Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Kolik stojí pes ???
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 14:48 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

duli
"neznalost zákona neomlouvá" to jsi nikdy neslyšela?.....to mi přijde jako hloupá výmluva.....
Neměla jsem nijak v úmyslu se omlouvat nebo vymlouvat, páč k tomu nemám důvod. Snažila jsem se tady něco sdělit, ale shledávám tu snahu marnou.

monika
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 18:58
- Nahlásit

aren
sylva
Dělám se psy 20 let a jen dvakrát za tu dobu jsem se ujala chudáka opuštěného, který mi měl být "vděčný". No hajzlíci , byli všechno možné, ale vděční fakt ne. Jeden byl uvázaný v lese, vděčný byl dva dny a pak se z něj vybarvil kousavý parchant, který startoval na vše co se hlo, včetně mě. Dvakrát mě pokousal v noci v posteli když jsem se otáčela. šel z domu do zkušených rukou a nakonec skončil na vetrině. Druhý nalezený pes bylo "štěndo", které kluci trápili u řeky. Zachránili ho vojáci, co měli vycházky a řešili co s ním. Šli jsme kolem a vzali si ho. Měl cca půl roku, snaha byla, zkušenosti nemalé taky, ale pes byl už tak poznamenaný, že nemohl žít v rodině s malými dětmi. Kousal děcka tak, že se báli chodit po zemi a skákali mi po sedačce, aby se někam dostali.Šel do rodiny ke starým lidem a byl v pohodě. Takže: po téhle byť hodně staré zkušenosti a i když mám zase více zkušeností se psy, bych do útulkáře zase nešla a ani bych nikdy nikomu nanabízela psa z útulku takovým způsobem jak to děláte vy dvě. Slečna jistě není slepá a hluchá a ona i rodiče určitě o psech z útulku vědí. Osvěta v tomhle je víc než dostatečná. Možná, že doma i na toto téma diskutovali a nakonec se rozhodli pro psa jiného, jen ne útulkového. Možná, že už rodiče nějakou zkušenost mají a proto slečně takového psa nedovolili.

Co se týká seznamu:taky si nemyslím, že nemá slečna jasno. Má široký rozptyl, ale na druhé je fajn, že vybírá z více plemen a nejde třeba tvrdohlavě do plemene, které by pro ni , jako nováčka asi moc nebylo. Já chtěla vždycky a celý život německou dogu a trvalo to víc jak 20 let než jsem se k ní dostala. Šla jsem přes kolii, NO, knírače, kokra a dočkala jsem se. Když nám loni kokřice umřela, manžel chtěl další. Já chtěla buldočka a nakonec se k nám náhodou dostala v pátek osmiměsíční fenulka čínského chocholatého psa s PP. Naprosto nečekaně a hlavně jsem o tomhle zvířátku nikdy předtím ač jsem pejskař ani neslyšela. Je tady u nás, zvykla si naprosto skvěle, doginy ji vzaly mezi sebe úžasně a já ač tyhle kapsové psy nemusím ji totálně propadla.

Holky možná to myslíte dobře, ale všeho moc škodí.

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 19:04
- Nahlásit

aren
. Snažila jsem se tady něco sdělit, ale shledávám tu snahu marnou.

by mě zajímalo co jako???že si nevěděla a množila???hmmm a pak každýmu rveš psa z útulku..pokud se nemejlím máš dva psy a dvě štěnda od nich???ale místo nich si mohla mít další dva pesany z útulku ne???
monika

aren
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 19:34
- Nahlásit

sarax
by mě zajímalo co jako???
Kdybys o to stála, mělas na 11 stranách dostatek příležitostí to pochopit. Takže nevěřím, že tě to zajímá.

brut
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 19:41
- Nahlásit

aren
nevím taky, co jsi se snažila sdělit...a zajímá mně to

monika
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:04
- Nahlásit

aren
kolik ti bylo když si nechala nakrýt tvojeho mazlika?Pokud vím a pamět mě neklame, tak takový pořad Chcete mě běží aspon 10 let. Tak dlouho jsou i různé vořiškiády a různé jiné akce, na kterých se snaží i VIP osoby pomoct udat útulkové psy. Nezlob se, ale nechce se mi věřit, že si nikdy o ničem takovém neslyšela.

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:08
- Nahlásit

monika
?Pokud vím a pamět mě neklame, tak takový pořad Chcete mě běží aspon 10 let.

brut
sem ráda že nesjem sama
aren
Takže nevěřím, že tě to zajímá.
tvůj boj....ale celkem bych to chtěla vědět....co si tím komu chtěla říct...

aren
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:13
- Nahlásit

brut
nevím taky, co jsi se snažila sdělit...a zajímá mně to
Dobře, tak pro Tebe.
Snažila jsem se sdělit, že možnost osvojit si psa z útulku není třeba apriori zavrhovat, že není vůbec špatné, když člověk, který se rozhoduje, že si pořídí psa, zváží i tuto možnost, že většinu psů z útulku lze zvládnout, pokud člověk má dobrou vůli, snahu a ochotu se učit.
že to dá práci a člověk musí chtít do toho vztahu taky něco dát, nejen čekat hotové, což by ostatně měl při pořízení každého psa.
A že je to, koneckonců dobrý skutek, páč ti psi na tom fakt nejsou nejlíp (s výjimkou útulku paní Synkové, jak napsala Mucholabka)

aren
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:15
- Nahlásit

monika
pořad Chcete mě běží aspon 10 let.
Televizi nemám patnáct let.

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:17
- Nahlásit

aren
Snažila jsem se sdělit, že možnost osvojit si psa z útulku není třeba apriori zavrhovat, že není vůbec špatné, když člověk, který se rozhoduje, že si pořídí psa, zváží i tuto možnost, že většinu psů z útulku lze zvládnout, pokud člověk má dobrou vůli, snahu a ochotu se učit.
že to dá práci a člověk musí chtít do toho vztahu taky něco dát, nejen čekat hotové, což by ostatně měl při pořízení každého psa.

víš Aren ale spousta lidí tu žije v 21 století a sleduje zprávy a televizi a podobně...takže víme jak jsou na tom psi v útulcích....třeba proto jsme investovali nemálo financí a času loni v únoru nebo kdy do vyrábění kotců pro psy z Krupý...páč já o tom neremcám na netu ale konám.....

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:20
- Nahlásit

aren
pořad Chcete mě běží aspon 10 let.
Televizi nemám patnáct let.

ty vogo...ty máš argumentů a celkem fakt dobrejch....

duli
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:21
- Nahlásit

aren

je fajn že jsi to udělala a je fajn že na přišel i protinázor, ale to mělo být vše....protože titulek tohoto tématu zní snad dost jasně, ne???.....a myslím že jestli tu je pár příspěvků k tématu tak zcela zanikly.....

brut
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:25
- Nahlásit

aren
tomu bych i rozumněla, jenže stále nechápu, proč se snažíš do toho lidi tlačit. Pokud budou mít zájem "jen" o psa, tak bych pochopila, že jim nabízíš i tuhle možnost ( a myslím, že je velká pravděpodobnost, že alespoň se do toho útulku půjdou podívat). Ve chvíli, kdy chce někdo informace o určitém plemeni, tak mi přijde zcestné jim předhazovat útulkáče. Mně je těch psů taky líto, ale nevnucuju to každému na potkání. Sama se snažím jim nějak pomoct a neprezentuju to ( to není o tobě, ale pro změnu o Sylvě).
Sama jsem se přesvědčila, že tvůj způsob akorát lidi odradí než by je přitáhl....a musím říct, že zkušenost byla velmi trpká a bolestná ( netýkala se psů...aby nedošlo k nedorozumnění).

To je zase moje vysvětlení reakcí tady.....

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:31
- Nahlásit

brut
Sama jsem se přesvědčila, že tvůj způsob akorát lidi odradí než by je přitáhl...
jj..na diskuzi jsem odkázala známou...a nějako tako to bylo
duli
k tématu tak zcela zanikly.....
to je fakt...tímto se taky omlouvám....bejt mod tak to smažu
jako fakt....

aren
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:37
- Nahlásit

b]brut[/b]
proč se snažíš do toho lidi tlačit.
Můj pocit je ten, že jsem se pokoušela oponovat lidem, kteří to apriori zavrhovali.
Jinak slečna nechtěla informaci o určitém plemeni, ale o deseti plemenech, z čehož jsem usoudila, že až tak rozhodnutá zase není.
Sama jsem se přesvědčila, že tvůj způsob akorát lidi odradí
To jsem se už bohužel přesvědčila taky

monika
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:39
- Nahlásit

aren
Televizi nemám patnáct let
a ty roky si žila a žiješ v meziprostoru se zavřenýma očima a hluchá? Aren neblázni, nechce se mi věřit, že si o tomhle za celých patnáct a více let neslyšela. Tenhle argument fakt neberu.

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:39
- Nahlásit

ale o deseti plemenech, z čehož jsem usoudila, že až tak rozhodnutá zase není.
není rozhodnutá který z nich...ale že PP bylo jasný hnedka....

Sylva
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:54
- Nahlásit

No já jenom kroutím hlavou. Mám lepší využití času, než se marně pokoušet vysvětlit něco, co nechce být pochopeno. Pokud snad ano, stačí si znovu přečíst mé příspěvky a vnímat všechny věty, nepřekrucovat je a chápat jejich souvislost.

brut
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:56
- Nahlásit

aren
Jinak slečna nechtěla informaci o určitém plemeni, ale o deseti plemenech, z čehož jsem usoudila, že až tak rozhodnutá zase není.
to přece nevadí...chtěla psa s papíry a ne bez, jestli vybírala s deseti nebo dvaceti, to je její věc a nás to zajímat nemusí. Od začátku psala co chce a musím říct, že těch info příspěvků moc nedostala, rptpže se vše zvrhlo v debatu o útulkáčích.

Já taky vybírala z více plemen...známých i míň známých....

brut
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:13 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

Prosím moderátory, aby toto téma promazali a nechali jen příspěvky, které sem patří. Díky

Tchor
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:25
- Nahlásit

aren

kdy uz konecne pochopis ze tim co tady predvadis utulkovejm psum nepomahas, ale skodis? nejvetsim problemem psu obecne jsou lidi kteri preceni sve schopnosti. A u utulkovych psu musi mit tech schopnosti a znalosti docela dost. takze kdyz budes takhle agresivne nutit utulkovy psy zacatecnikum docilis jen toho ze se jich zpousta do toho utulku vrati s jeste horsima zkusenostma nez meli pred tim. Vis me uz par problemovych psu rukama proslo vetsinou to byli nalezenci kteri se do utulku ani nedostali nebo treba dobrman ktery sotva stal na nohou, ale "odborne" pracovnice utulku se mu neodvazili sundat kosik. pricemz ten pes nebyl v tu dobu schopnej rychlejsiho pohybu.
Po te co zesilil zacal se celemu svetu mstit za to co mu udelal, nas bral v pohode, ale deti, silnejsi chlapy a jine psy by zabijel na potkani. Myslim ze nemam zas az tak male zkusenosti se psy, ale mel jsem plne ruce prace to trochu zvladnout, nakonec si ho vzal kamarad co dela ostrahu a je dost dobrej profesionalni psovod.

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:28
- Nahlásit

Tchor
sím tě můžeš z týhle diskuze vymazat vše co není k tématu????páč tohle nemá smysl...

Tchor
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:30
- Nahlásit

sarax

muzu, ale rek bych ze tohle tema je docela potraba, byt by melo byt jinede.

Prosim aby se vyjadrila zadavatelka tematu jestli chce promazat dizkuzi, nebo si prispevky k puvodnimu najde zakladni informace tady byli.

brut
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:33
- Nahlásit

Tchor
nešlo by to udělat tak, že by se tohle zkopírovalo a jí se nechala jen ta její část? Ono tady těch příspěvků moc není, co jí lidi radili, tak ať se v tom vyzná
Dovolila jsem si zkopírovat a vložit tvůj poslední příspěvek do ANKETY, kterou založila aren

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:36
- Nahlásit

Tchor
je to potřeba..neb prostě tohle agresivní vnucování neprospěje nikomu....
ale já nic neříkám,páč u mě je jasný že psy nesnáším a nechci jim pomoct
proto sem jak pako stavěla ty kotce

brut
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 22:39
- Nahlásit

Fakt by nešlo diskusi, která se netýká tématu přendat jinam a nechat zde jen ty příspěvky, které jsou k tématu??

Tchor
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 22:40
- Nahlásit

Uz to promazavam, ale je toho moc.

brut
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 23:11
- Nahlásit

Tchor
jsem to zkopírovala do jiného tématu, ať zůstane vše o útulcích zachováno, tak můžeš mazat

Sylva
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 22:53
- Nahlásit

http://www.psi-pribehy.estranky.cz/ příbeh psa Fenryr (čtvrtý od spodu)

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 18:29
- Nahlásit

Kvalitní štěnda stojí tak 15-30.000. Je třeba přímo se informovat u chovatelů... Každý má jinak kvalitní psy a každý jinou cenu, neexistuje přesnější tip, prostě je to hodně rozdílné

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání