdne střihla pěknou 14,5 hod. směnu...

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 15:04
- Nahlásit

Evey
A stává se to často?
Vůbec ne. Oni jsou skvělí. Dnes je asi někdo uhranul.

Mě vyhodili kolegyni z kanceláře (alkohol)
To je vždycky nepříjemné i kdybys po ní nezdědila práci. Ještě horší než chlast je krádež na pracovišti.

práci přidělili mě
Kdysi platilo takové heslo: S polovinou lidí s dvojnásobnými platy dvojnásobné zisky. Někdy z toho vymazal dvojnásobné platy. Za krize se to rozšířilo a ne a ne to přestat.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 19:00
- Nahlásit

Evey
Pro návštěvníky minifestiválků

<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání